Peugeot stopt met Le-Mans races [updated]

Auteur: , 46 Reacties

Zo, die zagen we niet aankomen! Of misschien een beetje wel, aangezien Peugeot als zo'n beetje de enige autofabrikant ter wereld (naast Saab) in 2011 lagere verkoopcijfers liet zien dan in 2010. De malaise waarin het concern zich begeeft is dan ook de reden om de lange-afstandsracerij even te laten voor wat het is. Betekent dit dat Audi zonder concurrentie naar de overwinning kan rijden?

Nee, niet echt, want vandaag lekten afbeeldingen waarop de LMP1-auto van Toyota te zien is. Deze kan je op onze Facebook-pagina bekijken.

Zou het Toyota na een lange afwezigheid lukken om met hun hybride-racer direct een gooi te doen naar de overwinning?

Dus naast Wikipedia gaat Peugeot vandaag ook op zwart. Pity, of zoals de Fransozen het zeggen: dommage. De 908 (HYbrid4) wordt, in ieder geval voorlopig, zonder tweede Le Mans-overwinning (de enige overwinning stamt uit 2009) in een loods opgeslagen. En dat moet toch een beetje knagen aan de Franse trots.

UPDATE – Persbericht:

After 14 victories in the last 16 races, including a double at the Le Mans 24 Hours 2009 as part of the ILMC championship won by Peugeot two years running, in 2010 and 2011, the Brand has decided to close its 2012 endurance programme and will not be taking part in the next Le Mans 24 Hours.

[..] Peugeot prefers to concentrate its 2012 resources on its commercial performance and, in particular, ensuring the successful launches of the 208, 3008 HYbrid4, 508 RXH, 508 HYbrid4 and 4008 which will take forward the Brand’s strategy of moving upmarket and extending its global presence.

[..] all of the employees concerned will be offered redeployment solutions within the Group thanks to a special system set up to oversee and lead occupational training/retraining as well as internal mobility.

UPDATE 2 – Bij deze alsnog de foto’s van Toyota’s hybride LMP1-monster. We waren niet helemaal zeker over copyright, maar nu zijn we er achter dat de foto’s door Toyota zelf de wereld in getwitterd zijn:

Toyota LMP146 reacties

achjaa.. winnen deden ze toch al niet van Audi :mrgreen:

Le auto kan mooi in le loods.. :)
@dennisr:

Peugeot heeft 14 van zijn laatste 16 races gewonnen. Ze hebben Audi vaker wel dan niet verslagen dus, alleen tijdens de 24h du Mans zat het vaak net tegen.
@carabo:
Audi nam niet aan alle races deel… Testen wat in het begin van het LMS-seizoen, zette en knalprestatie neer op Le Mans en waren dan weg.

Maar zal ze missen, een Le Mans als vorig jaar met die Peugeot-honden achter die Audi was een mooie strijd. Van Peugeot was je zeker dat ze konden strijden met Audi, of Toyota dat meteen ook kan in hun eerste jaar (na 13 jaar afwezigheid) is maar de vraag…
Kunnen jullie die foto dan niet gewoon hier plaatsen?
@4991: ooit van copyright gehoord? Dat kan dus niet.
@robbie: Om die op Facebook te zetten zit er dan geen copyright op?
@4991: dan zijn wij niet aansprakelijk ;)
@robbie: Slim gedaan.
Ik ga wel wat rondjes voor ze rijden in Forza 4
Zonde; die Peugeots leken sneller dan de Audi’s; ze zopen alleen meer.
Over de verkoop: ja, als je (na SsangYoung) het lelijkste modellen programma hebt, moet je niet zeuren! Allemaal gedrochten… en die RZ is te duur!
Zusje Citroen doet het volgens mij relatief beter; wat te snappen is, want die maken prachtige modellen tegenwoordig!
@gregorius: Citroen doet het niet veel beter, Peugeot is namelijk nog steeds ‘baas’ van PSA aangezien hun meer verkopen en zo lelijk vind ik Peugeot niet meer, lekker spontaan.
@gregorius: In het begin misschien dat ze meer zopen dan audi maar de afgelopen 2 jaar zuiniger en sneller maar onbetrouwbaarder :-)

Gelukkig zien we dan niet meer de echte franse mentaliteit door 1 auto die paar rondes achter loopt de leider te blokken met snelheden van boven de 250! Dat was echt schande. En dan ook nog die rotkop van de manager van ik weet van niks
@gregorius: Dat was 2 jaar geleden, toen waren ze een stukje sneller dan Audi, maar de Audi’s waren zuiniger, en een stuk betrouwbaarder. Vorig jaar verbruikte peugeot minder als ik me niet vergis, maar was audi wat sneller.
En aan de achterdeur klopte een mijnheer Pescarolo aan of hij niet iets voor Peugeot kon betekenen.
NON, was het barse antwoord, maar de deur bleef op een kier.
Henri opende de deur, zag de grote roldeur deed hem open, sprong vlug in de cabine van de truck en laadde alles in.
Thuisgekomen vond hij een bundeltje geld op 1 van de rijders stoelen met een kaartje ‘good luck’ erop.
Fransen, ’t blijven Galliërs ;)
@desjonnies: LOL! Het zou mooi zijn als Pescarolo er met de winst vandoor gaat. Wel zuur voor Peugeot natuurlijk ;)
Zonde, was ik overgestapt dit jaar stoppen ze, deze is zoveel sneller en mooier dan die Aufi diesels, hoe lame. Alleen de Peugeot diesels waren koning!
@The360box: Naar waar ben je dan overgegaan?
Die Audi was gewoon veel beter, of willen jullie soms zeggen dat de beste auto afgelopen jaar niet gewonnen heeft ???
@kwaliteituitturijn: afgelopen Le Mans ja, daar was de Audi wat sneller. Maar zoals al werd vermeld heeft Peugot 14 van de afgelopen 16 racen gewonnen wat betekend dat zij nu dus sneller zijn.
het blijven gedrochten, die le mans-auto’s!

Volgens mij kan de naam le mans nu ook wel veranderd worden, want er zit geen frans merk meer in geloof ik. >.< toch? (zo goed is mijn le mans kennis ook weer niet…)
@kliko: Le Mans refereert aan de plaats waar de race gehouden wordt nl. Le Mans in Frankrijk. Uit deze race, die terug gaat tot 1923, is de endurance serie ‘Le Mans Series’ geboren.
@luittinke: danku voor deze wijsheid!

en niet “danku” in het frans. (ja, zeg het maar eens hard op! :lol:)
Dat is even een tegenvaller, ik keek er weer naar uit om het gevecht tussen Audi en Peugeot te zien tijdens de 24 uur van Le Mans. Dat gaat dus dit jaar niet door. Misschien kan Toyota goede tegenstand bieden. anders wachten tot 2014. dan doet Porsche weer mee in de LMP1
dat vind ik nou echt heel erg jammer
Hmm, wel jammer, ik vond 2 competatieve teams eigenlijk al niet heel boeiend, maar in ieder geval is er wel een dieselteam weg dan, dat is alleen maar goed. ;)
Oh nee, gedaan met de spannende battles, waarschijnlijk gaat Audi nu alles zonder veel moeite winnen…niet dat dit slecht is, maar toch;(
Tijd voor BMW om in te stappen!
Die had ik inderdaad niet zien aankomen. Peugeot was zowat de enige concurrentie voor Audi.
Die Toyota kan nooit winnen,Audi laat desnoods de regels wel even aanpassen.Eeuwig jammer dat Peu er mee stopt dat wel.
Scheelt weer een stuk of 3 saaie stille diesels. Die plaatsen kunnen dus gewoon opgevuld worden met auto’s waar wel fatsoenlijk geluid uit komt.
@Kaje: Sarcasme? Ok, hier een “sound comparison”. Ik vind die diesels lekkerder klinken,
http://www.youtube.com/watch?v=gNrKxJn5aIw
Flauw hoor Toyota, geen Led-verlichting!
Als er high-tec hybride meuk onder de motorkap zit zullen die ledjes er ook wel afkunnen.
@vale46: Door die leds ga je niet harder rijden hoor ,al denken de meeste vaggers van wel.
@norge: Het zal inderdaad weinig uitmaken, maar het oog wil ook wat hé.
Marketingtechnisch ook wel niet zo slim als je LED opties wil verkopen.
@vale46: Minder hoge aanschafkosten en minder verbruik, ergens moet ik iets over het hoofd zien om niet voor LED’s te kiezen.
@ Norge Tjaa, beter dan die Audi-imiterende koplampen van hyundai.
@cheetacars: Aanschafkosten weet ik zo nog niet, maar voor de rest heb je wel gelijk. Al zal je de race er niet door winnen.
@vale46: LED’s kosten echt helemaal niets, vooral niet in grote hoeveelheden. Ze zullen wel voor vertrouwd gaan, een race zul je er niet mee winnen zoals je zegt.
@norge: Ik durf te wedden dat de Chinezen daar ook wel wat mee pikken. Maar bijdehante opmerkingen werken alleen als ze van toepassing zijn. ;)
@cheetacars: hallo,alle leds komen uit Korea hoor ;)
Ik zou graag een opvolger van die legendarische Mazda 787b zien, heerlijk geluid hadden die 4 rotors bij elkaar!
@cosmo110s: Maarja jammer dat de rotatiemotor verboden is :(
zonde! mischien gaan ze wel wrc rijden met de 208 :D
Jammer dat Peugeot stopt, het is toch een einde van een tijdperk op Le Mans. De Toyota past wel mooi in het gat van Peugeot, het is ook vrij slank ontwerp. De Audi’s leken de laatste jaren logge beesten. Ik ben benieuwd naar de race dit jaar. Milieuvriendelijk racen is niet mijn ding, maar toch interessant om te zien hoe die techniek het uithoudt.
Kijk, die hele racerij is puur voor het “testen” van nieuwe spuletjes en prullaria die in latere auto’s kan komen, voor Peugeot zal deze hele toko niet rendabel meer zijn om er nog wat aan te verdienen.
Ai, dringend naar de FIA bellen dat ze de reglementering opnieuw moeten aanpassen…
Aanhouder *kuch* Audi *kuch* wint?
Damn dat is wel zonde zeg!

gelukkig moet ik vanavond het Peugeot opleidingscentrum sluiten, waar toevallig ook de directeur zit.

zal hem eens even aan de tand voelen :P

die workaholic zit dagelijks tot zeker 19:30 door te buffelen en ik moet hem dan ook bijna altijd verzoeken om svp het pand te verlaten..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).