Nissans autonome NSC-2015: over 3 jaar werkelijkheid?

Auteur: , 11 Reacties

Deze auto zoekt niet alleen een parkeerplek terwijl jij al bij je afspraak naar binnen gaat, hij waarschuwt je ook voor mogelijke steeldieven. Dit allemaal dankzij handige smartphone-connectiviteit. Een goed idee?

Het is een technologiebeurs die hier nog niet zo bekend is, maar op de Japanse CEATEC komen ook op automotive gebied interessante ontwikkelingen langs. Een voorbeeld is Toyota’s Information Network Social Electric City Transporter, of INSECT. Dit is trouwens niet veel meer dan een Toyota COMS met vleugeldeuren, maar goed.

Nissan had ook dit jaar weer een Leaf meegenomen (vorig jaar hadden ze er een huis omheen gebouwd dat ze van stroom voorzagen), die dit keer was voorzien van twee computers, vier camera’s en een boel smartphone-connectiviteit (4G!).

Deze handige NSC-2015 unit neemt het tijdvretende klusje ‘parkeerplek zoeken- inparkeren- naar je bestemming lopen’ van je over, zodat jij direct naar je afspraak kunt. Naderhand kan je op je telefoon checken waar je auto staat.

Bovendien registreren de camera’s verdachte activiteit rond je EV-mobiel, waarna je de mogelijkheid krijgt om een alarm af te laten gaan. Niet dat iemand tegenwoordig op alarmen let trouwens, maar het is een leuke gimmick, die bovendien vrij komisch door een acteur met capuchon wordt uitgebeeld. VIDEO!

Klik!

Interessante ontwikkelingen, maar het roept ook vragen op. Stel: deze technologie wordt gemeengoed (volgens Nissan over 3 jaar, hence NSC-2015) en een Leaf slaat op hol en rijdt een voetganger het ziekenhuis in, wie is er dan verantwoordelijk?11 reacties

Ja, nog meer stroomvreters aan boord, dat is wat de Leaf nodig had!
Leuk dat deze auto zelf een parkeerplek zoekt terwijl jij bij je afspraak naar binnen gaat.
Maar komt deze ook weer naar je terug als je klaar bent bij je afspraak?
En als die parkeerplek gevonden is, word dan ook automatisch betaalt voor deze plek?

Het zou wel leuk zijn, zo’n KITT achtige auto, maar dan liever wel in vet Firebird design dan deze saaie Leaf ;)
@bullgod76: In het filmpje zeggen ze dat de auto ook weer terug komt.

Betalen zal natuurlijk geen probleem moeten zijn met GPS + diensten zoals yellowbrick en parkline die de parkeerzone via GPS kunnen inladen.
De voetganger is dan verantwoordelijk. Hoogst waarschijnlijk zal het zo’n milieu activist zijn die de weg kwijt is en tegen een leaf op loopt en schreeuwt stop met elektrisch auto rijden, want dat is een k.nkerverwekkende auto.
Bij zulke oplossing ga je toch denken… Wie is er verantwoordelijk bij een botsing van een auto die autonoom rijdt? Z’n auto moet bewijs verzamelen om zichzelf “vrij” te spreken.
Dat autonoom rijden hoeft van mij helemaal niet, rij liever zelf van A naar B, maar dit is dan wel weer een handige functie!
sorry hoor, maar welke dief steelt een Leaf….:)
@eindbaasje: dan heb je idd wel een enorm blad voor je kop…
ze hebben het goed verwoord : ZERO MOBILITY
leuk al die innovatie waar niemand op zit te wachten, maar waarom moet ie persé op een kikker lijken? Ik zie het verband niet..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).