Nissan teast nieuwe Pathfinder

Auteur: , 21 Reacties

Nissan gaat in Detroit de nieuwe versie van de slechtst verkopende auto van 2010 introduceren, dus die kan je maar beter op tijd beginnen te teasen.

Één ding is zeker: ze slaan een andere weg in. De lijnen die we hier zien lijken op geen enkele manier op de rechttoe rechtaan lijnen die we kennen van het huidige model. Nissan belooft zelfs een dramatisch nieuwe, aerodynamische body. De Pathfinder krijgt zeven zitplaatsen en genoeg ruimte achterin om een stuk of zeven honden, twee fietsen, een wigwam, twaalf paar cowboylaarzen, 4 bikinimodellen en een thermoskan op te bergen. Tegelijk.

De nieuwe SUV van Nissan zal ongeveer dezelfde capaciteiten kennen als het oude model meldt Nissan. Alleen in een nieuw, aangenamer jasje, zo lijkt het. Wie weet, misschien verkopen ze binnenkort wel weer meer dan 4 units per jaar op de Nederlandse markt, al zal er dan ook wat vernieuwing motorkap moeten komen waarschijnlijk, want de hoeveelheden CO2 die daar nu onder vandaan komen zijn alles behalve gunstig voor de Nederlandse belastingregelingen.21 reacties

Buiten Nederland in ieder geval zeer populair zoals de VS, Rusland en Azie. Een klasse auto die zijn mannetjes staat en als de auto in een aangenamer jasje wordt geleverd zal de Pathfinder ook in NL meer gaan verkopen.
@agera: Trouwens Detroit is al erg snel als ik me niet vergis Januari. Dus binnenkort zullen we de auto in zijn geheel zien.
Hint: Het wordt (had ik gelezen op autoweek i guess) een crossover op de nissan D platform van de Murano ;) En @CasperH: bedoel je niet:’verkopen meer dam ?’ ;) ik lees/hoor zulke dingen wel erg vaak
@toyotafortuner:wow, ik probeer een typo te fixen, maak ik er zelf 1 -.-‘

-edit: thanks, dubbelfix ;)-
@toyotafortuner: Crossover denk het niet zoals vanouds een echte SUV.
@agera: klopt, heb ergens gelezen dat deze Pathfinder technisch gelijk is aan de huidige Nissan Patrol en Infinity QX.
En de X-Trail dan? Weinig nieuws over een opvolger daarvan…
@Gideon: X-Trail is zo goed dat er geen opvolger nodig is.
@alcantara: Ik denk eerder dat Nissan er geen markt meer voor ziet, zeker ook in verband met het marktaandeel van de Qashqai.
De huidige is anders helemaal niet verkeerd. Niet echt geschikt voor Nederland echter.
De huidige Pathfinder is juist stoer door het vierkante uiterlijk. Hier lijkt het verdwijnt dat uiterlijk juist, door rondere vormen.
@masterstig: Hij is niet alleen stoer, hij kan wat hij uitstraalt. Hij staan namelijk best zijn mannetje in het terrein. Dit lijkt eerder een auto voor op de weg e worden.
@sketcher: Klopt, er zijn al zoveel SUV’s
@masterstig: Maar wel beter dan de meeste SUV’s die rondrijden.
@sketcher: Met toch wel de focus op de weg, en minder op de terreinvaardigheden.
Hebben ze bij Nissan de elektriciteitsrekening niet betaald soms? Met het licht aan maak je veel betere foto’s volgens mij!
De huidige Pathfinder is ook niet echt een wagen die qua looks en interieur kwaliteit hoge ogen gooit.
Ze worden wel redelijk verkocht als grijs kenteken aan b.v. aannemers.

Wat betreft de X-Trail. Die word samen gevoegd met de QQ +2 tot een nieuw model, die komt in 2013 uit.
Eerlijk gezegd ben ik het niet zo eens met de term SUV voor de pathfinder.
De pathfinder is net zoveel SUV als een G-klasse, niet dus.
Daarom ben ik ook van mening dat je de verkoopaantallen niet moet vergelijken met de overige SUV’s, maar met terreinwagens.

Los daarvan is 4 stuks in een jaar natuurlijk nog weinig.
Niemand die het plaatje even wat meer kan belichten in Photoshop o.i.d?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).