Officieel: afgeslankte Nissan Pathfinder [updated]

Auteur: , 25 Reacties

Wie 'A' zegt, moet 'B' zeggen. Vandaar dat we jullie vandaag, na de conceptversie, de uiteindelijke productievariant van de Nissan Pathfinder tonen, ook al komt ie hoogstwaarschijnlijk niet (meteen) naar Nederland.

Nissan zette vorige week de eerste paar plaatjes op zijn Facebook-pagina, maar vandaag gaat het doek er helemaal af. Wat valt op aan de auto, die grotendeels overeenkomt met de conceptvariant (maar dan braver, natuurlijk)?

Ten eerste het gewicht: dun is in, en dus liet Nissan de SUV meer afvallen dan Chrstian Bale voor The Machinst. Dik 225 kilo (500 lbs.) ging er van af. En met minder auto heb je ook minder motor nodig, dus: hoppa, daar ging de 5,6 liter grote, 310 hp sterke, V8 ook uit het raam.

Dat is juist: ook de Amerikaanse markt ontkomt niet aan de downsizing, en dat is alleen maar goed, tenzij je liefhebber bent van de karakteritieke V8-brom, dan zuigt het apenballen. Dankzij de kleinere motoren draait de Pathfinder (de FWD-variant) echter wel gemiddeld 10,7 l / 100 km, (22 mpg), en heeft daarmee de zuinigheidskroon in zijn segment in handen. De AWD-Pathfinder verstookt met 11,2 liter een half litertje meer.

Alle Pathfinders zijn uitgerust met een 260 hp sterke 3.5 V6 (voorheen 4 liter V6), die is gekoppeld aan een CVT. Nog even een jaloersmakertje: de prijzen beginnen onder de 30.000 USD, een bedrag waarvoor je hier net een leuk aangeklede Audi A1 hebt. No fair!

Update – Desgevraagd laat Nissan Nederland weten dat deze versie inderdaad voorlopig niet naar Nederland komt, maar sluit niet uit dat dit in de toekomst nog gaat gebeuren.25 reacties

Droomauto!
@Flamingo: +1 helemaal waar staat zeer hoog op mijn lijst.
Waarom niet naar Nederland? Ik ben wel fan van de Pathfinder een ijzersterke auto voor niet veel geld en super superdik I love it. Een werkpaard die alles doet alles trekt en retebetrouwbaar is en nu ook mooi is geworden. De oude “vierkante” Pathfinder had ook wel iets aparts meer een terreinbeul en nu is het meer een familie wagen geworden.
Al met al zal vast wel in het buitenland te verkrijgen zijn.
@agera: omdat A, de Nederlandse markt absoluut niet interessant is en B, hij hier anderhalve ton zou gaan kosten met dit soort motoren
@Svenska_Aeroplan_AB: Ik bedoelde het ook sarcastisch zulke heerlijke wagens worden gewoon onbetaalbaar hier. De prijzen in de VS zijn vergeleken met hier megagroot, maar ook net over de grens zoals in Belgie of Duitsland zijn de prijzen stukken lager.
Fraai model geworden, al vond ik de vorige ook een stoer ding. Wielen zijn niet echt mijn ding maar verder erg mooi geworden. Helaas is het hier geen topper geworden (geloof ik). Ach misschien komt er nog een diesel variant naar NL.
Ik vind hem te rond en vond de vorige stoerder.
Als ik een Nissan suv wil dan neem ik wel de i.m.o. de veel fraaiere Infinity.
Wat? Geen heerlijk lompe Amerikanen V8?
Geen stoer uiterlijk meer? Een opgedirkte Murano?
Niet meer naar NL? Prijskaart van slechts 30 amerikaanse rooitjes?
http://files.sharenator.com/1_I_Dont_Want_to_Live_on_This_Planet_Anymore-s500x282-295658-580.jpg
@toyotafortuner: trouwens, waarom is mijn plaatje vervangen door een rode x?
Ziet er goed uit, die oude zijn oersterk.
Komt er geen patrol meer? Of is dit de opvolger? Komt er uberhaupt nog 1 van de 2 naar NL?
Als de schaal van de laatste foto klopt (en waarom zou dat niet zo zijn, het is persmateriaal van Nissan, die zullen toch wel weten hoe Adobe fotowinkel werkt?) dan is deze wagen echt gigantisch!
http://www.autoblog.nl/gallery/Nissan/Pathfinder_2013/Nissan_Pathfinder_2013_30.jpg
@mashell: of een kleine boot met hele kleine wieltjes er onder :)
Dun is idd in… wat een dunne wieltjes…
Heb in de 4.0 v6 gereden. Rijd lekker en je kan er prima mee off road. Deze ziet er ook heerlijke uit.
toffe bak, alhoewel het oude model heeft ook wel wat
Dat ziet er wel heel strak uit hoor! NISSAN, mijn complimenten.
Pathfinder is wel een van mijn droomauto’s en hij is alleen maar mooier geworden!
Die naam alleen al, Pathfinder, spreekt bijna net zo lekker uit als GVD. 1000
Ben meestal wel een fan van grote koplampen, maar deze zijn me wat te groot… voor een auto
Deze zomer in Rusland geweest en zowel in St. Petersburg en Moskou is de Infiniti versie hiervan bijna straatbeeld bepalend in het centrum…
Ik vind de huidige versie er een stuk bruter uit zien! De huidige versie is uitstekend off road. Deze concept lijkt een stuk tammer, en ziet er niet uit alsof ie graag off road gaat.

Rij zelf een 2012 Nissan Xterra OffRoad, met een 4.0 V6, en dat rijd heerlijk. Ook off road doet ie het super. Hoop niet dat de volgende Xterra ook zo’n facelift/makeover krijgt..
@Alex Bakker: Waarschijnlijk heeft Nissan eens gekeken hoeveel eigenaren er daadwerkelijk mee off road gingen…
@sir_smokalot: in dat geval hadden ze beter moeten kijken hoeveel ondernemers en overheidsdiensten ze nu naar een ander merk jagen.
Spontane verhuisplannen steken bij mij de kop op.
Ziet er netjes uit. Nu alleen nog die vierkante X-Trail uit productie halen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).