Ook in België is de Audi RS4 geliefd bij overvallers

Auteur: , 95 Reacties

Het zinnetje "de daders ontkwamen in snelle Audi's" is iets dat de laatste tijd steeds vaker in nieuwsberichten terugkomt.

Het boevengilde heeft een duidelijke voorkeur ontwikkeld voor het enigszins anonieme uiterlijk van Audi’s RS-modellen en de voordelen van Quattro-aandrijving, zo lijkt het. De klassieke wolf in schaapskleren. Is de snelle Audi zowaar een badass aan het worden?

De Scarfacebende gebruikte een Audi RS6, de overvallers die vorige week donderdag een geldtransportbedrijf in Nieuwegein kraakten –zonder poet– wisten in de mist te ontkomen in Audi’s en ook onze Zuiderburen ervaren de gevolgen van criminelen die RS-minded zijn. Volgens Knack.be zijn er in de driehoek Kortrijk-Menen-Roeselare tientallen (!) autodiefstallen en woninginbraken geweest in de afgelopen weken met maar één doel: het jatten van Audi RS4’tjes.

Op papier is zo’n powersedan een prima stuk gereedschap. Neem bijvoorbeeld een RS4 sedan die rond 2005 gemaakt werden bij Quattro GmbH. Potente V8 onder de kap, in 4,8 tellen op de honderd en indien de lakkleur opgaat in de grijze massa op onze wegen ziet een leek niet dat het een serieus powerhouse betreft. Overvallers hoeven door de aanwezige 4X4-aandrijving ook niet al te bang te zijn voor uitbrekende achterkantjes tijdens hun gangster-activiteiten. En waar komt de politie mee? Exact, hooguit een opgevoerde V70 T6. Gelukkig hebben we de helikopter nog.95 reacties

Slecht imago voor het merk.
@agera: voor het maken van de beste Sleeper?
james125 via iPhone app
@huupe: nu heeft Audi een net, zakelijk imago, dat is voorgebracht uit miljoenen euro’s aan marketing.
Audi heeft, in tegenstelling tot BMW en Mercedes-benz geen ‘fout’ imago. Gaan overvallers massaal overstappen op Audi’s, schaadt dat wel degelijk het imago van het merk.
@james125: Ach houd toch op in elk soort auto rijd wel tuig rond. Bij Audi denk ik niet aan zakelijk maar eerder aan petjes die hun Golfjes inruilen voor een instap A3’tje.
@Renesis: jouw conclusie: de Audi A4/A5/A6/A7/A8/R8 is totaal niét zakelijk en geen potentiële auto voor nette zakenmensen?
@a6stang:
hij heeft een punt, ik ben een petje en heb een A4 break :p helaas geen RS4 :D
@james125: dat audi nou 489 modellen maakt die er hetzelfde uitzien betekent niet dat mercedes en bmw geen mooie uitgesproken modellen mogen maken. audi’s zijn 13 in dozijn, wil je een beetje opvallen en in wat uitgesprokeners rijden dan moet je tegenwoordig jag, merc of bmw gfaan rijden.
@lambo4all: Lexus niet te vergeten vooral de nieuwe GS is een plaatje met daarnaast de IS en LS
@agera: sorry, je hebt helemaal gelijk! voral de nieuwe styling spreekt me erg aan. lexus staat ook gewoon op het merc en beamer niveau.
@james125: Audi heeft zo’n net imago, omdat de auto’s vroeger niet mooi gezien waren ten opzichte van bmw’s en mercedessen. De huidige modellen zien er pas mooi uit, maar dat kan het fout volk nog niet altijd betalen
@akrapovic: Misschien moet je even een rondje kanaleneiland doen. Dan denk je wel anders over dat er geen fout mensen in Audi’s rijden. Vooral de A3/A4 is erg populair.
@flutterby: over het algemeen rijdt de jeugd meer in bmw, is toch nog beter betaalbaar
@james125: BMW en Mercedes geen “fout” imago?
Een bmw e36 is behoorlijk fout als je het mij vraagt. Zelfs standaard, gewoon door die sjonnies die het massaal verprutsen.
Een Mercedes E190 die je in bepaalde buurten ziet rondrijden is ook geen uitzondering..
@james125: Ahem, u leeft nog in het jaar 2003? Inmiddels zie ik meer platgeslagen (gloednieuwe) Audi’s met dubieus volk achter het stuur, dan BMW’s en Mercedessen.
@agera: vind ik juist niet ;-)
@agera: audi’s zijn de nieuwe getaway cars. denk dat audi nu wel een beetje moet gniffelen net als dat je bijvoorbeeeld geld steelt van de rijken ; (dit is anders dat gevallen waarbij dooien of gewonden vallen, maar de bovenstaande situatie schets bij mij het beeld dat) dat een beetje robbin hood achtig (is) . deze mensen hebben gewoon een hele tas vol geld liggen in de kofferbak en ik denk dat de meeste Nederlanders het ook wel stiekem een beetje ‘cool’ vinden ;)
@bigcar: Ik denk dat de meeste nederlanders dit helemaal niet cool vinden.. domme praat. Robin Hood achtig ga anders naar “sprookjesblog” en leef je daar uit.
@bigcar:


Oow, ook hier al zit je letterlijk tekstjes over te tikken van de NOS … :-)

#FAIL #Plagiaat
Of juist niet, maar gewoon een bevestiging dat ze goed materiaal hebben Haha
De juiste keuze.
Imago van de auto past wel bij dit soort werkzaamheden.
Gelukkig heb ik de mijne nog!
baap via Android app
@peugeot: Een Peugeot RS4? ;)
james125 via iPhone app
Jammer, een van de weinige merken dat nog geen boeven-imago had.
Dit bericht komt in de tijd dat Spyker de productie weer wil hervatten maar dat de kas daar wat krap is.
Hopelijk blijven er nog genoeg niet-gejatte exemplaren over op de tweedehands markt ;)
Je valt niet op!
Die diefstallen worden hier in de buurt inderdaad wel heel erg. Vorige week is er nog op 2 straten van hier een witte RS5 gestolen…
@amazinglaurent: Om en nabij Soest? Daar rijdt regelmatig een witte RS5 met matwarte 20″ BBS CH’s rond.
@Jochempie: Nee, ik woon in België :D
De rs4 zal toch ni in 4,2 seconde optrekke om de honderd te hale als de rs4 van 2012 het in 4,7 seconde doet? :p
Als ik een overvaller was zou ik voor zoiets kiezen.
http://www.babez.de/wp-content/uploads/2009/09/mercedes-benz-e-63-amg-estate-titel.jpg
@sdk16420:

Yep veel succes met het proberen van snel optrekken zonder rookgordijnen achter te laten :D.

Eerlijk is eerlijk, ik zou ook een RS model gebruiken :P
@sdk16420: dat zou ik dus ten sterkste afraden. een mercedes is voor een boef, een tè ‘outspoken’ merk. het valt op, mensen letten erop. die auto komt boven de massa uit, daar letten mensen op en dat moet je als overvaller nou net niet hebben..

een audi daarentegen is echt een anonieme gangsta bak vanwege het feit dat je er niet mee opvalt. het is echt een bak voor consultants ( & boven ;) ). de kopers weten van zichzelf dat ze een hele snelle, hele dure wagen hebben, maar dat is dan iets dat helemaal niet (naar buiten toe) opvalt.
iedereen ziet heus wel die ene donkere audi, maar let er niet op. als ze een mecedes daarentegen zien, valt het ze op dat het een hele snelle / dure bak is dus daar letten ze dan dus wel op.

bij een model zoals de A6, ik noem het even als voorbeeld, heb je er 1 vanaf 48.000 euro. maar precies hetzelfde model dat nauwelijks anders oogt heb je ook voor 130.000 euro. dat is dan een lekkere positie, zeker voor de mensen die dat niet (al te veel) willen showen.

conclusie; audi’s zijn de nieuwe getaway cars. denk dat audi nu wel een beetje moet gniffelen. als je geld steelt van de rijken, is dat een beetje robbin hood achtig. deze mensen hebben gewoon een hele tas vol geld liggen in de kofferbak en ik denk dat de meeste Nederlanders het ook wel stiekem een beetje mooi vinden ;)
@bigcar: Mijn favo Audi en vooral in Avant versie is de oude RS6 Avant.

http://www.netcarshow.com/audi/2008-rs6_avant/800×600/wallpaper_06.htm
@bigcar: Nou doe je het weer…
@bigcar:

Mooi betoog, alleen jammer dat het een werkelijk een vrijwel letterlijke kopie is van de tekst uit een nieuwsitem wat eerder deze week op 3FM voorbij kwam. Daar ga je dan met je mooie interessante praatjes, copy / paste. #FAIL! Volgende keer dus wel even keurig een bronvermelding toepassen als je iemands teksten gebruikt ….
@bigcar:

http://nos.nl/op3/audio/361579-audis-de-perfecte-vluchtauto.html

Goed gejat !!! Tekst van die A6 gewoon letterlijk zitten overtikken …. :-)
@bigcar:

Mmmmwwwhahahaha, zit zojuist dat geluidsfragmentje van de NOS nogmaals te luisteren, en je hebt zowel het stuk tekst over die consultants, de A6 tot € 130.000,- en zelfs het gniffelen door Audi en Robin Hood letterlijk over zitten tikken, en brengt het vervolgens als je eigen wijsheden. Dat noemen ze plagiaat, letterdieverij!
@rechercheur: dat jij zo levenloos bent om hier een hele heisa van te maken?? .. Echt een ambtenaar hè, meer heb ik niets te zegen tegen je mierenneuker die je bent..
@bigcar:

mmmmwwwhahahaha, jij hebt de FAIL van het jaar nu al op je naam weten te schrijven, en we zitten nog maar in april. Gewoon een beetje interessante teksten deponeren op Autoblog, alsof het je eigen menig is (waar je altijd zo enorm prat op gaat!), is het gewoon een kopie van een nieuwsitem van de NOS. Beetje andermans teksten jatten, en dan nog eens letterlijk. Goed bezig!!

:-)
@sdk16420: helemaal met je eens!
the-budel-guy via iPad app
@sdk16420: hoeft de politie alleen maar het geluid achterna gaan. Een E500 zou ik dan van Mercedes nemen.
@sdk16420: Dikke bak… Ook als ik geen bank zou overvallen zou ik hem willen.
@ricardo:
Dat hangt er maar net vanaf of een AT ingeschakeld wordt/kan worden. Die jongens rijden in soortgelijke auto’s, maar dan mét bepantsering ;)
Als crimineel zoek je geen rijplezier in een auto maar iets wat je snel van A naar B verplaatst en een agressieve rijstijl toelaat zonder afgestraft te worden. Iets wat je vindt in een rs4 maar niet in een m3 of een C63amg.
Ik zou een eerste generatie RS6 hebben gebruikt, wegens de chipmogelijkheden en de automaat. Als je door verkeer aan het slalommen bent werkt een handbak voornamelijk tegen je.
@Jochempie: als je éven ergens gauw tussen wil duiken heb je liever een handbak dan een automaat. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik nog nooit in zo’n ding gereden heb en dus ook niet weet hoe het schakeld.
Kan ook niet anders hé,zou nogal een zicht zijn met een bavikmuts en dan daar nog ééns bovenop een wit petje.
Daarom nemen ze een Audi en niet dat ander ding versiert met allerlei ledjes en fransjes van Halffords.
@Imom: :lol:
@james125: een Audi heeft ook een fout imago. Of er rijden petjes in of omhooggevallen proleten die het gemaakt denken te hebben als vertegenwoordiger. Verder vind ik de Audi zeer saai, een kopie van de voorganger en vermenigvuldigen keer1.5! Gewoon een (bijna) rammelvrije VW door liters lijm en kit achter de interieurdelen te spuiten. De BMW M3 prefereer ik boven de RS4. Niet saai en kwalitatief veel beter.
@rufctr01: Tsss
@rufctr01: ieder zn menig amigo, voor mij duidelijk de RS4 B7
Misschien wel een interessante vraag… Wat zou nog meer een ideale vluchtauto zijn voor vier criminelen? Subaru Legacy Spec. B? BMW 335ix? Skoda Superb 3.6? Passat V6 4motion? Twee Ariel Atoms?
@Jochempie: Passat W8 ook uiteraard..
@Jochempie: De Chrysler 300C niet vergeten!
@agera: Nah, een beetje handling is wel vereist bij een snelle getaway ;)
@Jochempie: Volvo S60/V70 met meer vermogen dan die van de plisie..
@Jochempie: Ariel valt wel op, maar het is wel de ultieme wagen om aan de politie te ontkomen.
@Jochempie: Die Skoda Superb 3.6 kan volgens mij best! Alleen niet met deze uitlaat:

http://www.youtube.com/watch?v=aYCNSZUV5vI
@Jochempie: de bmw m550xd? Wolf in schaapskleren en het maakt ook nog niet zo’n herrie als een m5 bijvoorbeeld. Ideale auto
een RS4 is ook echt handig en snel
’t is allemaal zo relatief he.

Traction Avant – 30er jaren vorige eeuw
De Jag MK II – 60er jaren vorige eeuw
Ford Transit Mk I & II 60er en 70er jaren vorige eeuw
Citroen DS 60er jaren vorige eeuw.

Hebben al deze merken er een ‘fout’ imago aan over gehouden?
Sinds de film Ronin worden wat mij betreft snelle Audi’s al gezien als de perfecte “getaway-car”. Minder opvallend dan een BMW of Mercedes, praktischer (vaak Avant of Sedan, in tegenstelling tot de M3 die 90% coupé is) en een veiliger weggedrag met quattro.
En ik denk dat dit niet zo zeer het imago van Audi schaadt, gelukkig rijden snackbar-/coffeshophouders nog steeds (bespoilerde) BMW/Mercedes
@audirs3: Absoluut waar, Ronin een geweldige film met een geweldige acteur Robert de Niro in een S8.
@audirs3:

Je vergeet de W126 S-klasse te vermelden die toch ook wel net zo’n held was in de film.
En de e34 M5 en de peugeot 406 die ook door De Niro en Reno gereden werd.
@Hupke: Daar moet ik je toch even corrigeren. Je bedoeld de W116 450 SEL 6.9 volgens mij ;).
@knalfa:

Mijn fout, ik vind het een goede film maar het is niet dat ik hem vaak kijk.
@Hupke: Als je er zelf een hebt let je er extra goed op he.
Iemand vertelde mij overlaatst dat zijn broer zijn blauwe opvallende s3 verkocht had. Later kwamen ze hem vragen stellen want er was in Parijs een overval gepleegd met die wagen. Vreemd dat ze hem gekocht hadden en niet gestolen :p
@rgeerolf:

Misschien gestolen van de volgende eigenaars?
the-budel-guy via iPad app
Ik zou een rs6 nemen achterop 2.0T plakken en de uitlaat wegwerken/dempen. In het zwart of zilver grijs zonder xenon of andere opvallende dingen. Niemand die je dan nog ziet.
@the-budel-guy: En de uitgeklopte spatschermen en forse voorbumper? dan kun je beter een S6 nemen en 2.0tdi erop plakken dan hoef je maar een uitlaat eraf te halen een een kant en wat ductape op de ledjes
the-budel-guy via iPad app
@mustang84664: die xenon/led units kan je toch zo vervangen voor halogeen of denk ik dan te simpel.
Wat een moeite, neem een paar geweren en granaten mee en dan zal geen enkele copper je durven achtervolgen.
@Benz65:

Jij bent een goeie, je zou niet alleen gaan zitten stelen maar ook nog moorden.
De laatsten die dat probeerden waren de bende van nijvel (die trouwens echt gek waren op Golfjes) en daar is men nu nog naar op zoek.
@Hupke: Moorden hoeft niet, dreigen en de illusie wekken is genoeg; beter dan 5 jaar zitten.
Een tijdje geleden waren het nog de subaru’s die hiervoor gebruikt werden, is audi toch al terrein aan het winnen.
Maar eerlijk is eerlijk die RSen raken goed uit de voeten en er is ruimte in, precies wat je nodig hebt als gangster.
Die in Nieuwegein was gewoon dezelfde als die van vorig jaar met de RS6.. dat ze dat niet snappen..
@dennisr: Zat ik ook aan te denken. En de politie zal daar ook wel rekening mee houden, alleen niet naar de buitenwereld communiceren zolang het onderzoek loopt.
@ricardo: Ze halen het in elk geval wel bij de grote spaarpotjes.. kan er wel respect voor hebben! 12 miljoen de vorige keer.. zou de verleiding ook niet kunne weerstaan voor een tweede keer :lol:
RS4/RS6 zijn inderdaag geliefde wagens, je kan ze standaard laten omdat ze zo onopvallend zijn voor een gewone burger.
Wij auto-kenners zien van ver dat het een Audi RS is, maar andere mensen niet.

Zouden de M-preformance modellen ook gangster-bakken worden?
Die zijn nog onopvallender, en brullen niet eens zo luid. Maar wel grofweg dezelfde performance.
1 van m’n droomauto’s, dit model (R)S4. Heerlijke wolf in schaapskleren, fapfapfap.
@kaasboerin: Ieder geval een droomauto die enigzins binnen handbereik die je wel kan realiseren in de komende jaren. Had eerder gedacht dat je een BMW of Porsche zou hebben als droomwagen.
Allereerst is het van de boevengilde heel slim om voor de Audi’s te kiezen, alleen sinds een tijdje moeten zij zich beraden op alle andere mogelijkheden die er zijn. Omdat het nu weer opvalt, als je met een anonieme Audi rijdt, dan ben je toch in één klap verdacht. Dat is vervelend voor de huidige “gewone” bezitters van zo’n Audi, maar het dievengilde bezorgt zo de politie handen vol werk.
Dat is ansich best slim, het maakt de zoektocht complexer en geeft het boevengilde meer tijd, om weg te blijven en te bedenken waarmee zij hun volgende slag gaan slaan.

De huidige groep overvallers zou best eens een overblijfsel kunnen zijn van de “Bende van Nijvel”, de rustiger tak, of zij, die het minder geweldadig aanpakken.
Misschien ouder en wijzer geworden, misschien hun thuishaven verplaatst naar Duitsland en hun Golfjes ingeruild voor snelle Audi’s, wat ook heel gebruikelijk is bij het gewone volk wat promotie maakt. Dan zijn zij vanuit het grensgebied ook nog zo in België, waar dus gelijksoortige overvallen gepleegd zijn, als op de Amstelveense en Nieuwegeinse Brinck-vestigingen, met vergelijkbare omstandigheden en ontsnappingen. Al met al een interessante zaak om te volgen.

Maar als ik nu een andere auto zo moeten kiezen, om over vallen te plegen, dan zou ik voor de Volkswagen Passat V6, of W8 gaan, misschien is die tweedehandsie W8[ex Holleeder] iets voor hen. Valt ook niet echt op, of een rappe Skoda Superb met 2.0TSI, 3.6 V6 is ook iets voor het boevengilde.
GRIP test ideale getaway car..

http://www.youtube.com/watch?v=GAfzOWCTc2M
Slimme zet van de boeven. Nu nog de badge eraf laten, en geen enkele getuige gaat meer weten of het over een A2/A3/A4/A5/A6/A7/A8 ging.
@SimonMc: de a4 en a6 lijken wel op elkaar. De rest heeft de zelfde stijl en gril enzo. Maar tog echt makkelijk te zien wat het is. Ik vind het ook niet echt spannend vormgegeven, maar mooi zijn ze wel. Dat gezijk altijd dat ze allemaal t zelfde zijn…
@SimonMc: Of gewoon een Seat logootje erop plakken.
@supermo: Daar zat ik ook net aan te denken. Bovenstaande RS4 met een Exeo voor- en achterbumper. Ideaal!
Ik denk dat deze rol straks naar de M550D Touring gaat. Ook 4×4, retesnel en relatief zuinig. Toch maar een alarmpie extra……..
Ik ken iemand in Zwevezele wiens RS4 gestolen is! Diezelfde nacht nog ramkraak mee gedaan en gevlucht! Daarna uitgebrand teruggevonden! En dat allemaal nog voordat die kerel zn wekker afliep!

Wil de belgische politie die mannen vangen moeten ze de RS4’s in de streek in de gaten houden want het wordt hier erg in west-vlaanderend!
the-budel-guy
Stop met zoeken/na denken ik heb de ideale auto gevonden.

http://www.autoblog.nl/maken-of-kraken-bmw-m5-e39-sleeper
@the-budel-guy: Nope, want geen 4WD, geen station.
Geen moeite nemen voor de ombouw naar standaard. Kost te veel tijd en de ‘leken’ van de Politie zien toch het verschil niet.
Daarnaast echt zonde van zo’n mooie E39 M5
Elk merk audi bmw en mercedes staan onderhand wel bekend als boeven auto’s, als ik in rotterdam over de coolsingel en de meent loop zie je bij elke x6 of een cl weer zo’n mannetje van 25 erin zitten meestal een mocro of die richting dus over dat imago schending zal weinig uitmaken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).