Paus ontevreden over nieuwe Pausmobiel, treedt af

Auteur: , 37 Reacties

You done did it now, Dieter Zetsche...

Zojuist maakte Paus Benedictus XVI, a.k.a. Joseph Aloisius Ratzinger, a.k.a Pontifex, a.k.a. fagbasher_4807 (op diverse fora) bekend terug te zullen treden als 265ste Paus omdat hij meer tijd wil besteden aan zijn gezin zijn gezondheid het vervullen van het ambt niet meer toelaat. Iets dat hardass Johannes Paulus II overigens niet in de weg stond.

Dat is de officiële lezing, maar een klein jongetje vogeltje fluisterde ons in dat de nieuwe M-Klasse Pausmobiel oorzaak van de troonsafstand is. Deze schijnt Ratzinger door de keel te zijn gedrukt, en dit is zijn wraak.

’t is ook wat, heb je zo’n wagenpark aan gratis auto’s (ouwe freeloader..) en motoren verzameld, gooi je alsnog de handdoek in de Ring.

Wat gaat Ratzinger nu doen? Onbevestigde bronnen reppen over het perfectioneren van de Vatican Shake, de Rooms-Katholieke variant van de veelgehypte Harlem Shake (die is er ook met auto’s). Daarnaast schijnt de autoverzamelaar gevraagd te zijn als jurylid voor de jaarlijkse Car of the Year-verkiezing. Hiermee wordt de 85-jarige Ratzinger het jongste jurylid dat ooit tot de prestigieuze club toetrad, een hele eer.

Nu de groene Paus vertrekt wordt het natuurlijk ook tijd voor een nieuwe Pausmobiel. Wat moet volgens jou de nieuwe set wielen van Paus nummertje 266 worden?37 reacties

Een kindergarden schoolbus….
Promotiebus van de NVSH.
Ik ben ook ontevreden over de pausmobiel, en daarom wil ik graag via deze weg bekend maken dat ik op 15 juli aanstaande ook af ga te treden.

Als nieuwe pausmobiel wil ik gezien de ruime financiele middelen van het Vaticaan graag een fijne Rolls of Bentley adviseren, en dan uiteraard niet zo’n maf omgebouwd ding, maar gewoon een verlengde met geblindeerde ramen.
Een FIAT Panda (liefst tweedehands).
Ik wist in 2009 al dat de paus dit jaar zou aftreden. Eén grote poppenkast.
@rotarypowah: vertel vertel conspiracy guy!
@coosbmw: hmm, door me een conspiracy guy te noemen heb ik meteen al geen zin meer om er iets over te vertellen.


Het heeft dan ook niets met conspiracy’s te maken, meer inside-info, uit zéér betrouwbare bron. Het was ook niet echt nuttig, mijn opmerking. Vergeet maar dat ik ’t zei. Scusi.
@rotarypowah:
Had jij toevallig destijds die brieven van zijn bureau gegapt?
@rotarypowah: en opgevolgd wordt door de laatste?
Haha geweldig geschreven stukje!
Zomaar een one-off Mercedes ML krijgen en dan is het nog niet goed? Wat een verwend nest die paus….
Een fiets… Ikben het beu om verkrachte G’s en ML’s te zien…
@xilver:
Liever dit dan verkrachte kleuters.
(Sorry, was inkoppertje…)
@Hubert: lol :p
Wellicht is een Dj-carrière wat.

https://pbs.twimg.com/media/BC02yNcCMAEmET1.png
@ricardo: Misschien kan ie draaien op de EO landdag :)
@E34M5Touring: Uhhhm de EO heeft niet zoveel met pausen hoor…
Misschien heeft KRO Kindertijd een baan voor hem?
@potver7: Of kindershow Host bij de BBC :)
Mooi geschreven stukje, ik kon er wel om lachen. De volgende popemobiel mag om mij wel een Mitsubishi lancer evo worden.
haha, geniaal
Een Dartz
Maar als er iets is wat totaal uit de tijd is, is het wel het Vaticaan en zeker het Paus-gebeuren.
Ik heb niets tegen het katholieke geloof, of welk geloof dan ook, maar het extremisme moet eruit, van elk geloof, dat doet geen goed aan deze wereld.

OT: Dus, dan ook geen nieuwe Paus-mobiel, als er weer een nieuwe Paus komt(wat aannemelijk is, tegen beter weten in), dan krijgt hij een tweede hands Mercedes-Benz en dat is eigenlijk al veel te luxe. Een Flinstones-auto is al veels te luxe, de meeste Pausen willen toch niet met hun tijd mee, dan ook maar gewoon de ouderwetse benenwagen gebruiken.
@Orichy: als je het extremisme uit Katholisme haalt (dat is het Karnaval) dan krijg je pas echt problemen. Soms hebben mensen een uitlaatklep nodig, er zijn ook genoeg figuren met een auto met meer dan 200pk, rationeel geen goede reden voor maar toch willen ze dat.
@mashell: Carnaval is geen extremisme in het Katholieke geloof, dus daar hoeft men van mij ook niets aan te doen. Een uitlaatklep is zeker nodig, een feestje op zijn tijd mag best, ook met een geloofsachtergrond, dat heeft voor mij niet met extremisme te maken.

Als men in een modern geloofsgemeenschap een auto wil rijden met meer dan 200pk, is dat niet specifiek een probleem. Maar meneer de Paus heeft opvattingen die niet zouden misstaan in de 16e eeuw en daar heb ik dan wel weer moeite mee, dus vandaar mijn allergische reactie.
Wie wil er dan ook rondgereden worden in een aquarium?
Beatrix heeft nog wel een stoere Scorpio.
En die heeft zometeen ook niets meer te doen, kunnen ze samen op toer door Europa.
Lada Niva!
ik denk dat de nieuwe Paus aan een kleine hummel veel plezier kan beleven.
@moveyourmind: kleine Hummer bedoel ik :$
@moveyourmind: LOL…Leuke verspreking, hahahaha [hummel/Hummer].
Elke keer wanneer ik de paus zie, denk ik aan nazi-zombies… Ben ik de enige in deze?
@BrutaalAapje:
Denk het wel, ja.
Geweldig artikel! En de nieuwe pausmobiel? Een lijkwagen…..
Wel volledig bomvrij hè!
Waarom altijd zo’n aquarium op een 4×4 zetten, als je gewoon een aquarium op wielen kan kopen? Kan ie nog zelf rijden ook (mits een jonge paus)…

http://kilometer1.files.wordpress.com/2012/12/honda_puyo01.jpg?w=450&h=337

http://mycarfuture.xpg.uol.com.br/foto/6c6133a82b3bc6ca097cf3bbadc55fe3.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).