Waitwut? Patenttekeningen tonen 4-deurs Mercedes SLS

Auteur: , 57 Reacties

Ik moet toegeven dat we even met onze ogen stonden te knipperen, toen we deze patenttekeningen onder ogen kregen (well, spank my ass and call me Charlie). De kans is aanwezig dat dit niet verder komt dan de tekentafel, maar er bestaat dus kennelijk wel een patent op een vierdeurs (!) Mercedes SLS AMG.

Momenteel bestaat de SLS-lineup uit een Coupé en een Roadster. We weten dat Mercedes graag wat speelt met carrosserievormen, bijvoorbeeld bij de CLS, waar later dit jaar een Shooting Brake van uitkomt. Maar een eventuele derde SLS-variant, met 4 deuren…hoe realistisch is dat?

Het antwoord: wie het weet mag het zeggen. De tweezitter lijkt mij in ieder geval niet het meest voor de hand liggende model om een achterbank op te plaatsen, en dan druk ik me nog eufemistisch uit. Aan de andere kant: als zelfs MINI al met een busje komt, dan zou je eigenlijk nergens meer van moeten opkijken, toch?

Dus, zeg het maar: is er een of andere grapjoker aan het tekenen geslagen, en heeft hij vervolgens de schetsen bij het Deutsches Patent- und Markenamt gedropt, puur om de internationale pers te trollen, of schudt Mercedes binnenkort een onverwacht model uit de mouw? In China zouden ze het misschien wel kunnen waarderen, daar houden ze wel van lange auto’s.

En nu we toch aan het speculeren zijn: hoe moet zo’n SLS gestalte krijgen? Als instapper een SLS 200 CDI BlueEfficiency? Als je je kinderen achterin zet kan je ook wel met minder dan een V8 toe, toch? Alle documentatie is te vinden op autoblog.com, wat tevens de bron van dit opmerkelijke nieuws is.57 reacties

Het is bijna vakantie in Italie, net voor de vakantie hebben ze nog een voordeelactie, kijken HIER!
Mij best, al was het maar om de Chinezen ervan te weerhouden zoiets in elkaar te knutselen en dan de Chinese overheid te laten zeggen dat Mercedes het van hen heeft afgekeken…
Doen, is nog wel een markt voor naast Panamera
@Pica: Wel voor naast de duurste panamera dan.
@Pica:
Inderdaad, is een logische stap dit.
– Maserati quattroporte
– Porsche panamera
– Aston martin rapide
Al deze auto’s zijn door de makers op de markt gezet om geld mee te verdienen, dingen verkopen goed.
Maserati, Porsche en Aston Martin zitten als sportauto fabrikanten in een nieuwe markt met 4 deurs auto’s. Mercedes is een fabrikant van luxe 4 deurs auto’s die ook een aantal ‘sportauto’ modellen heeft. 100% logisch dat Mercedes vanuit deze invalshoek in deze niche markt stapt. Ik denk dat dit ook een betere auto gaat worden als de eerder genoemde 3.
@theiz: Dude, Mercedes is begonnen met dit soort auto’s: CLS.
@matthisl: CLS was by far niet de eerste…
dit lijkt me gewoon een grap, anders zouden de tekeningen er ook wel iets professioneler uitzien lijkt me. dit is 5 minuutjes paint.
@lambo4all: Het gaat bij een patent aanvraag om de omschrijving van de vinding. Plaatjes daarbij zijn puur ter illustratie.
@lambo4all:

Die plaatjes zijn najuist zo eenvoudig omdat je zo een algemeen idee vastlegd.
Wanneer je in de details gaat treden leg je een specifiek idee vast en kan elk ander met een variant hierop aan de haal.
dit komt zeker niet.. duidelijk
Ziet er gewoon goed uit, tenmiste een leuke concurent voor aston martin rapide.
Als ze dat echt van plan zijn ben ik benieuwd hoe die eruit komt te zien. Op de tekening lijkt het me behoorlijk lomp. Het zal wel zoiets zijn dat hun het patent hebben, en andere het dus niet meer kunne maken.
Ik denk wel dat er een markt is naast de Panamera en Rapide, maar of dat dit de goede weg is betwijfel ik. De tekening zien er allerminst overtuigend uit en zoals hier al gezegd, het lijkt wel in 5 minuutjes gemaakt te zijn. Daarnaast, als ik vergelijk met de patenttekening van de A-klasse, zien deze er beduidend realistischer uit.

Conclusie; goed idee, maar niet zo.
HOLY CRAP!
Misschien dat een of andere sjeik (met geestelijke problemen en een overvloed aan dollars) iets besteld heeft.
Dibs!
Dat doet me deugd!
Vind het net niet mooi. Als het nou een 2 deurs was…. Oo wacht das een sls
Denk echt niet dat er een 4 pitter in komt alhoewel de normale SLS al dik €250K kost zal deze wel tegen de €300K aankomen met V8. Maar die achterkant is nou niet het meest voor de hand liggende.
Dat kan alleen maar een vervroegde 1 april grap zijn…
Zou een goede cobcurrent zijn voor de panamera en de rapide alleen zijn die gullwing deuren niet erg handig voor dagelijks gebruik. Als er iemand naast je staat kom je de auto niet meer in/uit
Is het iemand opgevallen dat er een versnellingspook achterin zit op die tekening?
En waar moet je ooit je benen laten?
@roest:

bediening voor multimedia? Achterin zitten in sportauto = benen amputeren!
@towi1989: Zal wel een brede doelgroep zijn, rijke vaders met kinderen zonder benen die graag in een minder mooie en minder sturende sls willen rijden
It’s a trap!
Gaat die auto dan niet een gigantische wielbasis krijgen? De SLS heeft nu al een grote afstand tussen de wielen voor een 2-persoons auto. En dan moeten er nog 2 zitplaatsen bij.
Echt lelijk :/
Zal HELAAS vast wel verkopen als die er komt maar allejezus zeg wat is dat ding lelijk.
Één leesteken: ?
You gotta be shittin’ me..
Slechtste idee ooit! Wat een uitmelkerij zou dat weer zijn..
@Tommy2: Met nadruk op ‘zou’. Er liggen zo tientallen andere tekeningen en ideeen die nooit door gaan. Althans dat zou logisch zijn.
Maar de vraag is; waarom?
hoe lang moet dat ding zijn :?:
cjdk via Android app
De deurconstructie ziet er een beetje uit als die van een RX-8. Mijn mening: wennen aan de proporties, maar zou er best wel eens goed uit kunnen zien, als ie er ook komt.
Het zou leuk zijn, maar het lijkt me zeer, zeer omwaarschijnlijk. Het komt vaak genoeg voor dat bedrijven onwaarschijnlijke modellen of producten gebruiken voor patentillustraties. Het zou me niks verbazen als het puur om de combinatie van een vleugeldeur, een suicide achterdeur en geen B-stijl gaat.
Haha jongens kom op, jullie zijn 38 dagen te vroeg…
Panamera killer,ik zou zeggen: doen.
Ik dacht eerst dat ik het niet goed zag/las…
Waarom is een S65 AMG niet voldoende?

1-Is er wel markt voor deze 4-deurs SLS?
2-Waarom zou deze ook geen flop worden net als de maybach
3-In de toch al druk vervulde 4-deurs markt, komt op korte termijn daarnaast ook nog eens de Lambo Estoque en de Bugatti Galibier, dus is het wel verstandig.
Ik weet niet, zoals het er hier uitziet is het niets maar als ze er wat designaapjes op los laten kunnen ze er best nog wel iets van maken.

Een enorm lang snuitige mercedes met suïcidedoors, ik zie er wel iets in. Het zou zoiets kunnen worden ->

/wiki/images/thumb/f/f1/1931-duesenberg-0673.jpg/800px-1931-duesenberg-0673.jpg
Ziet er wel goed uit, maar doet me denken aan de Mazda rx8
te lelijk voor woorden
‘Falcon doors’ en je hebt een Tesla Model X die achteruit rijdt.
Zowiezo dat je je benen achterin vast zitten en niet kan bewegen
Niet zo, maar vier vleugeldeuren!! Gaat zeker er gelikt uit zien!!
Denk dat als je gaat rondneuzen bij de patenten je wel andere haast ondenkbare modellen vind die toch maar voor de zekerheid zijn ingediend.
wat een lellijkerd. ze willen toch niet de porche pannamera (of hoe je het ook schrijft)nadoen ofzo heh…
ben benieuwd naar de bron van deze tekeningen. Een patent aanvragen op een combinatie van reeds bestaande ontwerpen is namelijk niet mogelijk. Sterker nog ik vraag mij af of de vleugeldeur en de suicidedoor überhaupt gepatenteerd zijn en zo niet of dat mogelijk is.
Dan krijg je namelijk de discussie dat het een deur is en dus niet te patenteren.
Ben wel benieuwd of ze dat mooi in proportie krijgen als hij ooit komt. Wel dik.. een Panamera SLS.. :mrgreen:
@Pica is de CLS geen concurrent voor de Panamera!?
@Theiz en de Aston Martin Rapide verkoopt niet al te best hoor! ;)
Nog niemand heeft “kill it with fire” gepost?

Mocht dat nog gebeuren, dan: what he said
Moet dat concureren met die R8 limo ofwat?
Beter komt ie er niet, al ben ik toch wel benieuwd hoe die er dan uit zo zien. Dus eigenlijk moeten ze een one-off maken. Mocht ie dan toch heel mooi zijn, laat ‘m dan maar bouwen :)
als ze de motorkap inkorten(blok op de vooras leggen) kan het esthetisch miss wel wat worden..
Zou niet zo’n vreemd idee zijn, aangezien er in die markt veel beweegt (Porsche, Maserati, kleine Rolls, kleine Bentley, misschien Lambo).

Maar dan liever met normale suicide-doors, dan half vleugel, half averechts…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).