Onder hoogspanning: Mercedes SLS AMG Electric Drive

Auteur: , 24 Reacties

Zou jij 416.500 euro betalen voor een elektrische Mercedes SLS AMG met 750 pk en 1.000 Nm? Bij Mercedes denken ze dat er daadwerkelijk mensen te vinden zijn die zoveel geld willen betalen voor een elektrische supercar.

Dit blauwchrome snoepje ziet er in elk geval niet verkeerd uit. En hij is ook nog eens een stuk krachtiger dan de SLS AMG E-Cell conceptcar die Mercedes 2 jaar geleden liet zien. Dat fluorescerend geel gespoten exemplaar had ‘slechts’ 533 pk en deed meer dan 4 seconden over het sprintje van 0 naar 100 km/u.

De productieversie beschikt over 750 pk en sprint in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid ligt op 250 km/u. Net zoals de conceptcar beschikt de productieversie ook over 1 elektromotor per wiel. Deze motoren wegen 45 kilo per stuk en daarnaast is er nog een accupakket dat 548 kilo weegt en een capaciteit heeft van 600 kWh.
24 reacties

Bizarre auto. Er zullen vast een aantal hele rijke mensen zijn die deze kopen gewoon omdat het kan. Niet dat het erg veel uitmaakt, deze auto is natuurlijk voor Mercedes-AMG gewoon een showmodel om te laten zien wat ze inmiddels kunnen.
Een sprint in 3,9 seconden van 0 naar leeg?
Ik vind dit geen amg waardige auto amg is v8 of v12 geen elektrische shit…
Wat mij betreft hebben ze hier een blauwtje gelopen
Voor 750pk gaat deze sls niet eens zo heel hard… elke sportauto in die prijsklasse (veel nog een tonnetje lager) is een seconde sneller.
@slipstreamer: Dat is het wonder van een zwaar accupakket..
@EFB: Ja dus? Gewicht is niet alles? Een standaard nissan gtr is sneller dan een ferrari 458 italie ondanks het verschil van 400kilo…
Ik heb liever dat er aan de zijkant staat ‘6.3’
Dit gaat Mercedes gewoon verkopen!
electric bluee
Heb zo’n ding een paar keer op volle snelheid voorbij zien en horen komen. Dat geluid! Daar kan een elektrische nooit tegenop.
Wat een negativiteit allemaal! Dit mag dan niet brullen (en de dichtgestopte roosters zien er stom uit) en niet zo hard gaan als de beste sportwagens van het moment, maar dit is een nieuw hoofdstuk ik het sportwagenboek. Natuurlijk staat de elektrotechniek nog in zijn kinderschoenen, maar dit belooft zeker wat voor de toekomst van duurzaam hard rijden. Stel je voor wat verbeterde (en vooral verlichte) accutechniek in de toekomst gaat brengen voor de opvolgers van deze auto. De toekomst ziet er mooi uit.
@kaaskabouter: Jij begrijpt hem helemaal :) Wij kunnen praten.
Heeft ie echt een accu van 600 kW/u ?
Zo ja, hoe gaan we die opladen :) ?
Overigens ziet de body eruit als geanodiseerd aluminium (citation needed)
Geen bijtelling!!!!
Luister mensen. Als ze een G65 AMG kunnen verkopen dan lukt het met deze ook makkelijk.
Ik zie hier een dikke milieu vriendelijke nieuwe F1 Safety Car aankomen! :-)
“Om de vier elektromotoren te voeden heeft Mercedes in totaal twaalf 400V-accumodules in de auto geplaatst. De accu’s wegen 548kg en hebben een capaciteit van 60kWh. De twaalf accumodules, die elk 72 lithium-ion-cellen bevatten, worden met vloeistof gekoeld en zijn zo laag mogelijk geplaatst om de gewichtsverdeling te optimaliseren.

Optioneel levert Mercedes aan de koper van een SLS AMG Electric Drive een snellader van 22kW. Deze zou, in overleg met de netwerkbeheerder, bij de klant thuis geïnstalleerd kunnen worden. De snellader, Wallbox geheten, kan de accu’s in de sportauto in ongeveer 3 uur volladen. Bij het gebruikt van het normale stopcontact kost het opladen aanzienlijk langer; hiervoor is circa 20 uur nodig.”

http://tweakers.net/nieuws/84627/mercedes-rust-sls-amg-electric-drive-uit-met-vier-elektromotoren.html
@anakiet:

20uur peanuts. Ze zouden 5 dagen mogen laden, je gebruikt hem toch enkel in het weekend.
Dan koop ik liever een mooi huis. :)
Ik hoop dat die 45kg niet in het wiel zit maar op een as want als dat onafgeveerd gewicht is gaat die wagen over de wegen denderen ipv te rijden.
Wat is de actieradius? Dat kan haast niet veel zijn – 40 km?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).