Opvolger Ferrari Enzo wordt nog dit jaar ‘getoond’

Auteur: , 25 Reacties

U bent in de gelukkige financiële positie om de supercarporno die moet doorgaan voor de Ferrari Enzo-opvolger aan te schaffen? Gefeliciteerd, krijgt de auto wellicht dit jaar nog te zien. U bent plebs? Gelieve te wachten tot 2013, wanneer u samen met de rest van het klootjesvolk om de next-gen Enzo mag lopen.

Nu de F12berlinetta is onthuld en we de facelift van de California ook achter de rug hebben blijft er één groot geheim over voor 2012: hoe ziet de opvolger van de Ferrari Enzo eruit? Op de Autoshow van Genève liet Ferrari-roerganger Luca di Montezemolo weten dat ze zulks nog dit jaar aan een groep huidige en potentiële klanten zullen laten zien. Wie dus mee wil op autotrip naar Maranello kan zich maar beter naar de lokale dealer spoeden met een dosis overtuigingskracht.

Ferrari schijnt overigens nog geen beslissing te hebben genomen over wanneer de V12-powered supercar aan het volk wordt getoond. Dat kan zowel de Autosalon van Geneve in maart 2013 worden, of de NAIAS te Detroit die in januari volgend jaar van start gaat.

Wat we verder van de Enzo-opvolger weten? Wel, onder de koolstofvezel kap zal een twaalfcilinder komen te liggen die vermoedelijk rond de 920 pk levert – uiteraard dankzij een KERS-systeem – en dat het streefgewicht rond een optimistische 1.000 kg komt te liggen. [HIERR de reactie van de Ferrari-clientèle.] Ook mogen we er rekening mee houden dat dit topmodel in een kleine oplage gebouwd zal worden. Geen Londense 458-taferelen voor deze vierwieler, nee. Tot slot de naam: op een paar vage geruchten na heeft nog niemand enig idee hoe de auto zal gaan heten, maar Di Montezemolo heeft al bevestigd dat de naam van Ferrari’s oprichter niet nogmaals gebruikt zal worden.25 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Not bad! :P

Plusje voor Earl :P

Goeie stap om KERS-systeem te gaan gebruiken in de reeks nieuwe Ferrari’s.
Ik sta meteen in vuur en vlam voor deze auto….
@norge: heb je hulp nodig met geblust worden?
@meneersander: Een biertje doet wonderen.
@norge: Ik zal ‘m opsturen.
Ik kan niet wachten!!! Dit is nou al mijn lievelingsauto!!!
@jordy14: al mijn lievelingsauto?
@smoked: Iedereen maakt wel eens foutje, jij ook.
@norge
Ik ben benieuwt of sommige enzo-opvolgers ook in vuur & vlam zullen eindigen… Dat zou zonde zijn van een €1.000.000 + dure auto
Kan niet wachten totdat ik officiele afbeeldingen heb gezien van de nieuwe Enzo die gelukkig dit jaar nog getoond zullen worden.
@agera: …uitgelekt zullen worden.
@stanny: idd, wij krijgen hem waarschijnlijk ook dit jaar nog wel te zien
Off-topic:
Ik ben best blij met die advertentie van ford steeds, geen mensen meer die heel hard roepen dat ze de eerste post hebben.
On-topic:
Ben benieuwd, hopelijk word deze beter dan die F12, wat een verschrikkelijke auto vond ik dat. Het liefst zie ik iets wat geinspireerd is op de 250 gto
@dooddoorschuld: Nu dus niet meer?
@dooddoorschuld:

heel hard roepen ??

volgens mij zijn je medicijnen over datum ..
@dooddoorschuld: een mid-engine hypermoderne supercar die geinspireerd is door een front-engine race gt uit de jaren 60. sorry maar volgens mij heb je niet heel lang over deze reactie nagedacht..
Ik zou dan toch voor de F12 Berli gaan. Of de F12 Berli “GTO”. Veel meer een bruikbare auto.
@mepdenepper: De mensen die hem gaan kopen zullen waarschijnlijk ook een f12 in de garage hebben staan, tegen die tijd.
Ik kan niet wachten, nu moeten ze met een echte Ferrari komen! Mooi én snel.
Ik zit alvast op hete kolen! :)
Laat maar komen!
Als publieke primeur misschien het Autosalon van Brussel 2013? :D
Raar de nieuwe Enzo wordt dit jaar getoond hoe die eruit ziet (dmv’s foto), maar de auto wordt in 2013 aan het publiek getoond waarom ook niet dit jaar?
Doe nu maar snel, dan weten we ook weer dat Ferrari niet kan ontwerpen..
Ben heeel benieuwd, 4WD of RWD btw ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).