Peugeot Urban Crossover Concept: 2008 avant la lettre

Auteur: , 18 Reacties

Niet alleen Ford toont een kleine SUV voor het B-segment in China, ook Peugeot heeft er één. Maak kennis met de Urban Crossover, op basis van de 208.

Klein is fijn, en dus volgen de SUV’s netjes de downsizingtrend, en worden kleiner en kleiner. Toen het fenomeen SUV in Europa de kop opstak had je alleen keuze uit full-size-bakbeesten van 5 bij 2 meter, tegenwoordig zijn de fabrikanten al zover dat ze het fenomeen SUV hebben teruggedrongen naar het B-segment.

De Urban Crossover Concept meet 4,14 meter bij 1,74 meter. De hoogte geeft Peugeot niet prijs. Het design is zoals we kunnen verwachten van een concept, en met name in de styling van de achterlichten zien we duidelijk de 208-invloed terug.

Naast 208 vinden we ook een snufje RCZ terug in deze auto. In de woorden van Peugeot:

Finally, the soft wave of the roof underlines the exclusive upper finishers, crafted in metal. It appears to be set in the body and directly inspired by the RCZ coupé. This refinement is found in the precise design of the roof bars, evocative of both speed and the leisure use of the vehicle.

Enfin, de Urban Crossover is vooral om naar te kijken; een binnenkant zien we niet, en evenmin laten de Fransen zich uit over een motorisering. En eigenlijk zien we dat graag zo, want het is toch een concept, dus specs zouden nutteloos zijn. Het ligt voor de hand dat uit dit model uiteindelijk een 2008 voort komt, maar wanneer dit is mag Joost (of Wencke) weten. Wij gokken op zijn vroegst op 2014, en dat zou toch 3 jaar eerder zijn dan Lamborghini.

Video op Autojunk.18 reacties

Wel mooier dan de ford, maar nog steeds geen prijsbeest lijkt mij
Deze auto is zo’n beetje even groot als een? Countryman-X1-Juke? Dan is het zeker de minst lelijke van het segment.
Zeker de productieversie zal een stuk minder aantrekkelijk zijn
Je kan duidelijk zien dat.vrouwen een meer en meer belangrijke doelgroep worden! Al bijna 40% van de autokopers is vrouwelijk… Slim dus!
@Svenska_Aeroplan_AB: ik denk dat Peugeot nog wel eens meer dan 40% vrouwelijke kopers zou kunnen hebben. In 107’s, 206 en 207’s, wat toch de peugeot melkkoeien zijn zie je praktisch alleen vrouwen rijden
De 3008 hadden we al en daar komt dus deze 2008 bij (jammergenoeg).
Dan is het wachten op een SUV op basis van de 107 ;)
Wat een vergelijking met de Lamborghini SUV :P
Eerste Peus di ik mooi vind in jaaaaaren.
Peugeot 2008 tegenover de Opel Mokka of toch maar de Nissan Juke.
Deze heet dus peugeot cross concept met een brief?
Wordt druk bij Peugeot in de 008-lijn. Dat model op basis van de Mitshubishi ASX is niet veel groter heb ik het idee. De 4008 zou die gaan heten maar is kleiner als zijn “voorganger” de 4007. Volgens mij zijn ze de weg kwijt.
@eklasse: Als de ASX 4008 gaat heten, dan is dat niet ‘de weg kwijt’, maar verstandig. Weinigen willen nog een grote SUV, en er zijn er veel mooiere dan die van PSA. De ASX is trouwens wel nog een slag groter dan deze 2008. De ASX is eerder vergelijkbaar met de 3008, dus hoe ze dat gaan oplossen vraag ik me meer af…
Ja, daar doelde ik ook op. 2008, 3008, 4008 er is niet heel veel verschil. Prijs technisch zit het allemaal wel heel dicht op elkaar. En zou de 4007 gewoon leverbaar blijven wordt het nog verwarrender in de Peugeot showroom.
Leuk karretje! Hoop niet dat het in het echt gewoon (net als Citroen) een Mitsubishi cloon blijkt met dito lelijk interieur…

Nee dit is fris dus doen maar dat wagentje!
@alfamail: Nee, dat is dus de 4008 op basis van de ASX.
Even voor de duidelijkheid. De Peugeot 4007 is uit productie. De 4008 is zijn vervanger en inderdaad gebaseerd op de ASX (Net als de 4007 op de Outlander)

De Peugeot 4008 zal niet in Nederland komen vanwege onze extreme uitstootregels. Hij is simpelweg onbetaalbaar geworden. Ook omdat hij alleen als diesel zou komen.

De Peugeot 2008 staat gepland voor medio 2013. Hij vult het segment X1/Juke inderdaad aan. Hij zou naar verwachting volledig gebaseerd zijn op de 208. Overigens een buitengewoon prettig karretje.

Dus als lage modellen de 208, 308 (opvolger 301) en de 508
En als hoge modellen 2008, 3008 en de 5008.
Jammerdebammerrrrrrrr……..
Nu te koop in Australia als 4008

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).