Politie gaat een praatje maken met ScheurBelg

Auteur: , 129 Reacties

En dan bedoel ik natuurlijk niet Jerome d'Ambrosio, maar Jefke die vandaag Benelux-wijd roem vergaarde door de videobeelden van de strapatsen in zijn Aston Martin V12 Vantage Carbon Black. Met zo'n vrij exclusieve auto en een duidelijke lokatie ben je natuurlijk niet zo heel erg moeilijk op te sporen, en ik kan me voorstellen dat de Flikken de nodige vraagjes hebben.

Het begon allemaal met een filmpje dat al een paar maanden oud was. Op twitter werd dit plotseling opgepikt en binnen no time kon het hele internet genieten van een wedstrijdje verkeersregels negeren, ondersteund door een merkwaardige mix van Doors, Stones, Robbie Williams en, oh gruwel, Cyndi Lauper.

Aangezien de Carbon Black-exemplaren in Vlamingenland kennelijk op 1 hand te tellen zijn, en bovendien het vertrekpunt duidelijk in beeld komt, alsmede de stem van de eigenaar te horen is, lijkt het me dat de Belgische politie wel een zaak heeft, maar dat ligt natuurlijk aan hoe het strafrecht in België in elkaar zit. In Zwitserland en Japan is deze mogelijkheid er in ieder geval wel.

Op een ander filmpje van de uploader was bovendien dezelfde auto, op dezelfde (vertrek-)lokatie, van buitenaf inclusief kenteken zichtbaar. Alle video’s zijn inmiddels van YT gehaald.

Het hele voorval doet sterk denken aan de Nederlandse knaap die de 308 aantikte in een Nissan GT-R. Hoe dit precies is afgelopen weten we niet, maar morgen, zodra de autoriteiten weer wakker zijn, gaan we dit proberen te achterhalen.

Het filmpje van YouTube is de nek omgedraaid. MIRROR.

Met dank aan iedereen voor de tips!129 reacties

Op een artikel staat dat ze hem wel kunnen straffen aan de hand van de beelden.
@4991: En mag ik uit vriendelijke nieuwsgierigheid vragen, waar je dat artikel dan kunt lezen?
@euro95: Kijk onderaan dit artikel en druk op “tips”, daar word je doorverwezen naar het artikel op hln.be ;-)
@Dimglor: + 4991, ty ;) Was me totaal niet opgevallen (A)
Triest, ik weet niet hoeveel belasting je afdraagt aan de Belgische staat als je zo’n wagen koopt maar ik denk meer dan de gemiddelde Belg in een jaar. Daar mag dan ook wat lol op de Belgische wegen tegenover staan dunkt me.
@alcantara: volgens mij valt de belastingen in België heel erg mee, in elk geval VEEL minder dan hier in ons mooie kikkerlandje..
@dennisr: Eenmalige belasting op inverkeerstelling van 4.957 euro en jaarlijkse verkeersbelasting van 2.620,86 euro.
Dus voor 5 jaartjes dolle fun betaal je 18.000 euro belastingen. Valt mee voor een dergelijke auto, maar vanaf 2012 wordt de belasting op inverkeerstelling voor deze wagen waarschijnlijk opgetrokken naar 10.000 euro omwille van zijn hoog verbruik. Als enkele jaren nadien ook de verkeersbelasting wordt aangepast (lees: duurder gemaakt), zal je de belasting toch al goed beginnen voelen.
@alcantara: Hoe meer belastingen je betaalt, hoe meer je mag?

Leuke wereld wordt het als jij ooit premier wordt.
@laurensl: Klinkt niet eens zo heel verkeerd :P.
@laurensl: politici zijn allemaal achterbakse mensen, ze naaien je waar je bij staat. mocht ik me ooit verkiesbaar stellen, en beloftes doen, dan zal ik me daar ook aan houden itt alle andere misbaksels. als je minister van verkeer… bent dan moet je je inzetten voor de automobilist. [ accijns en bpm onderuit, aangezien de automobilist de melkkoe van de overheid is die steeds harder gemolken word]

ze lullen bijvorbeeld over stimuleren van openbaar vervoer, op zich niets mis mee, maar als je je erin verdiept dan merk ja dat er binnen een paar jaar de prijzen zijn verdubbeld (voor het ov) i.v.m. 3 jaar terug.
iedereen word gewoon genaaid waar die bij staat.
@laurensl: Dan zouden wij in Nederland de wereld domineren
@ErikkNL:
I Lol’d :)
@laurensl:

Lijkt me eerlijker, het is tenslotte jouw geld waar de politici hun plannetjes mee moeten uitvoeren.
Als 51% van het land bepaald dat 49% hen een uitkering moet betalen lijkt me dat heel onrechtvaardig.
(en in realiteit is het 50% die bepaald dat 30% hen moet ondersteunden want 10% is te arm en valt buiten de boot en 10% is te rijk en die vind achterpoortjes)
Leve cijnskiesrecht, dat ze dat ooit hebben afgeschaft snap ik nog altijd niet.
(nog een leuk weetje toen werkte de regering beter en moesten enkel de allerrijksten van het land belastingen betalen)
@alcantara: Kun je nagaan hoeveel lol Nederlanders wel niet mogen hebben met zo’n auto!

OT Het is op zich ook wel dom om je zo te laten filmen, met de huidige media ben je niet veilig meer als je op film staat. Ik ben benieuwd wat de Belgen met dit verhaal gaan doen.
@alcantara: Belastingen op auto’s in Nederland zijn echt gek. Hier in België betaal je op deze Aston 4.957 euro bij aankoop en +- 2.600 euro jaarlijkse verkeersbelasting.

Als je de aankoopprijs vergelijkt tussen NL en BE is dat echt geschift…
@stanny: amen. Jullie Nederlanders zijn echt compleet geschifte masochisten wat TCO van een wagen aangaat…
@alcantara: Belasting op Inverkeerstelling = 4957 € (is eenmalig te betalen bij inschrijving van het nieuwe voertuig) en verder, voor zover ik juist geteld heb, jaarlijks een wegebelasting van 2432,93 € (uitgaande van een inhoud van 5935 cc oftewel 28 Belgische Fiscale PK).

Dus al bij al valt dat nog mee, toch in vergelijking met jullie bijtelling :D

Verder ben ik het met je eens dat je lol mag hebben, alleen misschien wel als het wat leger is?
@alcantara: véél, in België word je nog steeds belast op motorinhoud (zeer achterhaalde regelgeving).
aangezien een aston 6L heeft is het wel een pak!
De aankoopprijs is nog wel goedkoper dan in NL.
Je mag dus onveiliger rijden omdat je meer betaald?
Ik dacht het niet…
Iedereen gelijk voor de wet (tenzij je politieke vriendjes hebt die je af en toe een handje helpen om een rechtszaak/wet naar je had te zetten)
tja, politie moet ergens hun boetes target vandaan kunnen halen… zal nu wel weer tegen verkeerde schenen getrapt hebben met deze zin maargoed.
Wat een drol is die kerel in de Aston
hij riskeert 2750 euro boete, 5 jaar rijverbod en verbeurdverklaring vd wagen..je kan beter een overval gaan plegen, iemand het ziekenhuis in slaan tijdens een voetbalwedstrijd of poedelnaakt je regenjas opentrekken tov kleine kindjes…kom je er met minder vanaf…
@crusader: True… straffen staan vaak niet in verhouding met de daden.
@crusader:
of iemand doodrijden
@crusader: 5 jaar rijverbod is anders wel een ramp..
Dat is wat hij riskeert. Net zoals de Zweed met zijn SLS in .ch 700.000 CHF riskeerde. Werd uiteindelijk ook iets van 18k
@crusader: Yup, en hij doet het dan in het gerechterlijk arrondissement Dendermonde, als er nu één plek is waar je als automobilist moet opletten is het daar wel. Voor je het weet heb je de grootste kwistenbiebel als politierechter aan je rekker. Peter – ik eis altijd de maximumstraf want ik ben een wereldverbeteraar die dankzij zijn moeke aan een jobke bij de Belgische justice is geraakt – D’Hondt. Geef die mens toch geen excuus om weer zijn voldane zelf te kunnen spelen… Trouwens, gefilmd worden door een gehomologeerde beveiligingscamera van een overheidsinstantie terwijl je iemand in elkaar ramt en hem zes meter lager op metrosporen laten landen, levert in België géén sluitend bewijs van schuld op. Dader gaat vrijuit wegens gebrek aan bewijzen… Een schokkerig filmpje van een digitale snelheidsmeter gemaakt met eender welke GSM terwijl je wat stof doet opwaaien maar verder GEEN schade aanricht daarentegen = je hangt! (Althans toch in België)
@nomar: Peter D’Hondt, daar heb ik al veel ‘leuke’ verhaaltjes over gehoord.
Zoals je zegt kan hij die uitspraak ivm die metro aanhalen om die video onderuit te halen.
Daarbij, als je hier iemand doodrijdt, krijg je dikwijls maar 5 jaar rijverbod. Deze man riskeert hetzelfde.

Het Belgische gerecht trekt op niks! Ik ken voorbeelden genoeg, en zeker niet alleen de politierechters, vredegerecht incluis.
Je doelt op het incident in Brussel waar een club donkere types een jongen naar beneden lazerden? Niemand veroordeeld uiteindelijk?
@sir_smokalot: Inderdaad. Volgens de dienstdoende rechter was de beschuldigde niet duidelijk te herkennen op de beelden van de bewakingscamera.

Schijnt dat hij de enige in de zaal was met die mening! ;-)
@nomar: De politierechter van Dendermonde is zijn eigen zoon verloren doordat deze overreden werd, ik denk dat dit er wel wat met te maken heeft dat hij op zo’n zaken zeer streng is.
@Witten:

Dan is hij dus niet objectief en kan best buitengekeilt worden.
@Witten: Oooow sorry, ik dacht dat rechtspraak gebaseerd was op prinicipes zoals daar onder meer zijn; logische en rationele deductie, feitelijke analyse en iedereen gelijk trachten te behandelen voor de wet… Maar neen das waar ook: emoties, machtsmisbruik, frustratie, de mensen kleineren, ze kunnen pakken en pijn doen en tot slot mediageilheid, daar is het om te doen… Ieder rationeel mens beseft dat hij dweilt met de kraan open zolang ze 50 km verderop of over de taalgrens een heel andere rechtspraak toepassen. Wat dit politierechterke niet belet te volharden in zijn eigen groot gelijk zonder het hogerop aan te kaarten, laat staan op een gepast bevoegd niveau te strijden voor zijn zaak. Neen, dan pakken we liever pinten op de voetbal in Aalter… Zucht…
Wat is er tegen Cyndi Lauper, smoke? :D

Girls just wanna have fun!
Ik was altijd wat meer een Pat Benetar fan :)
@sir_smokalot: Oh god, krijg mij op de kast met Pat Benetar.

Love is a baaaattlefiiiiiiiield.

Hekel aan die plaat
@bozewolf: Maybe they don’t wanna have fun with Smoke.
Maar echt bewijs hebben ze niet (de politie), toch? Dit filmpje zou ook nep kunnen zijn, ze moeten het zelf gezien hebben of zelf opgenomen hebben.
@masterstig: Meneer zijn advocaat zal dit wel proberen gebruiken als argument als hij toch vervolgd wordt.
@Yeelen: Ik ben ook advocaat…nee hoor grapje :D
wat een prachtige wagen he, toch logisch dat die beste man even ging gassen :D
Aangezien de Carbon Black-exemplaren in Vlamingenland kennelijk “op 1 hand te tellen zijn” Alsof er duizenden Carbon Black V12 Vantages in Nederland rondrijden…
@thibault1234: Hehehe natuurlijk? Ik heb er 2. Heb jij er dan geen?
@Aquios: Haha raar idd dat thibault1234 er zelf geen heeft. Ik had er eerst ook een zwikkie.
Maarre… nou heb ik hem nog niet gezien.. iemand een mirrortje of zo?

OT: Ik hoop dat ze hem pakken. Geld hebben is geen reden tot het negeren van de wet. Punt.
Hier had ik al op zitten wachten na het lezen van het vorige artikel over deze Aston. Echt sneu, als ze je op heterdaad betrappen vind ik het wel terrecht, maar zo simpel via een video? :S Kom op zeg…
@freewarefreak het is niet zozeer negeren van de wet wanneer veel geld in bezit heeft en graag snel rijd.
Maar gewoon beetje plezier,spanning.
Waaarom koopt iemand een snelle auto denk je!!In dit geval een superauto!
Het moet natuurlijk verantwoord blijven,maar waar ligt de grens he.
@thegti: Natuurlijk, dat ben ik met je eens. Ik snap dat een AM uitnodigt tot hardrijden. Maar ja.. het mag niet. De grens ligt denk ik bij 150 / 160. Wil je harder, meld je dan aan voor een trackday.
Shit Waasmunster zit nog niet in de StreetView, kunnen we niet kijken of die auto voor de deur staat :P
Ik hoor wel vaker roepen dat mensen o.b.v. zo’n filmpje gestraft zullen worden (doorgaans stoere praat van de politie). Maar nooit dat het daadwerkelijk is gebeurd. Kennelijk zijn rechters minder vlug overtuigd en willen ze echt bewijs zien. Niet alles op film is wat het lijkt.

http://www.youtube.com/watch?v=XtOPgRUoxSc
@topless: Had meneer dit ritje niet in een Mercedes 6.9 gereden? Staat me iets van bij.
@knalfa:

Ja met een 450 SEL 6.9
http://images.stanzapub.com/readers/2009/05/24/benz11_1.jpg
Het geluid komt van een ferrari 275 GTB.
@topless:

Proficiat, toch nog iemand die het kent.
Tijd voor een SCHEURkalender in de NOR ! :lol:
Dom om je daden te filmen zeg ik.
@norge: om te filmen is nog tot daar aan toe. Je moet de fout gewoon niet maken om het op internet te dumpen!
Dat gebeuren met die GT-R in Nederland: Daar is niks mee gebeurd, want dat kán niet eens. De wet voorziet daar niet in gezien de eisen die gesteld worden.

Dat Belgische filmpje vind ik trouwens flink wat erger dan die GT-R die 308km/u zou hebben gedaan. Die meneer bewijst in zijn eentje alle vooroordelen over Belgen en autorijden :P
integralechubasco
waarom heeft een belg een krant in de auto?
Zou dit america zijn met hun “beyond a shadow of doubt” regel, dan zouden ze kunnen pleiten dat dit een trucage film is. Vraag me sowieso af of dit niet ook hier een argument is. In nederland is het meen ik zo dat enkel bij heterdaad beslag gelegd kan worden.
domme belgen, waar doen ze moeilijk over???
[autoblog; excuus voor (mogelijk) grof taalgebruik, maar ik ga me niet inhouden]
die persoon heeft eenmaal kijhard voor z’n wagen lopen betalen, en dat komen er ambtenaren die jaloers zijn op de ‘good-ies’ van die man, en gaan hem een beetje lopen stalken. indien je een boeten wilt geven voor de een of andere reden (vind ik trouwens onterecht, want die gast weet best hoe die met z’n bolide moet rijden) doen, maar laat die gast met rust.

het bovenstaande geld zowel voor de holandse als de belgse politie / politici0: namelijk: kap met stalken / lastigvallen / irriteren van automobilistenn. wat gebeurt is is gebeurt. ik durf te wedden dat als zij z’n bak hadden dat ze er ook zo mee om zouden gaan.

@iedereen: wat vinden jullie nou werkelijk zelf [ laat je niet lijden door anderen, en geef je EIGEN mening ] vinden jullie dit nou werkelijk zo slecht??? (volgens mij is die man een held, aangezien hij de ballen heeft om lekker te planken in z’n wagen)
@bigcar: Ik zou die man een held vinden wanneer hij zijn auto de sporen zou geven op het circuit. Het verkeer is geen spelletje, en zeker op de manier waarop deze meneer rijdt is het vragen om problemen. Met de hoge snelheden die hij bereikt zet hij willens en wetens levens van anderen op het spel en dat moet je gewoon nooit doen.
Prima dat hij wil genieten van zijn auto, maar doe dat op een veilige, verantwoorde wijze, voor zover dat mogelijk is ;)
In dit geval vind ik die vent dus een echte ras-idioot, die ook laat zien dat hij het rijbewijs niet waard is.
@CapsLock: ben jij een ambtenaar??? ben jij jaloers op die man?? of ben jij extreem links?? laat die man, hij heeft er toch voor betelaad… laat hem genieten van z’n centen….
@bigcar: Niemand zegt dat hij niet mag genieten van zijn centen. Natuurlijk wel. Koop een megamansion met een zwembad er onder. Met een hal er naast met alle supercars er in die er zijn. Maar je moet dan met zo’n supercar niet 297 rijden op de openbare weg. Obey the law. Dat geldt ook voor mensen met geld. Ik vind dat niet raar. Racen kan altijd op een trackday.
@Freewarefreak: da’s jouw mening, die deel ik niet :P
@bigcar: Weet ik. En dat mag ook. ;)
@Freewarefreak: daar is autoblog voor hè :P
@bigcar: En mijn mening is dat mensen die niet eens een rijbewijs hebben niet mogen meepraten of een verkeerssituatie gevaarlijk is of niet.
@bozewolf: ook lekker aardig…
@bozewolf: chagrijnig?? waarschijnlijk in een niet al te goed humeur…
@bigcar: Dus als ik mijn mening geef ben ik chagrijnig en onaardig?

En als jij je mening geeft dat mensen die veel betalen voor een auto de regels aan hun laars mogen lappen, dan moet dat kunnen zonder dat iemand daar raar op reageert?
@bozewolf: natuurlijk niet, dat zei ik ook helemaal niet.
ik wil juist dat mensen op mij reageren, aangezien ik dat erook bij had gezegd. voor mij kwam je gwn een beetje chagrijnig over, al was ik / ben ik dat ook… :P
@bigcar:

Geboorte datum 1995, dat zegt genoeg. Het verkeer en ons Belgisch wegdek is gevaarlijk als je zo’n stoten gaat uitsteken op de baan ben je gewoonweg dom. Mij niet gelaten dat hij om 2u ’s nachts eens 250 aantikt op de linkse strook maar in deze situatie valt dat echt niet goed te keuren. Nu mocht die man nog een top chauffeur zijn, andere chauffeurs verwachten geen auto die tegen 290 per uur voor bij komt gereden…

Auto fanaat of niet, zo iets kan niet!

PS: Dit heeft ook niets met afgunst te maken maar puur met boeren verstand!
@SHFT: ik vind het wel kunnen.. maar goed, natuurlijk is dit overdreven hard -> 290 km/h, maar daar gaat het mij niet om. ten eerst dit schijnt al een jaar ofzo oud te zijn, ten 2e het gaat mij om het principe ( 290 is overdreven, agree, maar 180 zou ik zelf nog natuurlijk wel goedkeuren)
@bigcar:

Er is een wereld van verschil tussen 290 en 180 hé, 60km/u of 170km/u teveel.
@SHFT: ik vind van niet. er zitten een kij van remblokken onder deze agen, dus dat moet wel meevallen….
*agen –> wagen :$
@bigcar: Dikke remmen, allemaal goed en wel, maar je vergeet de reactietijd. En des te sneller je rijdt, des te verder je komt tijdens die korte reactietijd.

Soms kan dat al genoeg zijn…

Trouwens, mijn vader heeft vroeger een Honda NSX gehad en daar heb ik ook wel eens 250 mee gereden. (Wel ’s nachts op een lege snelweg!) Ik verzeker je, vanaf 220 begint het écht hard te gaan.
@bigcar:
Bekijk deze fly by eens, als er plots een auto naar het linkse rijvak zou gaan dan mag je nog remmen van een Space Shuttle hebben, toch zal je ongelooflijk te kort komen.

http://www.youtube.com/watch?v=syWJbD1rf0Y&feature=player_embedded
@bigcar: Doe eens normaal… Als ze die persoon op een legale manier kunnen identificeren, stemidentificatie, nummerplaat, andere; moeten ze die persoon vervolgen zoals alle andere burgers.
PS: kemels van schrijffouten dragen ook niet bij aan je geloofwaardigheid.
Goed verdiend voor de staat!!!Voor eigenlijk niet zo zwaar misdrijf.
En dan vragen die spottertjes zich altijd af waarom de eigenaars nooit met nummerplaat op het internet willen…

Wordt toch eens tijd dat het afgelopen is met dat spotten.
@bigcar true
@ capslock
Als iedereen u menig moet volgen ,
Dan rijden er geen snelle auto’s op openbare wegen!!!!
@thegti: klopt, dan is er geen bal aan….
@thegti: maargoed, hij uit ook zijn mening, dus daar moeten we wel enigszins respect voor hebben. er zijn namelijk ook gasten die dat dan weer niet durven…

dus @CapsLock: respect, omdat je iig je mening uit :P
@bigcar en @thegti:
Dat ik vind dat iemand anderen niet in gevaar moet brengen, maar op verantwoorde wijze moet genieten van zijn bezit, op een daarvoor ingerichte plek, wil natuurlijk niet zeggen dat ik tégen snelle auto’s op de openbare weg ben. Ik vind het een nogal rare conclusie van jullie, want ik heb zoiets ook helemaal niet geïnsinueerd.
Dus, wellicht ten overvloede:
Ik vind dat je best een snelle auto mag bezitten, daar ook mee mag rijden, maar ik vind ook dat je dat op een verantwoorde wijze moet doen. Dus niet zoals die ScheurBelg in het filmpje.
Het zou goed zijn wanneer mensen zich meer bewust zouden zijn van het feit dat ze met een voertuig onderweg zijn van een paar honderd kilo en wat de gevolgen zijn voor iemand _anders_ wanneer jij op de openbare weg de controle kwijtraakt.
Als je wilt racen, ga dan naar een circuit. Als het daar fout gaat heb je alleen jezelf ermee, en in het ergste geval andere mensen die weten aan welke risico’s ze zichzelf blootstellen.
@CapsLock: @SHFT: disagree… ik denk dat jullie ambtenaren zijn en dat jullie jaloers zijn op die man die het zich wel kan veroorloven.
@bigcar: Het heeft niks te maken met wat voor werk je doet, of wat voor soort auto je rijdt of kunt betalen. Het verkeer is een samenwerking tussen heel veel mensen, met vastgestelde regels (voor Nederland de Wegenverkeerswet en RVV’90). Hoeveel geld je ook hebt, je hebt je gewoon te houden aan die wet- en regelgeving en je kunt het niet maken om voor andere mensen te beslissen dat hun leven ondergeschikt is aan jouw plezier.
Nu snap ik wel dat het natuurlijk stoer is om tegen dit soort zaken aan te trappen, en dat het als puber erg spannend is om vooral te doen wat niet mag, maar het verkeer is gewoon géén spelletje. Ik zou je aanraden om eens te googlen naar wat er gebeurt op het moment dat je met 50km/u een kind aanrijdt. Misschien dat de beelden die je dan te zien krijgt je mening kunnen herzien, want logica doet dat blijkbaar niet.
@CapsLock: ben zelf een keeer aangereden, [ industrie terijn , met ong. 45 km/h ] en kon netjes weer opstaan (enkel zere knie, want de grill van de nieuwe e klasse raakte volop, maar dat terzijde). een kind op een snelweg… kom op…

zo;n auto kan vele malen sneller stilstaan dan bijvoorbeeld een standaart auto uit bouwjaar 2000… dus daar zit ook een wereld van verschil in.
@bigcar:
Dat is fijn voor je, dat je het met lichte verwondingen hebt weten doorstaan. Helaas gaat het veel vaker flink erger mis.
In hoeverre een auto sneller stil kán staan dan de gemiddelde auto zegt helaas niet veel. Met zulke snelheden is niet de auto, maar de bestuurder de beperkende factor. Ter uwer informatie: Vanaf 30km/u kan het menselijke visuele systeem niet meer snel genoeg informatie verwerken en mis je dus al snel zaken (sommige studies komen zelfs op 50% gemiste informatie vanaf 30km/u). Dit effect neemt navenant toe met snelheid. Daarom ook dat ik zeg: Ga naar een circuit toe als je wilt racen. Als je gewoon dom op je topsnelheid wilt rijden, ga naar een stuk onbegrensde Autobahn wanneer het daar rustig is.
@CapsLock: ik ben het in zoverre met je eens dat ik wel meega in het feit dat die man het niet op zo;n drukke weg had moeten doen, maar toch vind ik wel dat die man met zijn speeltje mag spelen (hij heeft er natuurlijk veel bpm (belasting) voor betaald, dus vind wel dat dat moet kunnen).

dat dit onverantwoord is, is een feit, maar gevaarlijk: weet ik niet. wat ik wel vind is dat hij dit iig s’avonds WEL mag doen, aangezien het dan rustiger is.
@bigcar:

Als je het perse wil weten ik ben student Informatica, ver van een ambtenaar.

Ik heb ook trouwens geen enkele redenen om jaloers te zijn want zo’n wagen zal ik nooit kunnen betalen, ik zal mijn petrolhead driften wel met wagens van mijn stand inlossen, een Alfa Giulia Sprint GT of een Lancia Delta Integrale, dat zijn auto’s waar ik jaloers op ben.


Dit zaakje heeft enkel met respect voor medemensen op de baan te maken punt.
@bigcar: En ik denk dat jij simpel bent en deze situatie niet goed inschat… :roll:
@Citrofiel: dat ik nog de moeite neem op jouw te reageren…
@bigcar: Leuk dat je wel de moeite neemt, maar er niets nuttigs in zet. ;)

Hoe dan ook, die reactie was vooral bedoeld om jou op de simpelheid van jouw reactie van 08-11-2011 om 22:13 te wijzen. Iemand die dit gevaarlijk vindt is een ambtenaar en gunt iemand zijn geld niet? Kom op zeg…
@Citrofiel: ja, ik vind van wel… ik vind dat de plisie / etc die man met rust moeten laten. nixgunners…

en het is toch al zo lang gelden… dus ik vind het zo’n onnodige actie…
@bigcar: Dus iemand met veel geld mag van jou ervan genieten door te doen en laten wat hij wil. En wat nu als een rijk iemand als hobby oorlogje voeren heeft? Mag dat dan ook? Regels zijn blijkbaar toch niet van toepassing op die mensen, volgens jou…
@thegti:

Ook snelle auto’s moeten zich aan de bordjes houden dat weten ze op voorhand. Iedereen gelijk voor de wet, hoe duur of hoe snel je wagen ook is.
Gaan we weer, houdt het dan nooit op hier om mensen achterna te zitten, wat nog het ergste is, AB doet het vrolijk nog een tandje erger, aleen dan is het stoer en cool.
@capslock en @SHFT

Ik kan jullie alle 2 volledig volgen.
Maar k vraag mij af,Waarom dan nog snelle wagen kopen met nummerplaat.niet om te stoefen he:),het gaat toch om rijpezier.
Elke wagen heeft 4 wielen maar er te veel verschil,om iedereen zelfde regel in verkeer op te leggen.
@thegti:
Als ik écht veel plezier wil hebben ga ik wel karten of het circuit op ;)

Als je een snelle auto op kenteken wilt hebben, ga je gang! Meer diversiteit maakt het alleen maar mooier. Bovendien hoef je niet op het randje te rijden om plezier te kunnen hebben van je snelle auto. Gewoon wéten dat ie snel is, kan ook genoeg zijn ;)
@CapsLock:

Een van de weinigen die met zijn HERSENS denkt en niet als een PUBER die nog niet weet hoe het verkeer in elkaar steekt.
Zulke snelheden halen in Duitsland? Prima. 4 uur s’nachts een geen hond ook geen bezwaar tegen maar niet overdag terwijl het overige verkeer niets vermoedend 120 km/h rijdt. Daar is het gewoon veel te gevaarlijk voor.
@thegti:

Er is een plaats en tijdstip voor snel te rijden, helaas hoort een redelijke drukke autostrade daar niet bij.

Ga eens naar een trackday met zo’n Aston, je zal veel meer plezier halen uit zo’n ding dan eens gas planché te geven op de autostraden.
@capslock
eej sjakie op autosnelweg is geen zebrapad;)
Meneer is gewoon dom, heel dom. Als je de luxe hebt in europa om in duitsland te kunnen knallen en het niet doen verdien je gewoon om gepakt te worden.

Als hij nu in Amerika woonde of Australie naja dan heb je die mogelijkheid niet, maar als je 20/30 min van de duitse grens woont en dan niet legaal daar gaat racen ben je gewoon dom.
@cyclonic: 20/30 min van de Duitse grens?
@mathieus: Met de gemiddelde snelheid van die Aston wel, ja! ;-)
voor mij mag hij dat gerust doen, zoveel volk reed er nu ook niet, al moet hij wel met 2 handen sturen als hij 280 aantikt :-)
Hint hint: zijn dochter doet mee aan so you think you can dance ;). Snap trouwens niet waarom hij per se daar zo snel wil rijden, ze staan daar namelijk ver elke dag te flitsen. Voor spotters: het restaurant de Roosenberg is echt een aanrader. Staat altijd wel iets leuks
Volstrekt belachelijk om met dit soort snelheden op de linkerbaan te rijden en verkeer op de rechter baan te passeren. Iets op de snel weg (afgelopen jaren heel wat zaken moeten ontwijken, tot ladders aan toe), een bestuurder die de snelheid verkeerd inschat en onverwacht naar links gaat (verschillende noodstops moeten maken bij kruisssnelheden van 150 – 160 km/u) zijn niet te voorspellen.
Het leed dat je anderen aan kunt doen als het mis gaat staat in geen verhouding tot het fijne gevoel dat deze AM rijder ongetwijfeld eventjes heeft gehad. Maar als ik dan zijn leeftijd zie, dan is het en kwestie van zijn auto verkopen via http://www.ikwilvanmijnautoaf.be en de opbrengst naar een fonds voor verkeersslachtoffers. Levenslang rijbewijs afpakken en 10% van zijn jaarinkomen als boete de enige oplossing met een afschrikwekkend effect.
Aah HLN, de krant gekend om zijn perfecte informatie…. hmm
Als belg stel ik voor dat de eventuele boete aan de nederlandse overheid wordt geschonken die dit bedrag op haar beurt kan investeren in de (her)opvoeding van bigcar, no offense maar dat ongeval van je is blijkbaar toch niet zonder gevolgen gebleven :)
@solz: LOL. Touché.
Wordt vast vrijspraak. Verdachte verklaard zo hard gereden te hebben omdat hij thuis zijn frituur was vergeten uit te zetten. In België leidt dit argument automagisch tot vrijspraak…
@Benjamin1: ook lmao @ dit.
@Benjamin1: Een belg rijdt daar niet voor terug, een hollander net wel, weet je wel wat de stroom kost
@lennertg:

Hehehe.
thrillseeker8820 via iPhone app
Haha 294 km/h is snel! Zoveel mensen zien deze man gewoon niet aankomen! 1 persoon hoeft maar even naar links te gaan. Dan mag je de duurste keramische remschrijven hebben maar op die snelheid boeit dat niet.
Ik ben ook iemand die regelmatig de 250km/h aantikt, maar het liefst wel s’nachts wanneer er geen verkeer is..
Ik vind nog altijd dat ze hem niet kunnen vervolgen op basis van dit filmpje.
En zeker al niet als de belgische staat categoriek blijft weigeren beelden van privé bewakingscamera’s of gewone (gsm)camera’s te gebruiken als bewijs in inbraak, verkachtings en moordzaken omdat ze niet officieel zijn en daardoor dus ook niet betrouwbaar zijn.
Pff, blijft echt onverantwoord…
Doet me terugdenken aan een ongeval dat ik meemaakte in januari. Ik zit met men vader en mijn zus in de auto en willen bij ons de straat uitrijden, waarbij we een kruispunt naderen van een voorrangsweg (70km/u). Ik wil links afslaan en kijk eerst in alle richtingen of het oké was. Links van me zie ik een auto in de verte (tijd genoeg), voor me stopt een vrouw die teken doet dat ze me voor laat, en rechts is niets te zien. Ik rijd dus op, en opeens zie ik een motorrijder op meters van me af met alle remmen toe… Hij raakt me vollop ter hoogte van de voorste as en vliegt 30m verder de bomen in… Wij stappen allemaal uit en hij blijkt oké te zijn, alleen last van zijn arm door de slag. Toen kwam die auto uit de verte aan, al roepend dat ze niet hadden moeten racen. Ze waren dus aan het dragracen (de andere kwam later)en reden minstens 160, zo bleek achteraf na analyse. De motorrijder bleek net achter die auto in de verte te zitten toen ik keek, niemand had hem zien aankomen. Meer dan 10 getuigen hebben verklaring afgelegd. We wachten nog altijd op respons ivm verzekering… Beiden met veel geluk van af gekomen (auto total loss btw).

Long story shor; zo’n snelheden (deze situatie is dan nog erger dan de mijne – 160 ipv 70) verwachten de andere automobilisten niet, en is echt onverantwoord. Je hoort rekening te houden met de snelheden die op die plaats gelden, niet met zulke snelheden…
Ik vind dit in geen enkel opzicht kunnen.

– Recht met gigantische snelheidsverschillen inhalen. Als je links inhaalt met zo’n snelheidsverschil is gevaarlijk, maar dan behoor de bestuurder die naar links gaat in ieder geval twee keer in je spiegel te kijken. Iemand die naar rechts gaat zal sowieso een auto niet zie aankomen die van de linkerbaan naar rechts gaat en dan inhaalt!

– Tegen de 300km/h mensen inhalen is per definitie levensgevaarlijk.

Als op deze manier wil rijden ga dan naar een circuit of ga in de avond naar Duitsland (al is het daar ook niet verantwoord om tegen de 300km/h te gaan).
Een vriendin van mij kent die persoon blijkbaar. Hij zou van dendermonde zijn. En het zou de vader zijn van een meiske in so you think you can dance.
@posteldude: ja en toen….?
Saai filmpje…vind ook dat die vent het niet echt bont maakt vwb verkeersovertredingen….maar ja, wie ben ik.
Meneer mag eerst een deftig leren schakelen voor hij een auto met manuele versnellingsbak koopt…
Ik zie hem verschillende keren volledig verkeerd schakelen, waarbij hij het gaspedaal niet volledig loslaat terwijl hij schakelt waardoor de toeren omhoog schieten tot aan de redline, of het ontkoppelingspedaal abrupt loslaat waardoor de camera nog meer schudt.

Over het filmpje zelf; nou ja ik zie hier niets bijzonder aan, gewoon de zoveelste rijkaard die meer geld heeft dan verstand en rijvaardigheid. Laten we nu allemaal zwijgen en dit opgeklopte media verhaal niet nog groter maken dan het al is, want het stelt echt niets voor.
shiiit, dat is voor mij het hoekje om. Aston vertekt aan de Rosenberg(restaurant) en scheurt de patotterijstraat in en neemt dan de afrit richting Antwerpen.
zo rij ik dus ook naar mijn werk, alleen zonder die zware voet dan ;)
Ik kruiste hem gisteren toevallig nog in de Waaslandtunnel, in Anwerpen. Blijft wel een prachtige auto

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).