Opgelet! Vandaag Europese dag hoffelijkheid in verkeer

Auteur: , 23 Reacties

Dus of u voor één dag even alle uitgestoken middelvingers, scheldkannonades, bumperkleefpraktijken, scheppraktijken, oorvijgen, muilperen en kaakslagen in uw dagelijkse verkeersbeslommeringen voor u wilt houden. Morgen mag het weer.

Als je je vanochtend op weg naar je werk in een Disneyfilm waande, omdat je werd omringd door alleen maar vrolijke, beleefde, en knuffelbare verkeersdeelnemers, dan weet je nu waardoor dit komt: het is de Europese dag van de hofelijkheid in het verkeer.

Een dag waarop termen als ‘godverdegodver, vuile l*l met je lelijke leasebrik!’ en ‘kijk eens uit je doppen, kkmongool!’ worden omgebogen in ‘natuurlijk meneer, voegt u er maar tussenin’ en ‘ach excuus, heerschap, ik had u even over het hoofd gezien. Toedels!’.

Mocht u vandaag toch op wat ongure types zijn gestuit in de forenzenrit naar het werk (bijvoorbeeld omdat hun trein was uitgevallen), meld het dan even, dan gaan we ze keihard aanpakken door..eh…een boze brief te schrijven naar de organisatie van deze dag.

Wat dan weer erg grappig is, is dat er een speciale Belgische website voor deze dag bestaat (in het leven geroepen dankzij een miljoen miljard Europese subsidie, compleet met woordvoerders Kim en Veerle, amai!), maar dat daar geen Nederlandse variant van is. ‘Parels voor de zwijnen’, zullen ze wel gedacht hebben.

Tot slot 10 tips ter bevordering van de hoffelijkheid in het verkeer. Leer ze uit je hoofd, morgen is de overhoring:

1 Ik blijf heel het traject geconcentreerd
2 Ik blijf altijd kalm, zeker in gevaarlijke verkeerssituaties
3 Ik geef voorrang met de glimlach en bedank met een hoffelijk gebaar
4 Ik respecteer alle weggebruikers
5 Ik knipper niet met de lichten en toeter niet
6 Ik parkeer mij niet op plaatsen voorbehouden voor gehandicapten noch op voetpaden
7 Ik rijd niet wanneer ik dronken of te moe ben
8 Ik gebruik een handenvrije kit om te bellen in de wagen
9 Ik waak over de goede staat van mijn voertuig, voor de veiligheid van iedereen
10 Ik neem mijn verantwoordelijkheid achter het stuur en respecteer het milieu

Now say your mantra’s, bitches.23 reacties

hehe aint that the truth!!!
Maar Europa is niet hoffelijk in het verkeer
@ nummer 5. Ik zal vandaag geen knipperlichten gebruiken. Steek wel hand uit raam.
Een handenvrije kit haha :D
@ferrariaron: rij jij dan wel met je handen? :-)
Knie tegen het stuur en gaan!
@stanny: haha, ik rijd überhaupt niet ;)
@ferrariaron: +8
Net vandaag rijdt er een bus onder begeleiding van zwaantjes (motards) over de autostrade richting brussel. Elke wagen moet dan ook direct aan de kant want die bus zou eens moeten remmen… Ze konden even goed gewoon in het verkeer volgen. De file is er voor iedereen = hoffelijkheid
Bij 7 gaf ik het op.. Nee maar ik heb er niks van gemerkt, reden vandaag geen treinen van/naar Amsterdam centraal dus moest gaan rijden. File uiteraard, iedereen lekker veel haast, voordringen. Dramaaaaaa.
Eigenlijk zou het theorie examen uitgebreider moeten worden en intensiever.
Tegenwoordig is het alleen maar uit een boek of cd-rommetje de borden onthouden en wat knopjes drukken bij het CBR en je bent binnen.
Twee theorie examens zouden beter zijn of het huidige examen splitsen in Theorie A examen en B examen ( waarin aandachtspunten als o.a. hoffelijkheid, weggedrag / borden / bijzondere situaties & regels worden op gedeeld ).
Zo kan men cursussen aanbieden, waarbij men dieper in gaat op de stof en blijft het ook langer voor de geest. Wat resulteert in meer hoffelijkheid op de weg.
@bempi: Dat weet ik nog zo net niet.. Zodra men het rijbewijs binnen hebben ontwikkelen zij toch hun eigen rijstijl. Net als dat ik vroeger een toets maakte, het enige wat ik er na een week nog van wist was het feit dat ik een voldoende had.
@kaasboerin:

Het is een gemiste kans, want door zo’n maatregel kan je voorkomen dat er minder ongelukken gebeuren op de weg & het probleem omtrent hoffelijkheid verhelpen.
Tja het CBR denkt ook alleen maar aan de commerciële aspecten.
Het zoveel mogelijk laten slagen van mensen met als doeleinde andere bedrijven als de ANWB, autodealers, benzinestations, overheid, verzekeringsmaatschappijen & garages op economisch gebied te stimuleren ( die daar lekker aan kunnen verdienen ).
@bempi:

Werk jij bij het CBR?

jij hebt toch ook gewoon je rijbewijs moeten halen.

ben 3 x gezakt voor theorie
1 in x geslaagd praktijk geeft wel weer aan waar je over praat
@JH:

Nee ik hou er niet van om mensen te bedonderen :D, maar ik heb me rijbewijs wel in een tijd gehaald waar de verharding van de maatschappij nog minder was dan nu.
In de huidige tijd hebben de oudere generaties meer respect en hoffelijkheid dan de jonge huidige generatie ( uitzonderingen nagelaten dan ).
Wat ik alleen wil aangeven is dat men zich wat meer mag concentreren op dit aspect van het verkeer.
Ik geef soms ook voorrang op wegen waar ik zelf voorrang heb ( waarbij oude mensen oversteken zonder zebrapad of fietsers die roekeloos inhalen of oversteken ). Ik kan op dat soort punten ook gewoon doorrijden.
@bempi:

Werk je mischien bij het CBR?

Ik heb er vier keer over moeten doen om mijn theorie te behalen, Maar heb wel het praktijk examen in 1 keer gehaald.

geeft maar weer aan waar je over praat
@JH:

4 of 5 keer ?
De dag van de hoffelijkheid in het verkeer…….

werd vanmorgen alweer genaaid door een cementmolenvrachtwagenchaffeurklootzak(kon het niet vinden op wiki). reed met mijn fiets op het rotonde fiets pad en bijna werd ik aangereden. de fietsen hebben op deze rotonde voorrang.

wat een hoffelijkheid, stak hierna wel mijn arm in de lucht
@JH:

ps heb ook gewoon een rijbewijs, als ik achter het stuur zit en zie een mooie wagen rijden steek ik altijd mijn duim omhoog
Hebben we daar nu weer een speciale dag voor nodig?
Je moet gewoon altijd hoffelijk zijn in het verkeer.
Op vrijwel iedere kruizing werd mijn voorrang vandaag genegeerd.. Denk dus dat niet iedereen op de hoogte is van deze hoffelijke dag.
Haalde net een kerel in een busje in, ging ie expres harder rijden. Dus ik snij hem af omdat ik snel weer terug moet op de rechter baan, krijg ik een dubbele middelvinger! Waar kan ik hem aangeven? :O
Ah, dus de NS had alle treinen rond Amsterdam geannuleerd om de mensen in de resulterende files de kans te geven dit gevoel maximaal uit te dragen…
Ben jij klaar… voor de ultieme uitdaging? :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).