Officieel: Jos Verstappen kan niet rijden

Auteur: , 71 Reacties

Althans, niet in de Dakar 2012. Het is Joske niet gelukt om zijn vrachtwagenrijbewijs te halen en dus kan hij op 1 januari niet van start gaan in Dakar 2012. Helaas pindakaas.

Het was de bedoeling dat Jos Verstappen de plaats zou innemen van Jumbo eigenaar Frits van Eerd, aangezien die te druk is met de overname van C1000. Jos moest dan wel eerst eventjes zijn vrachtwagenrijbewijs halen. Aangezien Jos in België woont moest hij ook in dat land zijn vrachtwagenrijbewijs halen.

Jos zegt op zijn eigen website dat het lastig was om op zo’n korte termijn de administratie te regelen:

Vorige week liet Jos al weten – in reactie op een bericht op Dakar.com – dat het moeilijk zou worden om als ingeschrevene in België zijn rijbewijs en benodigde papieren op zo’n korte termijn rond te krijgen. Daar heeft hij helaas gelijk in gekregen.

Het probleem met die “administratie” is waarschijnlijk dat je in België een verklaring van goed gedrag moet hebben voordat je een vrachtwagenrijbewijs kan halen. En we weten allemaal dat Jos nog wel eens last heeft van losse handjes. Grote kans dat hij daarom dus geen rijbewijs kom fixen in Belgie.

Overigens heeft Frits van Eerd ene Jasper van den Heuvel aangewezen als zijn vervanger. En die heeft er veel zin in:

“Meerijden in Dakar is een droom die ineens uitkomt. Een geweldige uitdaging en ik zal de eer van Frits en Jumbo met verve verdedigen. Ik weet dat de nieuwe truck nog beter is dan de vorige en het team zeer ervaren is. Dus dat belooft veel goeds!”71 reacties

AHAHAHAHAHAAH arrogante kwal, ga je dan met je slechte gedrag, bam vol in je face.
En hij kan dus zeker niet rijden, niet zonder toe te geven dat andere mensen het beter kunnen dan hij, verdiende loon dus.
@tuning: haha schitterende reactie!
@tuning: +1 erg leuke reactie :D
@tuning: grappig knulletje!!!
Als je nou het stukje gelezen had had je geweten dat Jos Verstappen niet aan de race mag meedoen om administratieve redenen.

Daarnaast ben ik vrij zeker dat Jos een betere auto heeft dan jouw 147 ( geen GTA neem ik aan? ) en is hij volgens jouw redenatie in dat andere draadje dus een beter en slimmer mens dan jij.

Kom op knul, doe eens je best en laat zien dat je slimmer bent dan je hier reageert.
@tinnemans: Maar als jij nog eens beter had gelezen, want…”Het probleem met die “administratie” is waarschijnlijk dat je in België een verklaring van goed gedrag moet hebben voordat je een vrachtwagenrijbewijs kan halen. En we weten allemaal dat Jos nog wel eens last heeft van losse handjes. Grote kans dat hij daarom dus geen rijbewijs kom fixen in Belgie.” m.a.w. “Tuning” zat er niet ver naast…..
@bowie: tuning claimt dat Jos Verstappen niet kan rijden.
Ik ben geen fan maar wees nou eerlijk.. die vent heeft in de F1 mogen starten. Er zijn genoeg vreselijke goede coureurs die dat nooit hebben mogen doen.

Daarnaast heb ik als hobby opgevat om tuning op te voeden tot een normaal weldenkend mens. Je moet ze eerst breken heb ik op tv gezien en daar ben ik nu mee bezig. :)
@tinnemans: Ok succes ermee!
@tinnemans:

Verstappen heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf voor mishandeling (feit). Voor een vrachtwagenrijbewijs in België heb je een verklaring van goed gedrag nodig (feit). Het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat hij dan zo’n verklaring krijgt.
@tuning:
De schrijver van dut stukkie speculeert dat het misschien wel eens te maken zou kunnen hebben met een bewijs van goed gedrag.
Letwel, een speculatie welk ik nog nergens bevestigd heb gezien!

Hier op dit forum wordt die speculatie vrolijk als feit gezien.

Ik speculeer even mee. Bij de Belgische CBR en de gemeente waar Jos woont, werken een paar bijzonder bureaucratische, uitzonderlijk trage en luie ambtenaren.

Bedenk zelf ook nog maar een paar speculatieve redenen waarom dat rijbewijs er niet tijdig is…
Dag oude supermarkt
He, dat is die dikke van Jumbo.
@betonstaal: Die dikke is van Plus. :D

http://www.imgdumper.nl/uploads4/4e1c6fbe90daf/4e1c6fbe8a864-PLUS.jpg
@Tommy2: Ze is niet dik, ze is gewoon te klein voor haar gewicht. Dat ontstaat als je caloriegevoelig bent. ;)
@Tommy2: allemaal 1 pot nat
Wat een faalhaas is het ook.
@Tommy2: Wilt u mij niet associeren met Jos Grindbak.
@faalhaas: Excusez-moi ;)
Sowieso beetje suf om als trucker mee te doen aan een rally, neem dan de auto of motor als je niet vies bent van een beetje zandhappen.
@alcantara: heb je die trucks wel eens over die zandduinen zien vliegen? Het echte spektakel zit in Dakar bij de trucks, niet bij auto’s of de motoren, die lijken er wel voor gemaakt…
@mashell: Ja maar dat logge lompe werk doet me weinig, dat is hetzelfde als die dikke van plus te zien sporten; het mist de souplesse.
@mashell:

Nah, de dakar volg ik toch om de motoren dat zijn de echte helden.
@alcantara: niemand is vies van ‘zandhappen’…(zie woordenboek)
Dus voor het begint al vol de grindbak in met zijn plannekes :P
@norge: Grind is toch heel fijn zand, had best wat voor het geweest *einde trollmodus
En Verstappen zou dit kunnen waarom? Rondjes rijden op asfalt opzoek naar de ideale lijn is toch heel wat anders dan op losse ondergrond rijden met een paar ton onder je kont. Of heeft hij dit eerder gedaan? Hoe dan ook het is een zak en deze tegenslag gun ik hem van harte.
@raphael: Heeft hij dit eerder gedaan?
Die woestijn is één grote grindbak! Dit is de carriere waar hij mee had moeten beginnen!
@raphael: volgens mij moet er voor alles een eerste keer zijn toch??
@raphael: hij heeft inmiddels toch wel voldoende ervaring opgebouwd in het zand en grind. Als je het met een f1 wagen kan, wat kun je dan als je in daarvoor speciaal geprepareerde wagens rijdt
Dan wensen we Jasper van den Heuvel veel succes!
Van Eerd is wel een toffe peer. Rijdt ook weleens mee met de Westfield Challenge. Is ook sponsor. Heeft een groot autohart!
@Svenska_Aeroplan_AB: en kan overigens heel goed rammen in die trucks !
Hoe zie je het überhaupt voor je om op een vrachtwagen de dakar te rijden, terwijl je niet eens een vrachtwagenrijbewijs heb…
@Joel_D: Immer Gerade Aus, op die lege zandvlaktes zul je niet zo snel een stuurfoutje kunnen maken.
@alcantara: Dan nog, andere met meer ervaring hadden hem sowieso ingemaakt.

leuke (misleidende) titel trouwens :P
jammer van jos had wel eens willen zien wat hij in het zand zou kunnen. maar gelukkig een goede vervanger gevonden. Ik hoop dat Jasper net zo goed met een vrachtwagen overweg kan als met een evo.
hiermee wens ik Jasper veel succes en hoop op een goed resultaat.
@sportquattro: Had het niet beter kunnen zeggen. Ben niet een fan ofzo, maar dat afzeiken hoeft van mij ook niet zo nodig. Vind de vrachtwagens sowieso altijd wel een spectaculair onderdeel van de Dakar. Iemand gezien hoe in 1988 Jan de Rooy op volle topsnelheid bij Ari Vatanen langszij kwam? Episch motorsport moment wat mij betreft…
@griffendahl:
Precies!! Dik over de 200km/h in een vrachtwagen van enkele duizenden kilo’s! Don’t fuck with trucks!!!

http://www.youtube.com/watch?v=cUnWnx_rdps
@Original_Arnoud: Dat waren nog eens tijden! als ik mij niet vergis zijn de snelheden nu al een poosje beperkt tot 180 km/h… even goed nog snel zat door het zand!
Geweldig, Jos is al DNF voor de start!
Toch jammer dat Neerlands beste autocoureur hier altijd tot de grond afgefikt moet worden.

Die flauwe grintbak grappen hebben we evengoed al te vaak moeten aanhoren.

Ik had graag willen zien wat Jos er van had weten te maken als rookie.
@clubbtraxx: beste nederlandse coureur?
Ik ken Jos Verstapen niet zo goed, en zeker zijn verleden niet, maar zijn bijnaam Jos Grindbak doet weinig goeds vermoeden…..
Zegt ook wel iets over G Van Der Garde blijkbaar, als jij Jos nog een betere vind..
@clubbtraxx: Hoezo is hij Neerlands beste autocoureur? Omdat hij toevallig in de F1 heeft gereden? Ik wil niet lullig doen, maar zo vreselijk goed deed hij het nou ook weer niet in de F1. Hij heeft gewoon mazzel gehad dat hij een stoeltje kon bemachtigen, en heeft dat zowaar nog een paar jaar vol kunnen houden, maar echte potten heeft hij nooit kunnen breken.
Er zijn echt wel Nederlandse coureurs die beter kunnen rijden, maar niet de ambitie hebben om de F1 te rijden – of niet de mazzel hadden een stoeltje te bemachtigen om te laten zien wat ze kunnen/konden.
@potver7: dat stoeltje was wel door iets meer dan mazzel alleen verkregen.
@sportquattro: ja, een paar miljoen gulden inderdaad, en een goede manager.

Ook wel op rijkwaliteiten natuurlijk, maar er zijn genoeg coureurs met gelijkwaardige (of betere) rijkwaliteiten die dat stoeltje niet krijgen. Dus moet je de mazzel hebben dat alles tegelijk goed valt. Mazzel dus.
@clubbtraxx: De beste Nederlandse coureur is nog steeds Carel Godin de Beaufort. Daar mag Josti nog niet eens bij in de schaduw staan.
Wel een misleidende titel.
rikus via Android app
Ik wist gewoon bij het lezen van de titel, dat mensen hier weer ontzettend sneu op gingen reageren.
Gelukkig is het kritiek van mensen die al tijden meedraaien in de top van de autosport, weten hoe het werkt en dus absoluut weten waar ze het over hebben.
@rikus: Even een samenvatting – minder dan een maand voor de start van Dakar ga je de wereld inslingeren dat je mee gaat doen, maar dat er nog een klein ‘hobbeltje’ is dat Vrachtwagenrijbewijs heet. En anderhalve week later moet je melden dat het helaas niet gaat lukken. Moet je daar als leek dan nog serieus op gaan reageren?

Iedereen snapt dat je voor een evenement als de Dakar behoorlijk intensief moet trainen, en dat het sowieso al handig is als je ruime ervaring hebt met rally-rijden. Nou zal Jos vast wel een paar rondjes in die Jumbo-truck hebben gereden voordat hij werd aangekondigd als Van Eerd-replacement maar van een maandenlange training die alle andere deelnemers hebben gehad kan geen sprake zijn.
De enige race-ervaring van Jos is karts, Formule Ford, Formule Opel, F3, F1, A1 en Le Mans. Allemaal baanraces, geen enkele rally-ervaring.

Dan hoef je toch niet ‘al tijden mee te draaien in de top van de autosport’ om te snappen dat de deelname van Jos aan Le Dakar vooral met de Olympische gedachte was. En daarnaast lekker veel publiciteit voor het Jumbo team zou opleveren. Enige probleempje: je mag al blij zijn als hij de eerste rustdag haalt, en je kunt er gif op innemen dat hij de schuld van het uitvallen bij allerlei externe factoren neerlegt (de wagen, de ‘weg’, die steen, het land, het zand…) maar zeker NIET bij zichzelf.

Dus wensen we Jasper alle succes toe.
@potver7: Ik geef je geen ongelijk. Maar het is hier een trend om negatief te reageren op alles wat hier verschijnt. Zowel nieuws als comments, en dat is jammer! Mocht Jos meedoen, dan had het zeker gevolgt.
Hij kon niet mee, omdat in de bochten geen asfalt ligt !!!
@Dreumeltje: goed verhaal… lekker kort.
ga maar weer terug naar je blokkendoos.
@sportquattro: Sinds waarneer is één zin één verhaal? Oftewel compleet zinloze reactie, als die jongen een grap wil maken. Laat hem dan lekker dat grapje maken, en doe er niet op in gaan.. Misschien zijn er mensen -naast jou- die het wel amuserend vinden ;)
@euro95: mijn reactie was ook niet echt serieus bedoeld.
Zeer domme actie. Als er 1 ding is dat elke Belg weet, dan is het dat de administratie hier in weken of maanden werkt, niet in dagen.
Als ge aan zo’n evenement deelneemt, maak dan toch dat je met een truck kan rijden.
Mongool…
@vale46:
Probleem is waarschijnlijk dat hij nooit z’n vrachtwagenrijbewijs in België zal halen.
Het zal onwaarschijnlijk zijn dat hij een bewijs van goed gedrag kan overleggen.
Daarvoor is het een iets te agressief menneke.
Wel veel grind daar in Zuid Amerika. Dus hij had daar in potentie goed kunnen scoren…. Maar nee, wederom falen……Da’s de aard van het beestje!
Alsof Jos überhaupt goed had gereden in de Dakarrally !!!! WTF, paar keer meegetuft in F1-autootjes…en je kunt daarom zandmassa’s bedwingen met een vrachtwagen ??? Buwahaha !
Wie hier zo’n grote mond over Jos als coureur heeft, heeft waarschijnlijk ook 0 inzicht in de autosportwereld (en nee, daarmee bedoel ik niet dat je thuis RTL Autosport bekijkt of elk jaar trouw naar Masters gaat..). Verstappen op een circuit is altijd indrukwekkend; vroeger op de karts al, maar in de auto’s ook. De Porsche engineers die mee waren toen hij bij Van Merksteijn aan Le Mans meedeed stonden met hun oren te klapperen met welke feedback hij terugkwam, wat hij voorstelde kon gewoon niet. Maar het werkte wel. Door z’n opvliegende karakter en een verkeerd management heeft hij soms kansen laten lopen of verkeerde keuzes gemaakt. Ook dat hoort een topcoureur goed te doen, maar mensen doen vaak alsof hij niet kan sturen en dat is bij hem allerminst het geval. Ik durf zo een x-aantal coureurs aan te wijzen die meer resultaten hebben geboekt, maar die minder kunnen rijden. Maar goed, waarschijnlijk zouden de mensen hier het allemaal wel even laten hoe hij moet rijden als ze eenzelfde auto in handen zouden krijgen…

Als persoon is het een eikel.
@mrs250: hiermee ben ik het helemaal met je eens.. de mensen die hier lopen te zeuren zijn volgens mij van die figuren die denken dat ze net zo goed kunnen rijden als een topcoureur, omdat ze 180KM/H op de snelweg kunnen rijden, en soms over een dijkje rijden zonder er af te rollen.
@mrs250: Allemaal waar – maar dat je goed op de baan kan racen wil niet zeggen dat je ook goed kan rally-rijden. Dat heeft hij namelijk nog nooit (serieus) gedaan, en hij heeft ook nog nooit een vrachtwagen gereden.

Ik denk dat hij zojuist is behoed voor nog zo’n verkeerde keuze. Zo onervaren aan zo’n race mee gaan doen is nou niet bepaald een goed idee, hele grote kans dat hij met een grove blunder snel uitvalt en zodoende zijn kans op deelname in volgende jaren weggooit.

Laat hem nu eerst z’n vrachtwagenrijbewijs eens halen (als dat al lukt in België), dan kan hij een jaar flink trainen in die Jumbo-truck zodat hij volgend jaar goed beslagen ‘ten ijs’ komt, dan kan hij echt laten zien wat hij kan.

Persoonlijk ben ik al jaren Verstappen-moe, ik moet ook nog zien of ik de Dakar ga volgen als hij meerijdt. Zoals je zegt, het is een 1e klas Eikel en ook in de racerij is marketing een groot goed…
@mrs250: ben je de tweelingbroer van Jos? Het ligt altijd aan een ander hè? Kudtexcuus.

Als hij zo goed was als hij zelf (en zn 2 ling broer) beweert dan was hij meermalen ergens kampioen in geweest.
@gearhead: nee hoor, totaal niet. Als persoon vind ik het gewoon een kwal. Ik probeer alleen wat nuance te brengen in het verhaal, want ik hoor hier een hoop geblaat van mensen die nog nooit een paddock van dichtbij hebben gezien.
@gearhead: 1x Nederlands kampioen karten
2x europees kampioen karten
1x europees kampioen Opel Lotus klasse
1x kampioen Duits formule 3 en winnaar van de Marlboro masters
en in de le mans series heeft hij in seisoen 2008 op 1 na alle races gewonnen, en dus ook kampioen geworden. en winnaar van le mans in de LMP2 klasse.

en jij??
@gearhead: Verstappen is meermalen kampioen geweest: hij won verschillende Nederlandse en Europese karttitels, het Duits Formule 3 kampioenschap en de Le Mans Series in de LMP2-klasse. Plus de Marlboro Masters in 1993 en Le Mans in 2008 in de LMP2-klasse.

De F1 is zo’n beetje de enige serie waarin hij is uitgekomen waar hij nooit een overwinning heeft geboekt. Hoe dat kwam, daar zijn hele boeken en tijdschriften over volgeschreven. Maar publicitair was het niet zo handig om consequent de schuld bij de auto, het team, of tegenstanders neer te leggen.
Ik kan geen sportwagen besturen. Ik blaat dan ook niet zo als Jos.

In de pikorde van F1 coureurs: op welke pagina staat Jos? Op dezelfde als Schumacher? Damon Hill? Of zelfs maar Barrichello…..

Ik vergelijking met mijzelf is hij een uitstekende coureur. In het echie gewoon een middelmatige. Alle ongepubliceerde cowboyverhalen over Porsche monteurs die achterover vielen van verbazing van zijn kunnen…. Trouwens; waarom is hij niet in dienst van Porsche gekomen als hij o zo goed was? Nou? Wat?

Nee Jos gaat niet de boeken in als zeer getalenteerd coureur. Jos komt alleen met faals in het nieuws (anderen slaan, ergens NIET in rijden, etc).Ik denk zelfs dat het track record van Coronel inmiddels groter is.
@gearhead: we weten allemaal dat Schumacher nu geen deuk in een pakje boter rijdt. Velen gooien het op z’n leeftijd, daar geloof ik geen bal van. Er zijn in het verleden genoeg coureurs geweest die op latere leeftijd terugkwamen en kampioenschappen wonnen. De huidige auto’s zijn makkelijker te rijden dan de vroege auto’s, terwijl Schumacher echt superfit was en nog is. Dus dat gaat voor mij niet op. Wat hij als geen ander kon, was een team om zich heen bouwen wat voor hem aan de slag ging en de auto bouwde waar hij hard mee kon gaan. Een beetje zoals Senna deed, maar dan nog beter. Nu de testmogelijkheden dratisch zijn teruggeschroefd krijgt Schumi het ook niet meer voor elkaar. Je ziet hem worstelen met die auto, kleine stuurfouten maken die hij anders nooit maakte, gefrustreerd zijn. Het geeft maar aan dat een coureur in z’n eentje ook niks is, alles om hem heen moet kloppen.

Dat heeft Jos inderdaad nooit voor elkaar gekregen, hij snapt niks van politiek en zelfreflectie. Logisch dat mensen je dan ook nooit een echte kans zullen geven. Maar als we het hebben over dat rijtje van jou, Schumacher absoluut bovenaan, maar Hill en Barrichello zijn geen racers, dat zijn gewoon aardige gasten die leuk kunnen sturen. Het zullen echter altijd 2e rijders blijven. Maar ze bijten nooit een stuk uit hun stuur omdat ze willen winnen.

Daar zit het verschil; ik heb het over rijders, en jij over coureurs. De rijder is wat iemand op de baan met een auto kan, een coureur moet ook het hele spelletje eromheen snappen om te kunnen overleven in de politieke arena van sponsors en teambelangen in de autosport. En als coureur staat Verstappen inderdaad ver onderaan in het rijtje…
Pas maar op Autoblog, straks hebben jullie een boze Jos Verstappen bij de redactie staan ;)
@tuning. Standbeeld voor je eerste reactie.Doortrekken die Drol Vertrappen.
Erg jammer dat Jos Verstappen Dakar niet kan rijden dit jaar, ik was heel benieuwd hoe hij het er van af zou brengen in de vrachtwagen van Frits van Eerd.

Voor iedereen die trouwens beweert dat Jos Verstappen niet kan rijden en dat het toeval is dat hij 10 jaar! in de formule 1 heeft gereden heb ik nog maar weer eens een paar video’s bijgevoegd:

http://www.youtube.com/watch?v=RlwuMxtl4AU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=dTTf5Icx7fo

http://www.youtube.com/watch?v=r3U2sAwtW0E

http://www.youtube.com/watch?v=3RkNODmhddM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=r9j4eIa9flo&feature=related

Even een kleine selectie van video’s die laten zien dat Jos toch wel een aardig potje kan sturen. Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat Jos een heel eind had kunnen komen in de F1 als hij betere auto’s tot z’n beschikking had gehad. Wat betreft al die opmerkingen over grindbakken: elke coureur heeft daar weleens in gestaan, Jos niet uitgezonderd. Dat wil niet zeggen dat hij daar vaker in heeft gestaan dan de rest. Het zijn gewoon vooroordelen in mijn ogen waar Jos nooit meer van af komt. Jos Verstappen is inderdaad nederlands beste F1 coureur ooit en heb altijd erg van zijn rijkwaliteiten genoten.
Tja,Jos is toch echt een beetje de ‘Prins Laurent’ van de autosport… ;-)
@robbie Je moet voor de gein maar eens wat rallyvids opzoeken van die “ene Jasper vd heuvel”. Dan snap je wel dat het niet de eerste de beste is die Frits van Eerd ter vervanging heeft gevraagd… De wagenbeheersing die deze kerel bezit is van een zeldzame klasse.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).