Opknappertje: Ferrari 612 Scaglietti-driewieler te koop

Auteur: , 23 Reacties

Wat is dat toch met 612'jes en schade aan de linkervoorkant?

Als je altijd al een Ferrari 612 Scaglietti hebt willen hebben, en je bent niet vies van een beetje schadeherstelwerk, dan is deze schade-auto misschien wat voor jou. Rechtsgestuurd, en met een paar gratis tissues in het interieur.

Zo op het eerste gezicht lijkt het dat het motorcompartiment en de 5,7 liter V12 de klap aardig hebben doorstaan, dus misschien kan je hier iets mee? Beetje plamuur aan de linkerkant, nieuw velgje en band kopen, en gassen maar, met je vierzitter. Indien ongebutst doet de voorloper van de FF ruim 4 seconden over de 0-100, haalt een topsnelheid van 320 km/u, en stoot met 470 gram bijna een pond CO2 per kilometer uit.

De waarheid is ongetwijfeld wat minder simpel, maar als je bereid bent de gok te wagen voor 29.500 euro, dan kan je de bak uit 2005, en met 60.000 km op de klok, in Eindhoven ophalen. Of je de palletjes er ook bij krijgt weten we niet, en hopelijk is de F1-versnellingsbak gefikst.

Het blijft wel favoriet sloopobject, de Scaglietti. Of er nou een aap met een bijl op slaat, een bus in rijdt, of een Ruski die de controle verliest, ze gaan nog wel eens stuk. Maar dat is de realiteit van dure GT’s.

Met dank aan Björn voor de tip!23 reacties

Sowieso bizar wat voor moois ze allemaal hebben staan bij Target Cars.
@alcantara:
Mits je voldoende kennis van zaken hebt zou ik er wegblijven, het is niet zo mooi als je denkt. Daar geldt het principe, what you see is what you get.
Aankoopkeuringen doen ze niet aan en er zit behoorlijk wat rommel tussen.
@jrk68: Een loods gevuld met supercars en landbouwvoertuigen komt toch al duister over, en veel wagens zijn rechtsgestuurde import. Je moet bovendien een flink kapitaal hebben om al die voertuigen op te kunnen kopen. Welke kopers zouden hierop afkomen?
@alcantara: target is geen duistere tent hoor. Was vroeger een grote computer onderdelen leverancier. Zijn dit er bij gaan doen jaren geleden. Personeel is eerder nerd dan onderwereld zeg maar.
@jrk68: daarnaast mag je ook niet met de auto’s proefrijden, ja op hun terein en hun rijden wel “even” de auto warm, dat doen ze echt niet zachtjes.. dus ik zou er inderdaad ook lekker weg blijven
Zou mij niks verbazen als de onbeschadigde onderdelen meer dan 29.5K waard zijn.
Er zal dadelijk zeker wel weer iemand zijn die zegt: ‘De auto kopen en voor de helft in de garage laten staan, zodat iedereen ziet dat je een Ferrari hebt.’.
De auto kopen en voor de helft in de garage laten staan, zodat iedereen ziet dat je een Ferrari hebt.
@alcantara: En nu wachten op je welverdiende plusjes!
Heb ik dit niet al een keer gelezen op autoblog?
Oja, en je stuur zit verkeerd!
Zonde dat je tegenwoordig geen dure auto meer kan hebben of je koplampen worden wel gejat. Als ik het zo bekijk heeft het dievengilde er in ieder geval behoorlijk wat moeite voor moeten doen.
http://www.autoblog.nl/25-jarige-australier-parkeert-ferrari-612-in-huis

Lijkt wel erg veel op deze niet?
@Stijnson: Denk het niet. Die van target cars is minder stuk lijkt me.
Zeker niet de mooiste Ferrari aller tijden. Lijkt me wel een goeie GT. Ze zien er redelijk ruim uit. Jammer dat het design (vooral de achterkant) een beetje simpel is.
Deze auto zag ik 2 (als het er geen 3 zijn) jaar geleden ook al ergens bij autoweek voorbijkomen, volgensmij bij de occasions.
@rotjeknor: klopt!
@alcantara: http://youtu.be/E-PIidaqCyU zo’n gevoel krijg ik weleens hier op AB. Net zoals die twin-turbo gallardo nera die te koop staat:*houd hand in halve maan vorm rechts van mond tegen gezicht aan*Ehm, psssst, jongens van AB, dat heb ik een aantal maanden geleden al gezien op autogespot.
Zonde van deze mooie wagen, vééééééééééél mooier dan de oerlelijke FF.
Kijk anders hier maar eens…staat een GTB Fiorano….zelfde soort schade.
http://www.vankesselsportscars.com/nl/cars.html
Alleen de nieuwe onderdelen zijn al meer dan 30.000 euro waard. En dan moeten ze er nog opgezet worden. Dus gewoon lekker een hele 612 kopen. Is veel goedkoper denk ik.

Sowieso, wie wil nou zoiets kopen? Voor de onderdelen die nog heel zijn?
Als ik een driewieler met Ferrari-logo wil hebben, ga ik wel naar Bergtoys
Staat al jaren te koop, maar toch…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).