Opel lanceert nieuwe foto’s van de Mokka [en meer]

Auteur: , 22 Reacties

Deze zitten vol met vrolijke hippe jonge mensen: vrolijke mensen die hun hoofd uit het raam steken, vrolijke mensen die een kopje...koffie drinken, enzovoort, enzodoor. Naast de Mokka neemt Opel ook nog de Astra OPC en de RAD-e mee naar Genève.

Eigenlijk kennen we alleen die laatste nog niet. De RAD-e is een concept dat qua naam verdacht veel op de RAK-e, aka One Euro Concept, lijkt. Het is echter een soort elektrische fiets met een 250 Watt-motor. Bovendien:

De RAD e laat ook op stijlvolle wijze de historie van Opel herleven toen de fabriek fietsen bouwde. Daarom hebben de Opel-ontwerpers ter gelegenheid van de 150ste verjaardag een studie geproduceerd die zowel historisch interessant is als een toekomstvisie weergeeft.

Opel RAD-e

We hebben alleen een vaag plaatje, het model zelf zien we in Genève wel. De 280 pk sterke Astra OPC is al een tijdje geleden onthuld, maar hij heeft nog niet op een beurs gestaan. In Zwitserland kan je hem voor het eerst aanraken. Een andere primeur, zij het een Europese, is die van de Mokka, de guitige kleine SUV op basis van de Corsa.

Ondertussen verzamelt er zich weer slecht nieuws rond Opel. Volgens de Wall Street Journal, dat zich baseert op bronnen binnen moederbedrijf GM, is bij laatstgenoemde de maat vol en zitten er nieuwe bezuinigingen aan te komen, waarbij zelfs naar een sluiting van vestiging Bochum of Ellesmere Port (VK) wordt gekeken. Opel ontkent dit.
22 reacties

Ik begin die Mokka steeds lelijker te vinden.
Hadden ze nu dit gebruikt als facelift op de Antara, was ik verkocht. Deze lijkt me toch een te kleine SUV…
Pfff… Dan is zelf een Dacia Duster nog mooier… En die IS al een partij lelijk! Laat ze ‘opel’ maar lekker opdoeken, missen we niks aan
@prominent: Als we zo gaan redeneren zouden we dus kunnen stellen dat we aan jouw commentaar evenveel (of weinig) hebben als aan Opel. Vraag: Ben jij in de markt voor een nieuwe auto uit het “Mini-SUV” segment?
1 woord en dit zeg ik als redelijk grote fan van Opel: lelijk!
een auto met zo’n naam kan je al niet serieus nemen Opel.
toen opel nog fietsen maakte: http://www.rijwiel.net/img/opel09.jpg
6 uitlaten! Beat that, Ferrari 458!
@sir_smokalot: Ja echt wel, een ééncilinder met 6 uitlaten. Bravo!
Leuk al die surfplanken maar deze auto zal toch gekocht gaan worden door bejaarden vanwege de hoge zit. Of jongeren die vroeg bejaard zijn.
Smakelijke wagen, die Mokka. Mooi dashboard ook.
beter dan een juke, maar een te veilige keuze voor een auto ..
Als deze auto flopt en met zo’n auto is het heel goed mogelijk, dan vrees ik heel erg voor het voortbestaan van opel onder GM. Aangezien GM aangegeven heeft weer te willen snijden bij opel.
Zal wel net zo’n succes worden als de Opel Antara. Oftewel een Koreaanse auto in een Duits jasje. Het slechtste van twee werelden gecombineerd.
Mn fiets gaat nog sneller!!
Dasboard uit de 207 gehaald??
Niet mooi maar dat is persoonlijk.
Vraag me af of mensen hiervoor hun Juke gaan laten staan.
Gaat uhm niet worden Opel
Niet echt mooi die Mokka
Mooie auto die Mokka,echt een vernieuwing.Veel mooier dan bv de Juke van Nissan.Al wie negatieve commentaar geeft getuigd van jaloezie.
Het valt me op dat veel autoblog-deelnemers nogal zure types zijn die op iedere auto wel wat aan te merken hebben, waarschijnlijk omdat ze zelf het liefst een BMW 7 of Mercedes X (zelf in te vullen)-klasse willen hebben maar dat niet kunnen betalen. Ik vind die Mokka best aardig maar alles hangt natuurlijk af van de prijzen, of Opel hier mee kan doen. En qua motorisering hebben ze ook nog wel wat te leren van bv. BMW en VW…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).