Officieel: de XFR-S staat in Los Angeles!

Auteur: , 28 Reacties

De overheerlijke XKR-S krijgt een smurfenblauwe vierzits broer. What's not to like?

Jaguar kondigt het model alleen aan voor de show en laat weten dat het haar snelste sedan ooit wordt maar geeft verder nog niet veel details prijs anders dan dat er 200 stuks voor de Verenigde Staten bedoeld zijn. Laten we dus eens kijken wat we tot nu toe aan info hebben kunnen verzamelen.

Om te beginnen wordt dit beestje uitgedost met de 5.0 liter supercharged V8 die we kennen uit de XKR-S. Nu is deze in de XKR-S voorzien van 550 pk maar dat zou betekenen dat we 10 pk tekort komen om de 560 pk sterke M5 de loef af te steken. Zou Jaguar dit belangrijk genoeg vinden om nog een paar extra pk’s uit het blok te persen in een poging de XFR-S boven de M5 te positioneren? Als men dat wil zal een sprintje naar honderd in minder dan 4,5 seconde noodzakelijk zijn.

Verder zal er een flink agressiever setje bumpers en sideskirts gemonteerd worden, waarschijnlijk in combinatie met een lekker setje wielen. Onder de achterbumper zal een flinke diffuser schuilgaan en uiteraard zijn er rondom flink wat XFR-S badges te vinden. Als kers op de taart zal er een subtiele achterspoiler gemonteerd worden.

De XFR-S staat op de LA Autoshow die op 28 november begint. Als hij net zo leuk wordt als zijn sexy coupé broertje dan belooft ook dit een hitje te worden. Één puntje van zorg: er worden dus tweehonderd stuks aangekondigd voor Amerika maar er wordt nog met geen woord gerept over Europa.

“This is the second model in the ultra-high performance R-S range, with just 200 saloons being offered for the U.S. market – making it one of the most exclusive Jaguar models ever.”

Het zal toch niet zo zijn dat alleen de Amerikanen dit snoepje kunnen kopen straks? To be continued…28 reacties

Jammer dat ie de geslaagde kleur van de Volvo S60 Polestar moet dragen! Die heb ik veel liever!
@focusrs: Polstar is wat fletser blauw…
M5 is het weleens gelukt in 3.9s dus dat wordt heel moeilijk, en Jaquar kennende, zijn ze niet altijd de snelste met sprinttijden.
Heel vette bak overigens! Ben benieuwd, zal ook wel weer een driftmonster worden. Was ook erg te spreken over de XKR-S ( helemaal in die kleur ).
@MLTB: ik hou mijn mondje wel dicht :p
@mmot05: Vertel, wat ligt er op je hart jongen?
@MLTB: Iets met een twin turbo V6 denk ik..
@MLTB:
Lekker belangrijk wie er 1 tiende eerder aan de 100 zit.
Dat doe je immers de hele dag….
Het grote verschil in deze keuze is stijl of geen stijl….
Dan kies ik voor stijl en ga dus voor de Jag, nu alleen het budget nog….
@jrk68: Ga in op de startpost nerd :

“Zou Jaguar dit belangrijk genoeg vinden om nog een paar extra pk’s uit het blok te persen in een poging de XFR-S boven de M5 te positioneren? Als men dat wil zal een sprintje naar honderd in minder dan 4,5 seconde noodzakelijk zijn.”
Geweldig ding! Wat een ultieme sportssaloon gaat dat worden!
Deze boven de RS6, RS4, M5, E63, C63! Deze is echt beestachtig!
@thewillempiej: Zo, dat is een voorbarige conclusie zonder dat er überhaupt officiële specificaties bekend zijn en er nog niemand mee gereden heeft.
@Pordon: Als er een nieuwe RS* M* of *63 uitkomt zou niemand iets over z’n reactie zeggen. Ik ben het helemaal eens met mgmgb.
@Larick:
Haha mooi. Het gaat niet over de droge specs, het gaat om de beleving. Goede handling, geweldig geluid, goede looks, veel belangrijker dan de snelste 0-100 tijd of het meeste vermogen.
@Pordon: +1 je hebt inderdaad gelijk! Alleen het geluid van de XKR-S was al zo heerlijk, dat ik ook in het sport-sedan klassement ook voor een Jag RS zou gaan!
@thewillempiej: Dus niet boven bijv een fiat panda 100hp? Zie hem er namelijk niet tussenstaan..
@Marijn90: probeer je de meest gewaardeerde reactie van de week te halen..? gaat je namenlijk niet echt goed af.. want dat was écht heel slecht!
Leuk, is toch een teken dat het goed gaat met Jaguar!
@straatpiraat: Eerder leuk om te zien dat Jaguar / Land Rover het nog altijd interessant vindt om ook extreme uitvoeringen aan te bieden. In principe heeft dit model weinig zin, maar het is leuk om er van te dromen.
Op die manier is het bijvoorbeeld erg jammer wat ze bij Ford Europe doen: De mondeo gaan leveren op tegen de tijd dat ie er niet meer modern uitziet. En dan die coupe van gister; leek me geweldig!
@gregorius: Jawel, maar dit soort projecten doe je als autofabrikant niet als iedere euro omgedraaid moet worden. En zo subjectief als ik ben (not) doet me dit een deugd en die coupe van Ford kan me gestolen worden..
Liever deze dan een M5, alleen voor het geluid al.
Ik heb de blauwe XK-RS gezien op de autorai, en daar kon ik lang naar kijken. Mooi apparaat hoor, ben benieuwd naar deze saloon.
Ziet er weer heerlijk uit, zie ze wel komen..
Perfect! #beltaccountant
@Svenska_Aeroplan_AB:
En, en, en, en, heb je al positief nieuw van je accountant?
Doe mij deze maar boven de Duitse concurrentie. Way to go Jag!
Komt hij er ook als Sportbrake variant? Als hij net zo klinkt als de XK komt het vast goed. Spannender uiterlijk dan een M5. En lekker anders, doe mien dr maar ene.
@E34M5Touring:
Gezien de afschrijving zou die dag weleens dichterbij kunnen liggen dan je denkt….
@jrk68: I hope so, dit zou een auto zijn waar ik een jaar voor in de US ga wonen. En hem dan daarna lekker belastingvrij invoeren. Dikke vette F U naar de overheid en dan lekker Porsches pesten op de Autobahn ofzo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).