‘Oekraiense minister rijdt in gestolen Duitse Mercedes’

Auteur: , 41 Reacties

Klinkt stigmatiserend tot en met, maar het schijnt toch zo te zijn. Alexander Lawrinowitsch, de Oekraiense minister van Justitie (!) wordt rondgereden in een Mercedes GL420-dienstauto. Maar hier is iets mee aan de hand: volgens bronnen is deze XL-SUV begin 2010 in Stuttgart gestolen. It doesn't get much better than this...

Waleri Konowaljuk, een partijgenoot van de minister had kennelijk nog een appeltje met hem te schillen, want hij bracht het nieuws naar buiten. De GL werd in januari 2010 in Stuttgart ontvreemd, en in november 2010 door de Oekraiense justitie geconfisceerd. En wat geconfisceerd wordt, wordt normaliter door de staat verkocht.

Niet deze GL echter. Hij werd als ‘onverkoopbaar’ geregistreerd en vond in april van dit jaar zijn weg naar de minister. Kostenloos natuurlijk. Ondertussen smullen de Duitse media natuurlijk van dit verhaal. Wij vragen ons echter af waar onze voetbaljongens volgend jaar in rondgereden gaan worden, aangezien Marco de Pannekoek van Basten ons zo fijn alles in Charkiv laat spelen. Gejatte Maybachs? Of misschien in de Agila van Victoria Koblenko? Wie het weet mag het zeggen. (via nos)

Oekraïne bezet overigens plek 152 in de Corruption Perception Index van Transparency International, en staat daarmee lager dan landen als Oeganda, Mozambique en Sierra Leone.41 reacties

Kunne we hier ook doen, goede bezuinigingsmaatregel :p
@sdk16420: Bezuinigingsmaatregel is het pas als ze een polo slowmotion of toyota prius gaan rijden. GL lijkt me niet echt zuinig :P
Waarom ben ik niet verbaasd na dit nieuws?
Oost Europa, man man man…
Ik lach me helemaal kapot hierom :D en niet zo’n beetje ook.
Lager DAN
@Jochempie: Nice Smoke, sorry voor de -Edit: nutteloze bijdrage- ;)
@Jochempie: ehm :) Mij zal je nooit op een als/dan fout-betrappen.
@sir_smokalot: Niet na een vliegensvlugge edit inderdaad, volgende keer maak ik een print screentje ;)
@Jochempie: Zoals ik al zei: dat soort fouten maak ik niet. Was van een edit dus geen sprake, dus je prscreen zou 2 identieke zaken opleveren.
volgens mij is dit normaal in oostbloklanden…
altijd wat met die oostblokker vrachtwagen-chauffeurs ..
De Oekraïne is een gebergte, Oekraïne een land (zie laatste regel).
@pieterveer:
Als er over Oekraine gesproken wordt is het altijd DE Oekraine. Zo hoort dat gewoon. Raar maar waar.
Opzich is het natuurlijk niet goed dat deze meneer in een gestolen auto rondrijdt… Maar aan de andere kant, beter dat ze een inbeslaggenomen auto gebruiken dan een nieuwe kopen. Op deze manier scheelt het tenminste een beste zak geld!
@jpfeikens:

tuurlijk .. terug brengen bij de rechtmatige eigenaar is geen optie ..

gestolen goed gedijt nog beter ..
Eigenlijk wel handig, scheelt wel wat kosten!!
Dit laat me denken aan de Touregs van Pon die in Wit Rusland in beslag genomen werden, en waar nu de geheime dienst in rondrijdt.
Wat is het probleem nu eigenlijk? De man rijdt in een inbeslaggenomen auto,en?
@norge: nou, het probleem is dat het een gestolen auto betreft. Kennelijk wordt er niets aan gedaan om hem aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. In plaats daarvan rijdt de minister van Justitie ermee rond. Daarmee in feite zeggend dat het ministerie van Justitie aldaar het belangrijker vindt om er zelf gebruik van te maken dan zich op haar kerntaak te richten.
@pieterveer: het probleem is dat de media al dan niet terecht beweren dat het een gestolen auto is. Voordat er ophef over gemaakt mag worden moet je toch weten: 1] is het wel waar. 2] wat zegt de Oekraanse wet hierover. Ik denk dat de mini-ster zich van geen kwaad bewust is.
het scheelt de belastingbetaler in elk geval geld ;-)
@jack_abarth: Zo is het :D Meestal veel gezeur als er een dure auto gekocht is, en nu is het weer niet goed!
hij heeft in elk geval wel een mooie auto gejat:P
Die corruptie index slaat niet echt ergens op. Zo staat Duitsland lager dan HongKong (nu onderdeel van China). Geloof je het zelf? En Belgie lager dan Barbados… haha. Oh nee, wacht. Dat kan wel.
@MDA: lol, inderdaad. Dacht er hetzelfde over.
Zelfde als in Wit Rusland. Er zou een rally gehouden worden met gloedjenieuwe VW Touareqs van Pon, een stuk of 10. Die werden om onduidelijke redenen door de douane in beslag genomen en Pon heeft ze nooit meer terug gezien. Ja waarschijnlijk om leden van de regering in te vervoeren.
Yep, wij zijn zulke fijne mensen he; als corruptius incognitus Michel Platini een opmerking maakt over de zwerf honden en katten in Oekraïne, pleuren ze die dieren gewoon levend de oven in.

Verder was ik @midasracer zijn verhaal ook nog niet vergeten.
Trouwens, dit land is een perfecte kandidaat voor het EU lidmaatschap.
@desjonnies: Maakt het voor Oekraïne wel gemakkelijker om aan dienstauto’s te komen.
in Paraguay is de president zelf is betrapt op het stelen van een 7-serie
@supercarwaar
sorry voor de spelfout
Is het niet charkov waar ze spelen ipv charkiv?
@minifan: charkiv = Oekraïense spelling, charkov op z’n Russisch..
@eduardovich: De meerderheid van de mensen in die stad gebruikt ‘Charkov’. Het oostelijke deel van de Oekraïne is grotendeels Russischtalig.
ps, 152 is dus op een schaal van positief naar negatief.
1 is minst corrupt, 183 is meest corrupt..

nederland staat op 7
Die oost-europeanen zouden ze allemaal……..
Nederlanders: Wo ist mein Fahrrad?
Duitsers: Wo ist mein Mercedes GL?


Verschil moet er zijn… ;-)
Kijk er niet van op, valt me nog mee dat er maar 1 geval bekend is..
@eduardovich: plus nummerborden met zoveel mogelijk zelfde cijfers betekent daar dat je invloed hebt en de ambtenaar die je een bekeuring geeft uit z’n ambt kan zetten.. Aangezien ze afhankelijk zijn van hun salarissen en steekpenningen houden ze zulke nummerplaten niet aan.
Ben een paar keer voor het parlement geweest in Kiev, het staat daar helemaal vol van zwarte mercedes’en. Vrijwel allemaal S-jes, met de beveiliging in zwarte G’s.

Tja, ze zorgen wel goed voor zichzelf.

Overigens neemt de Amerikaanse politie ook auto’s in beslag, en als ze van pas komen rijden ze er zelf in (maar niet met gestolen auto’s)
Ik kan er niet aan doen maar dit doet me denken aan de Soviet Russia mopjes. Misschien wat flauw.

En nu serieus, zo erg is dit toch niet. De wagen werd in beslag genomen en kon niet verkocht worden. Bovendien zal er wel geen samenwerking met Duitsland zijn, zodat de auto niet aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven kan worden (als ze dezegevonden zouden hebben. Dus dan is het beter dat de GL gebruikt wordt dan deze te laten weg roesten in een magazijn van justitie (wat voor kort in België gebruikelijk was).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).