OM: Alcomobilisten direct gestraft

Auteur: , 20 Reacties

Supersnelrecht voor drankrijders? Yes please! Vanaf volgend jaar krijgen rijdende zatlapjes direct op het politiebureau een straf aangemeten. Judge. Jury. Executioner.

De procedure is zeer eenvoudig: blaas je te veel bij een controle (of als je een tankshop hebt gesloopt), dan neemt oom Agent je mee naar het bureau, alwaar je aan de ademanalyse nogmaals mag blazen, waarna er een exact aantal ‘uggeltjes’ uit komt rollen. Waarom zou je dan moeten wachten met beboeten? De strafmaat is bekend, en de dader heeft zojuist een bekentenis achtergelaten in de vorm van een teug lucht.

Dit betekent ook dat rijbewijzen direct worden ingevorderd in het geval van minstens 0,22, danwel 0,54 promille (beginnende vs niet-beginnende bestuurders) in het bloed. Bij promillages van respectievelijk minimaal 0,8 en 1,3 mag de drinkebroer op EMA-cursus. Je zou trouwens verwachten dat deze mensen nu ook al niet met hun roze pasje op zak het bureau uit mogen wandelen.

Het voordeel, naast een vlottere afhandeling, is dat de strafmaat wordt gestandaardiseerd voor iedereen. In principe pak je er als agent een tabelletje bij, waarna het aftikken geblazen is. Een mooie ontlasting van de rechterlijke macht, die nog wel ingeschakeld wordt bij zeer zware gevallen, zoals deze mafketel, of bij een bezwaar van de veroordeelde. (via NOS)20 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
verder nog de strafmaat x10, en dan begint nog ergens naar te lijken in dit land
@eindbaasje: een strafkolonie of een politiestaat, ik twijfel nog.
Ten eerste mag van mij bij dit soort figuren de strafmaat inderdaad wel minstens 10x hoger dat dat deze nu al is.
En naast het inleveren van het rijbewijs, moet het voertuig ter plaatse vernietigd worden.
@bullgod76: Anders leren dit soort mafkezen het nooit
Hier heb ik ook geen moeite mee. Maar zoals hierboven keer 10 gaat wel ver. Voor moord krijg je minder straf.
@rufctr01: ja, dus moet voor moord ook maar de strafmaat x10, net zoals de rest van de straffen

de straffen in dit land zijn werkelijk een lachertje, zo leert men het nooit
@rufctr01: Misschien moet voor moord de straf ook 10x omhoog.


Maar was jou reactie op het artikel ‘deze mafkees’? Waarbij iemand die dus geen geldig rijbewijs heeft, met te veel drank achter het stuur kruipt, door rood rijdt én een auto aanrijdt waarbij iemand zwaar gewond raakt. En vervolgens probeert hij ook nog te vluchten… 30 MAANDEN, 2,5 JAAR! En hoeveel moet jij daadwerkelijk uitzitten? Dit is gewoon pure doodslag. En doodslag kan 10 jaar worden opgelegd…
Betekent dit wel dat ik nog steeds volledig hallucinerend van de verdovende drugs achter het stuur mag kruipen en een mega-ongeluk mag veroorzaken?
Zo stoned als een garnaal?
@desjonnies: Want elk weekend vallen er weer dozijnen verkeersdoden door al die smokende weggebruikers, fietsers aan de LSD en vrachtwagenchauffeurs lijp van de paddo’s.Oh.Wacht even.
Dat gebeurt niet.
@bozewolf: In de statistieken zijn ze er niet, in de ziekenhuizen en in de rouwcentra zijn ze er wel.
Het wordt tot op heden niet gemeten (juridisch verhaal. Meten mag pas als er aanleiding voor is. Daar zijn voor alcohol regels over, voor drugs niet). Maar de invloed van verschillende drugs op rijvaardigheid is wel onderzocht. Veel stofjes, dus veel onderzoeken, dus veel nuance. Maar kort door de bocht: minstens zoveel invloed als alcohol.
@mout: Sure, als je na 2 tabjes LSD achter het stuur kruipt. Of met 2 flinke hits morfine. Of stokstijf van de medicijnen.

Maar hoeveel verhalen ken jij van iemand die met 150 kmu zichzelf en iemand anders te pletter rijdt omdat ie “zo stoned was als een garnaal”?

En hoeveel verhalen van dezelfde strekking maar dan met een krat bier?


Elk weekend is het weer raak, het is zo onderhand geen vraag meer wat de grootste boosdoener is in het verkeer. Gezien de schaal van consumptie, in de breedte en de diepte, en de specifieke gevolgen van alcoholintoxicatie , is er voorlopig maar één bendeleider en dat is alcohol.
Ik vind het leveren van bewijs ten behoeve van je eigen veroordeling (in dit geval wettelijk verplicht) wel even iets anders dan een bekentenis…
Kon er geen plaatje bij van de nieuwe Judge Dredd? Die is een stuk geloofwaardiger :p
B*tch please…Er is maar 1 Judge Dredd, en dat de ouwerwetse. Want vroeger was alles beter, weet je?
Ik denk dat we minder Polen op de weg gaan zien.
Het enige wat anders is, is dat je nu direct een strafbeschikking onder je neus krijgt geschoven en niet later via de post. Eenmaal akkoord is de straf (boete en ontzegging rijbevoegdheid) onherroepelijk, en dat is natuurlijk waar het om te doen is. Je hoeft niet met de beschikking akkoord te gaan, dan komt de boel gewoon voor de rechter.
LOL .. supersnelrecht ..

contant betalen bij de agent dus ipv 2 jaar wachten tot het proces verbaal bij de rechter ligt ..
@lincoln: naar voorbeed van Griekenland…..
@norge: voobeeld :)
@norge: voorbeeld bedoelde je zeker….. Geintje….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).