Oorzaak Japanse mega-crash, man (60) krijgt straf?

Auteur: , 69 Reacties

De meesten van jullie zullen de 14 supercars tellende crash gisteren voorbij hebben zien komen. Ooggetuigen noemen het nu een "Gathering of Narcissists". Het ongelukkige voorval krijgt nu meer vorm. Er wordt met vingers gewezen, naar oorzaken gezocht en een kostenplaatje gemaakt.

Zoals op de eerdere foto’s al redelijk was te zien vond het ongeluk plaats op een smal stuk snelweg. Een flauwe bocht en minder dan ideale grip hebben de Ferrari’s parten gespeeld zo lijkt. De berichtgeving spreekt van snelheden lager dan de gemiddelde Nederlandse leaserijder rijdt. De bolides reden maximaal 140-160km/u. Wel reden de zelfingenomen Ferrari-chauffeurs naar het schijnt erg dicht op elkaar.

Opweg naar een supercar-meeting in Hiroshima ging het mis. De bestuurders kenden elkaar niet, hadden via internet afgesproken en reden ‘in colonne’ over de snelweg.

De kettingreactie begon toen de voorste Ferrari poogde een langzamer auto in te halen. Waarschijnlijk zat de Toyota Prius in de weg. De 60-jarige ondernemer in de voorste Ferrari 430 Scuderia trapte lomp het gas in en was waarschijnlijk niet op tijd met het corrigeren van overstuur. Hij raakte de controle kwijt en zocht de vangrail op, de achterliggende zwarte Mercedes moest in de hengsels en werd vol genomen door de witte Testarossa. Daarop volgde een heen-en-weer stuiteren van supercars tussen linker- en rechter vangrail. Eén Ferrari F430 lijkt de dans te hebben ontsprongen.

Ferrari Testarossa er onderdoor

De oude van dage in de Ferrari 430 Scuderia lijkt nu in afwachting van een veroordeling tot roekeloos rijgedrag. Daarvoor kan je in Japan 3 maanden in het gevang verdwijnen. Mogelijk komt hij echter weg met een boete van €950,-.

Omdat het ongeluk in het weekend viel lijkt de economische schade beperkt. Alsnog is er voor grofweg 3 miljoen euro aan auto’s stuk gereden en moest de weg voor ruim 6 uur dicht. Daar komen natuurlijk nog kosten voor vangrail en de schoonmaak-operatie bij. Mocht je hem gemist hebben, de video staat op autojunk.nl. (bron: bloomberg.com, via Jalopnik)

Ferrari 360 vs 355 crash69 reacties

En toch komt het door die Prius!
@label89: ja de lelijkheid van die dingen verblind iedereen
@label89: geven ze die dan de electriche stoel?
@bartjuh: ja of een injectie zonnebloemolie ofzo… Prutsers
@label89: Leer lezen. Het komt door een zestiger met puberale manieren…
@Esprit_de_Flandre: Lol, snuggerste van thuis zkr :)
OT: De schade van 3 miljoen betwijfel ik: http://www.topgear.com/uk/car-news/supercar-crash-japan-2011-12-05
Niet dat top gear heel accuraat zal zijn, drm dat ik nog een afwijking neem van hun eigen bekomen bedrag. Dus schat ik rond 1,4 miljoen euro schade.
@Esprit_de_Flandre: Huilie Huilie
@label89: Yep, that’s me…
Nice story
Wat en straf!
Pikstraf!
Oude man in een auto die eigenlijk alleen geschikt is voor jongeren,is al eerder een ongevalsveroorzaker geweest.
Het zou verboden moeten zijn om met veel peekas te rijden als je over de 60 bent.
@norge: er zijn genoeg 60 plussers die nog kneiterhard over circuits heenjagen. Het is niet zo dat je rijvaardigheid en talent verloren gaan als je de 60 passeert.
@alcantara: OK, die met racelicentie mogen vijf jaar langer doorrijden. :mrgreen:
@norge: ?
Bij jou is de voordeur zeker de achterdeur?
@jensdm: ? :oops:
@norge: Hoezo is die auto alleen geschikt voor jongeren? Als er ergens een Ferrari in de prak wordt gereden door een 24-jarige, dan moet je hier de reacties ‘ns lezen… :?
@norge: Inderdaad! Ik zeg Ferrari’s mogen vanaf nu alleen nog maar gereden worden door jongeren tot 20 jaar… Dat is echt de.doelgroep, die kunnen het makkelijk betalen…
@norge:
Oude mensen met tig jaar rijervaring horen idd hun eigen kunnen op grond van jarenlange ervaring op waarde weten te schatten. In mijn eigen omgeving zie ik de rijvaardigheid van mensen na +/-55 in rap tempo achteruitgaan, uitzonderingen daargelaten. Blijkbaar is de nog levende Baby-boom generatie door competitie dusdanig arrogant dat zij zich vastklampen aan het ooit behaalde rijbewijs.
In mijn opinie zijn de 60+ers met een vertraagd reactievermogen net zo’n gevaar voor het verkeer als de tieners die pas hun rijbewijs hebben bemachtigd.
@mugen:

weet niet hoe oud je bent maar heb het vermoeden dat jouw leeftijd de perfecte is om auto te rijden ..
@lincoln:
Cynisch? Afgunst?, perfecte leeftijd?(perfect WTF)Misschien optimum; ervaring+reactievermogen.
It’s all going down from here for me….tevreden??
Joh, dit wist ik vanochtend al.. Beetje zinloos om er nu pas een artikel voor te maken..
@euro95: tsja, in vergelijking met jou zijn er ook mensen die nog werken en niet de hele dag achter de computer zitten de site van autoblog e.a. te F5’en…
@euro95: We wisten dat je die comment al ging maken – laat die comments vanaf nu maar voor je.

En waarom hebben die agenten hun helm op lololo
@faalhaas: Health & Safety Regulations…
@euro95: Dus omdat jij, als alwetend en superieur mens (natuurlijk), dit nieuws al wist zou het te laat zijn om op autoblog een artikel te plaatsen. Houd het lekker voor je, als JIJ het nieuws al weet. Ego.
Gun je hard werkende mensen die pas savonds hun welverdiende portie autonieuws lezen niks? lutser.
@FlighTom: Jongen, probeer het nu net als die 5 anderen eens zonder die mooie woordjes voor je. Ego & lutser zeg je maar tegen die vriendjes van je op het schoolplein. Hard werkende mensen? Wat? Denk je dat ik de hele dag uit me neus loop te batsen? Denk je dat het tegenwoordig met de huidige Eurostatus zowiezo een “keuze” is om niet “hard te werken”. Ik heb geen probleem met een wijze les, hard of niet. Maar jou reactie vind ik behoorlijk overtrokken ;) Van mijn kant, point taken.. Nu jij nog.. ;)
* Van
@euro95: Kijk eens aan, iemand die het snapt! Normaal gesproken krijg ik een reactie of ik die persoon om 3uur bij de poort wil ontmoeten. Jij vat het netjes op. Dat mijn reactie behoorlijk overtrokken is was ook deels de bedoeling, om te kijken hoe je zou reageren. Je eigen wereldje is inderdaad niet alles ;) Excuses van mijn kant.
@euro95: blij dat jij tijd genoeg heb om alles te blijven checken en nieuws kan lezen de heledag
@euro95: Had het vanmorgen dan even gemeld zeg… Hoe durf je een nieuwtje als dit de hele dag voor je te houden! :roll:
@euro95
Dit wist ik nog niet. Fijn dat AB hier nog een artikel aan wijdt.
@Dimitriej: Gelukkig dat ab je dit nieuws heeft bezorgd :) Idd, ik moet snel leren buiten mijn eigen wereld te denken ;)
the-budel-guy via Android app
midlifecrisis anyone???
@the-budel-guy: Eerder endlifecrisis…
@Esprit_de_Flandre: lol. Ach, in Japan worden mensen heeel oud toch??
Misschien was deze man geïnspireerd door het reclamefilmpje van NFS: The Run op Autojunk, de winnaar krijgt 25 miljoen; de rest gaat dood!
@alcantara: lol
Niet te zwaar aan tillen. Allemaal werkstraf: weekje verplichte schoonmaak Fukushima.
@bimota: Nee hè!! Je weet toch wat er gebeurt met (oude) mensen die bestraald worden? Die krijgen superkrachten, en transformeren in superhelden…
tja hadden we toch gelijk en komt het door die klotige prius… toch zonde. ik wild e motoren en bakken van ze allemaal wel hebben hoor :D :P
in Europa is 60 “oud” ..
en ben je al een hele pief als je niet achter de geraniums zit te janken over je pensioen ..
@lincoln: Nee joh,in Europa koop je als je 60 bent een sportwagen.
@norge: damn, ik heb het gewoon met m’n midlife crisis gedaan
baap via Android app
@lincoln: Mensen werken tegenwoordig tot hun 67e en hebben daar geen tijd voor! :) Denk dat jij degene bent die gaat lopen piepen achter de geraniums als je eenmaal de 60 bent gepasseerd en je iedereen op een NOG cynischer, achterlijke en chagerijnige manier mensen benaderd op AB!
@baap:
Als lincoln 60 is wordt hij net zo cynisch als de opa van Giel Beelen. En die vind ik errug grappig. Net als lincoln. Ongezouten meningen vind ik vermakelijker dan alle Audi herkauwers.
baap via Android app
@Original_Arnoud: Daar heb je een punt..Giel Beelen kan mij soms ook vermaken en Lincoln tovert hier en daar ook wel es een glimlach op m’n gezicht!! Daarentegen zie ik hem wel als een norse man ;) die overal tegenaan trapt!! Das uiteraard geen probleem, ieder heeft z’n/h’r mening ;)
@baap: eeehm….er is slechts een akkoord over verhoging van de pensioenleeftijd…de gemiddelde leeftijd van pensioneren ligt in nederland rond de 60/61 (zoals Lincoln stelt).
baap via Android app
@Megakix: Dan heb ik mij verkeerd laten informeren! Ik dacht namelijk al dat het “rond” was..maar niets is dus minder waar!! Laten we dan maar hopen, bidden, smeken op een pensioensleeftijd van rond de 50! .. maar dat zal hem wel niet worden! :)
@baap: tenzij je in griekenland de baap gaat uithangen ;)
baap via Android app
@FlighTom: Haha!! Het zijn allemaal Bapen in Griekenland!! :)
@baap:

kijk er eens aan .. een pensioen tjenker van 30 ..

in essentie ook een ouwe lul ..
@Megakix: Dat hangt dan van de werkgever af. Hier moeten ze echt door tot 65 hoor, tenzij ze zelf wat geregeld hebben met een levensloopregeling ofzo, of een leuke erfenis hebben gekregen.
@potver7: meeste oudere werknemers hebben nog profijt van een prepensioenregeling (vanuit de oude VUT-gedachte)….duurt nog heel wat jaartjes eerdat men ‘gemiddeld’ op 65 of later pensioneert.
die testarossa mijn hard bloed, werkelijk een van de allermooiste Ferraries ooit
@ferrari94tr: wat bloed hard, je hart?
@FlighTom: hard bloedend hart?
Het staat mij bij dat bij een kettingbotsing, waar hier overduidelijks prake van is, al liggen de brokstukken door de hoge snelheid er wat wanordelijk bij, de schuldvraag heel simpel is.


De gene die achterop de voorgaande is geknald betaald de sschade door dit contact. Zo betaald iedereen de helft, Behalve de achterste. Maar die heeft dan ook maar alleen zijn eigen schade.

Verder is dit natuurlijk een stelletje sukkels die dachten stoer te doen in geleende of gehuurde bolides, die ze niet in de hand hadden.
Ik vind het eigenlijk best grappig xD.
3 miljoen lijkt me wat veel, alle auto´s opgeteld 2e hands is misschien goed voor 1 miljoen.
Het is toch wat een M5 rijd rond de 300km/u zonder een schrammetje, een paar Ferrari,s rijden een lousy 160 km/u, 1 grote ellende!
Deze meneer is 79 jaar oud.

http://images.thetruthaboutcars.com/2011/09/Bob-Lutz-Fighter-Jet.jpg
@topless: Hij had wel wat stoerders kunnen kopen dan een L39…
Duidelijk niet genoeg afstand gehouden. Japanners kunnen trouwens bar slecht autorijden, het verhaal was dat hun versnellingsbakken daarom extra stevig waren vanwege het beroerde schakelen door Japanners.

De meeste ongelukken in het verkeer worden gemaakt door jongetjes die net hun rijbewijs hebben gehaald en niet door mensen van 60. Zet zo’n jongetje in een Ferrari en het gaat bijna zeker mis.
Het lijkt me toch ook logiche als je een colone van supercars ana ziet komen rijden dat je dan even op zij gaat al helemaal als je in zon prius rijdt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).