Politie Dubai onderschept ‘jet-fueled’ Nissan Patrol

Auteur: , 28 Reacties

Zeg wat je wilt over petrolheads in de Emiraten, maar ze komen wel met originele modificaties. Een stel grapjurken in Dubai vond het een goed idee om een Nissan Patrol met een dikke motor op vliegtuigbrandstof uit te rusten. De lokale politie niet.

Als je wat geld stuk hebt te slaan in Dubai, dan kan je net als iedereen een dikke supercar kopen, en deze elke avond voor de Emirates Mall parkeren. Wordt dit eentonig, dan laat je deze tunen, of je doet er een ander wrapje omheen. Maar als je je vrienden ook mee wilt nemen, dan moet je wat anders verzinnen.

Onder de motorkap van de bewuste Patrol

Het leek enkele creative heren een goed idee om hun Nissan Patrol 4×4 getaway car (met gouden kleurtje?) eens goed te kietelen, en dus werd het ding onder de motorkap dusdanig gemodificeerd dat het op vliegtuigbrandstof kon rijden:

..the police responded to complaints of a “noisy” car “harassing” residents. During the pursuit, the driver managed to briefly escape the police by trespassing into a house to hide the vehicle. The Dubai Police finally got a hold of the car and its driver, who confessed to have having spent around Dhs 210,000 into modifications done by a local garage.

“After our men checked the car, they found that it was fitted with a computer system, another engine and a jet fuel tank plus extra cylinders and other additions……its driver said he used jet fuel to increase its speed and admitted that the jet fuel and the additions were provided by a car maintenance shop,” Dubai traffic police chief major general Mohammed Al Zafin said.

Patrol-interieur

Klinkt vrij radicaal, en is het überhaupt mogelijk? Volgens de berichten kon de Patrol snelheden van tot 350 km/u halen. Broodje aap, of de volgende stap in extreme tuning? Je zou er ongetwijfeld een leuke rotonde-drift mee kunnen maken.. (Al Bayan, via Emirates 24/7)28 reacties

350?? No way, dan stijgt ie op…
Lijkt me een broodje aap verhaal hoor.

Jet A1 is haast een soort diesel brandstof maar waar je met je gewone diesel echt geen 350 van gaat rijden.
@clubbtraxx: Die 350-claim nemen we met een korrel zout inderdaad, maar dat dit bericht in de officiële media van de Emiraten verschijnt (incl foto’s) lijkt me toch een aardige indicatie van een kern van waarheid.
@sir_smokalot: Dan heb je duidelijk deze kerels nog niet bezig gezien.

http://www.youtube.com/watch?v=JS8t7HPQ_SE
@Preske: No way dat dat 397 is, get real.
@bozewolf: nee denk ik ook niet maar met 1500whp kan het wel heel erg hard gaan…
Vet, maar hadden ze dan ook nog een afterburner gemonteerd?
Ik zou zeggen, ga eens naar een kleiner regionaal vliegveld en loop naar het straalvliegtuig toe.
U zult dan de onmiskenbare dampen van petroleum opsnuiven.
Want kerosine (jet-fuel) is een Engels woord voor petroleum.

Daarentegen reden wij vroegâh met de Groep B Renault 5 Turbo op vliegtuig benzine, om pingelen tegen te gaan.
En dat is een heel ander soort brandstof.
Met een hoger octaangehalte dan het ordinaire spul.
@desjonnies: Als jij dat vragâh deed, had je ook moeten weten dat het ‘octaangetal’ is, ipv octaangehalte…
@desjonnies: Kleine correctie: Octaangetal
Kerosine in een dieselauto is niet zo bijzonder toch? Ik rij er ook weleens op
@dnadave: Watch out, we got a badass over here!!
ik denk dat het wel 1 van deze patrols kan zijn in dubai… ze rijden in iedergeval een murchielago eruit, dus die 350 kan nog best wel….

http://www.youtube.com/watch?v=DHtEaQjqWU4
@spykerboy: of deze, hier zit echt een vliegtuig geluidje in…

http://www.youtube.com/watch?v=WjRtvEQgrDc
@spykerboy: dat is gewoon een grote turbo die je hoort spoelen.
Er rijdt in die contreien wel meer spul rond wat 300+ loopt en waar je het totaal niet van verwacht, laat staan zal geloven.
@desjonnies, dat klopt. Het heet 100LL. Dus zelfs een hoger octaangehalte dan Euro98. Een hogere kwaliteit dus.
Verder, Jet-A of Jet-A1 (of welke andere variant dan ook gebruikt wordt) is niet per definitie beter dan gewone diesel. Het grootste
verschil is de temperatuur waarbij het bevriest. (Jet-A1 -48C of Jet-A -40C). Straalmotoren zijn een soort allesbranders
What’s next? Red-bull? Krijg je immers vleugels van.

http://static.autoblog.nl/images/wp2009/nissan_gt-r_lsd_doors2.jpg
@kaasboerin: Nee, want met een kilo suiker loopt een motor vast.

Al is Infiniti (luxe Nissan) wel sponsor bij Red-Bull :-)
De meeste mensen hebben een verkeerd beeld over kerosine (vliegtuigbenzine) omdat het woord ‘vliegtuig’ er in voorkomt. In feite is dit gewoon een petroleumfractie die ergens tussen benzine en diesel ligt, het lijkt wat op diesel met een lager vriespunt en een octaangetal van +-130, wat erg gunstige (lees:betrouwbare) eigenschappen zijn om te gebruiken in vliegtuigmotoren. En om die reden (octaan130) kan dit gebruikt worden als additief tegen een kloppende/pingelende motor. Ook in mijn volvo-handleiding staat dit letterlijk geschreven; “Meng tot maximaal 40% kerosine of 20% benzine met de diesel tegen het vlokken in de winterkoude”
Hij had beter wat geld kunnen investeren in de lokale overheid. Uiteten met politiechef of iets. Werkt daar nog
Tja, omdat wij het kunnen:)
Hoe heerlijk is dit!! Autos op kerosine zag ik ooit eens op een of andere ncis miami aflevering, maar daar hadden de auto’s de neiging nogal geregeld te ontploffen. Maar als dit echt waar is vind ik het heerlijk! Waarop wachten ze om dit met een al snelle auto te doen?
Je moet iets doen al je teveel geld hebt.
Ik zeg stuur m naar de russen van dragtimes!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).