Opel Adam Rocks: voorproefje van de cabrio/crossover

Auteur: , 11 Reacties

Opel is serieus bezig met het pluggen van zijn stadsrakker, de Adam. Er zijn hippe Adam-stores, er gaat mee gerally'd worden, en de 'cabrio' komt in 2014, zo werd eerder deze week bekend. In Genève toont Opel hier een concept van, de Rocks.

Op de eerste schetsen die zijn vrijgegeven zien we een dakje a la Fiat 500C en Citroën DS3 Cabrio, dus eigenlijk is het een semi-cabrio, maar enfin.

Naast een cabrio zou, aan het uiterlijk van het concept te zien, ook een crossover-Adam voort kunnen komen, maar dat is van later zorg. Wij wachten natuurlijk vooral op de Adam OPC, die volgens de laatste geruchten gewoon eventjes hetzelfde 1.6-blok als de Corsa OPC (200+ pk) zou krijgen. Als dat uitkomt dan heeft Opel een serieus bommetje in de voorbereiding!

Rocks: een crackhead rookt ze, een ongecultiveerde drinker drapeert er zijn goedkope whisky overheen, en Schettino zijn cruiseschip, maar binnenkort kan je als Hipster ook de rotsen op met je Adam. Get your rocks off!11 reacties

die velgen zijn wel een bietje aan de grote kant nie?
@b0ss: na die 30′ van vorige week valt dit wel mee
Dit karretje gaat opel vast redden er zijn er al 12 van verkocht !
@sanjo120: Dat heeft de verkoopaantallen van vorig jaar al ruimschoots ovetroffen. Dus ja komt helemaal goed.
Die Cabrio zal dus wel sterk op een Ka brio gaan lijken
Die komt niet door de APK met zulke uitstekende banden/velgen.
@civicfk3: spacers er alleen voor de apk afhalen ;-)
@ErikkNL: En daarnaast het juiste gereedschap in de kofferbak om ze voor het oog van oom (tante) agent te verwijderen. Staan namelijk boetes op, met als risico dat je je auto kunt laten wegslepen (op eigen kosten).
@civicfk3: echt? Er rijdt hier in de buurt een Civic rond, die zijn banden steken miss wel 5cm uit de wielkasten, en hij rijdt er al jaren mee. En het is ook niet dat er hier nooit politie rijdt.
Mèh. Adam met wat extra plastiek. Zoals gewoonlijk bij Opel ziet het er weer veel beter uit op een tekeningetje dan in het echt…
Ziet er best wel stoer uit. Ik begrijp alleen niet waarom Opel zich lijkt te storten op allerlei niche modellen, zoals dit model, een cabrioversie van de Adam en de snelle Zafira van laatst. Aantallen, dat is wat Opel nodig heeft, en die kunnen ze alleen bereiken door ervoor te zorgen dat de doorsnee modellen meer USP’s krijgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).