Pininfarina leeft nog, komt met de Cambiano Concept

Auteur: , 10 Reacties

Voor de Autosalon van Genève heeft de carrosseriebouwert een geheel nieuwe auto aangekondigd. "Ecovriendelijk" is daarbij het toverwoord.

Pininfarina mag dan zwaar gehavend uit de crisisstrijd zijn gekomen waardoor de productiefacaliteit op de schop ging, de ontwerpstudio leeft gewoon voort en dat blijkt wel uit dit nieuwe project. Vernoemd naar de plaats waar de Pininfarina Group al 30 jaar is gevestigd moet de Cambiano laten zien hoe je een sportsedan maakt die tegelijkertijd lief is voor Moeder Natuur. Of zoiets. Bovenstaande teaser is het eerste teken van leven.

De onthulling is op zes maart in Zwitserland. Tot die tijd blijft het gissen wat voor motorisering hierbij aan te pas komt. Wellicht een hybride-aandrijflijn? Pininfarina meldt verder dat er bij de materiaalkeuze ook gelet is op ecovriendelijkheid. Dat wordt wat.

UPDATE 14-01 : Tweede teaserplaatje
Pininfarina Cambiano teaser10 reacties

tTot die tijd….iets minder ‘t’ graag ;-)
Wauw! echt een prachtige auto! Vooral die achterkant is echt super!

Wat heb je in godensnaam aan zo’n plaatje..! argh, laat dan gewoon schetsen zien. Die zijn meestal zo lelijk en vaag getekend, dan kan je er nog weinig uithalen, maar dan heb je in ieder geval meer…

Laat ze maar opschieten met die bak, ben wel benieuwd. Maar ik vraag me echt af of er revolutionaire dingen uit komen rollen. Waarschijnlijk zal ie er goed en schoon te verbranden zijn, en is het een plug-in hybride ofzeau…
@kliko: +1, ik heb het ook al vaak aangekaart, waarom altijd die ellendige teasers, eigenlijk zou AB ook hiermee moeten stoppen. De makers van de auto smullen van die aandacht.
Lange motorkap, agressief ogende voorkant, ziet er prima uit tot nu toe!
It’s alive! Ik hoop op een waterstofcel wagen. Gewoon water tanken en rijden, hehe.
via iPhone app
@visconty: waterstof en water zijn verschillende dingen! Je zult waterstof tanken, op een zelfde principe al je nu LPG tankt. De uitstoot van de wagen zal wel water zijn ;)
Ben benieuwd want ook de ontwerpafdeling heeft behoorlijke reshuffle achter de rug. Zal interessant zijn om te zien of dit concept duidelijk afwijkt van wat ze de afgelopen jaren hebben gepresenteerd.
Compleet van Hennep vezel zeker.
Nou, leuk nog een hybride…
Ik wou dat de echte pininfarina nog leefde, kon hij misschien eens mooie moderne wagens ontwerpen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).