Peugeot 208 komt niet als CC en SW, wel als SUV

Auteur: , 25 Reacties

Slecht nieuws uit Frankrijk voor de liefhebbers van kleine cabrio's en stationwagens. De gloednieuwe Peugeot 208 zal niet op de markt komen als CC (cabrio) en SW (station). Wel zal volgend jaar een kleine SUV komen. Dameskappers en Gooische Meisjes kunnen dus niet meer bij Peugeot terecht voor een kleine cabrio.

De kleine SUV doe volgend jaar komt (met de naam 2008) zal gebaseerd zijn op de HR1 Concept uit 2010 en feitelijk de praktische 207 SW vervangen. Een opvolger voor de 207 CC zit echter niet in de pijplijn volgens een woordvoerder van Peugeot:

“As an example, we are not going to offer something like the 207 CC”

Het segment van kleine cabrio’s lijkt sowieso op zijn laatste benen te lopen. De Colt CZC, Micra CC, Tigra en vele andere zijn al verdwenen en ook de Renault Wind lijkt geen lang leven beschoren.

De enige kleine “cabrio’s” die een toekomst lijken te hebben zijn Fiat 500C-achtige. De Citroen DS3 en Audi A1 zullen namelijk ook zo’n roldakje krijgen.

Dat het kleine cabrio segment echt dood is blijkt ook uit het feit dat zelfs Peugeot er geen brood meer inziet. In 1998 bliezen ze het nieuw leven in met de conceptcar van de 206 CC en die auto was jarenlang het toonbeeld van een kleine cabrio. Die tijden lijken nu over te zijn.

Gelukkig krijgen we er een SUV voor terug.25 reacties

Ziet er ehhhh… apart uit! ;)
@ferrariaron: Maar wel een stuk mooier dan een Juke. Het zou zomaar een infiniti kunnen zijn vind ik.
Nissan die zijn gelijk haalt met hun Juke … ?
De kleine cabrio’s die je als voorbeeld noemt, zijn nou ook niet bepaald schoonheden he robbie ;) jammer dat deze niet meer als cc komt. Vind de cabrio’s van peugeot altijd goed ogen
@akrapovic: welke kleine cabrio is dan wel een schoonheid? Noem jij eens een cabrio uit die klasse die wel een groot succes is.
@robbie: de 207cc vind ik mooi en was een succes. De 308 cc vind ik ook heel mooi.
@akrapovic: als het oorlog wordt komt Robbie je halen, want die schiet dameskappers af. #stokpaardje
@robbie:

Mini ..
new Beetle die ook cabrio gaat komen ..
de 206 cc is nog steeds vrij aan de prijs ..
bij introductie gingen voor 5% boven de catalogus prijs bij de dealer vandaan ..

dit geval is verre van een SUV ..
wel een beeldschoon ding .. dat wel ..
Nou wel jammer hoor
Koop je gewoon zo’n RCZ.
Wel een jaartje of twee wachten op zo’n ding.
Wat een gedrocht…
Komt zeker en vast een Suf cabrio….
@norge: ja, ala RangErOver
Met zulke grote sloffen net een clown. Doe maar niet Peugeot.
En waarom geen cc? Ik zie ze vaak rijden (de 206).

Aan de andere kant, ik rij zelf MX-5 en die is nou niet heel veel duurder dan een cabrio, dus waarom zo’n ding en niet de fun van een achterwiel aangedreven roadster?
206 CC is leuke auto, nog steeds! Toch gek dat zo’n segment redelijk populair is voor een periode en dan opeens niet meer!
Jammer dat er geen CC komt.
Vooral de 206 CC is erg fraai…
Waar laten de achterpassagiers hun benen?
Een mini cabrio lijk mij naast een 500, ds3 en een a1 ook toekomst te hebben.
Nu dacht ik even dat ze de goede kant aan het uitgaan waren…
Liefst koop ik een echte Nissan Juke ;-)
Jammer, zeker die 206CC vond ik erg mooi. 207CC was ook wel aardig geslaagd. Blijkbaar toch weinig vraag naar. Maar ik begrijp niet waarom een SUV, minder praktisch, duurder (vaak), zuipt meer en met deze brandstofprijs nou niet echt een auto die je snel zou overwegen. Nee voor mij geen SUV, nee gewoon een station, coupeetje of leuke roadster (naar gelang mijn ruimte behoefte). Jammer dat de Renault Wind niet goed verkoopt, is zeker een leuk ding, ook goede rijeigenschappen. Ik wou dat een autofabrikant gewoon is een kleine goede en leuke roadster zou maken (iets in de trant van de daihatsu copen) maar dan voor 12k (die zou dan verkopen! zeker weten!)
Op een franse website las ik dat noch de 208 noch de opvolger van de 308 als cabrio komen maar dat er één apparte cabrio, met stoffen kap, komt om de 207CC en de 308CC te vervangen. Eén cabrio ontwikkelen en produceren zal beterkoop zijn dan twee. Daar kan ik mee leven…
Alsof die dameskappers en Gooise meisjes ooit open rijden. Het is of te koud (dak dicht, kachel aan) of te warm (dak dicht, airco aan).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).