Officieel: Honda Civic 1.6 diesel stoot 94 gr/km uit

Auteur: , 14 Reacties

Dat is in Nederland net niet genoeg voor 14% bijtelling, maar 20% houdt deze Civic de komende jaren wel. Niet dat Honda hier iets mee opschiet, want hun 'oude' 2.2 i-DTEC viel (met 110 gram) ook al in deze categorie.

Op de autosalon van Parijs lanceert Honda zijn 1.6 i-DTEC Earth Dreams-motor offcieel in de Civic. Deze is ten opzichte van de eerder genoemde 2.2 bijna 15% schoner in uitstoot, en realiseert bovendien met 3,6 liter per 100 km een even groot percentage in brandstofbesparing. De schaduwkant: je levert 30 pk in (120 pk t.o.v. 150 voor de 2.2). Voor de meeste Europese markten zal dit veel gaan schelen, maar in Nederland valt hij qua lease-potentieel net tussen wal en schip.

Om voor het 14%-bijtellingstarief in aanmerking te komen mag een diesel in Nederland sinds 1 juli maximaal 91 gr/km uitstoten, per 1 januari 2013 wordt dit maximaal 88 gram. Wellicht dat Honda nog wat extra truukjes kan toepassen, als het budget dit toelaat? Het moet in theorie te doen zijn.

Naast deze motorprimeur neemt Honda verder de gefacelifte CR-Z, de nieuwe CR-V, en de EV-ster mee naar Frankrijk.

Bovendien viert de Civic zijn 40ste verjaardag, voor deze gelegenheid toont het Japanse merk zijn allereerste exemplaar van de C-segmenter, die inmiddels al aan zijn negende generatie bezig is. Deze CVCC DX ziet er cool uit! Je zou er spontaan Pulp Fiction weer van willen kijken.

Fokking retro: Honda Civic CVCC DX

Laten we hopen voor Honda dat de nieuwe motorisering de verkopen een boost geven, want met 524 verkopen dit jaar is het niet bepaald een hoogvlieger, om het zachtjes uit te drukken.14 reacties

Het valt me eerlijk gezegd nog mee dat er 524 mensen hebben gekozen voor de Civic.
Het is toch niet echt een schoonheid te noemen, op zijn zachtst gezegd.
@awesome: je ziet toch ook cryseler cruisers rijden.
524 verkopen maar??? Een porsche verkoopt beter!
honda is alleen al reden om voor te kiezen omdat deze heel blijven in tegenstelling tot veel duitse prut.

ben na 14 jaar honda overgestapt op een bmw….in tegenstelling tot wat mijn familie mij aanraadde die bij bmw kortstondig gewerkt hebben.

en ja hoor….wat een drama.

ik heb overigens de laatste twee Civic Type R gehad en ook bij de laatste zegt men te futuristisch etc. maar dt is echt onzin..kreeg veel complimenten en mensen die even in de auto wilde kijken. en ja nooit kapot gaan die dingen.
@johanw: de voorgaande modellen kon ik echt wel waarderen. Hier in de buurt is trouwens iemand die beide versies van de Type R heeft. De laatste in het wit, voorlaatste in het zwart.
Mooie bakken, maar de nieuwe kan ik gewoon niet mooi vinden.
@johanw: ok prima, je kan wel gelijk hebben maar oog wil ook wat hebben, huidige model is wat dat betreft geen civic embleem waardig vind ik.
ten opzichte van het vorige model is hij wat saaier geworden en flink duurder.
Erg jammer, ik heb 4 jaar lang genoten van mijn MY2008 diesel.

Denk wel dat dit blok voldoende sterk is voor de civic trouwens. de 2.2 was daarnaast nogal zwaar, wat je in snel genomen bochten gauw merkte, ben benieuwd hoe dat hier mee gaat.
-edit: nutteloze bijdrage-
@bennyweisz: wel eens van een url shortener gehoord?
ben ik de enige die deze Civic wel wat vind hebben ? niet zo mooi natuurlijk als mijn 1998 Civic maar toch xD
@salberts93: ik vind ‘m eigenlijk ook wel leuk. Je bent niet de enige ;)
Dramatische verkoopcijfers. Ligt niet aan de auto (die is gewoon goed) – maar aan Honda Nederland’s waardeloze PR/marketing/verkoop strategie.
@d15b2: Leg uit. Lijkt me wel interessant om te horen.
@ixjeer1300: Ken je dit filmpje?

http://www.youtube.com/watch?v=NAVrmj8hE4o

Deze is serieus op Nederlandse TV geweest als reclame. episch gefaald. Honda faalt al jaren in Nederland om serieus klanten te bereiken, resulteert ook dat de showrooms elk weekend leeg zijn in vergelijking met de andere Japanse merken (Toyota)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).