Officieel: Audi koopt Ducati

Auteur: , 56 Reacties

Zoals verwacht is de deal tussen VAG-dochter Audi en de brommerfabrikant Ducati vandaag afgerond, en valt er dus wederom een Italiaanse fabrikant in Duitse handen. Een mooi verlaat verjaardagscadeautje voor Ferdinand Piëch, die gisteren 75 werd. Next up: Alfa Romeo?

De deal werd vandaag door het VAG-management goedgekeurd, maar moet nog wel even langs de mededingingsautoriteiten. Aangezien VAG nog niet zo sterk is op het gebied van motoren (zeg maar: niet aanwezig) lijkt me dit echter een formaliteit.

Audi AG voelt zich wel prettig in Italië, zowel Lamborghini als Italdesign mogen zich al tot onderdeel van het concern rekenen, en nu komt Ducati, dat in het persbericht wordt geroemd om zijn motorenkennis en kennis van lichtgewicht technologie, daar als derde partij bij.

Hoeveel er voor Ducati betaald is wordt niet vermeld, maar volgens het geruchtencircuit ligt het bedrag, inclusief overname van schulden, op 860 miljoen euro. Wisselgeld voor Audi, dat vorig jaar een operationele winst van 5,3 miljard euro behaalde. Ducati verkocht in 2011 Ducati 42.000 motorfietsen en haalde een omzet van 480 mln euro. Er werken ongeveer 1.100 mensen.

Voor de fotoshoot hebben beide bedrijven hun beste paarden van stal gehaald: de R8 GT wordt vergezeld door de bloedmooie 1199 Paningale. Overigens wilde Piech sinds 2008 al een motorfiets-fabrikant hebben.56 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Nou nu worden de motorsookVAG
Mooie moters maksn ze. Hopen dat Audi het niet gaat verpesten.
Dit gaat Ducati zeker groot maken, ben er persoonlijk erg enthousiast over!
@exotic: Andersom denk ik ook, Ducati zal Audi ook een iet wat sportiever imago meegeven. Ze willen denk ik af van dat saaie bakken imago.
@meneersander

moters? helaas die bestaan nog niet.
Motoren of motorfietsen wel.
Ik wens u veel succes bij uw aanstaande inburgerings cursus
@jrk68: Hoofdletters bestaan, interpunctie bestaat en inburgeringscursus is één woord. ;-)
bungabungastig
@jerk68:
@jrk68: Ja, en dan ‘inburgeringscursus’, ondanks de overduidelijke verbindings-s, met een spatie ertussen schrijven. Net alsof het woord ‘inburgerings’ los zou kunnen bestaan.
@jrk68: ja klote Ipad verbetert van alles, en als ik snel typ maak ik wel eens foutjes. Maar ik begrijp dat u dat niet doet, en ik ben daar heel blij mee, voor u!
Audi quattro => Ducati duo ?
=P
@featherlight:

Dat kan niet hè, 2WD motoren is al door Yamaha uitgevonden.

http://www.freewallpapers.cz/motorcycles/images/Yamaha-WR450F-2Trac-2004.jpg
@jack_abarth:
Oh ik bedoelde niet het uitvinden, maar of ze het systeem “duo” zouden noemen indien toegepast; gezien dat van Audi “quattro” heet.

Deze is ook lekker :
http://www.vintagesnowmobiles.50megs.com/2006_7.jpg
@featherlight: de goedkopere (lees volume) modellen van Ducati worden nu waarschijnlijk FWD.

Torquesteer op je Duc JUNGE!
Komt er nou een nul bij?
Eindelijk,weeral een merk gered door de VAG groep.
Ben blij eindelijk betrouwbare Ducs.
@Imom: Gelijk de hele kernwaarde van het merk naar de knoppen zodra ze betrouwbaar worden ;)
@griffendahl: Ja das spijtig voor mensen die iedere week bij de Duc boer staan om dan één of ander stom probleem op te lossen en dan kunnen ze lekker kwijlen naar de nieuwe machienes in de toonzaal.Heb me zo ook laten vangen maar dat zal geen waar meer zijn,De Honda VFR800 is bijna in mijn bezit,nog 3 weken.De DUC hou ik uit nostalgie,die blijft bij mij we hebben teveel meegemaakt samen.
@Imom:
Lag d’r maar om. Van Audi is bekend dat ze een aantal jaren geleden een terugroep actie voor een fictief probleem bedacht hebben, enkel om de mensen naar de showroom te lokken.
@griffendahl: LOL :mrgreen:
Ik kan ducati niet mooi vinden.
Al ben ik een slecht referentiekader want ik vind brommers nooit mooi. Hooguit engelse triumphs of harleys van 50 jaar terug, owja en Buell vind ik wel aardig.
mooi hoor! nu maar hopen dat het dadelijk beter gaat met Ducati
Voor mij lijken motoren altijd op elkaar, heb er dan ook gene verstand van.
hopelijk kunnen ze nu eens honda of yamaha bijbenen in het moto-gp, aangezien ze zelfs met een Rossi nog geeneens potten kunnen breken.

sinds rossi bij ducati is gaan rijden heeft hij volgens mij geen grandprix meer gewonnen.

ducati maakt wel mooie motorfietsen ;-)
@johanw: Ducati is een moeilijk te berijden motormerk. Sommige coureurs kunnen er goed mee overweg maar sommige niet. Ik denk dat het met alle respect deze keer niet aan de motoren van Ducati ligt maar aan Valentino Rossi. Wel jammer dat Rossi zover afzakt. Hopen dat hij nog een keer wint.
haha, ducs met een tdi erin! :D
j/k
Vaarwel passie, hallo saaie eenheid.
@SimonMc: Met passie kom je ver…
Ze zullen hem vast niet naast de auto’s in de showroom zetten, want kleur in een Audi showroom is not done…….
Nou, gefeliciflapstaart dan maar! :D
Hopelijk maakt Ducati hierdoor nog mooiere moto’s en rammelen ze niet spontaan uit elkaar zoals enkele jaren geleden nog het geval was.

& hopelijk af en toe een leuke knipoog naar Ducati bij Audi?
Dus Ducaudi is een feit.

Ben benieuwd hoe Audi hiermee wil concurreren met BMW. De Beiersen bouwen immers al duizend jaar motorfietsen.
@Lustigson: Audi gaat ook niet concurreren, Ducati gaat dit. Audi(VAG) heeft geen kennis op dit gebied dus kopen zij een merk op waar alle kennis al aanwezig is. Het enige wat ze doen is een budget ter beschikking stellen, geld in het bedrijf pompen. Als ze nou ook echt een Audi logo op die motoren gaan zetten dan zijn ze wel heel diep gezonken. Maarja dat hebben ze eerder met volkswagens gedaan en dat is ook goed uitgepakt…
Ik heb liever die Ducati dan die R8. Die ducati had volgens mij ongeveer 2 pk per kilo ofzo. Zeker wel een bruut ding!
@jordy14: Heb je gelijk in. En zo’n R8 begint tegenwoordig gedateerd te worden, het is nog steeds een erg leuke wagen om in het echt te zien maar helaas gedateerd.
Wat zullen ze balen bij AMG…
En wat zal Lapo balen…
Als je positief bent kan je trouwens ook zeggen dat Audi nu eindelijk iets met RWD in het gamma heeft.
@jaapiyo: Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni ;)
@Tommy2: Ik wilde ‘m er serieus nog bijzetten als uitzondering op de regel, maar dan was het een minder goede VAG bash geweest. En daarbij hebben ze er maar een handjevol van gebouwd alleen omdat Balboni er waarschijnlijk extreem lang (terecht) om gezeurd heeft.
Dat zullen ze wel goed doen bij VAG. Lamborghini is er ook stukken beter op geworden sinds de overname.
@xilver: helaas is met de overname ook alle emotie verdwenen………..
Ik ben een fan van Ducati’s maar, ik ben bang dat Audi de charme eruit gaat halen. Ik hoop niet dat het van die steriele saaie fietsen worden. Audi is het toppunt van saai zijn en kopiëren. Helaas, dat het door is gegaan….
@rufctr01: volledig mee eens!!! Dag emotie, en wwelkom grijze massa. Ze hadden beter een merk als cagiva/ moto morini/ moto guzzi kunnen kopen en dat merk groot maken. Nu maak je een merk dat gedreven wordt door liefhebbers, en waar ze dus ook groot mee zijn geworden kaopt:( zo verschikkelijk jammer. Als ze nu ook nog alfa romeo van me afpakken, dan weet ik waar de volgende wereldoorlog plaats vindt:p:p
@jackl: bedoel je zo’n TDI wat klinkt als een tractor?? Meest rumoerige diesel van dit moment met verouderde techniek.
@rufctr01: ik rij octavia tdi common rail,idd tractor ding,maar mijn verbruik ligt tss 4,1l/100km gemiddeld op de autoweg bij 120km/h en 6,5l gemiddeld bij extreem sportief rijgedrag,mijn vrienden rijden bmw, volvo en mercedes,die verbruiken gemiddeld 2l/100km meer met hun ‘modernere’ dieselmotoren,moet wel toegeven,hun auto’s zijn stukken betrouwbaarder dan VAG techniek…
@rufctr01: Onzin, die PD-blokken worden al lang niet meer gebruikt. En dat ze rauw klinken is een kwestie van smaak, persoonlijk vond ik dat wel wat hebben.
Beiden kunne van mekaar wat opsteken. Technische know how van Audi op gebied van aluminium en carbon en afwerkingskwaliteit. Ducati omwille van kleine motoren voor extenders in electrische wagens.
Eindelijk !
Nu Alfa nog en dan winnen deze beide merken ineens alle vergelijkingstests in de duits georienteerde leesmapvergelijksbladen Autoreview en Motoplus.
@hape: +1
@hape: -1000000000000000000000

Zo goed is het VAG rommel niet!!!
“Voor de fotoshoot hebben beide bedrijven hun beste paarden van stal gehaald: de R8 GT wordt vergezeld door de bloedmooie 1199 Paningale. Overigens wilde Piech sinds 2008 al een motorfiets-fabrikant hebben.”

Zoek de spelfout. Jongens, ik weet het, Autoblog heet niet voor niets AUTOblog, maar het is toch echt Panigale en niet PaniNgale… Beetje slordig.
Bah bah BAH!
Binnenkort zien we wel Ducati RS999 V8 Quattro’s.
Zal mij eern worst wezen,binnen 3 weken word mijn HONDA VFR 800 geleverd,rond 12 mei.
De DUC die ik heb nieuw gekocht in 1992 een 900 SS,mooie momenten gehad maar nog veel meer panne’s en irritanta problemen.
Ondanks gaat hij niet weg nij word een beetje opgekuisd en verdwijnt dan voor altijd in mijn schuurtje puur uit nostalgie,dit WAS mijn jongensroom!!!!!
Zal raar en vervelend klinken voor de VAG boys, maar in mijn ogen is dit een aanval op BMW om zo uiteindelijke de nummer 1 ‘premium’ positie over te nemen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).