Nu inzetten: hoe duur maken we de benzine dit jaar?

Auteur: , 136 Reacties

Genoeg momentopnames. De brandstofprijs heeft record na record verbroken. Inmiddels zitten we op een adviesprijs van €1,772 en Nederland slikt het! Daarom de vraag: hoe wild gaan we het dit jaar maken?

Continue gesteggel over de voorraden, groeiende grootafnemers als China en India. We hebben met zijn allen een groot tekort aan energie op deze aardkloot. Komt nog eens bij dat heel Noord-Afrika onlangs in de hens ging en Iran zich niet van de beste kant laat zien. Probeert er eentje ‘vrede’ te brengen in die heidense regionen, wordt het alleen maar een grotere chaos!

Leuk en aardig, dat rumoer wereldwijd maar de gewone man aan de pomp heeft er allemaal niks aan. Integendeel, die betaalt voor een volle bak sap in zijn Corolla 1.6 opeens bijna €100,-. Omgerekend meer dan 200 gulden voor een retourtje Rotterdam-Elfstedentocht.

Kon je er vroeger nog van op aan dat de prijzen in het vroege voorjaar wat gunstiger lagen. Die regelmaat is er inmiddels uit. De prijzen gaan omhoog, de vraag is hoe hard. Een factor in die stijging is bedrag dat mensen over hebben voor benzine. Gaat heel Nederland minder tanken en lossen de files op (zomer 2009) dan hebben we een eerste plafond bereikt. Waar die maximale prijs nu ligt? Zegt u het maar. Al minder getankt de laatste tijd vanwege de prijzen? Zo niet dan zie ik die €2,- per liter tegen het einde van de zomer zeer dichtbij komen.

Dieselaars hebben het op dit moment relatief beter. De adviesprijs is de €1,50 nog niet voorbij. LPG (€0,867) is nog steeds veel goedkoper dan benzine maar vestigt ook record na record.136 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Van mij mag het 5 euro per liter worden, dat haalt tenminste de paupers van de weg.
@alcantara: Jij hebt een tankpas en auto van de zaak zeker?
@alcantara: Eikel!!
@454ssV8: zeg dat tegen je konijn ofzo… Lekker taalgebruik…
@alcantara: Zou wel handig zijn, al die pauper civics en golfjes van de weg, ruimt lekker op.
@alcantara: je beter voelen dan je medeweggebruikers is zo zielig, ik garandeer je dat hun meer plezier hebben dan jij.. ouwe bromsnor..
@dennisr: jij hebt gelijk !!!
@dennisr: had het niet beter kunnen zeggen!!
@alcantara: €5 per liter = dode economie
@alcantara: hahaha, koning!
@alcantara: zo is dat, helemaal gelijk!
@alcantara: Ah, provocateur…
@alcantara: Goeie discussie geopend! Veel reacties (kan deze niet meer intrekken)
Net hier over de grens in Duitsland getankt, €1,59 per liter benzine. En dat vind ik al teveel…. Maarja, fietsen is ook geen oplossing
Belachelijk is het, wij worden hier belazerd door de overheid meer niet. Hogere olieprijzen mijn hol, pas het centje richting Den Haag maar aan. Alsof wij hier als Nederlandse autogebruiker niet genoeg belasting betalen en gulle giften naar onze vrienden van het CJIB doen. Het is gewoon een dure hobby geworden dat auto rijden hier. Onze oosterburen kunnen er in iedergeval nog om lachen. Zij kachelen een stuk goedkoper rond!
@adjudant: amen 1
@adjudant:

Verklaar dan eens waarom de benzine duurder is geworden terwijl de accijns gelijk blijft..? De overheid maakt het niet duurder hoor, dan moet je gaan klagen bij Shell, want de prijs per vat is ook al heel lang ongeveer gelijk..
@72bug: Ik heb niet gezegd dat verklaring van de hogere olieprijzen niet de oorzaak zijn van de verhoging. Ik zeg dat de overheid de grote dief is in dit geval. Wij autorijder draaien op voor alle kosten. Ondanks dat de literprijs de pan uitstijgt blijft Den Haag strak met het innen van belachelijke accijnzen doorgaat. En dan moet je eens bedenken dat ze de automobilist hier in Nederland al genoeg uitmelken op elk ander front. Het gaat gewoon nergens over meer.
@adjudant: doorgaat = doorgaan
@adjudant: Als iedereen effectief minder gaat tanken wegens te duur, dan gaan de problemen komen voor de staat. Ik ben benieuwd welke oplossing ze dan uit de mouw schudden…
@72bug: de accijns blijfty ook helemaal niet gelijk, het is een percentage, dus stijgt de benzineprijs, dan stijgt de absolute prijs van accijnsen ook ;)
@Thijsj: Nee, dat is niet zo. De accijns is een vast bedrag. Enkel de 19% btw (wat geen accijns is!) is variabel op de prijs.
@widodh: excusé, je hebt gelijk:
2012 2011
Benzine € 0,73 € 0,72
@Thijsj: een tabelletje kopiëren en plakken is zo makkelijk nog niet. iig is de accijns dus met 0,01 euro verhoogd dit jaar!
Denk je de benzineprijzen te ontlopen door het OV te pakken, rijden de treinen nauwelijks.
Goed geregeld!
@BmwMPower: think again… ! :lol:
@BmwMPower: OV biedt sowieso geen oplossing, want die verhogen hun prijzen ook bij hogere energieprijzen…
1,872 gaat het dit jaar worden. Ach, lekker blijven stoken die benzine.
@bmwmaaktrijdengeweldig: Ik ga ook deze prijs.
gewoon met zijn alle op e85 gaan rijden die wordt namelijk steeds goedkoper :)
Ik denk dat het wel. €1.83 gaat worden
In belgie kunnen we nog tanken aan 1,57 euro , dat vind ik al schandalig veel , juist omdat de benzine niet zo duur is maar wel de accijnzen liggen VEEL te hoog . Aan de pomp betaal je je rot en de transporteurs rekenen nogmaals de hoge prijs door aan de klant .
Net al ff getankt voor 110,- welgeteld 58l Ultimate. Een volle tank kost me bijna 150,-
@E34M5Touring: Waarom het duurdere Ultimate i.p.v. de gewone euro 95?
@VeniVidiVici: Omdat beter? Lijkt me zonde als je maar 3/4 van je M5 blok benut..
@kaasboerin: Is dat zo? Ik geloof nog steeds niet zo in die Ultimate/V-power brandstoffen dat die meer vermogen geven. Heb namelijk nog nooit een overtuigende test gezien in de praktijk!
@VeniVidiVici: mjah, in het geval van de compressieverhouding van een E34 M5 telt ook je octaangetal redelijk zwaar mee. Ultimate is in Nederland dan ongeveer as good as it gets.
@Alwood: BP is de enige (op een paar witte pompen na) die nog 98 levert. Hij kan op 95 maar 98 wordt geadviseerd. En op @VeniVidiVici: antwoord te geven. Er is een merkbaar verlies van vermogen zelfs op V-Power. Vandaar de 98.
@E34M5Touring: jup, zal ‘ie de ontsteking wat luier zetten lijkt me? Computer moet opzich goed genoeg zijn dat er in ieder geval niks mis gaat. Heb een beetje hetzelfde met mijn blok (ook 10:1 compressie :o in een Volvo!) maar die is dan weer niet zo hoogtoerig :P vraag me ook af of mijn eighties computer 98-octaan werkelijk benut. Tank op het moment gewoon het goedkoopste, loopt minder soepel maar alles kan er tegen en winters verbruik is ongeacht de prijs van de brandstof 1:8,5…
@Alwood: Ja het is bij mijne vooral het gemis in felheid. Hij komt gewoon merkbaar moeilijker op toeren. De computer houd er wel rekening mee maar houd er niet van zo te voelen ;). Ach ik vind het niet erg, gaat lekker snel met de Freebees zo.
@Alwood: Mocht je een keer de Expencive jungle juice nemen trap dan aub niet in V-Power. Dat is gewoon 95 met toevoegingen. Ultimate levert echt meer vermogen.

Dit is een leuke test van 5th Gear. De verschillen zijn schokkend!

http://www.youtube.com/watch?v=gQghB4asSnI&feature=related
@E34M5Touring: Ook in de Camaro ga je 98 moeten tanken, maar wat je al zei. Belachelijk dat er zo weinig stations 98 aanbieden. Hoe hou jij het vol? Of zit er toevallig 1 in de buurt..
@kaasboerin: Heb er een vlak bij huis maar die vraagt de landelijke adviesprijs dus daar probeer ik zo min mogelijk te tanken. Ik probeer het meestal wel te plannen, heb wel is een 10tje Vpower getankt om naar de eerstvolgende BP te komen.
@E34M5Touring: Schokkend? Nee.

Toont vooral aan dat het totaal geen zin heeft in een gewone auto. Je weet wel, het soort auto waar 95% van de mensen mee rijden. Conclusie: Premium Fuel is boerenbedrog…
@Esprit_de_Flandre: Sorry ik rijd premium dus ook premium benzine ;)
@Esprit_de_Flandre: Buiten dat, met de huidige turbo motoren ligt de winst hoger dan eerst. Dus zo gek is het nog niet. De keuze is natuurlijk aan de bezitter, maar in mijn geval scheelt het wel degelijk vermogen dus ik blijf het tanken.
@E34M5Touring: Probleem is dat het vaak NIET meer de keuze is van de bezitter. In sommige kleine stations of aan de snelweg is het ‘premium’ of ‘premium’. Het zou moeten verplicht zijn om eerst en vooral in de gewone te voorzien…
@Esprit_de_Flandre: Dat het duur is ben ik met je eens. Maar zelfs de kleine stations zijn schreeuwend duur. Er zit een onbemande pomp bij mij in de buurt die 95 voor 1,64 de liter aanbied. Alleen 98 komt ff op 1,82 de liter. Mijn motor slikt alleen 98… Dus daar wordt wel degelijk aan de ‘normale’ motor gedacht.
@E34M5Touring: what about v-power racing 100 dat bij onze oosterburen wordt verkocht?
@marreh: Ja is een keer te proberen. Duitsland is niet zo ver rijden. Ik las echter dat Ultimate in NL al over de 100 octaan is dus zal het niet veel helpen.
@jack_abarth: Thnx, zal het eens ff gaan lezen :)
@jack_abarth: Idd interessant! Ik haal net als de schrijver wel degelijk betere prestaties uit Ultimate.
Kut europa gulde was beste sinds 2002 alles verslechterd die gaat failiet wie moet betalen wij bedankt
@serkiejj: Hoe zeg je?
@serkiejj: Ga er eerst iets meer over leren, voordat iets zegt over dingen die je niet begrijpt.

We betalen wel teveel, dat is dan weer wel waar….
@serkiejj: Wees blij dat je de Euro hebt, anders waren de Nederlandse pensioenfondsen in elkaar geklapt bij de credit crunch.
@serkiejj: Wow… Ik begrijp je gewoon echt niet. Hoe sterk ik het ook probeer…
Hoge brandstofprijzen zie je niet alleen terug aan de pomp, maar in alles wat je koopt! Flinke inflatie dus als het zo doorgaat.
1 voor de Corolla 1.6 . Benzine wordt met €1.895 net geen €1.90. En we tikken gewoon rond de €1,- per liter af voor Den Haag. Automobilist is en blijft favoriete melkkoe.
Doe maar vijf euro of zo ,kan ik als ik 67 ben twee keer op vakantie per jaar.
@norge: Boef.. En ze staan met tenten en borden voor mijn kantoorpand omdat ik teveel zou stelen en verdienen.. :lol:
@kaasboerin: Kaas is ook heel erg duur.
altijd weer hetzelfde liedje: alles word duurder en duurder.. *zucht*
komt door onze regering .als ze die 1 euro per liter er nouw afhalen en 75 cent van maken .dan kunnen de hard werkende nederlanders ook eens gewoon tanken.en niet denken van g.. ik werk voor men brandstof
Mooi hoor de klaagzang van iedereen, maar de straat op gaan om te demonstreren doen wij Nederlanders toch niet!!!!
Ik zet trouwens in op, ehhh… €1,87 per liter benzine.
@VeniVidiVici: jij hebt gelijk nederlanders alemaal sgijt een man zei ogh egt is het duur geworden dat word minder rijden kneus
@serkiejj: Leer Nederlands!
@serkiejj: Allereerst mijn welgemeende complimenten voor je voortreffelijke nederlandse taal!
En ten tweede, je comment is mij geheel duidelijk… ahum…
@serkiejj: splaakgeblek is a biatch!
Klote zooi. Benzineprijs, auto aanschaf. Ov heel duur. Alles wordt duurder. Waar is de tijd dat we met bloemkool handelden? Stel je toch voor dat je voor 20 cent per liter kon tanken en dat je reclames op tv had van “De nieuwe Nissan GT-R al vanaf 15duizend euro. De Porsche ziekmakendste in z’n klasse.” Heerlijk toch.. Ik neem nog een slok.
@rubenpriest: jaa het OV, gister leuk stukje daarover in Nederland op wielen (ofzoiets) ze gingen met een nieuwe muesli gebakje tegen het OV reizen.. OV koste ik geloof 56 euro en de auto aan brandstof 14 (of 16?) zelf met afschrijving, wegenbelasting, verzekering en de hele mikmak erbij kon het nog goedkoper dan het OV.. wat is dat toch een geweldig iets, dat OV!

nja goed, in een V12 red je dat niet op.. maar was wel even een eye opener!
@dennisr: weet je toevallig welke auto? dat is dan wel weer interessant. aangezien me pa iets wilt hebben wat zo goedkoop mogelijk is per km omdat ik niet met ov naar school wil (kost me 2x zolang) zodat ik niet zijn hoofd auto hoef te pakken :P
@spykerboy: Was een Chevrolet spark
@spykerboy: volgens mij de chevrolet spark idd :)
@dennisr: Kijk jij Bavo Galema ja. ;) heb het ook gezien scheelde erg veel. Zelfs al zouden de kosten van de auto naar 30c de km gaan was ie nog goedkoper uit. En 2,5 uur tijdswinst!
@E34M5Touring: als ik aan het zappen ben en ik kom langs een auto programma blijft ie zeker staan! vind Nederland op wielen wel een leuke programma ook, ik hoop dat ze mij een keer een auto geven :P (hint hint, geef me op!)

het scheelde belachelijk veel, ben blij dat ik het gezien heb .. OV was al niet mijn hobby maar dit maakt het wel belachelijk duur.. ik kan nog 2 weken genieten van mijn OV en daarna wil ik toch wel zo snel mogelijk een auto.. natuurlijk haal ik niet de cijfers van de Spark.. maar volgens mij ben je nooit veel meer kwijt als het OV..
@dennisr: Klopt hoor. Had alleen die bj2000 Laguna station niet hoeven hebben. TroubleCar!!!
@dennisr: En de politiek maar blijven verkondigen dat ze met het OV de files willen verminderen, en de drukte uit de steden halen…
the-budel-guy
2 euro per liter.

wij tanken wel in België wonen 2 km van de grens dus dan is het rendabel
@the-budel-guy:
voor mij het zelfde verhaal
Benzineprijs op 31 december 2012: € 2,38 per liter
1.935455451 €/L

sjah…
@tjorque: ..afgerond… ;-)
In Frankrijk zouden er allang rellen zijn geweest.
Hier in Nederland zijn we net uitgeperste citroenen..
Ik zeg: Demonstratie tegen (iig) het kwartje van Kok. Scheelt altijd wat euri’s.
@pax1004: niet nodig joh, die is tijdelijk.. :mrgreen:
@dennisr: Haha. Lees tijdelijk als tijdloos zeker? :-p. Zolang t den haag geld oplevert zal t niet gauw stoppen.
Sinds een week mijn alfa 159 veruild voor een ecomobiel en wel een fiat punto evo mylife. Zie de diesel prijs alleen maar stijgen en nauwelijks dalen. Zometeen wil niemand meer zo’n bak hebben…

Overigens reed ie wel super!! helemaal na squadra,haha
Lig er niet echt wakker van, whiskey is een stuk duurder per liter.
@autogedrocht: wasmiddel zit rond de 3 euro de liter!!!! Hoor je NIEMAND over!


En maar zeiken dat iedereen zo stinkt!!!
@autogedrocht: precies! en als het echt nodig is kan je daar ook altijd nog op rijden ;) http://www.autoblog.nl/archive/2010/08/18/schotten-zetten-whisky-om-in-brandstof
we tikken de 2 euro wel aan dit jaar dacht ik..

even m’n messenset slijpen, knuppels voorzien van spikes en loop lood vrij maken, word wel eens tijd..
@dennisr: hae, jouw rijbewijs bevalt je al goed zie ik ? ;-)
@Megakix: :lol: heb nog niet op eigen kosten getankt dat scheelt :P
@dennisr: aha…stapje bij beetje wordt je volwassen, zegmaar :lol:
@Megakix: :lol: achja, wat zal ik zeggen.. ben een snelle leerling..
Ik bied meer: 2,25 euro dit jaar! ;)
Waar blijft dat kwartje van kok. Met alle inflatie is het inmiddels wel een halve euro!
ik gok dat we rond de 2,20-2,30 zitten tegen het einde van het jaar..

maar ongelofelijk toch dat dit gewoon kan en er niet eens geboycott word als nederlander? hier tank ik 45L ron 98 voor nog geen 15 euro… nou zit ik wel boven op de bron maar het hoeft geen 80 euro te kosten voor dezelfde hoeveelheid in 95.. het mag best wel iets duurder zijn ivm transport etc maar dat het gewoon 65 euro verschil heeft is teveel… ik zeg boycotten die bloedzuigers in o o den haag!
svenbmw via iPad app
Ik ben het meer dan scheit beu die brandstof prijzen , stond vanmiddag weer tetanken , weer 130 euro dr door hoppaa tikt lekker door hoor.
Net getankt met de Corolla 1.6 xD maar dat was 72 euro (meer als 42l ging er echt niet in)
Gezien de cent per week pffff. Gok ik tussen de 2,30 en 2,55 per liter voor euro95
Heb vandaag gaan tanken aan 1,529€/l en ik vin da al schandalig, toen ik 2 jaar gelede begon rijde deed ik in mijn kadett 98 voor een 1,35€/l al geluk dat ik niet in nederland woon of had al lang zitte protestere
Nou als de diesel 2euro gaat kosten,ga ik op fituurvet rijden
@mbevo: En als iedereen dat gaat doen? Accijns op frituurvet :D
@Jesper: hahaha daar heb je de 1ste:P
Ik ga voor iets tegen de 2 euro aan, 1.97/1.98 ;) deze prijzen stijgen sneller dan onze welvaart dus heel lang kan dit niet goed gaan :(
Eind 2012… Iran wordt dikke vriendjes met Europa, Libië geeft NL een leuk olie contractje, Saudie-Arabie vind een handje vol Mega olievelden. Benzineprijs eind 2012: €1.14,- p.l.
@pomfriet: Ik ben een optimist 1st class.
@pomfriet: het nadeel daarvan is dat jij op je bek gaat met je verwachtingen :P bij ons kan het nooit een verrassing worden, hoop natuurlijk op een opluchting.. positief zijn is niet altijd verstandig :P
Ti’s dat ik niet zo vaak kan rijden in mijn privé BMW, anders zou het ook niet meer rendabel zijn met een 2.8 liter 6 pitter, maar in m’n zakelijke BMW (525d e60) valt het nog mee, diesel hier bij de tinq is per liter: 1,37 en bij de Shell 1,38
1,99
Hier vlak over de grens in Belgie betaalde ik een paar daagjes geleden (dinsdag) 1.539 voor een liter euro 98 (!!).

Ik denk zelf dat de prijzen dit jaar tot 1.929 stijgen. En dat de Nederlanders het nog steeds slikken.

Misschien een idee om via Autoblog een protest hiertegen te regelen? In Belgie is er de regel dat bij een bepaalde benzineprijs de accijnzen zakken, om het betaalbaar te houden. Het enige wat ze hier doen is meer accijnzen overal op zetten. Want zelf hebben ze toch allemaal een tankpasje in Den Haag.

Trouwens in LPG zit al ruim 25 cent!! Verschil tussen Nederland en Belgie.
Bij deze wil ik iedereen dan oproepen om bij €1,80 de snelwegen te blokkeren en Nederland lam te leggen.
hup, vandaag allemaal naar Tango, 15ct korting op benzine en 13ct op diesel, BAM!!!
Ik voel een periode aankomen waarin ik de MX-5 en Celica wat vaker laat staan en de auto van de zaak met tankpas ook voor de korte stukjes neem :)
Kwestie van minder ‘socialiseren’ buiten je regio…zoek vrienden op loopafstand, laat je kinderen eens buiten spelen (ipv naar pretparken te gaan), koop je meubels online, voetbal is toch al kudt dus vermijdt stadions, en geef die teef van je een Aygo om te kunnen shoppen, schaf een lekkere gigaPC aan en game je suf op glasvezel, nodig anderen bij jouw thuis uit tegen het aanbieden van gratis bier en chips, download de laatste films op Torrentz.eu, laat Appie je boodschappen thuisbezorgen, vorder geld van mederijders als je voor het voetbalteam van je zoon moet rijden…..zomaar wat opties om het heft in eigen handen te houden :lol:
oh ja, ik zal mijn ouders ook vertellen dat ze wat dichterbij moeten komen wonen…
Lang leve de Shellpas… Ik volg de prijzen al 4 jaar niet meer :D
Tesla Model S kom er maar in!
@noctilucent: en wat zal dat doen met de energieprijzen? Kan ik straks niet meer gamen of televisie kijken. Wordt ook te duur dan…
Benzine gaat 2.04 halen in 2012. Diesel hoort dan 2.19 te zijn. Maar met die dieselsubsidie in NL zal het geen 1.73 worden.
@autogek123: diesel subsidie? Dat bestaat niet. Diesels hebben een toeslag op de catalogus prijs terwijl het gezien de mindere CO2 uitstoot juist gesubsidieerd wou moeten worden.
@mashell: Natuurlijk heeft diesel in NL subsidie. Want de accijns op diesel liggen veel lager dan die op benzine. Dit terwijl diesel een veel vuilere brandstof is dus eigenlijk hogere accijns hoort te hebben. Daarnaast is het “kwartje van Kok” ook oneerlijk verdeelt over de brandstofprijzen. Benzine kreeg er 18,3 cent van en diesel maar 7 cent. Als je alle accijns en heffingen gelijk zou trekken van brandstof, dan zou diesel nu al veel duurder zijn dan benzine. Dus er is zeker wel een subsidie op diesel.

Die opmerking van CO2 uitstoot van diesel van je klopt ook niet. Diesel stoot per liter meer CO2 uit dan benzine. En daarnaast komen er veel meer schadelijke stoffen vrij bij diesel verbranding dan bij de verbranding van benzine. ;)
€2 per liter komt er wel aan tegen het einde van 2012 voor jullie Nederlanders. Voor ons Belgen €1.80 gok ik.

Schandalig hoge prijzen! Loopt er geen 2de Einstein rond op AB die nu alvast een goede actie kan verzinnen? Boycot ofzo?
Ik wil het er echt niet bij laten.

Vandaag nog een passende cartoon gezien die ook voor de Nederlanders geld:
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/418722_10150528334680974_226811920973_9156458_996147061_n.jpg
@vale46: inderdaad mooi stripje! leuk dit stript tegenwoordig, af en toe een knipoogje..
Ik tankte gister voor 1,68 (95 bij de Shell) en vandaag stond dat prijskaartje op 1,64. Weer voor 4 cent de liter genaaid, dus.

Moedeloos wordt je er soms van. Ik rij inmiddels minder, een aantal wekelijkse uitstapjes zijn geschrapt. Dat scheelt serieus geld. Ik ga m’n Jeep (1978, belastingvrij) ombouwen zodat hij ook op E85 kan rijden, naast LPG, en daar wat meer kilometers mee maken.

Overigens denk ik dat we tegen het eind van het jaar op de E2 zitten, kijken of dat inderdaad een magische grens is of gewoon een van de vele virtuele hobbels waar niemand zich tegen die tijd nog een stoort.
Ik denk dat het hoogste punt dit jaar 1.924 gaat worden. Aangezien ruim 1 euro accijns betreft, zullen we de 2 euro niet gaan halen, tenzij Iran echt uit de hand gaat lopen.

Ik snap trouwens nog steeds niet zo goed hoe het kan dat de benzine prijs wel stijgt als de olie stijgt, maar niet of nauwelijks daalt als de olie daalt. Kan iemand dat verklaren?
@SanderB:

Is vrij eenvoudig, maar dan moet je even denken vanuit de pomphouder.

Die heeft bijvoorbeeld een 10.000L tank in de grond liggen. Wanneer hij deze in een gunstige periode inkoopt, en de handelprijs stijgt, stijgt zijn winst ook. Dus dat is voor de pomphouder win-win. En zijn standaard marge, en de extra stijging.
Dit komt ook andersom voor.
Hij heeft 10.000L duur gekocht, nu de zakt de vraag en dus ook de prijs. Hij zal dan zijn eigen prijs langzaam bij stellen om zo de schade te beperken, maar wel concurrerend te blijven t.o.v. andere pomphouders in de buurt.
De 2 euro per liter word denk ik wel gehaald, helaas…
En wie wordt er het beste van? De Nederlandse overheid en Shell, maar niemand die je erover hoort!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).