Peugeot-arbeiders geïntimideerd door stakende collega’s

Auteur: , 47 Reacties

Leuk man, die communistische vakbonden. Als je in Frankrijk niet solidair bent met stakers, dan kan je dreigementen en eieren naar je hoofd krijgen.

Gezellige boel bij PSA Aulnay

Dat er in Frankrijk gestaakt wordt mag geen verrassing zijn. Staken is dagelijkse kost, en soms wordt er tussen het staken door ook nog een beetje gewerkt, bij voorkeur een uurtje of 20 per week, en tot je 55ste. Bij de Peugeot-fabriek in Aulnay staan minimaal 8.000 banen op de tocht, en dus hebben enkele werknemers het bijltje er bij neer gegooid. Eenieder die wél zijn diensten draait wordt gezien als een deserteur, een goodie two shoes, en krijgt de volle laag van de boze Frambozen.

De stakers kunnen niet van het terrein gebonjourd worden zolang ze niets illegaals doen, dus je kunt je wel voorstellen dat het er stierlijk gezellig is, zogezegd. De productie ligt dan ook nagenoeg plat. Een sfeerimpressie vind je hier. Dan gaat het er daar toch wat anders aan toe dan bij ons in Born, voordat VDL de boel uit het slop kwam trekken.

Verder werd vandaag bekend dat PSA nog eens 28% van zijn fabrieken (voor zover ze nog in eigen bezit zijn) afgeschreven heeft, wat neerkomt op een extra verlies van € 4,13 miljard in 2012 (op minder dan 3 miljoen verkopen). Volgende week woensdag, de dertiende, worden de jaarcijfers over 2012 bekend gemaakt.

Toch gloort er misschien nog hoop voor de Peugeot-werknemers in Aulnay: een rechter oordeelde eind januari dat het ontslagproces stopgezet dient te worden, omdat het personeel niet genoeg betrokken werd in het proces. De vraag is echter in hoeverre dit zand in de raderen gooit voor PSA, daar de ontslagen noodzakelijk lijken te zijn.

De aandelen PSA kelderden het afgelopen jaar met 57 procent, waardoor de een-na-grootste Europese fabrikant nu een marktwaarde van 2,08 miljard euro heeft. Ter vergelijking: VW is momenteel 79,1 miljard waard. Ja, GM heeft een uitstekende investering uitgezocht.

Ook Renault gaat banen schrappen in Frankrijk, 7.500 stuks om precies te zijn (per 2016, tenzij werknemers bereid zijn langer te werken, en als Nissan misschien wat in Frankrijk wil maken, dan is er misschien nog een mouw aan te passen), maar vreemd genoeg werd dit voornemen een heel stuk beter ontvangen.

Al met al betekenen de massa-ontslagen gezichtsverlies voor de nieuwe premier en PSA-fanboy Hollande, die bij zijn aantreden van het voorkomen van ontslagen nog een speerpunt maakte. Het kan verkeren.

Fransozen, met staken zijn ze hardcore, maar zodra er ergens oorlog gevoerd moet worden staan ze met witte vlaggen te zwaaien. Snap jij dat nou? En kan jij sympathie opbrengen voor de arbeiders die waarschijnlijk over niet al te lange tijd werkloos zijn?47 reacties

Hier in Nederland schreeuwen we, zonder geluid!
@MARS: Wat is die nieuwe lay-out naar. druk… weinig tekst en ruimte op de frontpage. spijtig.
Fransen, bourgondiërs die zich alleen hard inzetten als het gaat om werk-ontwijking.
@MARS: gelukkig wel, die stinkvakbonden zijn al irritant genoeg. Stakers zijn gewoon landverraders, punt.
“maar zodra er ergens oorlog gevoerd moet worden staan ze met witte vlaggen te zwaaien”

?

Ik vermoed dat die mohammedaanse terroristen in het noorden van Malie daar momenteel toch heel anders tegen aan kijken…

Verders wel triest die massa ontslagen. Voorspelbaar hoor, daar niet van. Ik bedoel, als je inderdaad allemaal luilekkerland CAO’s voor je vakbondsleden weet af te dwingen dan moet je niet gek opkijken als ze het in Korea, China of Polen goedkoper kunnen.
“Fransozen, met staken zijn ze hardcore, maar zodra er ergens oorlog gevoerd moet worden staan ze met witte vlaggen te zwaaien.”

Zijn nu in Mali aan het vechten zie ik de Dutch-boys niet doen. O nee wacht, we zitten in Turkije in een all-inclusive achter een Patriot-raket naar de blauwe hemel te staren. Geharde bikkels dat we zijn….

Ik heb niks gezegd! carry on…
@Rick-dos: Dach al dat dat ging komen. Maar een paar zandmannetjes van bovenaf met raketten bestoken of met superieur materiaal over de grond oprollen, daar is geen kunst aan natuurlijk.
@sir_smokalot: Die zandmannetjes zijn wel gewapend met AK’s, RPG’s en allerhande moderne schietijzers. Daarbij zijn het er ettelijke duizenden dus ik denk dat de fransen hier toch echt wel iets meer credit verdienen. Zij doen daar tenminste iets. Onze jongens/meiden mogen alleen maat Talib…eeh, afghaanse ‘politie agenten’ opleiden zonder zelf een vinger uit te mogen steken…

Maar zonder gekheid nu, het verbaast me nog dat de franse autofabrieken zo groot zijn. O.K. ze verkopen veel auto’s in eigen land en Nederland maar daarna loopt het met de internationale verkopen toch wel hard naar beneden dacht ik?
@lemans96: Ja, je hebt ook wel gelijk. Daarentegen moet je de NL’se militairen ook credit geven. Ze hebben voor die ‘politiemissie’ een zware kluif gehad aan Afghanistan, en er hebben flink wat jongens het leven moeten laten.
@sir_smokalot: Mee eens. Het waren/zijn voornamelijk die achterlijk restrictieve ‘rules of engagement’, die ze door dat slappe zooitje in Den Haag opgelegd hebben gekregen, die hen het functioneren als een werkelijk leger bijna onmogelijk maakt. Alle respect voor hen die enkel de bevelen uitvoeren daar.
@sir_smokalot: Je hebt gelijk. Maar ik heb nog geen witte vlaggen gezien van de Fransen. Echt weer wat voor die Fransen om zo koppig te zijn en niet te voldoen aan de stereotype. Misschien moeten we onze bikkel Kolonel Karremans daar naartoe sturen en die Fransen even laten zien hoe ze zich moeten overgeven. Misschien zijn ze het wel verleerd. Weet jij veel…
@Rick-dos: Moet ‘ie zijn piano wel even meenemen natuurlijk, de held.
@sir_smokalot: gniffel…
Tja typisch Frans zullen we maar zeggen… Zolang ze niet op elkaar beginnen te meppen zoals bij Ford Genk. Sommige vakbonden schijnen niet te beseffen dat er af en toe ontslagen nodig zijn, anders is iedereen zijn baan kwijt.
lees wel weer dat de grootste oorlogs helden hier op auto blog zitten. Mare die fransen. Het blijft een appart volk. Er moeten nu 1maal slachtoffers vallen voor een grote overwinning. Achja wij Nederlanders doneren straks wel weer. Daar zijn wij toch de beste in.
@sir_smokalot

Fransozen, met staken zijn ze hardcore, maar zodra er ergens oorlog gevoerd moet worden staan ze met witte vlaggen te zwaaien. Snap jij dat nou?

Excuses maar na enkele comments kan je zelf ook wel inzien dat deze opmerking ongepast en bovenal onzin is? Er is een reden waarom nederland zich houd aan hierboven genoemde ‘ rules of engagement ‘ en dat is omdat ze meerdere malen door de Duitsers in de kont zijn geboord en ze tot vandaag de dag afhankelijk zijn van de buren. Leuk dat je je een moment uit de geschiedenis kan heugen waarbij Frankrijk, enig grond is verloren omdat er ook een verstrooide politicus in Parijs aanwezig was vind ik dan fijn voor je! Maar het Veto-recht wordt niet voor niks toegekend aan bepaalde landen. Dus lachen jullie Ollanders maar hard, want diep van binnen zijn jullie bewust van de onbenulligheid op deze aardkloot.

Dont get me wrong! ik ben trots op mijn nederlandse roots zeer zeker niet omdat nederlandse immigranten zo warm ontvangen worden en prettig samenwerkt, maar omdat ik dat zelf belangrijk vond.

Nog zoiets waar ze in Frankrijk een stuk minder last van hebben, want die arrogante smoel ( die hier zo goed beschreven kan worden omdat jullie elk jaar massaal in frankrijk op de camping ons eten en onze wijn consumeren, waar nooit een fransman over klaagt )
van ons die nooit een andere taal wilt spreken, maakt een immigratie-beleid overbodig. Iedereen van Chinees tot Arabier spreekt daar Frans op straat!

Kortom, je denkt grappig te zijn maar faalt.
Je denkt intelligent te zijn maar faalt.
Je kan wellicht mensen prikkelen met de opmerking, irriteren of mischien zelfs kwetsen maar je hebt maar een baan waarbij iedereen de hele dag leest wat jij schrijft dus wat the F..

Fransen hebben ook gevochten voor jou vrijheid..
Dankzij Fransen heb jij je achternaam, Franse strijders! koppige eigewijze mannetjes, die tegen de contitutie schreeuwden en vochten voor een beter leven.

Blijf maar zeiken op je blog over hoe je alles beter weet en kunt..
Geen een land op de wereld laat zich zo haard naaien door ze eigen government als Holland. the good old U s of A als Rolmodel, succes gegarandeerd.
En iedereen maar schrijven en ze mening vrij uiten.. en stemmen.. maar veranderen Ho maar.. we blijven allemaal betalen hey.. thats how they raised us.

Wellicht ervaar jij deze comment als aanvallend maar dat is het absoluut niet.
Ik hoop echter wel dat deze comment je een beetje wakker schud en voortaan wat relevantere info kan vermelden..

Of wij sympathie kunnen opwekken voor de mensen die hun baan verliezen?

Konden wij sympathie opbrengen voor jou moeder, als ze iets van levensbelang had verloren?

Aandacht is ook op andere manieren te bereiken chef.
@creativetechnologie: Bravo! En oja zonder de vakbonden zat jij nu onder Chinese arbeidsvoorwaarden te werken. Iets waar jij als grootkapitaalbezitter natuurlijk gelijk voor bent.
@creativetechnologie: kerel…geen 1e en 2e wereldoorlog gevolgd zeker…met die laffe fransozen, die (tot op heden !) alles op een akkoordje willen gooien met iedereen. In die oorlogen waren ze en masse wapperend met witte vlaggen aan het heulen. Als er een kolonie wat shit heeft, zoals Mali nu, dan willen ze zich nog wel inzetten voor een beetje hulp. Maar verder dan hun eigen landsbelang zullen ze nimmer een wapen oppakken, ook al schreeuwt de situatie erom.
Of herinner jij je de laffe houding van de fransen niet, inzake Srebrenica ? Dat ons hollandse keurkorpsje om luchtsteun vroeg, omdat Mladic ff kwam binnenrollen in dat dorpie ? Mwa dachten de fransen, geen ruzie maken, gewoon etnische zuivering laten plaatsvinden.
Fransen die operaties uitvoeren op Bin Laden en Khadaffi…in eigen land. Fransen die steeds weer hun vetorecht gebruiken in de UN. Frankrijk die zich altijd neutraal opstelt in ieder conflict…een land zonder eigen mening…mensen zonder eigenwaarde.
Verdomd mooi land…jammer dat er fransen wonen.
@creativetechnologie: oh..ik lees nog over ‘de achternamen’….Napoleon was jou grote voorbeeld ? :)

Franse taal; alleen de fransman gelooft door eigen arrogantie dat ze nog steeds een wereldtaal hebben.

Koloniën…ze hebben destijds ook van een paar zwartvolkjes in de woestijn kunnen winnen, en ze vervolgens verplicht de taal door de strot gedrukt. Van economische groei, welvaren, ex-hongersnoden en ex-burgeronrusten zul je niet snel horen in de door de fransen beheerde kolonieën. De Hollanders hadden – behoudens in Indonesië – respect voor de diverse culturen, en hebben stelselmatig de kolonieën opgegeven ten bate van de interne vrijheden en hernieuwd bloei.

Dus voor jou de slotvraag: waaraan kunnen wij de fransen herkennen rondom de bescherming van de rechten van de mens, het honoreren van burgerlijke vrijheden en het uitvoeren van uiterst belangrijke gevechten in INTERNATIONAAL verband ?

Tot slot; Nederland is een pikkebaas landje…de braafste jongen van de klas zijn…go with the flow..if you cant fight it, join them. Het verschil met jullie fransen is niet bijster groot; ons land is kleiner, lelijker, en wij zijn (bijna) net zo laf. Wij hebben wel mooiere vrouwen, een 2e wereldtaal (ja, na engeland, zie geschiedenisboeken) en wij zijn schoner en een stuk minder arrogant. Arrogantie is namelijk een angstvorm, die een harde buitenkant, maar een mieterige inborst verraadt.
@creativetechnologie: wat een kaasverhaal. Ga terug naar ikhoormezelfgraagnobeledingenzeggenblog en val ons niet lastig met eindeloze gepreek.
in 1946 wilde de Coca Cola company hun product in Europa slijten ..
en om te beginnen in Frankrijk ..

moord en brand vanuit de wijn-vakbond natuurlijk ..
wijn was hun nationale traditie ..
wijn was hun religie ..

totdat de grootste wijnproducent en tevens grootste tegenstander de bottel-licencie kreeg om Coca cola op de markt te zetten ..
toen was de hele deal in 5 minuten beklonken ..

moraal van het verhaal ..

het zogenaamde nationalisme bestaat niet ..
religies zijn een grapje van god ..
vakbonden zijn gebakken lucht ..

er is maar 1 echt principe .. en dat is “individueel financieel zelfbehoud” ..

da,s universeel .. dus niet alleen in Frankrijk ..
@lincoln: En daarom zitten ze op Mali
Hier in België is het echt niet veel beter, als het wel al beter is !

Wij hebben zo een leuke vakbond, de socialistische ABVV, die zelfs al wegloopt van beginnende onderhandelingen en gaat staken als er iets op tafel ligt waarmee zij niet akkoord zijn.
@waxweazel:

Het grappige dat de vakbond eigenlijk een beroeps vereniging zou moeten zijn maar die van ABVV doen meer voor om mensen niet te laten werken dan van ze wel te laten werken.
Dan kunnen ze het lekker opnemen voor die arme werklozen die meer per maand uitbetaald krijgen dan de zielpoten die nog effectief moeten werken voor hun geld.
@Hupke: “Het grappige dat de vakbond eigenlijk een beroeps vereniging zou moeten zijn maar die van ABVV doen meer voor om mensen niet te laten werken dan van ze wel te laten werken.”

Die vakbonden intimideren mensen, als een bedrijf zoals Peugeot een fabriek niet kan veroorloven dan moeten ze niet staken, maar begrijpen dat het hele bedrijf anders falliet gaat vanwege enorm verlies.

Hupke: “Dan kunnen ze het lekker opnemen voor die arme werklozen die meer per maand uitbetaald krijgen dan de zielpoten die nog effectief moeten werken voor hun geld.”

Socialisme en communisme is zo geweldig dat het geforceerd moet worden. Allerlei dingen zogenaamd “gratis” geven aan mensen zodat ze op je stemmen, wat eigenlijk via geforceerde belasting betaald wordt door andere burgers.

Terwijl kapitalisme is vrije handel en overeenkomsten tussen mensen. Veel landen hebben tegenwoordig Cronyism / Nepotisme, Fascisme: de samensmelting van corporaties met de overheid).
@mezos:

Klopt

“Die vakbonden intimideren mensen, als een bedrijf zoals Peugeot een fabriek niet kan veroorloven dan moeten ze niet staken, maar begrijpen dat het hele bedrijf anders falliet gaat vanwege enorm verlies. ”
Volgens mij moet Peugeot sowieso helemaal geen reden geven waarom ze ene bedrijf willen weghalen. Zoiets mag van mij geheel arbitrait gebeuren. Zolang ze er eigenaar van zijn bepalen zij wat er gebeurt.
Zelfs als de fabriek niet verlieslatend is maar er is ergens iets dat nog winstgevender is.

Of zelfs als ze het uit antipathie voor de mensen zouden doen moeten ze het mogen vind ik.


De vakbond heeft echter ook bestaansrecht vind ik. Vrijwillige vereniging van mensen.

Het probleem licht hem ook niet bij dat de vakbond bestaat uit idioten die een gevaarlijke ideologie aanhangen ofdat ze zo machtig zijn.
Het probleem licht erin dat ze geweld gebruiken. Ze schenden de eigendomsrechten van peugeot over hun fabriek en da’s geweld en dat is fout. Ze verhinderen mensen die wel willen werken van te werken.
Als de vakbondsleden niet willen werken moet een fabriek de mogelijkheid hebben van mensen die wel willen werken onder de gestelde voorwaarden kunnen laten werken, en dat laten die smeerlappen van de vakbond niet toe.


Het probleem met de vakbond is overigens dat ze (en zeker ABVV en ACV) helemaal geen vakbonden meer zijn maar lobby groepen. En dat ze niet zelfvoorzienend zijn vanuit het geld van hun leden (en dus een beetje verantwoordelijkheid hadden) maar dat ze geld van de staat uit krijgen om de goede Sint mee te spelen.
Iedereen kan een fabriek gijzelen als de belastingbetaler hun misgelopen loon uitbetaald zolang ze daar wat staan zat te wezen en vuurtjes te stoken.
Surrender monkeys..
Lijkt NL wel..
We moeten die Fransen gewoon uit de EU gooien. Zo, das ook weer opgelost.
Ze hadden in Frankrijk best nog maar eens de moeite gedaan om Bastiat te lezen en te leren ipv Marx. Idioten dat zijn het.


Nu niet dat dit in België niet gebeurt onlangst werd m’n krant nog gesierd door een staker (met een balaclava aan waar de IRA jalours op was geweest) die een werkwillige een volle vuist op de neus gaf.
Toen die man op staande voet ontslagen werd is de vakbond zelfs nog tussengekomen, dat kon Ford niet maken aangezien de man technisch gezien nog op een publiek toegankelijk domein bevond en hij die dag niet aan het werk was.
Peugeot heeft zaken in Iran moeten laten varen door USA boycot
Dit doet me een beetje denken aan de ‘vrijwillige’ ouderbijdrage op scholen, die automatisch wordt afgeschreven.
@ Megakix

Kerel..
Je bent een overduidelijk product van de Amerikaanse Indoctrinatie. en je bent niet alleen dus dat is prima.

Ga maar eens op onderzoek uit, en raadpleeg dan nogmaals je geschiedenisboek van groep 8.

Ga is met mensen uit andere landen praten, en vragen wat ze hebben meegemaakt!

Koloniën…ze hebben destijds ook van een paar zwartvolkjes in de woestijn kunnen winnen, en ze vervolgens verplicht de taal door de strot gedrukt. Van economische groei, welvaren, ex-hongersnoden en ex-burgeronrusten zul je niet snel horen in de door de fransen beheerde kolonieën. De Hollanders hadden – behoudens in Indonesië – respect voor de diverse culturen, en hebben stelselmatig de kolonieën opgegeven ten bate van de interne vrijheden en hernieuwd bloei..

Are u serious?? Hahahaha
Malinezen staan Francois Hollande te bedanken voor camera’s..

En jij hebt nog nooit een Indo gevraagd hoe dat ging in Indonesië blijkbaar ??
En wij dwingen de kolonien zeker om tot op de dag van vandaag Frans te praten??
in tegenstelling tot de landen in Afrika die van andere europese landjes zijn geweest ;)

Dat jij zo trots kan zijn op het feit dat Cultuur ontbreekt hier in nederland..
Zou je Obama ook pijpen?
@creativetechnologie:

Je zit vol met bullshit Fransen zijn ware moordenaars geweest in de kolonies.

Mali zit vol met goud en alleen daarom zitten ze daar.
Overigens ben ik het wel met @lincoln eens op het volgende punt.

er is maar 1 echt principe .. en dat is “individueel financieel zelfbehoud” ..

da’s universeel .. dus niet alleen in Frankrijk ..

( frankrijk zit ook niet in Mali omdat ze daar de natuur zo mooi vinden he jongens, er ligt daar iets wat ons geld gekost heeft maar dat verteld ons Editie NL ons niet he )

Was er maar wat meer samenhorigheid hier in Nederland…
Zouden we elkaar wat minder afbekken, maar wat proberen te doen aan alle ellende.
@creativetechnologie:

Er ligt goud in Mali en Frankrijk is bijna Failliet
Enneeeh @ Megakix

volgend jaar wel even andere camping uitzoeken dan he, Hypocriet figuur ;)

Ben je niet toevallig gepest door een fransman? Doet me beetje denken aan Wilders zijn manier van aanpakken dit!

En wij zijn Schoner en een stuk minder arrogant?? Dude…. wtf…

Focus in nederland is op je zorgstelsel , je immigratie beleid , en ga je dan bemoeien met wereldpolitiek, als je je eigen zooi op orde hebt..
want ik kan zien dat jij het heel vervelend vindt dat wij fransen onszelf op #1 zetten.

Misschien had je graag gewild dat iemand dit ook bij jou deed he poes??
@creativetechnologie:

en jij doet me denken aan een buitenlander met een minderwaardigheidscomplex ..

“mijn” land is de beste en Nederland is kut en Nederlanders nog kutter want iedereen is Geert Wilders ..

heel typisch ..
@lincoln: jij doet me denken aan zo’n Hollander die dat denkt
Op 17 oktober 1961 organiseerde het FLN een vreedzame demonstratie in Parijs, waaraan ongeveer 30.000 Algerijnen deelnamen. De Franse politie dreef de demonstratie uiteen en schoot met scherp op de menigte. Er werden 14.000 mensen opgepakt en 200 mensen werden doodgeschoten, van wie een aanzienlijk aantal in de Seine werd geworpen.
Na lange onderhandelingen ondertekende president De Gaulle op 18 maart 1962 te Évian-les-Bains de Verdragen van Évian, waarmee Algerije zijn zelfbeschikkingsrecht verkreeg. De Franse kolonisten verlieten in de maanden daarna massaal Algerije. Op 1 juli 1962 stemde de Algerijnse bevolking met 99 % van de stemmen voor onafhankelijkheid; op 3 juli 1962 erkende Frankrijk Algerije als onafhankelijk land.


In totaal heeft frankrijk 1.5 miljoen Algerijnen alleen al vermoorddus ik zeg het maar in je taal…….. Ta gueulle
@ speed

jij weet volgens mij zelf ook wel dat er in die tijd een hoop mensen voor de verkeerde redenen gestorven zijn. zoals in elke oorlog het geval is. van beide kanten

en zoals in elk slagveld , moet er respect uitgaan naar de slachtoffers.

Maar het is toch een beetje laag om dat erbij te halen om mij proberen de mond te snoeren.

Zelfs wij Fransen kunnen toegeven dat dingen daar fout zijn gegaan, maar dit is niet in elke ex-kolonie/departement het geval geweest.

Ik zal in tegenstelling tot de HOLLANDER die dit artikel geschreven heeft, geen grapjes maken ten koste van mensen hun levens. hoe dat ook zij , van welke nationaliteit dan ook.

Dit is overigens waar mijn initiële reactie voor bedoeld was. Aan het aantal reacties is wel weer duidelijk te zien waar de focus in Nederland op is gericht.

Ma gueulle mec, Jamais si facille ;)
@creativetechnologie: Dat was geen Oorlog maar bezetting en onderdruking om grondstoffen.
@Lincoln

Door je buitensporige afdwalen en je Dramatische stereotypering zal je automatisch niet erg serieus worden genomen ook al ben je wellicht ergens ooit intelligent geweest.

jou aandeel in deze discussie is nihil.

Ik wou juist voorkomen dat er op een autoblog;

maar zodra er ergens oorlog gevoerd moet worden staan ze met witte vlaggen te zwaaien. Snap jij dat nou? En kan jij sympathie opbrengen voor de arbeiders die waarschijnlijk over niet al te lange tijd werkloos zijn?

Dergelijke niks bijdragende onzin werd vermeld die mensen alleen maar kan roeren.

@sir_smokalot

bedankt voor je reactie! not..
@creativetechnologie: ga terug naar ikhoormezelfgraagpratenblog en val ons niet lastig met je epistels. Of ga lekker arbeiders knuffelen met je SP vriendjes, prutser.
@creativetechnologie:

simpele racistische zielepiet ..
@creativetechnologie: Ahja, natuurlijk verdien je een reactie, na al dat typwerk. Echter, ik had gisteren een vrije dag. Zal morgen even op je zieleroerselen pogen te reageren.
-edit: nutteloze bijdrage-
Als de vakbonden werknemers gaat intimideren dat gaat er volgens mij iets goed mis.

Ik kan hier een heel betoog houden, maar zoek vakbond op in het woordenboek, Case closed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).