Peugeot 208: dit zijn de eerste gelekte foto’s!

Auteur: , 112 Reacties

Het was niet de bedoeling dat ze al bekend zouden worden maar de eerste plaatjes en details van de Peugeot 208 staan online!

Komend voorjaar gaat de 207 van het toneel verdwijnen en komt de 208 het opengelaten plekje vullen. Dikke jippie voor de gemiddelde leaserijder want daar zijn de voorgangers mateloos populair gebleken. En voor die leaserijders is er sowieso goed nieuws want er komen een paar lekkere bijtellingstoppers aan!

Zo komen er 1.0 en 1.2 driecilinder benzineblokjes voorin de 208 te liggen waarvan de zuinigste variant 99 gram CO2 per kilometer uitstoot en een gemiddeld verbruik van 4,3 liter per 100 kilometer weet te realiseren. Ook komt er een diesel met een verbruik van 3,4 liter per 100 kilometer! Lekker wegenbelastingvrij dus allemaal en de benzineversies vallen in ieder geval in de 14% bijtellingscategorie. De schone prestaties zijn zeker ook te danken aan de gewichtsbesparing van 110 kilo ten opzichte van de 207. De 208 doet dan ook niet mee aan de upsizing trend die veel concurrenten hanteren: de 208 is zeven centimeter korter dan de 207.

Voor de GTI liefhebbers is er ook nieuws: er gaan hardnekkige geruchten over een 1.6 THP die rond de 200 pk moet gaan leveren. Of die ook weer de GTI badge krijgt is nog niet bekend, maar het zou een auto zijn die weer aan de 205 GTI zou moeten doen denken. We zullen zien, wat vinden jullie van de eerste plaatjes? Het hoog geplaatste setje klokken en de pornoverlichting rond het zonnedak zijn in ieder geval opvallend!

Peugeot 208 gelekt
Peugeot 208 gelekt
Peugeot 208 gelekt
Peugeot 208 gelekt
Peugeot 208 gelekt
Peugeot 208 gelekt
Peugeot 208 gelekt
Peugeot 208 gelekt
Peugeot 208 gelekt
Peugeot 208 gelekt
Peugeot 208 gelekt
Peugeot 208 gelekt
Peugeot 208 gelekt
Peugeot 208 gelekt112 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
-edit: nutteloze bijdrage, probeer eens meer dan één woord-
@jackl: lekker Koreaans!
@jackl: Afschuwelijk, lelijk, Niet mooi, …
De fransmannen beginnen Jappen te bouwen.
(Zo, meer dan 1 woord)
Dat is nog eens vooruitgang : Kleiner en lichter.
Verder ziet de auto er goed uit (maar niet echt peugeot-achtig)
@Hubert: Klopt, de 207 was veel te zwaar, dit hebben ze mooi opgelost door hem flink lichter te maken en door de kortere lengte is hij volgens mij ook een stuk beter voor het oog. Ziet er lekker gedrongen en klein uit, precies wat bij zo’n auto hoort. Binnen zal het ongetwijfeld voldoende ruim zijn.
“We zullen zien, wat vinden jullie van de eerste plaatjes?” ligt het nu aan mij of zien ik hier maar 1 plaatje?
@tvrspeedsix: Right on,.,. das vaag,. eerst 1 plaatje ,… en nu een handvol.hmm EDIT BUTTON!!
Ik kan er echt niet bij, dat anno 2011 die antennes niet weggewerkt worden bij sommige auto’s
@C220AMG: kostenbesparing hé ;)
@C220AMG: Mja, een antenne hoort volgens velen bij een auto. Dus velen kunnen er niet bij dat jij er niet bij kan…
@F1Tim: Ik heb hem liever weggewerkt, hooguit een haaienvinnetje. Scheelt ook weer bij de wasstraat.
@C220AMG: Dat is iets esthetisch maar niet noodzakelijk.
@FredT: klein issue maar is bij jouw auto wel is die losse antenne gejat? Onwijs irritant en je vraagt je dan ook af wtf moet iemand met een losse antenne?
Ik vind hem mooi, voor een 208.
Grappige achterlichten.
Met een beetje fantasie lijkt het een beest die de tankdop op wil eten…
@Hubert: Pacman :D
@Hubert: haha inderdaad.. door deze opmerking zal ik er denk ik regelmatig op deze manier naar kijken zodra de 208 op die weg zie rijden. Een beetje het mama appelsap idee maar dan met auto’s.

On topic: Niet echt een vooruitgang in mijn ogen, veel te druk en die voorkant ziet er gewoon niet uit…
Dit is een prachtige bak in de small-hatchback segment. Zo te zien geeft Peugeot het niet op, ook al zijn ze op dit moment wel voorbij gestreefd door Citroen, als je alleen naar de franse merken kijkt. Vroeger heerste peugeot alleen nog met hun 206, maar die tijden zijn voorbij. Tijd voor verandering.
Leuk wagentje van buiten, maar dat dashboard is echt niet mijn ding.

Hopelijk zetten ze een trend met het kleiner maken van de wagens.
Die “achterlichten” blijven hondslelijk bij Peugot, waarom rekken ze die dingen altijd helemaal op de flanken het zijn toch ACHTERlichten? Daarin tegen hebben ze de motorkap flink verbeterd en niet meer die mini-grill met dakkapel laten zitten.
@tvrspeedsix: Kostenbesparend, daar waar gen duur staal hoeft te worden gebruikt, kan plastic een goedkope oplossing zijn. Ook het ronder worden van auto’s zal zeker mee spelem. als je een auto dan van de zijkant bekijkt oogt het achterlicht beter zichtbaar.
Maar het is ook niet mijn smaak hoor, met de huidige technische mogelijkheden is het juist overbodig, maar ja dan blijft nog de factor geld over.

OT: Erg Aziätisch vormgegeven, de wereld verandert en Peugeot verandert mee, niet echt mijn smaak, wel een vernieuwend interieur en ook de extra lichten in achterruit en onder de motorkap zijn vernieuwend. Wel ledjes natuurlijk.
@Orichy: Die extra lichten in de achterruit was een vergissing van mij, had ik even verkeerd gezien. Maar de leds onder motorkap zijn wel vernieuwend.
@Orichy: Dus ook geen leds onder de motorkap, gewoon de merknaam Peugeot onder de motorkap, ach wat maakt het uit.
zelde zo’n lelijke auto gezien, helemaal de achterkant!
lijkt wel een kia! en dat is geen compliment.
Verrassend veel concept achtige elementent in dit model.
Lekker futuristisch gesmoeld.
Peugeot heeft gedurfd te spelen met stijl elementen en benaderingen die al lang mogelijk zijn maar waar weinig automerken het aandurven het te produceren.

Het interieur ziet er bijzonder uit voor een auto in dit segment. Met name de blauwe verlichtingsstrips onder het panorama dak.
Ze mogen dit model wel gebruiken om er lekker GTI-tje uit te rollen. Samen met de DS3R begint PSA misschien door te krijgen dat zulke wagentjes eigenlijk onmisbaar zijn in je gamma.
Hmm mooie verschijning. Alleen het interieur is erg wennen…
Je kan pas goed oordelen als je de auto in het echt ziet, maar de foto’s laten een overdesigned model zien. De koplamp- en achterlichtunits zien er veel te gemaakt uit met rare figuurtjes en lijnen. Ook de grille ziet er met die chrome rand vreemd uit. Al met al oogt het als een raar bol eitje.

Van binnen ziet hij er een stuk beter uit, al moet ik wel wennen aan de hoog geplaatste klokken. De verlichting rond het panoramadak ziet er wel heel gaaf uit.
Jammer van dat klompje chrome bij de achterste zijruiten, verder wel een toffe wagen om te zien!
Voor mij is deze Peugeot ‘overgedesigned’: Achterlichten te vergezocht, zijkant te veel lijnen en de voorkant (muil) lijkt een beetje hierop:

http://3.bp.blogspot.com/_6AHfYlYp4u0/TGNUkC5BBhI/AAAAAAAAABY/sT4Sm5-TELg/s320/images.jpg
@Carreza: bij ford ookal. ze willen allemaal op vissen lijken
@Flamingo: Aston-Martin begon!
@RickB: Volgens mij Alfa, en die hebben het in ieder geval het dichtst tegen een vis weten te brengen met hun huidige modellen!
Helaas! De 208 bewijst dat de 508 slechts een ‘vergissing’ is: Peugeot kan nog steeds uitzonderlijk (of in dit geval: uit met een lijk) lelijke auto’s maken.
Denk met weemoed terug aan de 204, 403, 404, 504 pick-up, 604, 205 (GTI en Turbo-16), 305 en 505.
@benzinehoofd: En dan noemt hij de 405 niet! Die is nog zo mooi, als je een bijgehouden exemplaar ziet rijden.
@mout: en wat dacht je van een mooie 406 coupe!

ot: ik vind hem eigelijk niet verkeerd, hij is iig niet saai. vind de voorkant van huidige peugeots veel mooier dan die enorme grills van bijv de 407 en 308
@mout: Hoewel ik een groot voorstander ben van sedans is het ontwerp de 405 mij alweer te ‘lief’ – en te Frans.
@audi18: En als de 405 al te lief is, dan is de 406 Coupé natuurlijk al helemaal een softie.
@audi18: Jammer genoeg zie ik de 406 -in welke vorm dan ook- bijna nooit meer. Ook die van ons (break) was na de verkoop in 2007 snel van de Nederlandse bodem verdwenen.
@benzinehoofd:
t
tsja wat kan ik zeggen ?
Heb nog een eerste lak 404 in de garage staan.
Die is door Pininfarina ontworpen, net zoals alle grote Peugeots. Hoewel ik met Peugeots ben opgegroeid, hoef ik ze ook niet meer.
Sinds Pininfarina aan de deur is gezet, lijken ze de weg kwijt qua design.
Zo vanaf de zijkant gezien lijkt t op n kruising tussen n yaris en clio.
Achterlichten zien er lelijk uit.
@speedlimit: en spiegels van vw
@n0zem: en banden van een Lada…
@speedlimit: top..doe ik het voor…
Ziet er wel mooi uit, de neus had van mij iets langer gemogen, waar wel een grappig voorspoilertje opzit. En Ik weet niet of de bestuurder zijn stuur laag had zitten maar dat klokkenwerk zit wel heel hoog. Zal even wennen zijn deze verschijning!
Het design blijft in mijn hoofd maar CITROËN DESIGN roepen.
Maar verder prima looks
Als dat bijtellingsgedoe niet snel tempert, rijden we binnenkort allemaal met kortademige 1-liters…
Hip en fris. Ik vind de driedeurs gaaf, zelfs dat friemeltje in de C-stijl die als een traan uit de achterste zijruit springt ofzo. Lekker kontje, maar zoals een reageerder op een andere site reeds zei: de voorkant in het bruin doet wel denken aan een Klingon.
En (inderdaad @shandar) wat is nou precies het verschil tussen Peugeot en Citroën?
Ik snap niet wat je met een 1.0 en een 1.2 in een 207 moet. Tenzij die 120pk en 160 nm leveren zoals de 1.6 VTI in de huidige 207..

Uiterlijk is wel lekker futuristisch
@Benjamin1: edit: in een 208 of course. En met 110 kg lichter is hij nog steeds zwaar. 1174-110 is 1064 kg. Fiesta weegt 941!
@Benjamin1:

Mijn GPA is ook 1160kg, dus wat dat betreft vind ik het een best nette score.
@jack_abarth: ja voor 150 pk wel ja, 1.2 turbo zal 100pk max halen? Met 1064kg?

De 207 THP heeft nu 156 pk…
Doet me meer denken aan Citroën dan aan een Peugeot.. (ja ik weet dat ze bij elkaar horen, maar toch….)
Heeft stijlelementen van de Ds5 (voorkant) en van de ds4 (achterkant)
geinig die metaalstrip onder de zijramen naar de achterkant.
Ik moest eigenlijk denken aan een Clio toen ik naar de eerste foto’s keek!
Het is net een Ford Fiesta maar dan met lelijke achterlichten. Al is dit wel een verbetering tov de 207..
@mco: Wilde ik net zeggen, alleen ik dacht laat ik eens zoeken of iemand anders dat briljante idee al had. En wat blijkt nou?
+1
????? een europese (niet angelsaksische- auto met de tankdop aan de linkerkant? da’s nieuw voor mij… meestal zie je dat alleen bij auto’s die uit rechts gestuurde landen komen.
@406_v6: noem eens een voorbeeld dan? Ik vind aan de bestuurderskant veel fijner…
@406_v6: Hebben Citroëns ook, plus uitlaat op rechts (C3/DS3). Wel handig aan de pomp, links is meestal sneller.
Kijk hoe klein en laag dat stuurtje is. Gemaakt op die kleine Frans mannetjes.
Vind het net een Mega Yaris, niet echt Frans maar goed zal vast wel weer verkopen
Exterieur zal me wel nooit echt gaan bevallen denk ik..

Interieur is in ieder geval stukken beter! Lekker klein stuurtje! Alleen als je lekker laag/diep gaat zitten zie je de tellers juist weer niet..
Peugeot is naar mijn mening gewoon erg goed bezig. Dit zal beslist weer een topper worden. Ik vind deze 208 niet zonder meer een doorontwikkelde 207, maar een geheel nieuw ontwerp: Zie de proporties van de zijkant: Cap forward idee en mooi aflopende achterkant.
Wie dit Koreaans design noemt heeft naar mijn idee een onderontwikkelde kennis van design: Op welke Koreaan lijkt hij dan? En wat is er Koreaans aan?
Ook de belijning van de zijkant maakt deze 208 tot een bijzonder ontwerp. Maar vind je die zijkant niet geslaagd? Wat vind je dan van de Mercedes E-klasse? (…en probeer dan wel ojectief te zijn…).
Nee, die 208 komt er wel!
lijkt op de nieuwe Yaris en Citroen ofzo idd
Vind het een vette verbetering tegenover de 206 en 207. Die 110 kilo hebben ze alleen al bespaart door die grote overhang voor te verkleinen. :D
Wat een lelijke bak zeg.. Zonder al die rommelige stukjes (zie koplampen met dat gekke “bobbeltje” bovenin, en inderdaad al die lijnen overal inclusief die rare achterlichten) was het denk ik wél een mooie auto geweest. Nu vind ik dat zo objectief mogelijk niet.

Ze doen er simpelweg teveel aan waardoor het ook te veel wordt. Maar goed, dat is mijn mening.
Wow dit is een verrassing. Ik denk dat ik er even aan moet wennen want vind het voorlopig niet echt mooi. Nogal druk design. Misschien is het in het echt beter.
Het interieur ziet er wel goed uit
Verdwijnen van de beugelbekken: altijd goed.
Minder overhang / uitgelubberd plaatwerk: altijd goed.
Maar waarom dan zoveel lijnen die gemist kunnen worden?
Topontwerp! Dit wordt geheid weer een verkoophit!
Wat een verschrikkelijk gevalletje Playmobil zeg. De 207 was juist mooi, vanwege de eenvoud in het ontwerp, dit is echt 1 grote “laten we er lekker op losgaan met elementen” auto.

100x niks.
Leuk!! Hele grappige auto die precies de goede markt bedient. Helemaal niet verkeerd!
Ach, wat ze ook proberen, één ding staat vast: de 206 kunnen ze nooit vervangen.
@4991: je bedoelt: één ding staat vast: de 205 kunnen ze nooit vervangen.
@potver7: Gelijk heb je, vooral de GTI dan.
Voorkant is wel nog leuk :-) achterkant is teveel een probeersel…
Even Clarkson citeren: “STOP DESIGNING!!!!”

Al die vouwtjes, hoekjes, lijntjes… Kan niet wachten tot die overgestyleerde zooi uit de mode raakt.
Net als bij de 207 destijds, moeten we nu ook weer op de facelift wachten voordat er echt mooi achterlichten in worden gemonteerd. Sterker nog, ik vind de ‘audi’ achtige led verlichting van de 207 facelift, vele malen mooier dan dit ‘rommeltje’.

Over de motorisering; de 1.6 benzine in de huidige 207 is goed te rijden mits je hem op toeren houdt. Een 1.4 is daarentegen echt k*t met peren. Ik lees nu dat de nieuwe 208 ook 1.0 en 1.2 liter blokken gemonteerd krijgt. De 208 is lichter geworden weliswaar, maar dit is helemaal niks natuurlijk. Van 0 naar 100 km/h in 18 seconden ofzo?

We wachten wel op de 208 pk sterke feline. Veel beter.
Het lijenspel op de zijkant van de 3 en 5 deurs verschillen ook van elkaar.
ben ik dan de enige die hem leuk vind?:oops:
Vind dit een mooie Peugeot. Veel mooer dan de 207, met die grote gat in de neus. Ook is het beter dat hij lichter is. De 207 was veel te zwaar! Een hele verbetering!
Aah, help, ledjes! Weet je wat, we knippen een stukje uit de motorkap en plakken die aan de koplamp. En in het achterlicht past het ook nog wel dwars er doorheen. :roll: Dat ziet er wel heel knullig uit.

Voor de rest is het best oké. Hij is optisch veel compacter en ronder, dat is jammer. Hopelijk went dat.
Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen van een Peugeot maar dat ziet er niet mis uit! Hopelijk is de betrouwbaarheid en de afwerking er ook wat op vooruit gegaan.
Een 205GTI mag je vergeten hoor.. wel leuk dat hij lichter is en kleiner!
Deze 208 lijkt een beetje op een Yaris, dus niet de allernieuwste maar de iets oudere. Ik vind de huidige 207 mooier dan dit…. alleen qua interieur niet.
Koreaanse invloeden? Anders wel mooie Achterkant
Lekker overstylde bak weer, lijkt wel een Citroën DS! Veel en veeeel te druk design!
dat interieur is wel….”anders”
verder is goed dat-ie kleiner is dan 207.
Leuk autootje! Lijkt mij prachtig in het zwart met de juiste velgen.
Die badges zijn voor patsertjes doe mij maar een lekkere schone :)
Een hoop gekke lijnen, bochten en hoeken in het design maakt nog geen mooie auto… dat mag duidelijk zijn.

Wellicht ziet ‘ie er in het echt beter uit. Ben namelijk in het echt zeer te spreken over het design van de Porsche Panamera maar op foto’s ziet het er nog steeds raar uit.
alles klopt , mr alleen dat stuurtje :s , mrja ik zou geen auto in deze klasse willen rijden
@KaCh1ng: buiten de A1 en de MINI dan :P
Nee, echt lelijk kan ik hem niet vinden, zeker voor de jongeren doelgroep ontworpen.
Alleen zijn daar de meeste ultra saaie Audie – Lease grijs fans te vinden.
@desjonnies: wrm een peugeot 208 kopen als je een audi fan bent? klinkt onlogisch !!
Mooi karretje, het lijkt er op dat Peugeot terug de goede weg heeft gevonden.
de beste car designers staan aan wal!
Ze hebben bij Peugeot wel heel erg in eigen stal gezocht naar styling. Ik zie de achterlichten van Renault en het smoeltje van de (zal wel familielijn worden) 508.

Ik vind het een STUK geslaagder dan de huidige 207!
@a3aan:

Vind je dat echt? De strakke achterkant de 207 facelift vind ik er nog altijd beter uitzien, dan het design gefriemel van de nieuwe 208. Voorkant van de 208 is daarentegen wel weer mooier dan de 207.

http://img.auto.cz/news/img/galleries/2009-27/pe2741_4a49ad711dfe5.jpg
http://static.autoblog.nl/images/wp2011/Peugeot_208_gelekt_01.jpg
Welke designer van Peugeot heeft het gedaan met die van Kia?
Nog een paar kilo minder Peugeot en u komt in de buurt van het juiste gewicht in deze klasse (925 – 1025 kilo).
De nieuwe designrichting van Peugeot kan ik nog niet echt waarderen. De 508 sedan vind ik ook niet echt het toonbeeld van schoonheid, de station van de 508 is al beter in verhouding.
Leuk bakkie ,maar niet echt origineel design.
Oei, wat is dat! Dat is geen Peugeot maar een Koreaan. Juist nu dat ze een mooie design richting zijn uitgegaan maken ze zoiets.
Leuke frisse auto! Vernieuwd, modern en herkenbaar Peugeot. Interieur erg origineel! Dat display als middelpunt en dicht bij de bestuurder. kortom: knap!
Je kan zeggen wat je wil, maar ik vind die 3-deurs variant best een leuk karretje.. zeker met die velgen.
Bah, wat een tegenvaller. Dit misbaksel oogt gedateerd en bijzonder kitscherig. Lelijk dashboard ook. Ik hoop maar dat ‘ie in het echt nog wat beter oogt, maar ik vrees het ergste.
En dan nog iets, wat is er zo verschrikkelijk aan de grill van de 207? Beter dan dat getuite mondje van de 208…

Blijkt toch weer dat smaak heel persoonlijk is…
@Benjamin1: Omdat het op een clown lijkt met die big smile. Dat is nu niet meer zo, nu lijkt hij op een vis. :lol:
Ik voorspel dat dit een verkooptoppertje wordt in Nederland .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).