Opel Cascada komt met pk-escalatie

Auteur: , 13 Reacties

Die blokjes kunnen best nog wel wat meer vermogen leveren.

Opel Cascada 200 pk

De Cascada werd officieel onthuld in Genève, maar voor de IAA hadden ze iets leukere versie meegenomen. De sterkste motor die in de cabrio zal worden geleverd, de 1.6 Turbo met 170 pk, heeft een upgrade gekregen en kan nu ook 200 pk ophoesten. De koppel is met 70 Nm toegenomen naar 300 Nm, maar het verbruik van 6,7 liter per 100 kilometer (158 gram CO2 per kilometer) is vrijwel gelijk gebleven.

Helaas is dit niet zomaar een stukje motormanagement, dus eenvoudig zelf ‘tunen’ is uitgesloten. Opel heeft een nieuw type zuiger in het blok geplaatst waarmee de compressieverhouding is verlaagd. De snelle Cascada komt deze herfst op de markt.

13 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
De koppel?
@pleiades: De koppelkromme? De koppelberg? .. :-)
@406_v6: “De koppel vriend, in mijn vijfdertig deee”
@pleiades: Inderdaad, wel een tikkeltje slordig.
Met andere woorden, de moderne Opels zijn te zwaar. Ze hebben het zelf ook al toegegeven.
@Gideon: Weegt 1700 kg als ik mij niet vergis…In ieder geval, ben met een kameraad er mee naar Duitsland geweest, en voelde allesbehalve snel aan..Moet wel zeggen, er zaten 3 personen in de auto ( bestuurder inbegrepen), en een stampvolle koffer.

Maar in ieder geval, vermogenstoename is in deze meer dan welkom, want zelfs met z’n 170 pk geraakt hij amper onder de 10 seconden naar de 100…
@Gideon: 1700 kg vind ik voor een auto van dit formaat normaal. De Astra en Insignia zijn iets aan de zware kant maar zo extreem is het ook weer niet.
Wordt steeds interessanter als vervanger voor m’n huidige Saab Cabrio. 200 PK uit een zestienhonderdje en 300 NM aan koppel, dan gaat al de juiste richting uit. Ben wel benieuwd naar het turbogat bij dit blok.
@BaRa: je loopt achter. Turbogat is niet meer van deze tijd bij dit formaat turbo.
@jeffreym3: laat het me dan anders formuleren. Ik ben benieuwd hoe het blok voelt onderaan het toerenbereik. Met een grotere cilinderinhoud en meer cilinders is het nu eenmaal makkelijker om ook onderin voldoende comfort te leveren. Bij een kleiner blok kan je dat niet zomaar compenseren door er een of meerdere turbo’s op te schroeven. Een cabrio van dat formaat dient om te cruisen, daar hoort een schakellui gedrag bij. Ergo: kan het blok dat leveren.
De enige Opel waar je in gezien wil worden. Vandaar dakloos…
Zelfs als Opelhater moet ik zeggen dat ik het er mooie auto vind.
gedwongenleaser
@awesome: heb hem alleen nog nooit gezien…
Erg leuke wagen, zeker! En die vermogenstoename? 200pk op 1700kg klinkt imo wel fijner dan 170pk. Heb er geen ervaring mee, dus.. Maar goed

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).