Parkeren in Kazachstan, ze doen maar wat

Auteur: , 22 Reacties

Hopeloos is het iedere keer weer als 3 koekblikjes de plek van 4 fatsoenlijke auto's innemen in de straat. Net zoals het zoveelste figuur dat op drukke momenten de auto gewoon maar in de weg of op een invaliden-parkeerplaats zet. Veel van deze situaties worden door de politie afgevangen. Je kan een prent krijgen maar blijkbaar hebben ze dat in Kazachstan nog niet bedacht.

In Nederland kan de ergernis rondom parkeren groot zijn, Kazachstan is daar ver voorbij. Dit is geen ergernis meer maar gewoon ‘zet m er maar neer’. Impulsief bedenken dat je uit wil stappen en dan je auto nog net niet ergens tegenaan rammen terwijl je linkerbeen al buiten boord hangt.

Kazachstaniërs parkeren zo slecht en de frustraties zijn zo hoog opgelopen dat er een interactieve en publieke schandpaal is opgericht. Op www.oselparking.kz plempt men heel erg veel foto’s van iedereen die zijn auto echt heel erg in de weg zet. De naam vertaalt een beetje als ‘ik parkeer als een domme klootezel’. Een korte blik op de site leert dat echt iedereen aan de nationale volkssport van foutparkeren mee doet. Oude auto’s, nieuwe auto’s, dure auto’s, politie auto’s en zelfs motorfietsen. Hoog tijd voor Borat om er een verslagje van te maken? (via theatlantic.com)22 reacties

LOL, dit moeten ze in Amsterdam invoeren.
Wow, die parkeren nog slechter dan de gemiddelde nederlandse vrouw.
Haha die limousine
@AS: ja, hoe zou die chauffeur dat gedaan hebben?
@bbroek: zal de eigenaar dat niet zelf hebben gedaan?
Dit heeft niks met parkeren te maken. Dit is je auto achterlaten.
Jeeemug hey! Ik klaag niet meer. Herinner ik dit wel… Die zwarte Benz in die parkeergarage passen die velgen wel onder zeg! Precies goed!

En die witte limo (hummert??) Is wel geniaal…!!!!
motorrijder mag zijn band wel verwisselen.
@MAB: Ach staal komt er al door dus die band lekt aardig wat lucht. Als hij nog even wacht valt zijn motor om, en kan hij de band zo van de velg plukken. Scheelt weer demontage kosten.
So, dat kan ik nog wel beter.
Hiervoor hoeven we niet speciaal naar Kazachstan, Parijs is een stuk dichterbij en doet er niet voor onder! Overigens hebben we dichterbij huis in Den Haag ook regelmatig te maken met deze vorm van georganiseerde chaos ;-)
Van de twaalf fotos heb ik er 4 niet ooit eens gedaan..
en daarom parkeer in nooit in Kazachstan ..
ik kijk hier niet van op, als ik hier in de buurt kijk ziet het er niet anders uit en ja ik als nederlander werk gewoon mee aan deze georganiseerde chaos, benieuwd hoeveel punten/boete`s me dat in Nederland kost overigens??
De laatste foto kan ik niet echt parkeren noemen. Eerder een wegverzakking.
Dat ga je niet menen van die limo! Dan denk je toch echt niet na, gewoon he-le-maal niet.
zowiezo zuipen ze daar veel en rijen moi kweet niet
Land of the free :)
solmatje via iPhone app
Ouderwets
In Duitsland heet dat Frauenparkplatz!
Borat parkeert ook zeker zo, in Amerika dan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).