Parkeerbeheer Amsterdam doet zijn rondjes per taxi

Auteur: , 36 Reacties

Nee, het is nog geen 1 april. Omdat het voor de scooterende parkeerwachten in onze hoofdstad veel te gevaarlijk is om met deze temperaturen naar buiten te gaan, hebben ze een briljant plan bedacht om toch nog verse bonnen te kunnen schrijven: ze laten zich per taxi rondrijden. Only in NL!

Dikke pech dus als je denkt met dit weer en de bijbehorende gladheid eindelijk eens stout te kunnen parkeren in Damsko. Cition, het bedrijf dat sinds 2010 het parkeerbeleid uitvoert in het grootste gedeelte van Amsterdam, riskeert liever geen gebroken benen bij zijn personeel (dat van chocola is gemaakt), maar wil ook geen inkomsten mislopen. En aangezien parkeerbonnen lekker aantikken kan het kennelijk makkelijk uit om daar wat dure taxiritjes tegenover te stellen.

Het leek ons een broodje aap-verhaal, maar ze bevestigen het zelf via twitter. Parkeerwacht worden, helemaal zo gek nog niet!

Geloof je het nog steeds niet? Check de video, die we op campustv vonden. Nee, dan Siberische buschauffeurs, dát zijn pas kerels!

Met dank aan iedereen voor de tips!36 reacties

Het is altijd het zelfde met die handhaving. Als het mooi weer is zijn ze er in overvloed maar als het enigsinds koud wordt zijn ze nergens te bekennen. Ik bezorg op de scooter, en moest vrijdag eb zaterdag gewoon werken, sneeuw of geen sneeuw. En het ging prima zolang je je voeten maar aan de grond houd. Wat een watjes zijn het ook… #irritatiefactortje
Je kunt ook een route uitzetten en gewoon lopen?
Nou ja, die 100 euro per uur zal het vast waard zijn…
Ja je kunt die zielige tokkie figuren natuurlijk niet zomaar buiten laten lopen. Zoals elk ander normaal mens. Helemaal de weg kwijt daar. Een voordeel, er vloeit nu geld weg van Cition naar zelfstandige ondernemers. En die zijn de motor van de economie.
@midasracer: +1, dit hoort juist onder werkverschaffing te vallen, aangezien het afgekeurde burgers en/of ex-gedetineerden zijn. Niet om er geld te verbranden, ze lux rond laten rijden in Taxi’s en de werkenden hun auto’s te bekeuren.
@midasracer: Klopt inderdaad maar het nadeel hiervan is dat ze door deze hoge kosten aan het einde van het jaar te weinig geld over houden en ze volgend jaar NOG meer gaan bekeuren of het parkeren weer duurder maken…
@Careltje: Ja, maar dan pak je toch gewoon de fiets? Of je doet wat ik doe en rijdt met een grote boog om Amsterdam heen. Haarlem is veel leuker.
@midasracer: NouNouNou.. Niet zo overdrijven he.. :D
@kaasboerin: Echt niet. Ik heb gestudeerd in Haarlem. Superstad. Gezellig uitgaan, hardlopen in de Kennemer duinen of op het Bloemendaalse strand. Alleen wel erg druk, Friesland is dan een stuk rustiger. En Sneek is ook heeeel gezellig.
Ik begrijp niet waarom iemand in Amsterdam zou willen winkelen of uitgaan.
@midasracer: Denk eerder dat, dat ligt aan jou behoeftes…
Ik denk niet dat het verstandig is als ik mijn volledige gedachten hier over uitspreek. Genoeg gezegd
Tjonge, je zal eens een stukje moeten fietsen… net als de rest van Nederland.

Lui stuk vlees.
Maar veel belangrijker… Heeft die V-Klasse wel stoelverwarming ? Anders hebben de parkeer-Kojak’s het nog koud en dat zou zielig zijn…
Helemaal weer voor elkaar die tokkies..
Parkeerbeheer zijn de Gestapo agenten van het CJIB. Hel valt me nog mee dat ze niet met een hoed, lange leren jas en met een Traction Avant op route gaan.
Dit zijn allemaal pannenkoeken die niks kunnen en daarom de hard werkende Nederlander maar gaan pesten. Soms zie ik ze in groepjes van 4 man de parkeerplaatsen afstruinen.
Luie Harry’s zijn het… Ga naar huis, en vertel aan je (klein)kinderen dat je par-keer-wacht-er ben… Scoor je punten mee…
Denk dat ze gewoon een taxibusje hebben gehuurd voor een week, nog steeds belachelijk, maar iets minder erg.
Belachelijk dit. Laat ze lekker met de tram gaan en stukkies lopen!
Parkeerpooiers :’)
Betalen ze wel vooor hun parkeerplekken?
Alle haat rechtstreeks naar die parkeerwachters is niet geheel terecht. Het gespuis wat erboven staat zijn de echte ratten.

Ik snap niet dat die lui zichzelf nog recht in een spiegel aan kunnen kijken. Als ik ze zie lopen krijg ik al uitslag.
Keur het beleid af en niet het personeel dat het beleid uitvoert.
@bempi: Anders gaan die tokkies staken zeker..
Ik vind het eigenlijk niet meer dan logisch. En ze betalen echt niet voor de ritten, is gewoon vanuit de gemeente geregeld. Ik vind het goed dat ze gewoon hun werk doen. Bovendien als iedereen niet meer illegaal parkeert hebben we er geen last meer van.
@brambeer: Wie betaald die Taxi-chauffeurs dan? Lol.
@brambeer: dat is juist het ergste. Die lui van de gemeente zijn te slecht om een goede deal te maken! Als het Citeon (OID) zelf is, dan zou je nog kunnen bedenken dat er een goede deal gemaakt kan worden. Gemeente-lui laten de stad de volle mep betalen aan TCA.
Maar even normaal.. TAXI?
Als het echt te koud is, kunnen ze toch gewoon zo’n Muesli- Citroen C1 huren?
@gregorius: Wat is er mis met de bus of de tram? Die worden toch al betaald door de gemeente? Het is gewoon volslagen bezopen om dit per taxi te doen.
Laten we met zijn alle lekker een keer betalen voor onze parkeerplek. Hebben ze geen inkomen en kunnen ze de taxi niet betalen. Zal ze leren…..
Ik neem aan dat het taxivervoer wel eerst Europees is aanbesteed?
@potver7: alsof dat taxivervoer meer dan 193.000 euro kost….. :mrgreen:
Waarom zit iemand in vredesnaam vanachter de geraniums parkeerwachten te filmen?..
In een taxi vervoert worden én betaald krijgen? waar kan ik me inschrijven?
Staat die taxi niet vout geparkeerd?
Zieligheid ten top.
Haha te grappig eigenlijk:P
huilen..
Dit heb ik dus vandaag meegemaakt…. stond met een bek vol tanden op straat… Een hele groep parkeerwachters die in een dikke V-Klasse stapt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).