Peugeot 107 en Citroën C1, faptastisch vers

Auteur: , 36 Reacties

Twee heerlijke facelifts van auto's die Nederland daadwerkelijk koopt! Fantastisch natuurlijk en Peugeot is ook nog zo bijdehand geweest een paarse in Geneve te zetten.

LED dagrijverlichting, bij de ene horizontaal, de ander verticaal. Een hele grote muil, deels afgedekt door mat zwart plastic. Of en hoe mensen bewust tussen deze twee kiezen? Geen idee. Beiden scheurijzers van jewelste en Frans.

Een 1.0 driecilinder in het vooronder, een 5-handbak ernaast. Scheuren zonder benzine te verbruiken. Een beetje krap maar daar kijken we doorheen. Omdat niet kiezen ook zo simpel is: liever de Peugeot C1 of Citroën 107?36 reacties

Geen van beide, wat een rothokken.
Blijven modderfocking dikke bakken dit. Als je dit in je binnenspiegel ziet naderen maak je wel dat je naar rechts gaat, Autobahn cruisen like a boss!
Op internet een rothok, in het echte leven een prachtig vervoermiddel.
@norge: ik gok ook dat 90% van de mensen die het een rothok noemt zo’n kleintje niet eens kan betalen :’)
@Northwestern: Wat een bullshit, goedkoper kun je bijna niet krijgen op de automarkt dan deze hokken.
@alcantara: Wat een domme en achteloos antwoord, wat verwacht je dan? Een V8, deze prachtige dingen zijn bedacht voor mensen die gewoon een auto nodig hebben en niet al te veel verbruiken e.d…
@alcantara: Kun je nagaan hoe weinig geld die 90% heeft :)
Ik ga voor de Peugeot, die hokken zijn toch allemaal hetzelfde. Peugeot verkoopt in Nederland het meeste omdat zij het goedkoopst zijn van de drie, dus ook ik zou daarvoor kiezen. Dat de Toyota volgens sommige betrouwbaarder is verklaar ik dan ook als onzin.
@kraakensmaak: Hier in de regio zitten al 5 Peugeot dealers, Toyota moet ik al gaan nadenken. Lijkt me dat een goed dealernetwerk ook een belangrijke rol speelt bij het succes.
zijn idd echt face-lifts ..

de brikkies ansich zijn nog goed zat voor de eerste 10 jaar ..
@lincoln: True, maar dan gaan ze met een Cross versie komen, en een cargo versie, en Swiss, en Winter, en…
kaasboerin via iPhone app
@lincoln: M’n fiets ook ;D
Doe dan de C1 toch maar.
Peugeot. en dan met een carbon wrapje :)
doe maar een up :)
jammer dat ze die dashboard niet hebben verandert. die stoelen vind ik ook hartstikke lelijk:o. ik zou eerder voor een kia picanto gaan of een fiat panda. tussen deze 2 is het de pegeot omdat die voorkant er gewoon frisser uit ziet.
@porsche9ff: Nieuwe Panda is echt belachelijk duur geworden! Ik gok dat deze stadsautoojes nog 2 jaar mee gaan en dan compleet nieuw model komt: met andere woorden zonde om ontwikkeling in een dashboard voor slechts 2 jaar te stoppen.
Aygo :p
integralechubasco
Hoe het achterpassagiers deurtje de hele achterkant van de auto beslaat vind ik nog steeds hartverwarmend…
Leuk autootje en hoe je het wendt of keert voor het jonge publiek die per sé een nieuw autootje willen bezitten (de verstandigen) is dit een buitenkansje… (of toch maar de nieuwe Panda?)
Ik spaar toch door voor de 208….
waren toch al wereldpremiere in brussel :D?
@KaCh1ng: Zijn al te koop…
Je mag vinden wat je er van vind, maar ze lopen wel 100+km/u in z’n 2 ;) Like a boss! Ik heb pas de nieuwe Aygo op de vrachtwagen gezien, niet lelijk hoor.
@michelyman: inderdaad! de top en acceleratiecijfers zijn natuurlijk niet heel indrukwekkend, maar het zijn net kleine kartjes. Dat dachten ze bij mijn uitzendbureau ook, vandaar dat er nu een om een boom gevouwen zit..
Citroën voor mij dan. Wij hebben nog een aygo, ik vind t nieteens heel krap ofzo, ook niet achterin. En zit wel prima, rijdt prima. Het kan allemaal beter, maar voor 7000 euro heb je een heel complete auto=) en ziet r prima uit. Als ik me rijbewijs hb kan ik lekker met anderen die in zo’n ding van hun moeder rijden meetoeren, perfect voor mij moet ik zeggen.;p
@Thijsj: Klopt, wij hebben een Aygo maar met mijn 1,73 kan ik prima achterin zitten. Had ik eerst niet verwacht vanaf de buitenkant (5deurs)
@michelyman: Tenzij je een normale gemiddelde lengte van een man hebt, dan gaat dat prima zitten niet meer op. :)
@Thijsj: elke auto die je gratis kan gebruiken is een topper!

maar valt me wel eens op, de kleine autotje’s bieden de meeste ruimte..
Ik ga voor de Toyota, ik vind die achterlichten van deze koekblikken zo ontzettend lelijk.
Prima autootjes en in de juiste kleur met zo’n dubbele streep over het dak en een setje flinke velgen nog redelijk stoer ook. Niks mis mee om op die manier lekker zuinig en nieuw te kunnen rijden. Vind de Peugeot de leukste maar de andere twee zijn ook niet verkeerd. Ze mogen nog even blijven, want houden Nederland mobiel.
Deze stonden al als ‘wereldpremiere’ in Brussel hoor…
@ronin1130: Sterker nog, ik heb de eerste al afgeleverd. Haha
die dingen rijden als een dweil, heb tijdje in zo’n 107 gereden als leenauto (die net nieuw was) en het reed al afgeragd. alles is gammel en de motor klinkt walgelijk rauw, en al dat japanse edel-plastic voor je neus…BAH!. ik was blij dat ik m’n doodstille bmw e39 weer mocht instappen..
@sanderm3: E39 en een 107 zijn natuurlijk niet met elkaar te vergelijken. Maar je kunt best hoeken met zo’n ding, dus als het een dweil was, lag het waarschijnlijk meer aan je eigen stuur kunsten ;-)
kaasboerin via iPhone app
3x raden wat er gisteravond naast mij voor het stoplicht liep te gassen.. Idd, een rode C1 met een pet erin. LOL!
terug naar de basics (zoals vroeger: R4; R5; Visa; AX;…) de verkoopscijfers bewijzen ook dat er voor die dingen massa’s publiek is

en als het dan ook fijn rijdt mooi toch :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).