Pagani Zonda 760 RS: rijden en kwijlen [video]

Auteur: , 51 Reacties

Pagani opent haar deuren. De fabriek en ontwikkeling zijn altijd redelijk open geweest. Leuk voor spotters én als je een echt gaaf verslag wil maken. Op bezoek bij Pagani. Als dit reclame is wil ik nooit meer iets anders kijken.

Het merk Pagani lijkt steeds meer naar eenzame hoogten te klimmen. Waar de economie het misschien moeilijk heeft zijn er genoeg extreem rijken te vinden die een extreem gepersonaliseerde auto willen. Een niche waar Ferrari in probeert te stappen maar nog niet echt lijkt te kunnen behagen. Het moet duurder, exclusiever, sneller en mooier. Kwaliteiten waar vooral Koenigsegg en Pagani zich mee onderscheiden. Zij leveren bewijs dat in deze wereld van gebruiken, wegwerpen en nieuw kopen ook nog ruimte is voor echte kunst en kwaliteit.

Dit schetst een vrij extreem beeld. Tot je de video van Harry Metcalfe bekijkt. Voor zijn magazine Evo is hij op bezoek bij Pagani om als een van de eersten de Zonda 760 RS te bekijken. De mate van afwerking en details die hierin naar voren komen zijn werkelijk ongekend. Carbonfiber om van te houden, een uitlaatspruitstuk om dagen achtereen naar te kijken. En de Pagani Zonda 760 RS is van enkel zulk soort onderdelen opgebouwd.

Een auto met ongekende afwerking, een V12 waar je bang van wordt en dan is er nog het hoofdstukje ‘specificaties en prestaties’. Het laat zien wat er allemaal mogelijk is met 1,6 miljoen. Oh en naast die van Lewis Hamilton maakt Pagani er dus nog 2.

Met dank aan iedereen voor de tips!51 reacties

Ik ging de link net doorsturen naar Autoblog :-)
@GranTurismoS: zet ‘m anders even hier, want Android 4 gebruikers van de app zien alleen een wit vlak als er links zijn naar YouTube filmpjes. Pff! ;-)
Het geluid wanneer er wordt terug geschakeld is echt lekker!(7:58 en 8:44)
@paultjeee: inderdaad die knallen in de uitlaat zijn magisch!
O-M-G!
Dit is het bewijs dat de productie van de Zonda nooit mag stoppen. Wat een geluid! Ik zou echt smeken om dat model te blijven verkopen naast de Huayra.
@Carreza: Dan doen ze nu ook al.
Zolang je maar met genoeg geld over de brug komt doen ze alles voor je bij Pagani.
@Carreza: Helemaal mee eens!
@Carreza: mee eens. Een prachtbak!
Pfff wat de ultieme sportwagen zowel kwa looks als prestaties, alleen voor de allerrijksten.Stukje vanaf 7:50 is pure oorporno!! wat een geluid zeg.
De Zonda klinkt absoluut beter dan een Huayra, maar de Huayra is wel mooier naar mijn mening.
De Huayra is op het moment de meest extreme supercar qua design dan, zelfs een tikkie extremer dan een Agera.

Zonda klinkt meesterlijk, alleen waarom heeft Pagani de Zonda RS zo laat gebracht en het geluid niet kunnen waarborgen in de Huayra.
@agera: ik moet eerlijk zeggen dat ik de huayra juist saai vind, en verschrikkelijk lelijk tov de Zonda.
1.6miljoen? Is dat inclusief BPM?:P
@meneersander: nope, en stiekem ook in ponden dus in Nederland een op kenteken zetten kan zomaar richting de 3 miljoen eurie schieten (2M voorbelasting).
Het geluid van die Zonda is zo indrukwekkend dat het mijn stoel doet trillen (via een crappy creative subje van 25 euro en een microfoon van een handycam… kun je nagaan!)
HEERLIJK!!
1.6 mil… Zegt genoeg; alle Autoblogleden bij elkaar kunnen dit denk ik niet eens betalen. Dit is bestemd voor drugsdealers, succesvolle managers, voetballers acteurs en dat soort. Voor de rest is het genot via je pc.
@amg77: Drugsdealer in een Zonda zul je niet zo snel zien haha!! Daar is de auto te smaakvol voor.
@amg77: Ligt eraan of Mister AMG Sascha mee betaald hehe.
Hoe vaker ik hem zie hoe mooier die Zonda wordt. Die eerdere diaries van Metcalfe erover helpen ook wel, maar nu er meer auto’s zo radicaal uitzien begin ik de Zonda ook weer te waarderen.
Maar eens met m’n vriendin overleggen over de volgende auto.
Dit is de gaafste pagani ooit gemaakt, die huayra is echt niks vergeleken met dit, wat een geluid!
1 woord gaaaf!!!!!
Lekkerste streetlegal Pagani? Yes it is! :D
Moest ik kiezen tussen 10 naakte supergrieten die me dag in dag uit zouden verwennen, en zo 1 Pagani, geef mij de Pagani maar!!!
@Volvo_440_turbo: dan moet je wel gaan twijfelen aan je geaardheid
geweldig geil ding die kar!
Ik hoor echter heel weinig van de opvolger de euh…. Hwoeeeaaaairwhroaaum
Ofzo…
Ik vind alle Pagani’s heerlijk maar dit is wel de koning!

kijk en luister! wat een ding!
Drive heeft ook een video geupload:
http://www.youtube.com/watch?v=Fz4KBh5I4WE&feature=g-all-u&context=G2b7d379FAAAAAAAAGAA
De waanzinnige aandacht voor detail van Pagani wordt duidelijk als hij spreekt over Leonardo da Vinci. En dan weet je meteen waarom Pagani succesvol is. Terwijl “gewone” supercar bouwers zich concentreren op het interieur en het ontwerp van het exterieur en veel standaard onderdelen inkopen, ontwerpt hij (en bouwt in huis!) vrijwel alle onderdelen. Elk onderdeel moet van zichzelf al mooi zijn (zelfs de boutjes hebben een laser inscriptie). Wat een waanzinnige perfectionist. Dit staat zover verheven boven Ferrari, lamborghini, Bugatti en zelfs McLaren. Het is mij nu duidelijk waarom hij een orderboek van 4 jaar heeft.
@midasracer: Bedankt voor het posten van het filmpje. Heb genoten van het begin tot het eind. :D
@midasracer: Waanzinnig die Huayra echt een leuk filmpje. De Huayra is voor mij niet met woorden te beschrijven zo gaaf, uniek, speciaal, mooi en extreem tegelijk wat een bolide. De passie druipt er helemaal vanaf.
Deze auto staat zonder twijfel in zijn eentje aan de top, ver verwijderd van alle “concurrentie”. Wat een geweldige machine… Of moet ik zeggen kunstwerk?
@Cantago: Ik denk toch echt dat de Huayra een streepje voor heeft op de Zonda behalve het geluid misschien. Het klopt idd dat vooral de Huayra omschreven kan worden als een kunstwerk vooral als men kijkt naar het schitterende interieur.
Op dit moment voor mij de supercar. Als de nieuwe Enzo uitkomt zal het wel zeer moeilijk kiezen worden denk ik tussen een Huayra en een Enzo.
@agera: Ik vind het interieur van de Zonda op het randje, maar van de Huayra juist helemaal kitsch. Maar goed, ieder zijn ding. Jij spaart voor een Huyara, ik voor een Zonda.
Erg mooi.
Geniaal.
Waarom ben ik niet gewoon schunnig rijk? Een godsgeschenk deze Zonda!
Wat je allemaal niet kan doen met een ‘oud V12blok’ van AMG
Mijn persoonlijk type nummer staat al klaar, nu nog die paar miljoen :)

Dat geluid zeg, sinds ik voor het eerst de beelden zag van de Zonda F staat het nog steeds op nummer 1.
Hey jongens ben ik de enige hier die de Huayra boven de Zonda kiest :P
@agera: ze zijn allebei heerlijk toch!

Pagani <3
Aan dat “attention to detail” kan ’t niet liggen, dat doen ze bij Bugatti minstens zo goed. Alleen heeft Horacio een wachtlijst, en raken ze Veyrons aan de straatstenen niet kwijt..
Jongens…hier wordt je stil van…wát een geweldig geweld van een geweldenaar….
Ik denk dat Pagani wel het gaafste merk is op dit moment…(en dat zegt een Koenigsegg-addict)
@kp92: Jammer genoeg geldt dat ook voor mij :P Mijn naam is Agera, maar als ik eerlijk moet toegeven vind ik Pagani ook een tikkeltje meer toffer dan Koenigsegg. Durf het bijna niet te zeggen :P
Zoals iedere Zonda; pure kunst.
Maar stiekem zou ik toch het liefst een F roadster hebben.
Zal in mijn ogen de auto zijn die de geschiedenisboeken in gaat als de eerste echte ferrari rivaal sinds Lamborghini.
Gave bak !
Ik heb de fabriek al bezocht en ik kan het je zeggen: IEDERE mens die maar iets om auto’s geeft moet dat stukje kunst eens van dichtbij gezien hebben! Het is met niets te vergelijken!

Over het filmpje: Zalig geluid en die kerel kan het echt heel erg leuk vertellen! Een plezier om die kerel z’n 12 min lang filmje te bekijken! Meestal skip ik veel filmpjes al na 3 min ofso! Al doet die kerel dat niet alleen, de Zonda houdt me ook vast :p!
Echt exclusief merk, en niet de imago problemen (en brand-problemen..) van Ferrari en Lamborghini. Waarschijnlijk kent Horacio iedere koper persoonlijk. (Eerst vond ik Pagani eigenlijk niks, maar die Huayra is toch erg indrukwekkend. En hoe meer je over het bedrijf leert, hoe leuker ’t merk wordt vind ik)
De supercar van de 20e eeuw: Mclaren F1
De supercar van de 21e eeuw: Pagani Zonda 760RS.

Die auto maakt een indruk op mij wat Bugatti, Porsche, Ferrari en Lamborghini de laatste jaren niet lukt.
De komende 10 jaar zal worden gedomineerd door de Huayra en de nieuwe Enzo denk ik. De Huayra is een perfecte machine Italiaanse flair en Duitse degelijkheid gecombineerd tot een waar kunstwerk. Een droomkoppel die het beste van twee werelden inzich heeft.
P*rno op wielen, en dat geknal…..

Hoe kan dees sound eigenlijk legaal zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).