Onderzoek fikkende Karma’s: geen accuproblemen

Auteur: , 18 Reacties

Supershitstorm Sandy zorgde voor een flinke domper bij Fisker. Een auto-opslag in New Jersey kwam onder water te staan en daaropvolgend kon men 338 verzoutte Karma's afschrijven. Tot overmaat van ramp brandde er ook nog eens 16 exemplaren uit (evenals een aantal Toyota Priussen verderop). Fisker zegt nu te weten hoe dit hellevuur is begonnen.

In Port Newark, een van de grootste auto-opslagplaatsen van de VS, ging het serieus te keer op 30 oktober. Het water steeg zo hard dat de auto’s enkele uren onder 1,5 tot 2,44 meter zout water kwamen te staan.

Onderzoekers van Fisker, bijgestaan door personeel van de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), concluderen dat het uitbranden van de Karma’s is veroorzaakt door zout water in een Vehicle Control Unit (VCU) waardoor kortsluiting ontstond. Een van de vele ‘computers’ in moderne auto’s, die overigens gewoon op 12 Volt werkt.

Hiermee sluit Fisker dan ook uit dat de brand in de 20,1 kWh lithium-ion-batterij is begonnen. Overigens had één Karma last van zo’n falende VCU, maar door de sterke wind sloeg het vuur al snel over naar andere auto’s. Van explosies schijnt geen sprake geweest te zijn.

Opnieuw ontspringt het lithium-ion-gedeelte van de Karma de dans. Iets dat bij Fisker HQ in Californië ongetwijfeld als een opluchting komt, aangezien conservatieve yanks het Fisker-avontuur soms iets te graag in een kwaad daglicht stellen.

Fotocredit: @gijsspierings



18 reacties

Dat wall street geld uit inflatie en schuld creëert en daarmee miljarden aan fraudulente financiële producten verzint – waarvoor de belasting betaler nog eens het risico mocht incasseren – daarover niets (behalve Ron Paul en waarschijnlijk nog wat anderen die we nooit mogen zien).

Dat ze een percentage van dat geld gebruiken om te innoveren, jobs te creëeren, mooie dingen te maken,… dat mag dan weer niet. Dat vinden de “jobcreators” socialisme.

Romney heeft trouwen $15M van de auto-bail out weten op te pikken. Wat heeft deze investment banker – deze “job creator” – gedaan dat $15M waard was – of was het weer een pervertering van de burocratie voor legale diefstal. Zolang het geld maar uit de handen van die luie 47% blijft zeker – zolas de werknemers van Fisker. Vooral Latinos en soortgelijken als ik het goed begrijp. Satanisten en andere heidenen. Zeker niet in de echte economie steken maar in kafkaiaanse financiële constructies zodat Romney wat papiertjes kan verschuiven en een uitkering van $15M aan belastinggeld kan ontvangen als deel van een auto-bail-out waarvan hij beweerde tegen te zijn. Als dat geld op die manier word verdeeld kan ik zijn punt wel begrijpen.
@Pieter-Jan Catteeuw: Bij het woordt ‘inflatie’ was ik de draad al kwijt, het is nog vroeg ;)
@Pieter-Jan Catteeuw: Ga je campagne ergens anders voeren, dit hier gaat over een uitgefikte Karma..
@Pieter-Jan Catteeuw: Ja, en?
@Pieter-Jan Catteeuw: heel intressant dat mensen zoveel energie steken in iets waarvan de keuze zowiezo weinig goeds van komt – geen van beide zou twijfelen hun bommen op jou te laten vallen als je (in de buurt van) een “enemy” bent.

Een goede raad, steek je energie in concrete vragen die je wel ten goede kan beinvloeden en met welke argumenten je de politiek (in die kwestie(s)) van alle partijen in alle landen kan beinvloeden. Maak de agenda in plaats van te kiezen voor iemand die geen knijt om je geeft en waarvan je niet weet wat ze je aandoen als je in de weg staat.
@Pieter-Jan Catteeuw: Ron Paul! Enige interessante kandidaat imho. Niet dat ik het met alles eens ben wat hij zegt, maar je ziet en hoort dat alles volgens een bepaalde visie is. Hij zegt wat hij vindt. En niet wat 16 spindocters vinden dat hij moet zeggen omdat dat wat beter zal scoren… Jammer dat iemand die zijn hersens gebruikt nooit gekozen zal worden.
Het is inderdaad rampzalig dat die dingen afbranden nadat ze onder water henben gestaan! Anders was ‘t, afdrogen en gaan met die banaan (karma)….
It burns , no problem…
Verbaasd me inderdaad, voornamelijk omdat je 100en andere auto’s verderop zag staan die gewoon nog heel waren.. (zie foto Karma topic)
Maar goed, dus niet de batterij, scheelt weer een shitstorm voor Fisker.
Zelfs het laatste beetje stroom wat in New York/New Jersey te vinden was, is ze ontnomen…
Wat een nutteloos onderzoek is dit, nogal logisch dat er elektrische mankementen ontstaan als je een auto volledig in het zout water dompelt.
Fuk, net alle accu’s d’r uitgesloopt..
@flippert: heh heh, net een V12 in het vooronder gelepeld?
@zdev: yep, en toch nog 0% bijtelling..
Die 338 kapotte auto’s is het beste wat Fisker sinds lange tijd overkomen is.

Dat ding verkoopt voor geen meter in de VS. En nu krijgen ze tenminste nog geld van de verzekering. Kassa!
@robbie: dus snel voor de komst van Sandy de hele voorraad daar neergeplempt?
Das allemaal een heel leuke conclusie, maar er zijn daar ook nog eens (los van de Karma’s) een zooi Priussen (Prii) in de fik gegaan. Dit terwijl de auto’s met alleen verbrandingsmotoren nog intact zijn. Iets met causaal verband…?
@Dev: daar zou ik uren naar kunnen kijken: fikkende priussen… Zo mooi..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).