Peugeot Onyx Concept – De Fransen komen hard

Auteur: , 62 Reacties

Hela, zien we daar plots een supercar van Peugeot uit de teasermolen opduiken? De Fransen lijken het op de heupen gekregen te hebben en gaan op Lamborginiaanse wijze tekeer met een conceptcar die binnenkort wordt onthuld.

Via onze Spaanse AB-collega’s druppelen de eerste teaserplaatjes en stukjes info van de Onyx Concept naar buiten – een typeaanduiding die Peugeot eerder aan een RCZ-uitgave hing. De Onyx Concept lijkt echter een stuk bruter te worden, met een vermogen dat richting de 400 pk kruipt. De paarden zijn afkomstig van een in het midden geplaatste 1.6-liter THP, opgevoerd tot 256 pk en in verbinding gezet met de achterwielen. Tussen de voorwielen zorgt een elektromotor voor de overige pk’s -sommige bronnen spreken van 120 pk- en maakt de Onyx Concept daarmee een 4WD. Het verbruik van de met LED-lampen getooide Onyx zou, zoals het een concept betaamt, lekker laag moeten uitvallen: 4l/100 km.

Gezien de deplorabele staat waarin PSA lijkt te verkeren is een supercar wellicht niet de meest handige move voor Peugeot. We zijn benieuwd of deze Onyx de status van ‘concept’ daarom ooit zal ontgroeien. Wij zullen bij de onthulling op de Autosalon van Parijs echter een tegen PSA gerichte demonstratie opzetten, getiteld Breng Eerst De GT Concept In Productie, Dan Lullen We Weer Verder.62 reacties

Wow fransen zijn goed bezig LOL
En dat met 35 urenweek en rijkentaks… “sjapo”gelijk ze in NL zeggen.
Nieuwe supercars zijn altijd interessant! of ze nou van eigenwijze Fransozen komen of temperamente italianen.
@lambo4all: Uhum…
http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/01047/Bikkel_Sportscars__1047760q.jpg
@bbroek: dat is geen supercar… dat is een crapcar..
@bbroek: daarom zei ik ook interessant;) dat kan heel goed, ENheel slecht zijn=p
Ziet er goed uut!
straight form hell
Heel stoer concept!
Leuk en aardig. Maar zoals bijna alle (Franse) concepten zal deze er ook niet komen..
@BmwMPower: Verreweg de meeste concepts worden niet in productie genomen, die dienen alleen maar om een designrichting te ontwikkelen en daar de reacties op te pijlen.
Daarnaast zie je heel vaak auto als ‘concept’ op een beurs staan waarvan eigenlijk al de beslissing genomen is om het ding zo in produktie te nemen, met hooguit een paar kleine detailwijzigingen. Dat zijn dus eigenlijk geen concepts meer.

Aan de andere kant heeft juist Citroen er een handje van om concept cars uiteindelijk in produktie te nemen – zie bijvoorbeeld de C6, DS5, en binnenkort de DS9.
En nu moeten ze eens lef tonen door het concept ongewijzigd in productie nemen.
@arnoldh: dat zou wel vet zijn.
Beetje Fisker concept dus.Kleine benzinemotor de rest van de PK’s door stroom.Ziet er niet verkeerd uit hoewel die Citroen nog veel mooier vindt.
Doet me denken aan de Peugeot Oxia concept, maar dan anders…
http://i.imgur.com/ERgHz.jpg
@beckerbauer: dat is gewoon de concepttekening van de oude 405, maar Fransen zijn saai en dit was gewoon té. Dus toen kwam deze er..

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f2/Peugeot_405_front.jpg
@JaxDryke:
Behalve dan dat de 405 al op de markt was voordat de Oxia daglicht zag. ;)
Wow eindelijk doen ze de leeuw eer aan! Beter dan al die muesli dingen die je amper auto kan noemen…
@slipstreamer: Peugeot verzint wel vaker extreme concepts maar ze komen toch nooit in productie.
@alcantara: Misschien dat ze deze gebruiken voor concurrentie als de renault alpine in productie komt? kblijf hopen en alsnog vind ik dit veel beter dan de 208, 3008 etc.
Als hij maar geen gapende 207 muil heeft. :D
Oooh niks …
Leuk begin, nu nog effectief maken!
Na de Chinese en de Oekraïense reventon nu dus een Franse. Interessant
Ziet er lekker uit zeg!! Hoop dat ze de ballen hebben om m in prod te brengen. Oh nee, het zijn Fransen. Laat maar…….
@camber24:
Soms, heel soms zijn het net duitsers daar bij Peugeot….
@jrk68: Nou… Dan vind ik Duitsers meer ballen hebben; Audi R8, BMW Z1, BMW Z8 (wauw!!), en dan zal ik er vast nog heel wat vergeten. Daarnaast, als ze het doen, doen ze het ook goed. Die crossover van Peugeot, man man man, wat was dat ding ongelooflijk lelijk en compleet mislukt zeg… Oh, en jij bent Duitser toch? ;-)
@camber24: selectief geheugen? Al het bijzondere uit Frankrijk maar gewoon vergeten?
@rrenault: Venturi was heel bijzonder. Citroen heeft ook ballen gehad. Maar de laatste jaren…… Noem eens iets dan waaruit blijkt dat de Fransen lef hebben (iets van de laatste jaren dan hè, kom dus niet met een DS aanzetten). Clio V6 is het enige wat ik kan bedenken…
@camber24: Renault Avantime, Renault Vel Satis, Renault Twingo I (denk aan zijn zijn introductiejaar…), Renault Espace I (en later het design van de Espace III, lijkt erg op een concept model), Renault Laguna II (kijk naar even oude concurenten, keyless go etc. een van de eerste “life style stations”), Peugeot 1007, Peugeot 3008, Citroën DS 3 t/m DS5, Citroen DS9 (binnenkort) en Bugatti Veyron (al is die min of meer Duits, dat ben ik met jullie eens…) En waarschijnlijk ben ik nog wel wat vergeten…
@camber24:

Wij duitsers zijn gewoon saaie trendvolgers, misschien dat ik me daarom wel thuis voel in deze “duitse provincie”.

Ik sluit mijn ogen dan ook niet voor de feiten die bewijzen dat Fransen en Engelsen meer inovaties op hun naam hebben dan wij Duitsers.

PS de Z1 is een ontwerp van een Nederlander trouwens.
Leuke auto maar op de gadget deuren en de thermoplastische bodypanelen na geen inovatieve auto.

De R8 is gewoon een slap aftreksel van een Gallardo en de Z8 is een mooie auto waarvan ik uit ervaring weet dat hij best indrukwekkend rijdt maar daar zit totaal niets revolutionairs aan.

Ik noem Peugeot bijna Duits omdat ze net zo’n conservatieve modelpolitiek hebben als bv Audi.
@jrk68: Zijn toch ook exDuitsers daar bij Peugeot?
@jrk68: Klopt. Maar de laatste jaren zie ik toch echt veel meer bij de Duitsers vandaan komen dan bij die saaie Fransen..
Soort Aventador-Zonda ontwerp. Lijkt op deze foto’s erg strak.
Mooi ding, strak gevormd en 400pk met een goed verbruik is altijd goed.
Tsja daar heeft de Audi A3 geen antwoord op… ;)
@potver7: Boeien, wel een telefoonnummer van een redelijk lekker wijf uit de Jacksonstreet :-P
Onyx als conceptnaam, ja lekker origineel.
Waar heb ik dat toch eerder gehoord?

http://cdn.wikimg.net/strategywiki/images/c/c1/Pokemon_095Onix.png
@tuning: nee tuning is origineel..
@FlighTom: Tuning is juist niet origineel, daar gaat het juist om.
Zelfs van Franse auto’s kun je dan nog een redelijk sportieve auto maken.
@tuning: ik zie vaker bedrijven als ‘chip-tune bv’ of ‘cartuning’ dan iets als Onyx-chips of wat er ook te verzinnen valt. Ik zelf prefereer liever de namen als Onyx of Oxia dan noem een audi3, audi5 (een grote 3), of een audi6 (een grotere 3). En hoewel peugeot vooral cijfers gebruikt, vind ik hun ontwerpen origineler dan audi’s, vw’s of bmw’s. Peugeot is samen met citroen de enige originele op het moment
@tuning: A3,A4,A5etc is lekker orgineel. Kwamen ze zeker op toen ze de modellen keer 1.5 gingen vergroten om een nieuw model op de markt te brengen….
@rufctr01:
Het mooiste is nog dat die marketing kneuzen bij Aldi niet door hadden dat A1 het grootste stuk papier is en A8 amper groter dan een postzegel….
@rufctr01: Oh ja, jij hebt liever een 5008 dan een A4 of A6? (of Q5?) Ben je wel helemaal lekker? Liever eenheidsworst dan design missers…
@rufctr01: 3 keer raden waarom ik er ook vol op tegen ben om ook maar in een VAG product een proefrit te maken. Emotieloze storingsgevoelige rommel.
Aangezien de SR1 concept tot een behoorlijke design verbetering leidde, is dit misschien wel een goed teken voor de Fransen.
Bouwen of niet, wie weet brengt het wat moois voor de toekomst…
@PeugeotGTI: inderdaad.
Net als de rcz, zonder veel wijzigingen aan te brengen de markt op
Alleen jammer van die Peugeot badge. Snap die hele strategie niet, supercars van een merk die ook pepermolens maken.

Lanceer dan een uniek, nieuw merk voor dit soort wagens.
@sebastos: je wilt zeggen dat lamborghini niet een horloge of een peper en zout stelletje produceert? Daarnaast is peugeot niet alleen producent van auto’s en peper en zoutstellen geweest, maar ook van (motor)fietsen, olielampen, strijkijzers en noem maar op. Origineel? Jawel
Ik ben geïnteresseerd die fransen maken waardeloze wagens maar er zitten vaak geweldige dingen op.
Ze kunnen nooit een totaal pakket bieden maar waar ze op letten doen ze tegoei.
Deze concept gaat waarschijnlijk geweldig zijn maar waarschijnlijk enkel te besturen zijn door mensen met 1 arm of zonder hoofd of…
Achterlichten en styling van de achterkant zien er op de teaser alvast heel geslaagd uit. Ik zou nooit een peugeot aanschaffen maar ik vind dat ze, net zoals Citroën, best een goede designrichting hebben ingeslagen!

Dat peugeot goede sportwagens kan bouwen twijfel ik eigenlijk niet aan gezien hun successen op Le Mans, daar hebben ze toch wel aardig wat ervaring mee opgedaan. (Imo was de laatste echte ‘sportwagen’ van peugeot een kleine hot hatch nml de 205 GTI met de b-groep roots)

Wat je ziet met hun 508 is toch wel dat ze meer en meer de richting uitgaan op vlak van interieur zoals de duitse merken, wat in mijn ogen wel een stap in de goede richting is. Doe zo maar lekker verder!
Doet me aan de Jaguar xj 220 denken:)
Ik vind het zo jammer dat Peugeot altijd van die monsterconcepts neer zet, maar ze vervolgens niet in productie neemt.
Knikker hier een fatsoenlijk motorblok in, en breng het op de markt voor een tonnetje of 4, zeker wel dat het een succes word.
@MrSkyline: Wie koopt er nu een Peugeot voor 4 ton. Liever een McLaren of F458!!!

Met dit ding wil Peugeot terug naar LeMans maar in de hybride-klasse daar ze de handdoek hebben gegooid in de top-klasse.
En er vervolgens een 1.6 in hangt. Sjonge jonge net alsof je zuinig wil rijden in zo’n auto
mooi karretje hoor maar heb liever een Ford Ka
Wow, dat ziet er echt lekker uit!
keihard !! ben verkocht

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).