Panda-filmpje verkozen tot leukste autoreclame

Auteur: , 39 Reacties

Of het nu een niezende panda op YouTube is, de sexual harassment panda uit South Park of een lief autootje van Fiat met dezelfde naam: Panda's scoren gewoon hard op video. De tentoonstelling 'Blij dat ik Rij, 125 jaar Autoreclame’ in het Louwman-museum heeft de iconische Nederlandse Panda-reclame uitgeroepen tot de allerbeste.

Er werd voor de gelegenheid een online verkiezing gehouden en daarbij kwam de Fiat Panda-ad uit 1983 als winnaar uit de bus met ruim eenderde van de stemmen. Waarschijnlijk ken je het in Florida opgenomen filmpje wel, en ook Wouter liet hem op AB al eens voorbij komen toen hij de ouderlijke Panda 45 de liefde verklaarde: een krullenbol beleefd meerdere LOL-momenten en is bijna letterlijk aan het ROFLOL’en, om het even naar het internets te vertalen. Allemaal omdat de Panda klein & cool is. Wel even wat anders dan de trotsgevoel-filmpjes die Fiat tegenwoordig uitbrengt.

Voor wie hem nog niet kent of gewoon nogmaals wil zien: hij staat op Autojunk.

De tweede plek was voor een C4-filmpje uit 2004, toen Jeroen van Koningsbrugge nog op de payrol van Citroën stond en onder zijn alias Dennis van de Ven (inderdaad, vernoemd naar zijn Neonletters-buddy) de autoverkoper uithing. Die waren best goed ja. Filmpje HIER.39 reacties

Raar , ik lig altijd in een deuk van het lachen als ik een VW reclame zie…
@norge: die vw reclame met die oyde transporter en die italiaan met dat ijskraampje? Moet zeggen dat ik de reclame van die kia sportage ook wel cool vind op die catwalk. Daarnaast is de amerikaanse reclame van de kia soul ook vet met die hamster die shuffelen op partyrock.
@nelly0183:
Goh, die Kia reclame vond mijn moeder ook leuk….
@nelly0183: Die VW reclame is idd erg komisch.
@nelly0183: Ik denk dat norge het – gezien z’n liefde voor VAG * kuch * kuch * het eerder cynisch bedoelde ;)
Deze blijft ook gewoon leuk :) En zo, 140 km/u, toe maar! Heb in zo’n ding gereden, en dat was een van de engste ervaringen van mijn leven. Werkte van geen kant… maarja, die was ook oud en slecht onderhouden, dus misschien was dat de reden dat de pedalen bleven hangen, het stuur spekglad was (niet goed icm afwezige bekrachtiging) en de wegligging belabberd was.
wel leuk dat je vroeger reclame kon maken met een top van 140 km/h. Tegenwoordig kan denk ik elke auto bijna 180 rijden
@shrike: Dat valt nog wel mee hoor, de 1.0 drie-cylinder brigade schopt het niet veel verder dan 150, en dat gaat al niet van harte.
@shrike: Bijna elke auto 180? In de jaren 90, nu niet meer. Bij 150-160 houdt het wel op hoor met veruit de meeste auto’s op de weg vandaag de dag. Denk aan Agila, 107, C1, Up!, iQ enz.
@pininfarina: 107/C1 lopen over de 180 hoor. De meter stopt net boven de tankmeter maar de auto versnelt wel door (met een beetje wind mee) Heb regelmatig met zo’n C1 gereden en die dingen lopen zo de teller uit.
@E34M5Touring: Op de teller ja… zet je tomtom maar eens aan en kijk naar de daadwerkelijke snelheid. Dat verschilt nogal, bij 120 op de teller rij je nog geen 110.
@potjak: Je ziet de toerenteller doorlopen terwijl de snelheidsmeter al stilstaat….. Tuurlijk heb je marges op je snelheidsmeter maar als dit bij 120 km/h al 10km/h is zou ik je teller is laten nakijken.
@E34M5Touring: we hebben hier een 107 ter beschikking staan voor het personeel wanneer men een auto nodig heeft. Ook staat hier een BMW 1 en die heeft ook bijna 5 kilometer afwijking naar beneden. De enige auto die precies sharp is de Polo die hier staat. Het valt mij regelmatig op dat de snelheden behoorlijk afwijken.
@E34M5Touring: De 107 die hier staat heeft overigens geen toerenteller ;-)
@potjak: Dat zeg ik er zijn altijd correcties maar 10km/h bij 120 vind ik echt fors. Mijn 19j oude BMW heeft volgens de TomTom een afwijking van 4km/h. Nou geloof ik niet dat een TomTom altijd geeikt is maar goed.
@E34M5Touring:
de eerste m5 had dat ook hoor, de e34 niet? een e28 loopt op de teller al 90 als je 80 rijdt
@undifined1: Blijkbaar niet, volgens de navi 4km/h maar nogmaals, zijn die TomToms wel te vertrouwen. Kan me niet voorstellen dat dit accuraat is.
@E34M5Touring:
mijn ervaring is (getest door middel van diverse navi en met van die u rijdt te snel borden, dat de boardcomputer van bmw’s over het algemeen wel redelijk klopt (gewoon even op de stand voor gemiddelde snelehid en dan het set knopje indrukken)
@E34M5Touring: topsnelheid is net als penislengte, iedere man lult (pun intended) er een paar km bij. 180 in een Aygo is BS.
@Benjamin1: Nou ik heb een foto van een C1 met de naald voorbij de 170 die als max staat aangegeven, daarna is het giswerk toegegeven, maar de teller uit loopt ie gewoon.
@E34M5Touring: officieel loopt ie 157. 10 km tellerafwijking is 167, 5 erbij vanwege heuvel is 172 op de teller? Misschien andere velgjes gemonteerd?
@Benjamin1: Een sensodrive C1 op standaard wielen ik drop de foto wel op autojunk.
@pininfarina: Volvo 240’en gaan ook makkelijk over de 180, met een D24T non-intercooled dieselmotor..
Pff dat de beste reclame, ik kan me toch betere bedenken.

Welk merk had nu ook weer die reclame waarbij een kikker gered word van verplettering door een een J-bocht uitvoerende hatchback?
met 140 mag je blij zijn als je 1 op 13 rijdt…

Verder wel een leuk wagentje en ik voorspel vast dat ze klassieker gaan worden:)
@tstile: is het al ;)
@tstile: Och, ik mag altijd blij zijn als ik 1:13 rij :P
Het hardste lach je bij vlagerige wind. Je snelheid kan dan nogal sterk varieren.

Maar van die reclame wordt je altijd gewoon blij.
Die reclame van die vintage panda is zeker leuk!
Maar eigenlijk verdient de reclame van de Kia Soul toch wel de prijs…
Die is pas memorabel! Ik mis ‘m wel zeg die reclame :(
Deze blijft. Voor eeuwig…

http://www.youtube.com/watch?v=QksqWRqEfy0
@Esprit_de_Flandre: Echt fantastisch!!! Had het nog nooit gezien,maar is inderdaad nog grappiger dan die reclame.
@Esprit_de_Flandre: +1!
De eerste keer lag ik echt plat van het lachen :D
Kijk dat is nog eens leuk nieuws!
enne wat betreft 140 km/u….je moet de gezichten van andere weggebruikers soms eens zien als je met 140+ in je oude Panda iemand inhaald.
Vind hier niets aan.
Bij deze commercial hoorde ook nog een tag-on. Hierin stond de man lachend met zijn Panda achter een struik terwijl de agent op de motor voorbij reed
Dit is mijn persoonlijke favoriet:
Véél grappiger dan deze winnaar! :D
http://www.youtube.com/watch?v=tGPPGQJcJi8
Misschien is de reclame die ik bedoel oud, maar dat jochie in dat StarWars pak in de Volskwagen reclame is veel leuker.

http://www.youtube.com/watch?v=R55e-uHQna0
Die gozer in die Panda lacht anders wel irritant. kakelkakelkakelkakel…
@mdemooistelettervanhetalfabet: Joh, dat lijkt me nou juist de bedoeling, Panda’s zijn nu eenmaal voor ‘maniacs’ zoals James May :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).