Poetin wil weer een echte Russische staatslimousine

Auteur: , 25 Reacties

Als je de grote leider van Rusland bent is het natuurlijk belachelijk dat je wordt vervoerd in een Mercedes S600 Pullman. En dus heeft Vladimir Poetin de plannen maar weer eens afgestoft om een auto te gaan ontwikkelen voor de Russische president en andere hoge pipo's.

In 2010 riep Dmitry Medvedev al eens dat er onderzocht moest worden of er een moderne ZiL ontwikkeld kon worden. Het was hem (en Poetin) namelijk een doorn in het oog dat de Russische president en andere hoogwaardigheidsbekleders zich moesten vervoeren in Duitse auto’s.

In China is het immers ook gelukt om een lekkere luxe Hongqi HQE met V12 te ontwikkelen (op basis van een Toyota), dus waarom zou dat niet kunnen in Rusland?

En gisteren kwam het hoge woord eruit. Een woordvoerder van Poetin heeft laten weten dat er onderzocht wordt of het mogelijk is om een verschillende luxe modellen te laten ontwikkelen die gebruikt kunnen worden door de president en andere belangrijke ambtenaren. Ziet er natuurlijk ook leuk uit bij parades op het Rode Plein.

Je zou denken dat er in eerste instantie gedacht zou worden aan een nieuwe ZiL, maar dat schijnt niet zo te zijn. In de wandelgangen is te horen dat de GAZ Group (bekend van Volga) de meeste kans maakt. Sinds 2011 bouwen ze geen personenauto’s meer bij GAZ, maar tot die tijd bouwden ze nog wel de Volga. In het verleden werden er door GAZ wel auto’s gebouwd die door hoge piefen werden gebruikt.

GAZ (Gorky Automobile Plant) bouwt momenteel wel busjes, vrachtwagen en ander zwaar materiaal. Daarnaast hebben ze samenwerkingsverbanden met GM (Chevrolet Aveo), Daimler (Mercedes Sprinter) en Volkswagen (Skoda Yeti). De baas is Bo Andersson (ex Saab & GM) en die kan je wel om een boodschap sturen.

We zijn benieuwd met wat ze op de proppen komen en vooral met welke Westerse autofabrikant ze gaan samenwerken. Het lijkt mij namelijk sterk dat het gaat lukken om dit geheel op eigen kracht te doen. Totdat de nieuwe limo gereed is moeten de leiders van Rusland het doen met onderstaande auto’s. Ook niet verkeerd lijkt ons. (via: themoscowtimes.com)

Mercedes S600 Guard Pullman - Medvedev

Mercedes convooi in Rusland25 reacties

Die topic rendering ziet er in ieder geval erg cool uit. Heel sinister en stoer.
Als ie hetzelfde wordt als op het plaatje hierboven, kan ik dit alleen maar toejuichen!
Waarom koop je eerst een taxi? en dan nog zeuren dat je een “echt” russische limo wilt..
Hopen voor hem dat het geen overmaatse lada word
Hij gaat zijn gang maar, wij hoeven hem niet!
Die shop ziet er wel echt russies uit.
Word ie wel geleverd met dashcam?
@smoked: 1!
Die animatie lijkt op een kruising tussen een moderne RR Phantom en een Aston Martin Lagonda. Maar die S-klasse Pullman is dan zo slecht nog niet…
Ik denk dat als Poetin het wil, dat het ook gebeurd… Denk ook niet dat ze met een slap aftreksel van een upgegrade lada gaan komen.
Wordt een duur speeltje voor Poetin. Maar ja, je moet eerst goed voor jezelf zorgen voordat je goed voor anderen kan zorgen.
Ik keek vanochtend toevallig in Autovisie Jaarboek ’98 en de laatste auto was zo’n Zil. 7.7 liter V8, 3,4 ton, liep gemiddeld 1 op 3 en een beetje…
Hebben al die nationalisten nu een vijs los? Een beetje patriotisme kan geen kwaad maar als je per se je eigen automerk wil om in rond te rijden ben je een beetje gek.
@Hupke: Ze zijn ook gek joh. Beetje last van ego.
Zo, hebben ze hun lineaal terug gevonden?
Valt me nu pas op hoe lelijk die verlengde S is.
De kofferbak is totaal niet in verhouding tot de rest.
Lijkt wel een soort hatchback.
@Hubert: die bovenste heeft ook nog eens een extreem verhoogd dak. Daarom ziet het er zo raar uit.
In Sovjet Russia car drives you!
mab via Android app
Hoe kun je om een andere limo tevragen als je in een s600 pullman rijd
Benieuw hoe hij gaat heten: Lada Dictator?
Ze kunnen ook ZIS afstoffen…
Een van de voorwaarden is dat ‘ie op wodka loopt, dat is beter verkrijgbaar dan benzine in veel delen van het land
echte nationalisten die russen, respect!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).