Peugeot 2008 is helemaal officieel

Auteur: , 30 Reacties

Dit is de Peugeot 2008, het kleine broertje van de 3008 dat komende lente in de verkoop gaat. Dat wist je natuurlijk al maar nu is deze hoog-op-de-poten Peugeot helemaal officieel.

Persbericht: blablabla Urban blablabla dynamisch blablabla upmarket. Enfin, we kijken hier in ieder geval naar een auto die is ontworpen om over de hele wereld in de verkoop te gaan. De 2008 is 4.16 meter lang en moet de compacte buitenmaten van een hatchback combineren met de “kracht van een SUV” en een ruim interieur. De 2008 staat 25 millimeter hoger dan de Peugeot 208.

Het design met 17 inch wielen, brede wielkasten en stoere lijnen is volgens Peugeot aerodynamisch en benadrukt de kracht van de 2008. Op motorisch vlak is er onder meer keus uit de nieuwste e-HDi diesels en de nieuwe driecilinders waardoor de 2008 leverbaar is met een CO2 uitstoot vanaf 99 gram per kilometer.

De 2008 wordt in over 2 maanden in Genève geïntroduceerd en gaat gebouwd worden in Mulhouse (Frankrijk), China en Brazilië, wat meteen de belangrijkste afzetmarkten zijn. De auto gaat in de lente in de verkoop, terwijl de 207 SW het strijdtoneel gaat verlaten. Prijzen zijn nog niet bekend.30 reacties

niet bijzonder groot, niet bijzonder klein, niet bijzonder laag, niet bijzonder hoog en ga zo maar door. ik vind t een nutteloze auto..
@ruub-ster: ik denk dat hier juist een groter wordende markt voor is. Babyboomers die de kids uit huis hebben, met z’n 2-en zijn en een wat hogere instap willen, maar niet een grote zware suv nodig hebben. Prima kar dit, ben benieuwd naar het interieur.
@pier: true story. Mijn pa wil als wij uit huis zijn wel wat hoger blijven zitten maar geen grote auto meer rijden.
@pier: wat denk je van jonge ouders, die niet continue willen bukken met een zware maxicosi?
Als ie hetzelfde waardeloze onderstel heeft als de ASX en dat citroen geval dat erbij hoort, hadden ze hem beter op papier kunnen laten. (en die energie in de rest van het gamma kunnen steken)
Doet me denken aan een vuilniswagen, daar kan je ook achterop staan.
Ziet er mij wel een leuke praktische auto uit, het design is een beetje wennen, maar dat is meestal zo.
Voor mensen met kinderen die het niet zo breed hebben, perfecte auto.
@vale46: Mensen met kinderen die het niet zo breed hebben kopen een tweedehands auto.
@dafmaf: wat dacht je van een beperkt leasebudget?
@Henk_he: Deze auto voor mensen met een beperkt leasebudget? Meer voor mensen met een beperkte smaak. Daarbij: Ik vrees dat deze auto heel erg mainstream gaat worden.
@sjamp:
ja, want Peugeot moet Deaud.
Zodat we alleen nog maar Duitse Dictaten kunnen rijden.
En we daardoor snel weer aan een derde wereldoorlog kunnen beginnen.
Waarvan we dit keer de Fransen de schuld gaan geven.
@desjonnies: nee, Peugeot moet helemaal niet deaud. Alsjeblieft zeg. Nee, maar omhoog getrokken auto’s in het groot zijn al onbegrijpelijk (wat voegt een X5 nou echt toe?) wie ia er niet bejaard en wil toch een golf plus? maar nu komen ze er ook in het mini segment. Wat biedt deze auto meer dan een conventionele 208sw? Voor die gozer met jong gezin, beperkt leasebedrag (en/of beperkte opleiding?) meer instapcomfort voor de kleintjes? Nog meer onbruikbare hoofdruimte? Imago(schade)? Een miniatuur ruimte wonder om in je eentje mee in de file te staan?
@vale46:

idd .. een arme mensen auto ..

hoeveel trek jij uit je zak als je een auto gaat kopen ??
@lincoln: Als je welgesteld bent 50.000 euries
Deze Peugeot is zoooooo 2008 hahahaha
Dit gaat wel een topper worden denk ik. Ik zelf vindt hem veeeeel te druk vormgegeven. Tierelantijnerig! Not my kopje thee…
@Svenska_Aeroplan_AB: Ha, ja precies wat ik ook bedoelde te zeggen: ik vind t niet echt wat, maar hij zal ongetwijfeld wèl aanslaan bij het grote publiek.
Vind het wel een leuke wagen eerlijk gezegd. Kan de grote zo even niet inschatten, maar volgens mij een goede concurrent voor de Qasqai.
@jack_abarth: wrong, maatje kleiner…
@Svenska_Aeroplan_AB:

Heb ‘m net opgezocht, scheelt inderdaad een goede 15cm in lengte. Dan wordt het gewoon concurrentie voor de Suzi SX4.
Ik vind ’t een schattig SUV’tje. Met 4WD perfect voor de wintersport, al hoop ik dat ‘ie ruim genoeg achterin. Ben benieuwd hoeveel we er in Nederland gaan zien.
@rubenn: Ik begreep dat het in de 3008 achterin moeilijk zitten is als een volwassene. Dit zal dus nog wel krapper zijn.
In feite zou je ook gewoon 208SW kunnen zeggen…

Leuk dingetje.
Vind m toch mooi
Niet echt lelijk deze dwerg SUV, maar het worden er wel veul zo langzamerhand…. Wat gaan we dit kleine spul noemen?
PC Hooft grasmaaiers???
@alfamail:
Waarschijnlijker lijkt mij Zwart Janstraat tractor, dat is zo’n 180gr de andere kant op qua winkelstraat….
Niet mijn ding?Ziet er saai en triestig uit.
Beloofde nochtans iets te worden.
Hmm, wel mooi hoe ze het design van de 208 hebben weten doortrekken. Niet zo mijn ding dit, itt tot de 208, die rijdt echt goed!! (onlangs de 1.6 92PK diesel gereden, voelt echt veel beter en lichtvoetiger aan dan de 207)
Raar gekunsteld lelijk Paturain ding. Vlees noch visch. Nog suffer dan een Kia suv..
@flippert: ja inderdaad, vond die sportage 94′ vrij suf

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).