Peter Schreyer gaat nu ook Hyundai’s ontwerpen

Auteur: , 57 Reacties

Peter Schreyer. Duitser, ontwerper, brein achter de Audi TT en sinds 2006 allround badass bij Kia. Hij loodste het merk designtechnisch de 21e eeuw in en rekende af met het koektrommelimago. Nu mag hij hetzelfde gaan doen bij Hyundai.

Hyundai, voor 33.99% aandeelhouder van Kia, laat met gepaste trots weten dat Peter Schreyer aan het hoofd van de Hyundai Motor Group komt te staan. Dit om “de synergie tussen de twee merken verder optimaliseren, waarbij de specifieke karakters van de twee labels behouden zullen blijven”. Hoewel het een Audi-man in hart en nieren is, hoeven we dus geen eenheidsworstificatie te verwachten binnen Kia en Hyundai, waar hij per direct leiding zal geven aan de ontwerpvisie en -strategie voor beide merken.

Nee, Hyundai zal er qua design niet slechter van worden. Hier zullen dus weinig mensen bezwaar tegen hebben. Behalve Volkswagen Group-eindbaas Ferdinand Piëch dan. Die gaf onlangs in een interview aan spijt te hebben dat ze Peter in 2006 van Audi naar Kia lieten overstappen. “We should not have let him go“. En in december kreeg Peter nog een opsteker – hij werd door Kia als eerste ‘buitenlander’ benoemd tot company president. Pete is on a roll!

Kan iemand de opmars van meneertje Tiger Nose grille nog stoppen?57 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Ja, ja, en zo eindigt @norge alsnog in een Audi
@bennyweisz: hier hebben we met smart op gewacht!
@bennyweisz: idd en verliest hyundai eindelijk het “koektrommel-gehalte”
@bennyweisz:
Maar dan wel voor de prijs die het waard is….
@jrk68: als het zo ver is dat beide merken op hetzelfde niveau liggen, zullen we de prijs nogmaals bekijken.. Maar als dat het doel van Hyundai al is (hetzelfde niveau), dan hebben ze nog een lange weg te gaan..
Is alleen maar logisch als concerngenoten.
Nou, succes er maar mee knaap!
Ziet eruit alsof hij op mannen valt.
@alcantara: Dat is ook echt heel relevant he?…..

deze man is gewoon de top van de top wat betreft auto’s ontwerpen.
@bigbrabo: tuurlijk is dat relevant!! Alexander Mcqueen, Carl Lagerfeld, Victor en Rolf etc allemaal grote designers welke allemaal geen vrouw hebben aangeraakt. Gewoon een feit, er bestaan geen grote designers die hetero zijn.
@mightymike:
Dat die mensen creatiever zijn, prima.
Daar dit een autosite is en geen site voor verveelde roddelnichten interesserd de geaardheid van die designers mij werkelijk geen REET….
@jrk68: maar waar gaat bericht over dan? Over auto’s of over wen designer? Dat mensen een mening hebben kan toch. Daar draait de hele wereld op;)
@mightymike: Battista Farina, zegt die naam jou iets? Niet zo veel, lijkt mij. Dat is namelijk de vader van Sergio Farina en de grootvader van Andrea Farina. Dus iemand die weldegelijk vrouwen in zijn leven heeft aangeraakt. En die sinds 1930 in opdracht van grote autofabrikanten waaronder Ferrari, Maserati, Alfa Romeo, Fiat e.a. als designer auto’s ging ontwerpen. En al deze ontwerpen dragen sindsdien de signatuur van de meester zelf: “Pininfarina”
@bennyweisz: pininfirina maakt inderdaad mooie auto’s? Sorrie hoor maar overal plakten ze die badge op, peugeot 406? Meningen verschillen maar er zijn er niet veel toch?
@bennyweisz: Homo’s bestaan niet in Italië…
@alcantara: Dacht dat alleen vrouwen dat konden zien.
@kaasboerin: ik hoop voor dat jij het ook kunt zien. Of heb jij niet glibberige zeep aan een touwtje uitgevonden ?
@kaasboerin: …iemand die de TT heeft ontworpen (1+1 gevalletje :))
@kaasboerin: mannen met een fetisj voor paarse fluffy stofjes hebben daar ook wel oog voor ;)
@alcantara:
Misschien was de TT wel zijn manier om uit de kast te komen….
@jrk68: soort van ‘ontwerphomo’…
@Megakix:
Zover wil ik niet gaan, maar hij heeft wel dé gaycar van het vorige decenium op zijn naam.
Verder was het meer een sneer naar de kansloze reactie van alcantara….
@jrk68: Waarom is het kansloos? Zou me niets verbazen als hij homo is. Mocht het niet zo zijn dan heeft in ieder geval de looks, maar dat is mijn mening. Niets tegen homo’s btw. Oh, en no homo!
@alcantara:
Alsof zijn geaardheid iemand ook maar iets interesseerd.
Ik beoordeel iemand liever op zijn daden dan op zijn geaardheid.
Maar zoals hier helaas wel vaker gebeurd is iemand een “homo” noemen goed voor de plusjes, en daar is het jouw nu eenmaal om te doen.
En dat is in mijn boek “kansloos”.
@jrk68: Als ik plusjes wilde scoren maakte ik wel opmerkingen over je d/t fouten. Het viel me gewoon op dat hij een typische homo uitstraling heeft, wat nog helemaal niet hoeft te betekenen dat hij het is. Dat mag ik toch wel zeggen? Er worden hier wel meer reacties geplaatst die weinig toevoegen, zoals ‘mooie auto’ of ‘goede ontwerper’, dan kan deze er ook nog wel bij en hoef je daar niet zo’n heisa over te maken. Of voel je je aangesproken?
@alcantara:
Ik voel me als hetero niet aangesproken, wel volwassen van je om toe te geven dat je de d/t nazi uithangt om plusjes te scoren.
Dat heeft trouwens ook niet zoveel zin meer daar ze 3 weken geleden de laatste van die kansloze lijst gepubliceerd hebben. Hopelijk hebben ze wat dat betreft het licht gezien.
@jrk68: Kansloze lijst? Je klinkt een beetje gefrustreerd omdat je er nooit opstond zeker? (retorische vraag)
@alcantara:
Helaas heb ik een aantal keer de twijfelachtige eer gehad om in die lijst te staan, dus daar kan je mij niet op vangen.
Daarnaast heb ik weleens vaker gememoreerd dat jaloezie een sneue puberale emotie vind waar ik al ff te oud voor ben….
@jrk68: Ok ik snap het, ‘kansloos’ is blijkbaar gewoon een stopwoord van je.
@alcantara:
Ik heb hem door, je mist de intellectuele gave om mijn psyche te doorgronden. Laat die studie psychologie maar links liggen….
@jrk68: Kansloze Alpha studies zijn sowieso niet aan mij besteed.
@jrk68: Hé ja daar zeg je zoiets. Viel me al helemaal niet meer op! Stap in de goede richting. En verder geef ik je alleen maar gelijk…
@alcantara: je vergeet het woordje “hij”. Als taalnazi moet je wel scherp blijven hè…
@RRenault: Eigenlijk ben ik een d/t nazi, de rest boeit me niet zo. Desalniettemin heb je wel gelijk en wil ik je hierbij bedanken voor het attenderen.
@alcantara: Mensen die van paarse alcantara houden vinden het ook lekker om 30 centimeter een zwarte pik in hun aars te hebben rondraggen.


Weet ik 100% zeker. Kan ik namelijk zien.
@bozewolf: Als jij een zwarte pik kunt zien hebt je volgens mij een naakte neger in huis (of op je scherm).
Klopt…er zweeft hier een ontheemde zwarte tampeloeris door de kamer…geen neger, alleen de lul…en die lul roept hele tijd zachtjes “waar is mijn vriendje alcantaraaaaaa…”
@bozewolf: Een lul die kan praten? Waar haal je jouw wiet vandaan..?
@lamborgfan:
Kijk eens een debat in de tweede kamer….
Daar zitten een partij pratende lullen bijelkaar….
@bozewolf: Laat me raden, die zwevende zwarte lul in jouw kamer zit toevallig ook nog aan jouw lichaam vast?
Jammer voor Kia… Het Europese design is wat ze voor hadden op Hyundai. Zo ongeveer elke designprijs van de laatste jaren is naar Kia gegaan.
@Svenska_Aeroplan_AB: jammer voor Kia?
@eklasse: als de Hyundai’s ook mooi worden, hebben ze een USP minder
Nou, die Kia Optima vind ik een nette bak hoor. Heb er nu een paar zien rijden met een mooi pakketje er op en zeker in het wit een knappe bak. Als ie nou een beetje die stijl aanhoudt, zie ik nog wel een paar knappe auto’s komen.
Deze man is een held voor iedereen die Kia prefereert, en voor de mensen die een hekel aan Kia hebben is dit een enorme draak.

Hyundai zal er zeker beter van worden!
@bigbrabo: jij bent wel heel kwistig met complimenten: held… Hij heeft een auto getekend; geen kind uit een brandend huis gered. Noem m dan heel populair: baas. ;)
@eklasse: je hebt een punt, Peter is een Baas!
de enige reden waarom Ferdinand dat zei is omdat die Kia’s/Hyundai’s naast degelijk ook mooi werden & dat zullen ze voelen bij VAG.
Overloper!
Aan de ontwerpen van Kia en Hyundai heb ik geen hekel, het oogt allemaal keurig.
Maar de ózo belabberde nederlandse dealerservice, dat is waarom ik geen Kia, of Hyundai zou willen hebben.

OT: Dus fijn voor meneer Schreyer, dat hij er weer een functie bij heeft. Gefeliciteerd, zal ik maar zeggen.

Volkswagen hoeft zich helemaal niet bezwaard te voelen, dat zij hem hebben laten gaan, zij moeten gewoon zelf, met hun huidige ontwerpteam, beter naar de wensen van de klanten luisteren en daar dan een mooi en functioneel ontwerp aan geven.
@Orichy:
Nu heb ik geen ervaring met die dealerorganisatie maar ik kan me haast niet voorstellen dat die nog slechter is dan die van VAG. Dat is pas echt arrogantie ten top, dan kom ik liever bij Mercedes….
Deze meneer doet super goed werk. Ik vind sommige Kia’s echt mooi. Die nieuwe Pro_Cee’d is een dik ding. En ik dacht als ik het van iedereen zo hoor dat het met de kwaliteit ook wel goed zit. Die worden nog aardig groot denk ik.
@Freewarefreak: Heb je helemaal gelijk in. Ik hoop dat ze binnenkort eens komen met iets sportiefs, een mooie coupe missen ze nog.
Peter mag bij Hyundai/Kia doen wat bij VAG niet mocht, designen.
Als de kwaliteit maar goed blijft vind ik het best.
@norge: Ik geef je bijna nooit +1, maar deze heb je echt verdient.
nu snap ik waarom er zoveel homo’s in Audi’s rijden…
Onder zijn leiding is Kia flink vooruit gegaan, dus dat belooft wat! Ben ook erg benieuwd naar bijvoorbeeld een nieuwe Hyundai Genesis Coupé van zijn hand.

Trouwens.. Vinden meer mensen hem op Jan Roos lijken?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b4/Jan_Roos_1.JPG

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).