Overall Steve McQueen brengt bijna 1 mln dollar op

Auteur: , 23 Reacties

De erven Steve McQueen zijn kennelijk niet overdreven gehecht aan alle spulletjes die ooit van deze veel te vroeg overleden King of Cool zijn geweest. En dat is leuk voor 1) de fans en 2) hun eigen portemonnee. De 911S uit de film 'Le Mans' schoof eerder dit jaar al 1,375 mln dollar, zijn race-overall uit dezelfde film deed hier onlangs nog even 984.000 dollar bovenop.

En dat is toch best een ‘sodeju’ waard. Een stukje textiel dat voor omgerekend 752.000 euro van de hand gaat. Het principe ‘wat de gek er voor geeft’ doet hier zeker opgeld.

De veiling was opgesteld door Profiles in History, en vond plaats tussen 15 en 17 december. Niet alleen deze overall werd verkocht, maar ook talloze andere filmgerelateerde zaken, zoals Bela Lugosi’s cape uit Dracula, en de muiltjes van Dorothy uit The Wizard of Oz. En om het autogerelateerd te houden: de DeLorean uit Back to the Future III ging ook onder de hamer. Opbrengst: ruim 500.000 dollar.

Enfin, de verwachting was dat de overall 200.000 – 300.000 dollar zou opleveren, dus dat is uitendelijk flink meer geworden. En wat ik in het begin zei over de erven Steve McQueen klopt in dit geval niet, want na de filmopnames werd het pak door de studio gedoneerd aan de Britse krant The Observer, die hem in een prijsvraag weg gaf aan een jongetje van 12. (Hemmings blog, via Motor Autority)

Steve McQueens overall23 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Dat jochie is nu dus 52, kan die lekker eerder met pensioen…
@mopar: nee, dat jochie had het al van de hand gedaan. Is is dus goed ziek van dit verhaal ;-)
Toffe film Le Mans, zeker het bekijken waard, net als Bullit (als je gewend bent van wat oude films te zien anders kan die wel wat ‘traag’ zijn) maar om nu Zonda geld te gaan uitgeven aan een stukje brandwerende stof gaat er toch wel over.
@Hupke: Bullit is geweldig idd! Met de langste (igg 1 van de) autoachtervolging in een film.
@massarati: Die van Gone in 60 seconds kan anders ook wel tellen :-)
@yup923: wel erbij vermelden dat dat dan wel de oorspronkelijke versie moet zijn!!!
Zo, de verhouding lijkt me een beetje zoek…
Past Frits van Eerd die wel? ;-)
Bela Lugosi rules!!!
Go on, strike my ‘eart!
ah, weer een kans gemist.. heb nog een overal nodig, wou graag een nieuwe voor mijn examen.. denk dat ik met deze wel indruk had gemaakt.. schumi nog uitverkoop ? kee, iets minder duur waarschijnlijk.. maar ik ben er tevreden mee..
Home? I have no home. Hunted… despised… living like an animal. The jungle is my home! But I will show the world that I can be its master. I shall perfect my own race of people… a race of atomic supermen that will conquer the world!
Ook niet te vergeten, dat heerlijke M83 schijfke met zijn naam!
Als ik nu ook heel bekend wordt stoer en cool, en ik verkoop mn boxer krij ik dan ook een paar 100 miljoen?
…teveel eer…vond m’n overgrootmoeder nog een lekker ding…thats it.
@Megakix: Ben het met je eens. Wat een bedragen voor een stukje textiel van een “celebrity”.. onzinnig. Maar ja dat hele Gulf heritage gedoe is nu eenmaal heel duur. Ze hebben ook merchandise met jassen e.d. die in deze stijl zijn. Je wilt niet weten wat die kosten.

Kijk maar eens hier, weet je nog? Ben ook voor zo’n jasje wezen kijken, wel heel mooi.. maar duuuurrr.. heb het niet gedaan.

http://www.autoblog.nl/archive/2010/06/20/10-cadeaus-die-jij-ook-had-gewild-vaderdag-2010
@Freewarefreak: vind dat Gulfspul simpelweg lelijk…hoor ik nog liever nergens bij ? ;-)
Het is wel een heel mooi overal.
als je dat ding aantrekt heb je meteen een zwikkie herpes aan je ballen ..

da,s eigenlijk het enige wat ik hier over te melden heb ..
Fantastische film. Als je leest hoe de film gemaakt is dan maakt het alles nog veel specialer. Ook een fantastische man. Zo iemand zie je niet snel weer.
Heb nog een zelfde overall zien hangen in Toronto, Canada. Hier is hij een stuk goedkoper. http://www.collectorstudio.com/index.cfm/ID/13/itemID/4776/details/1

Er zijn nog een hoop andere leuke dingen te koop.
@lenhardspot: Lees de beschrijving, het is dezelfde die hier nu is geveild.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).