Oud vs nieuw: Jaguar XJ220 vs XKR-S @ ‘Ring [video]

Auteur: , 48 Reacties

Jaguar roept wel constant dat de nieuwe XKR-S de "snelste" productieauto is die ze ooit gebouwd hebben, maar is dat wel zo? De Jaguar XJ220 heeft ook 550 pk en is daarnaast enkele honderden kilo's lichter. Om uit te vinden of opa sneller of langzamer is dan zijn knalblauwe kleinzoon worden ze uitgelaten op de Nürburgring. XJ220 vs XKR-S!

Achter het stuur van de XKR-S treffen we Ferrari-hater Chris Harris aan en achter het stuur van de XJ220 zit John Nielsen. Een oude knar die goed bekend is met zowel de XJ220 als de Nürburgring. In september 1991 wist hij met de XJ220 (prototype) een recordtijd van 7:46.36 neer te zetten op de ‘Ring.

Daarnaast kwam hij maar liefst 17 keer aan de start van de 24 uur van Le Mans en in 1993 deed hij dat met een Jaguar XJ220. En in 1990 wist hij zelfs te winnen (met een Jaguar XJR-12). Ook speelde John Nielsen een grote rol bij de ontwikkeling van de XJ220.

Hoe John Nielsen de recordtijd van 7:46.36 neerzette op de Nürburgring in 1991 kan je zien in onderstaande video:

Jaguar XJ220 Nurburgring recordvideo48 reacties

Yes! wat een held (Nielsen). Jaguar mag dan te veel loze beloftes hebben gemaakt, als je weet hoe je een XJ220 moet rijden gaat die zó hard. (zie ook Tiff in ouder artikel)
Zou ik dan toch ooit een 220 moeten hebben ipv F40? :P
@Alwood: neh…de F40 is zoveel mooier…het oog wil ook wat!
@Megakix:

Nuja als je oog niet uit z’n kas gesleurd wil worden moet je idd voor de F40 gaan maar anders is de XJ220 nog niet zo’n slechte keus.
Filmpje doet het niet :(
@carfreak16: of je pc zuigt?

Ot: geweldig! Zo’n ouwe kerel, in zo’n geniale auto…
@bosje: Met een groot android tekentje achter z’n bericht. Faal!
@Vanquish: bij de iPhone app kun je dat niet zien. Eerder een #FAIL van jouw, zou ik willen zeggen
@bigcar: van jouW?
de twee leukste Jaguar modellen ooit samen in een video. maar wat kost zo’n xj220 vandaag de dag. want het is een erg leuke auto. jammer dat de cabrio van de xk-rs niet meedoet. de aller leukste jaguar aller tijden.
@bosje Nee ik zit op mobiel.

Maar er staat dat de gebruiker het filmpje niet openbaar heeft gemaakt voor jou land…
Fifth gear had laatst ook deze auto’s head to head?

http://www.youtube.com/watch?v=-Rs7bk9l1xU

Anyway; Chris Harris +1 natuurlijk, ik ga even kijken :)
@MLTB: in het artikel wordt daar gewoon naar gelinkt hoor. Klik eens op de rode linkjes in het artikel zou ik zeggen. Er zal een wereld voor je open gaan…
@robbie: Maar dit is makkelijker.
@MLTB: Tiff is en blijft toch wel koning “powerslide” zeg.. geweldig.. alles rookt hij op! :)
Op moderner rubber dat beter op de weg plakt gaat de XJ220 nog straffer uit de hoek komen…
Prachtig! Ook geweldig hoe my favo Chris hem helemaal flipt van vreugde over de snelheid waarmee John iedere keer in de verte verdwijnt! :) Dikke respect dus voor de skills van de oude Jaguar en van de oude man.

Hiermee wil ik ook meteen even keihard de discussie ontkrachten die hier van de week in één of ander topic gaande was, dat mensen ouder als 60 niet meer in staat zouden zijn om fatsoenlijk auto te rijden. Respect voor John! ;)
@Freewarefreak: Vergeet ‘bompa’ W. Rohrl ook niet. Letterlijk NIEMAND bij Porsche is sneller op de Ring, hoewel Rohrl ondertussen ook aardig op weg is richting 70…
Fantastic! Wat ik me ineens afvraag, zit er nog een diepere betekenis achter de typeaanduiding ‘X’ bij Jag? Iemand?
@Svenska_Aeroplan_AB:

Geen idee maar als ik een gok mag doen, zou ik zeggen dat de kerel die de type aanduiding van Jag mag kiezen niet kan schrijven en alleen kruisjes en vinkjes (J’s) kan zetten.
Voor de e,s,k en MK’s zoek ik nog een oplossing, maar misschien heeft hij die letters bij toeval ontdekt.
@Svenska_Aeroplan_AB: eXperimental Jaguar dacht ik
@sirmustang: ja, maar is al ehhhm 100 jaar zo natuurlijk…
@robbie
Sorry overheen gelezen!!
Wat een lekker geluidje brengt die XKR-S toch voort. Dan maar wat langzamer :P.
@Vanquish: + een beter design, die XJ220 ziet er echt niet uit.
@masterstig: Dit soort reacties op een autosite…. Ongelooflijk. Jij moet wel na 1995 geboren zijn, laat staan, je rijbewijs hebben.
Deze auto is nog steeds tijdloos. Zet er een f40 naast, en je ziet welke auto de tijd beter doorstaan heeft. Onvoorstelbaar commentaar….
@fiatsco: Je lult echt hard, sorry hoor voor dit taalgebruik, alleen kijk naar wat je zegt. Je maakt mij belachelijk omdat jij een (goede volgens jou) mening hebt (dit ging echt alleen maar om smaak, dat is dus geen feit, alleen dat snap je niet, iq misschien niet super), ik begrijp niet wat je hier doet als je vind dat mensen hun mening niet mogen geven….
@masterstig: Alvorens over iemand zijn intellectueel quoten te beginnen is het wellicht interessant eens je te verdiepen in je eigen taalkunsten. Smaak is overigens inderdaad geen vaststaand feit; de prachtige vormen van de Jaguar XJ220 wel.
@fiatsco: :D, ik hoop dat je slimmer bent dan je je uitbeeld in woorden. Met mijn taalkunsten is niet zo veel mis dacht ik. Geef maar wat voorbeelden van mijn slechte taalgebruik, ik kan daar wel tegen, jij begint al te janken ik mijn mening geef over de XJ220.
@masterstig: *uitbeeldt, janken als ik
@masterstig: Vind zonder dt in je laatste zin?
@fiatsco: Oke, +1 :D, dat was een typ fout. Ik typ soms té snel, zie ook mijn reactie daaronder, dan pakt het toetsenbord de slagen niet.
@fiatsco: Heet trouwens stam+t maar goed, ik ben dan ook niet goed in Nederlands….
@fiatsco: ik vind die XJ220 ook een lelijk ding, beetje vreemd dat je de ”prachtige lijn” als een feit beschouwd, als iedereen zijn eigen mening als feit beschouwd zou de wereld enkel uit feiten bestaan.. maar goed, jij vind em mooi.. hij niet.. ik zie niet in waarom je überhaupt een discussie zou voeren over iemands smaak, maar een discussie over het hebben van een rijbewijs vind ik wel interessant.. zeker als ik zie hoe jij het er bij haalt..

waarom zou je een auto pas mooi of lelijk kunnen vinden als je een rijbewijs hebt ? ik heb ook nog geen rijbewijs, maar weet wel wat ik mooi of lelijk vind..

en een klein kind van 5 heeft al voorkeur bij het uitkiezen van zijn speelgoed auto, dus zijn geboortejaar doet er ook niet toe.. ach, dit alles zegt misschien meer over jou dan over hem..
@masterstig:

/photo/Jaguar-XJ220_mp25_pic_14733.jpg

Dus dit ziet er niet uit?
Maar een XK die er na een vakkundige tupperware-verkrachting marginaler uitziet dan de cast van Jersey Shore die vind je geweldig?
@Hupke: Hij is niet mooi, wel gaaf (en wel mooier dan een XJ220). Jezus, is de XJ220 heilig of zo, al die hevige reacties….
@masterstig:

Heiliger dan Jesus in mijn bijbel dan toch.

En ik vind het echt een ongelofelijk mooie wagen.
@Hupke: Kijk dat kan, nu reageer je een stuk rustiger. Zou die stalker van een @fiatsco ook eens moeten doen.
@fiatsco: Ik kan me zeker voorstellen dat mensen die XJ220 niet kunnen waarderen. Ik ben er zelf namelijk een van, terwijl ik de meeste tijdloze auto’s wel kan waarderen. Sorry maat.
@fiatsco: Ja dan is de F40 mooier en moderner ,maar de 220 is ook gaaf hoor.
@jzaero :D
@Freewarefreak Zeker zeker, hij en plato hebben het uitgevonden volgens mij.
Zucht.. de XJ220, een van mijn lievelingsauto’s
die XJ220 blijft toch echt wel mijn favoriete Jaguar! Wat een beest! en echt +1 voor John Nielsen! Wat een held!
Double flame sputtertje ernstig ftw
I love the XJ220!!!
De XJ220…

Wat een droom auto…….. Wat een beest.

*zucht* *zwijmel*
Tweede filmpje is echt baas. Hij rijdt de hele ronde met het raam open, met andere auto’s op de track, bopt zonder angst door de caroussel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).