Officieel: Lofalk wil stoppen met Saab-reorganisatie

Auteur: , 38 Reacties

Het hing al even in de lucht, maar curator Guy Lofalk wil de reorganisatie van Saab dan toch echt stopzetten. As we speak is hij op weg richting de rechtbank in het Zweedse Vänersborg om het einde van de reorganisatie, wat door Victor Muller als het grote reddingsplan werd gezien, officieel in te dienen.

Nu deze stap is gezet door Lofalk, waarschijnlijk omdat General Motors opnieuw NEEN heeft gezegd tegen het gewijzigde overnameplan, heeft Saab vijf á ze dagen om in beroep te gaan tegen de beslissing. Saab zal ongetwijfeld deze laatste strohalm met beide handen vastpakken om te voorkomen dat ze niet mogen doorgaan met reorganiseren. Anders ziet het er wel heel slecht uit voor Saab en lijkt een faillissement onafwendbaar. Aan de andere kant: Victor Muller. Die tovert vast nog wel iets uit zijn hoge designerhoed om Saab in leven te houden.

Ondertussen meldt Saab in een persbericht dat ze met Youngman blijven babbelen om ze over de brug te laten komen, zodat het personeel ook weer eens loon krijgt. En wij werken weer rustig naar een nieuwe cliffhanger toe in de Saabsoap. Victor, gaarne nu even dat Plan B in werking zetten. Dank. Wordt vervolgd.38 reacties

Zoals ik vrijdag en gisteren al zei: nu komen de zaken in een stroomversnelling. Volgen (weer…) een paar D days voor Saab, en dan nu echt… De spanning stijgt!
@Svenska_Aeroplan_AB: Snel je logo naar BMW veranderen jonguh!!
@kaasboerin: Nee, snel nog een nieuwe zien te vinden die me past…
@Svenska_Aeroplan_AB: Hmm Saab… Hmm… Doe maar Volvo, past wel bij jou denk ik.. :lol:
Dat Victor nog rustig kan slapen… ik vind het knap
@V-Power: wie zegt dat Meneer Muller rustig slaapt?
@V-Power: Maakt u zich geen zorgen, die ligt gewoon lekker te pitten in z’n zweedse Carpe Diem Boxspring.
@kaasboerin: Die slaapt niet rustig.. toen bij de aankoop van Saab toen ging het ook zo er op.. toen heeft hij (vertelde hij zelf in een interview) weken gemaakt van 20 uur per dag werken. Even een dutje in een vliegtuigstoel van een paar uurtjes en weer door.

Zo zal het nu ook wel gaan denk ik. Reken maar als straks de bom ploft of als alles rond is (want ook die kant van de medaille zullen we dan maar een kans geven..) dat hij op is hoor.
@Freewarefreak: Maar wel tijd voor ’n interview? :/
Just kidding.
Reactie Muller:

“Mwoehahaha, you stupid Lofalk. I always have a plan B, you can’t stop me, I’m invincible! Mwahahaaa! (loopt fluitend verder)


Ik gok trouwens op een update om 13u. :D
@Carreza: lol :D
Langste sterfscene ooit, lijkt wel een slechte opera.
Sjonge jonge.. wil iemand nu eindelijk dat spartelende Saab afschieten? Victor Muller done it again! Wat een charlatan die kerel.
Ben benieuwd hoe Victor zich hier uit gaat redden. Zal hem vast wel lukken. Maar hoe zal die dat nu weer doen…
Iets zegt mij dat GM uiteindelijk de lachende derde (achtste) is…
@Jesper: precies. Die hebben inderdaad zeer waarschijnlijk het eerste recht om de boedel weer terug te kopen. Dat doen ze net voor de kerst en op 9 januari 2013 om 8.00 start de productie gewoon weer.
@mashell: welke boedel? Saab is een lege huls.
Wanneer is het einde van het seizoen. Stopt de soapserie daarna ook? Of zijn er wel genoeg kijkers voor een volgend seizoen? :lol:
@kliko: Ach ja, als het écht écht écht niet anders kan, maken ze toch gewoon een Prequel.
@kaasboerin: vergeet de “deleted scenes” niet :D
@Carreza: dat is een goeie, dan zou iedereen een heel ander beeld van de zaak krijgen!! Er is door de pers namelijk heel wat nieuws ‘gedelete’..
Wat wilt VM uit zijn hoge hoed toveren dan ? Banken trappen er niet nog een keer in om hem geld te lenen voor deze luchtbel.
VM zal met een flinke restschuld blijven + een torenhoge rente wat hij moet afdragen. Guy Lofalk heeft het beste besluit in zijn leven gemaakt als curator !
Plan B? Er zijn geen letters genoeg meer in het alfabet om alle plannen van Muller een letter te geven!
Plan B?
Volgens mij heeft VM het complete alfabet al gehad…
Zakelijk gezien zegt mijn hart ja.. zoals Robbie al uitlegt overal.. het is één grote zeepbel van schulden en investeringen, waar dus ook nog allerlei onverkoopbare licenties (GM) aanhangen. Dat gaat zo niet langer. Dus weg er mee.

Emotioneel gezien zegt mijn hart nee. Want hoe je het ook wendt of keert.. er is weer een prachtig merk naar de kl*te. Ik had graag een revival gezien van de oude aloude Saab Turbo van vroeger.. in de gedaante van een nieuwe (ECHTE – zoals VM zei) Saab 9-3 Turbo.

Lach maar.. scheld maar.. laat die zooi maar knallen.. maar mijn hart huilt.
Het loopt net zo af als met spyker.. Of de amerikanen kopen het af, of de chinezen!
@Freewarefreak: goed verwoord. Inmiddels kan ik me hierbij aansluiten… Wel pas sinds kort, de laatste voorstellen waren een zwaktebod. Teveel tegenstrijdige belangen. En Saab in het midden van dit politieke spel.
Gisteren nog een leuk ritje gehad met een Saab 9-3 Sport Sedan 1.9 TTiD 180 Griffin Aero, toch wel een mooie en krachtige wagen!
toch jammer. Ik rijd graag in een Saab. Het mag dan in de volksuiting een ‘ouwe-lullen-bak’ zijn, ze rijden heerlijk.

Neem de 9-5 modelletje 2002, heerlijke bak. Snel, comfortabel, benzineslurper (dat wel), zeer mooi design, GROOOOOT :)

(vind de nieuwe 9-5 trouwens aartslelijk…)
ik denk overigens dat ze GM Saab moedwillig om zeep helpt, om vervolgens de merknaam achter de rug om te verkopen zodat Saab toch blijft bestaan (in chinese vorm dan wel), zoals ook met Rover gebeurde.

Jammer was dat, wij hebben nogal veel rover-rijders in de familie, te weten:

Rover 827 Coupé
Rover 214si (rond modelletje)
Rover 220 cabrio
Rover 620
Rover 620 cabrio (custom)
Rover Tourer
Rover Vandenplas (heerlijke auto)
Rover 75 Tourer
Toch wel nieuwsgierig naar plan B hier ,B van banco rotto?
Zonde van het sympathieke merk Saab…
Toch mooi dat we nu een soap hebben voor mannen, i.p.v. van Goede tijden Slechte tijden voor de vrouwen onder ons. Victor moet als acteur gaan spelen,en daarna met dat geld Saab weer opbouwen,zeer zeker succes.
Ik drijg de draad ene beetje kwijt te raken in deze soap.
Was het nou niet zo dat pangda geen geld meer had maar dat VM weer een andere chinese investeerder had gevonden maar dat GM dat weer niet wilde verkopen omdat anders china die technologie in handen zou krijgen? moet in dit geval dan GM niet de salarissen van Saab betalen aangezien zij hier weer een stokje voor steken?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).