Parkeerautomaten Amsterdam zijn voor een weekje gay

Auteur: , 41 Reacties

Misschien wist je het niet, maar vanaf morgen barst het jaarlijkse Gay Pride Festival in onze hoofdstad weer los. Negen dagen lang homofeest in Damsko, en de parkeerhufters van Cition (bekend van de parkeerwachters in taxi) liften hier op mee door de parkeerkaartjes roze te maken. Ja, we verzinnen het niet.

Als je tussen 28 juli en 5 augustus je (al dan niet) gay car parkeert in een gebied waar veel van de Gay Pride-activiteiten plaatsvinden, dan trek je geen standaard, maar een roze kaartje uit de parkeerpaal, met op de achterkant het ‘we are proud’ logo. Met de actie wil parkeerbeheerder Cition…komt ie..pfffrt, hahaha…zijn steentje bijdragen aan homo-emancipatie, aldus AT5. Hah, gayyyy!

Ja, want met een roze streepje op je parkeerkaartje maak je een vuist tegen homo-discriminatie, en zet je de mensen aan het denken. Dit doet wonderen voor de emancipatie: gaybashers die een dergelijk kaartje trekken worden ineens supertolerant en zullen nooit meer een vinger uitsteken naar hun andersgeaarde medemens. Ook mensen die voorheen uit wat voor oogpunt dan ook morele bezwaren tegen homo’s hadden zullen deze door het nieuwe parkeerkaartje direct laten vallen, en onder een mooie, grote regenboog handjes met elkaar vasthouden.

Vergeef ons ons cynisme, maar waarschijnlijk is dit gewoon een afleidingsmanoevre van Cition om te verhullen dat vandaag bekend gemaakt werd dat bewoners van Zuid-Oost per 1 oktober keihard moeten gaan betalen voor hun parkeerplek. Daar komt een tweede Amstelveen aan, maar dan bij Lange Frans voor de deur in Diemen, wat ik je brom…

Foto: AT541 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Als ik homo was zou ik me flink gediscrimineerd voelen.
solmatje via iPhone app
Ik zie idd het nut niet van dit roze kaartje!
@solmatje: ik zie überhaupt niet het nut in van die gay pride! Is gewoon weer een manier waarbij homo’s zichzelf voor schut kunnen zetten. Vervolgens gaan mensen discrimineren en hebben zij weer een rede om te roepen: “zie je wel, we worden niet geaccepteerd!” even voor de duidelijkheid, ik heb niks tegen homo’s, maar wel tegen relnichten…
solmatje via iPhone app
@label89: Ik denk dat “gaybashers” zelf erg onzeker zijn. Die gaybashers verdienen ook geen aandacht. En als homo’s deze mensen zouden negeren, was er ook helemaal geen behoefte geweest om zich zo nadrukkelijk te laten gelden. Homo of geen homo: allemaal gelijk en niemand moet de behoefte hebben om zichzelf te bewijzen, dat is wat ik vind. En over gaypride: dat is hetzelfde als een carnavals optocht denk ik.. Reden om te feesten en te zuipen!
Ze doen er ook echt alles aan om geaccepteerd te worden door de rest van de wereld.. Ik word een beetje moe van alle Nederlandse “liefdadigheid”.
Op zich wel een ludieke leuke actie toch?
Ik snap het cynisme niet zo..
Prijsje op het kaartje ziet er dan weer niet echt Amterdams uit…
@notsobig: hij stond er 3 minuten geparkeerd :)
@notsobig: dat is het starttarief ;)
@robbie & @rickhof: Nee, zou het?
Wonn in het centrum van amsterdam, elk jaar weer een gekkenhuis hier rond gay pride.Dit is geen klacht hoor.Gun iedereen zijn lol.En voor mijn rust ben ik niet in het centrum gaan wonen.OT Het maakt niet uit welk kleurtje bon eruit komt.de prijs is altijd te hoog.DAT zouden ze moeten veranderen,niet de kleur…
Oh no everything is getting gay,
Not that there is anything wrong with that!
http://www.youtube.com/watch?v=GZPcGapl2dM#t=4m09s
Losstaand van dit project vind ik dat uitkiezen van de ‘Gay-car’ helemaal nergens voor nodig en onzinnig.
me GAY -> I like……….. ik vind t goed dat de stad op desze maniert nog meer een vuist maakt tegen discriminatie. Zeker ik zelf ooit eens ben aangevallen met geweld!!!
en trust me, het geeft je een meer dan onveilig en kwaad gevoel
Het feit dat AMS het uitbesteed aan Cition, betekent dat een bedrijf als Cition er dus aan kan verdienen. Als je dan toch de burger vernedert met dergelijke prijzen, zorg dan dat het iig 100% ten goede komt aan Amsterdam en niet aan een of ander prive bedrijf!
@gregorius: Ik gok zo dat Cition een min of meer vast bedrag krijgt. De opbrengsten zijn voor de stad. Daar zijn ze natuurlijk ook niet gek he :P
@Sorcerer: een goed betaalde raad van bestuur, een zooi lease-auto’s ed. ed. “Oh sorry, hier en hier hebben we ook nog extra kosten gemaakt”. Amsterdam betaalt toch wel.
Als je automobilisten naait moet je dit natuurlijk wil in stijl doen, roze dus.
@supermo: wil = wel
Cition is toch maar een uitvoerend partijtje? Dus je moet klagen bij de gemeente, niet bij Cition.

Verder hebben ze waarschijnlijk vast € 50.000 gekregen als subsidie voor het roze kleuren van de kaartjes ;)
Lijkt er meer op alsof het printrolletje bijna op is
De parkeerautomaten zijn een weekje gay? De parkeerwachters zijn dat al jaren.
@Breinstein: In mijn optiek zijn het eerder nazi’s; andere erbij lappen ‘omdat het moet van de baas’ en vooral zelf geen verantwoordelijkheid nemen en/of nadenken … Soms staan ze om een hoekje te wachten en weten ze niet hoe snel ze een bon moeten uitschrijven.

Heb al meerdere malen gehad dat wanneer ik terugkom van de betaalautomaat met m’n kaartje er al z’n nazi stond te schrijven; ze hebben niet eens het fatsoen om ff 2 minuten te wachten !

Bah, ik mijn boekje van low-lifes heb je SSers, Nazi’s, NSBers en direct daarna gay-bashers, parkeerwachters, politici en autoverkopers. Voor een gemiddelde plantsoen-medewerker heb ik minstesn 10x zoveel respect !
@dawwg: Je hebt gelijk, parkeerwachters gay noemen is een belediging voor de gays, mijn excuses hiervoor. Tuig is het.
Ik zie het wel helpen, niet meteen alle gaybashers worden gaylovers, maar het psychologische effect van roze mag niet worden onderschat. En elke stoere bink moet zon gay roze kaartje op het dashboard van zijn stoere kar leggen….!

Maaaaar: ik vraag me af of dit soort acties in tijden van crisis gewenst zijn. Kost toch weer geld, van mij mag je dat uitdelen aan bijstandsmoeders ipv zorgen voor een roze kaartje…
@niex: Wat zou het nou echt kosten, een ambtenaar besteld een andere kleur op de rolletjes en iemand plaats een ander rolletje in de automaat. Als er geen leuke dingen met een knipoog meer kunnen wordt het een saaie harde kille wereld.
Ze willen toch als normaal gezien worden? Dat moet je dit soort dingen vooraal niet doen
Ik snap al dat gay gedoe niet? Waarom moeten mensen die gelijk behandeld willen worden een eigen festival hebben?
Waarom moeten we roze kaartjes maken om mensen die gelijk behandeld willen worden te steunen?
Waarom discrimeneren gay zichzelf zo graag dat ze zich hiermee in laten?

Persoonlijk vind ik dat dus raar.
Owja en bij dit soort post moet je ook altijd melden dat je geen homohater bent… bij deze. Maar ik haat ook geen roodharigen, ik haat ook geen linkshandigen, ik hoot ook geen blonde mensen noch donkere noch kale…

Ik vind doe normaal en wordt normaal gevonden!
@911GT2: Of je voegt ‘no homo’ toe, ook zo’n geweldige ‘mannelijke’ uitspraak.

Maar ik denk dat het doel van een Gay Pride vooral een vriendelijker klimaat jegens homo’s scheppen is. In Nederland mag de emancipatie dan prima verlopen zijn, in andere landen is dat wel anders. Wellicht dat je hiermee een signaal richting die andere landen stuurt, of iets in gang zet.
@911GT2: precies.
@911GT2: Ik snap je punt,maar vergeet niet dat homo’s nog steeds gediscrimineerd worden.Een weekje de boel op zijn kop zetten moet mogen.Ps OOk voor hetero’s een leuke dag (kan ik je uit ervaring zeggen): het aantal hetero vrouwen aan de kant bij de canal parade is echt ongelooflijk !!! En allemaal in feest stemming
@911GT2: Waarom? Om te laten zien dat we ook een gewone groep medelanders zijn die nog steeds niet gelijk behandelld worden. Ik kan niet in Rotterdam met mijn man hand in hand lopen. Wat ik dan naar mijn kop gegooid krijg laat duidelijk zien dat we nog lang niet gelijk behandeld worden ivm hetro stellen. En ik hoef ook mijn man geen zoen te geven in jouw lokale kroeg. Dan krijgen we precies dezelfde reactie’s. Je moet niet een botentocht zien als het enige wat er in die week gebeurd.

Daarnaast vergeet je denk ik hoe veel mensen er naar Amsterdam komen om eens per jaar zichzelf te kunnen zijn ipv theater te moeten spelen voor familie, collega’s omgeving enz om geaccepteerd te worden. Zelf ook 23 jaar gedaan zoals zoveel homo’s.
@autogek123: Amen!!!
solmatje via iPhone app
@autogek123: Rotterdam..
@autogek123:
“Om te laten zien dat we ook een gewone groep medelanders zijn die nog steeds niet gelijk behandelld worden.”
Okeej. En een parkeerkaartje met een roze streepje gaat daar helpen verandering in te brengen? Ik denk ’t niet. Al helemaal niet als je zo’n mooie ludieke leus erop zet als ‘we are proud’. Trots waarop? Anders zijn, of…? Tja, dat moeten we dus maar even gokken. Naar mijn bescheiden mening zorgen dit soort acties alleen maar voor polarisatie. “Daar komen die homo’s weer aan, die moeten weer een eigen parkeerkaartje hebben” Denk je serieus dat de ‘homohaters’/’gaybashers’ veranderen door dit soort acties? Het is misschien erg jammer dat mensen maar een week zichzelf kunnen zijn, maar dit soort acties helpen natuurlijk niet om daar verandering in te brengen. Een week Gay Pride doet dat al helemaal niet.
Dus ik moet m’n MX-5 nu helemaal in Amsterdam gaan parkeren :P
@Ikke_ferrari: ja en ik me golf gti, daar zijn homos zooo dol op :-/
Nounou een roze parkeerkaartje, dan heb je het wel getroffen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).