Novitec geeft de Lamborghini Urus bijna 800 pk

Auteur: , 8 Reacties

Kijk, dat wil wel.

Het is vanzelfsprekend dat een zo heftige SUV als de Lamborghini Urus gretig onder de hoede van tuners wordt genomen. Sinds de onthulling van de Bolognese strijdstier is hij dan ook al veelvuldig bij de kladden gegrepen. Novitec heeft even op zich laten wachten, maar stelt vandaag absoluut niet teleur met zijn versie van de Urus.

De Lamborghini Urus van Novitec is uiteraard voorzien van een forse bodykit, maar dat is zeker niet hetgeen waar de aandacht direct naar uit zal gaan. Nee, het is de V8 waarop we eerst ons licht willen schijnen. De normaal gesproken 650 pk uitvoering van het vierliter twin-turbo blok beschikt na een grondige beurt van Novitec ineens over 782 pk en liefst 1.032 Nm. De enorme berg koppel komt al vrij bij 2.900 toeren.

De Lamborghini Urus is af fabriek al geen trage jongen, maar na de behandeling van Novitec zal menig hoogwaardig sportwagen op moeten passen voor de snelle Italiaan. In 3,3 seconden tikt hij de 100 km/u aan en zijn topsnelheid bedraagt 310 km/u. Een nieuw uitlaatsysteem zorgt voor de juiste grom.

Wie besluit ook de bodykit van Novitec op de kop te tikken, kan rekenen op een in de windtunnel ontworpen ESTESO-widebody. Hij doet zijn naam eer aan, want de voor- en achterzijde worden worden als gevolg respectievelijk 10 en 12 cm breder. Het nieuwe plaatwerk is een mix van naakt carbon en composiet materialen. Tenslotte staat de auto 25 mm dichterbij de grond.

Meer lezen? Bekijk dan HIER onze rijtest met de Lamborgini Urus?8 reacties

Leuke cijfertjes voor scholieren om over te fantaseren en tevens voor de welgestelde mens die de aandacht van dit soort scholieren noodzakelijk vinden…
Zo had ie eigenlijk moeten zijn, best wel dik zo.
Groetjes, een scholier
In de windtunnel ontworpen. Stond hij ook aan?
Toen ik 9 was vond ik het waarschijnlijk fantastisch, nu toch wat minder. De wielen zijn wel erg goed gelukt. Als de auto mooi lichtblauw is (deze kleur : https://i.ibb.co/Pt8bXQg/8444786350-304ff0452c-b.jpg) met zilveren wielen, dan is het waarschijnlijk al veel mooier.
Lamborghini: Beste Novitec, kunt u onze Urus nóg lelijker maken? Novitec: Komt voor de bakker! 👍🏻
Moet toch zeggen dat ik Novitec wel een goeie tuner vindt!
Is wel fijn. Dan kunnen mensen je minder lang zien, want nog sneller weg.
Bijna 800 pk is leuk, maar al die extra Tupperware mag wat mijn betreft achterwegen blijven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).