Originele General Lee gaat onder de hamer

Auteur: , 44 Reacties

De aller-, aller-, allereerste Dodge Charger die werd ingezet in het beste autoprogramma uit de jaren zeventig en tachtig, beter bekend als de The Dukes of Hazzard, wordt binnenkort te koop aangeboden op een veiling.

Het schijnt dat er voor de opnames maar liefst 312 Dodge Chargers misbruikt zijn. Het ziet er namelijk best leuk uit, die metershoge sprongen over onmogelijke bosheuveltjes, maar het is funest voor de muscle car uit de Dodge-gelederen. De Dodge Charger 383 V8 die geterroriseerd werd voor het openingsfilmpje aan het begin van een aflevering heeft dan ook maar één keer mogen springen, en werd daarna achtergelaten in Georgia omdat ‘ie kapot & stuk was.

In 2001 werd de auto echter van een pijnlijke roestdood gered en kwam er weer nieuw leven in. Na een paar keer van eigenaar te zijn verwisseld werd de auto in 2006 volledig gerestaureerd. De originele General Lee in showroomstaat, dat gaat serieus veel geld opleveren. Immmers, een replica van de oranje Charger die ooit in het bezit was van John Schneider (één van de Duke-boys) ging in 2008 voor 450.000 dollar van de hand. Deze moet daar dus makkelijk overheen gaan op de aanstaande veiling van Barrett-Jackson.

Mocht u na deze trip door herinneringenland nu zwaar heimwee hebben naar vervlogen Dukes-tijden: Autoblog Nazorg! En hieronder een relevant stukje video over het restauratieproject van General Lee #1.44 reacties

zal denk ik idd wel wat geld opbrengen!
Geweldig, ik ben op gegroeid met (de herhalingen van) die serie! Deze kerst heb ik het 7e en laatste deel op dvd binnen gehaald waarmee ik nu eens álle afleveringen terug ga kijken :)
@Jesper: Ik ook! Knight Rider, The Dukes en Airwolf! Alledrie briljante series om mee op te groeien :D.
@Vanquish:

En dan vergeet je voor het gemak nog even Starsky & Hutch (Gran Torino), Miami Vice en The A-team! The Dukes steekt er echter met kop en schouders bovenuit. Ik beschuldig deze series er zelfs van de oorzaak te zijn van mijn voorliefde voor auto’s. :)
lol, er een half miljoen aan uitgeven en vervolgens de eerste de beste heuvel met 100KMh pakken voor een echte jump. Yeeeeehaaaaa!!!!
baap via Android app
@zdev: lol… :)
baap via Android app
@zdev: 100 km/u moet 60 mp/h zijn!! ;)
@baap: 62 mijl.
60 mijl is 96 km/h
@g40freak:

@g40freak….nog niet helemaal wakker?
:D
@zdev: rijke zotten genoeg die dat zomaar zouden kunnen doen!
Die serie heeft/had de reputatie/naamsbekendheid van de Charger zoveel goeds gedaan. Love that car.
Vet!! Vond het al sinds de eerste keer dat ik er naar keek een hele dikke wagen :D. Ben wel benieuwd voor hoeveel hij weg gaat.
Echt stoer.
hmmm een replica voor 450k … wil niet eens weten waar deze voor gaat dan :)
@cammie: Als ik er zo een zou willen zou ik er zelf wel een oranje schilderen. Want laten we eerlijk zijn, voor meer dan 450k kun je betere dingen kopen.
Snap ik niet. Een lelijk oud vierkant barrel, in een lelijk kleur, uit een ouwe onnozele kinderserie. Wat is daar nu speciaal aan?

Of is iedereen plots geïnteresseerd geraakt doordat dat Simpson wijf haar lange benen heeft getoond?
@Esprit_de_Flandre:

De aantrekkingskracht van die wagen gaat ook aan mij volledig voorbij.
Hij is niet mooi, technisch niet geweldig, niet zeldzaam,…
@Esprit_de_Flandre: musclecars zijn altijd emotionele aankopen. Mensen die met deze serie zijn opgegroeid zullen er waarschijnlijk wel eentje willen hebben. Persoonlijk vind ik deze ’68 er charger de mooiste ooit, maar smaken verschillen gelukkig.
@Esprit_de_Flandre: Het is maar net wat voor emoties je erbij hebt … en hoeveel geld teveel je hebt :)
@Esprit_de_Flandre:

Ga je mond spoelen (met oranje verf) en het dixies deuntje fluiten (achteruit)! :evil:
@Jesper: Oranje verf is alleen mooi op een ‘Ollands smoelwerk tijdens voetbal. Weten de hooligans tenminste op wie ze moeten slaan… :P

En dixie deuntje ken ik niet. Doe eens voor (achteruit)… ;)
@Hupke @mopar @cammie @Jesper: Hmm, ik heb misschien een inschattingsfout gemaakt in verband met de Dukes.

Iedereen reageert op mijn commentaar over de auto, en niet op dat Simpson-wijf. Zou het kunnen dat mensen echt naar die serie/film keken voor die auto en niet voor de benen onder die hotpants???
@Esprit_de_Flandre: Ik heb die serie nog nooit gezien :p Kijk liever naar wat nieuwers.
@Esprit_de_Flandre:

het “speciale” is dat van de kinderen die er vroeger naar keken er nu een pakweg 1000 personen zijn die dat ding kunnen betalen zonder met hun ogen te knipperen ..

blijft hoe dan ook oud ijzer met matching numbers ..
@Esprit_de_Flandre: En nog steeds geen reactie op het wijf. Ga ik echt zelf die sletterige Simpson-benen-foto moeten placeren?
@Esprit_de_Flandre:

Please do! :)
Overigens, het dixie deuntje achterstevoren is het geluid van de typerende claxon van de General Lee… Moet je ook maar net weten ;)
Jammer dat de video zelf (dus niet de youtube teaser) niet wil laden. Zal wel iets te maken hebben met mijn “non-US IP-address”. Voor hen die deze wel denken te gaan bekijken, hij staat hier of anders via deze directe link.
500.000 dollar stelt toch geen reet voor ..

tenminste .. als je de Barrett-Jackson veilingen een beetje volgt ..
dan koop ik wel een gewone dodge charger, die niet verkracht is voor een film..

ben ik dan de enige die het dood zonde vind om voor zo’n slappe serie 312 van die mooie chargers te verneuken ?
zal voor die tijd een geweldige serie geweest zijn, maar ik heb wel wat herhalingen gezien.. en ik zag ze alleen chargers slopen en wegrijden voor die spastische agent..

en oranje is niet mn kleur..
@dennisr: koop gewoon een camaro :) Veel mooier ;)
@cammie: je hebt gelijk, kan ik beter een Mustang kopen.. ;) :P
@dennisr: Wel een GT 500 dan he :)
@cammie: als het geld boompje hard genoeg groeit wel, anders beginnen we met iets ”minders” :P
@cammie: weet trouwens nog wel een leuke, betaalbare, moet binnen 5 jaar toch wel hier op de oprit staan.. eerder als het schikt natuurlijk.. hangt er een beetje vanaf wat mijn werk en leer studie opbrengt..
hier de link: http://link.marktplaats.nl/494945548?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=47894

Die blauwe, eerste 2 foto’s van de link.. mooie oude Mach 1 :D
@dennisr: Ah nice, je wilt een klassieker? Die zijn altijd vet … ’67 mustang ftw! ;)
Zou graag een auto als deze bezitten, alleen is er mee rijden net alsof je op porselein loopt.
Ja… Wat moet ik er van vinden
Driehonderd twaalf originele zijn er dus, nee iets te lastig instappen voor mij …..
Nononsens die is al heel lang geleden vermalen tot shroot.
Hoop ooit nog zo een wagen in mijn bezit te hebben. Was als klein jochie helemaal weg van die auto én stiekem van Daisy ;-)
Esprit de flandre/Hupke: Ok over smaal valt weer eens niet te twisten maar om dit icoon zo neer te zetten/degraderen is niet terecht. Het geluid en de power (zeker gezien zijn tijd maar rijd zelfs nu nog 43 jaar later 95% van het huidige wagenpark zoek 0-100) zouden echte autoliefhebbers al moeten koesteren als een moedereend haar jonkies ! :)
En niet zeldzaam ?? Koop maar eens een hele knappe voor een te betalen prijs …en ik zie ze idd dagelijks rijden ..NOT.
De auto’s waar ze mee sprongen waren niet zo bijzonder, kleine motoren, kale uitvoeringen. De auto’s voor de close ups e.d. waren beestachtig, echt snel. Zelfs nu met de huidige normen zijn dit hele rappe auto’s. 440 Magnum V8 met 375 tot 390 pk. dit is zoiets 7,2 Liter.
Dat was eind jaren zestig, zeker met de benzine uit de jaren tachtig een een goede afstelling gingen ze door de 400 pk heen. Wielspin in alle versnellingen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).