Politie noemt Apple Maps levensgevaarlijk

Auteur: , 65 Reacties

Automobilisten in Australië die tot 24 uur vast zaten in hun auto zonder water of voedsel in temperaturen dik boven de 40 graden. En dat allemaal dankzij dat vermaledijde Apple maps.

Het leverde een hoop onvrede op: de nieuwe Apple Maps (powered by TomTom) die werden geïntroduceerd samen met iOS 6. Hoewel we in eerste instantie nog dachten dat de turn-by-turn navigatie tof werkte bleek al snel dat dat tegenviel. Uiteindelijk bood Apple zelfs publiekelijk haar verontschuldigingen aan voor de keiharde fail-app. Zelfs Batman kon er niet mee overweg.

De politie in Australië doet daar nu nog een schepje bovenop: het waarschuwt voor de levensgevaarlijke mogelijke gevolgen van de fouten in de app. Zo is er het dorpje Mildura dat in de kaarten van Apple 70 kilometer zuidelijker wordt aangegeven dan daadwerkelijk het geval is. Sommige automobilisten komen daardoor middenin natuurpark Murray Sunset terecht en raken hopeloos verdwaald.

Zo zijn er gevallen bekend bij de politie waarbij verdwaalde bestuurders al 24 uur vast zaten in het park waar de temperatuur kan oplopen tot 46 graden en waar geen water voorhanden is. Levensgevaarlijk vindt de Australische politie en daarom waarschuwen ze nu om niet op de kaarten-app van Apple te vertrouwen. Wellicht wordt het tijd voor een waarschuwing in de app: “Het gebruik van Apple kaarten kan dodelijk zijn.”

Overigens is de projectleider van Apple Maps Scott Forstall door Ferrari-afficionado Eddie Cue onlangs uit zijn functie ontheven. Zijn opvolger? Eddy Cue, dezelfde man die hem de zak gaf (ad interim?).65 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Raikkonen vertrouwe er ook op, maar het hielp niet
Waarschuwing van apple: gebruik deze app niet als je leven je lief is.
@pimmp: Serieus gast!? Lees de laatste zin nog is..
@dheep: “Hij is opgevolgd door Eddy Cue.”
Leve Android & google maps :p
Tuurlijk de app zal niet perfect zijn, maar om steeds maar de schuld aan je navigatiesysteem te geven… Mensen kijken tegenwoordig alleen maar verkrampt naar dat schermpje, maar weten zelf niet meer hoe ze een bord moeten lezen.
@borrelnoot: Elke zondag naar oma? TomTom op de voorruit en gaan!

Maar als je daadwerkelijk ergens heen gaat, en je vertrouwd enigzins op je navi, dan kàn ik mij voorstellen dat t mis gaat in de outback. Vroeger vertrouwde je toch ook ‘blind’ de papieren kaart? Of had jij in het ‘pre-TomTom tijdperk’ ook altijd nog een kompas en een sextant bij?
@sjamp: Het gaat mij er om dat je een gezonde combinatie maakt tussen zelf kijken en navigatie. Ik vertrouw ook regelmatig ‘blind’ op mijn TomTom, maar ik blijf ook altijd op de borden kijken. Soms doet een navigatiesysteem onlogische dingen, op dat soort momenten ben ik blij dat ik ook zelf heb meegekeken/nagedacht.
@borrelnoot: Volgorde zou ook moeten zijn om eerst op de borden te kijken en dan pas de navi. Houdt je ook een stuk alerter en werkt goed voor de topografische kennis.
@sjamp: Als ik op de telefoon kon plussen kreeg je hem. Word er zo moe van van die zogenaamde helden die moeten afgeven op de ‘domme’ mensheid van tegenwoordig…

Tuurlijk vertrouw je op je navigatie als die je al jaren brengt waar je wezen moet! Of heb jij ook altijd een paard in je achterbak, voor het geval je auto niet goed werkt??
@tttooommm:
En ik wordt moe van menaen die niet meer voor zich zelf kunnen denken omdat het ze niet is bijgebracht….
Je moet ook gewoon op je gevoel rijden
@flippert: Iets wat vele mensen tegenwoordig niet meer hebben door alle hulpjes.
Goeie kans dat die mensen dan toch al een aantal borden “Mildura —>” volledig genegeerd hebben :P
@ar156sw: misschien kwamen ze van het zuiden aangereden :P
@darkpluisje: Naja, dan nog… volgens mij staan er in een land als Australië op 70km toch wel bordjes al… Maar, zeker weten doe ik dat niet :P

Maar goed, dan sta je dus volgens je iPhone in Mildura, je kijkt om je heen en ziet dat dat duidelijk niet het geval is. Dan zoek je toch een andere plaats op om naar toe te rijden of zo… 24 uur lang “verdwaald” zijn terwijl je een auto én een navigatiesysteem hebt (ook al zitten er wat fouten in)…?

Overigens snap ik mensen die een iPhone als navigatie gebruiken sowieso al niet… Veel te klein priegelschermpje :P Heb laatst voor iets meer dan 100 euro een TomTom XXl gekocht, werkt toch echt een stuk fijner…
Heet uitdunnen van een bepaalde bevolkingsgroep. Ik rij zo vaak tussen Adelaide/Sydney en Melbourne. Je moet flink van de hoofdweg afwijken om verkeerd te rijden. Elk normaal persoon in Australie weet dat de grotere dorpen alleen langs de rijkswegen liggen. Ook heb je zoiets als verkeersborden!!! Weer een idioot die verkeerd gereden is en er wordt gelijk een ophef van heb ik je daar over gemaakt. Doorlopen niets te zien jongens. :-)
Mja of je koopt gewoon de Tomtom navigatie voor je iPhone en dan is het probleem opgelost…
@Dimglor: loopt je accu alleen keihard leeg… Je mag op lader blij zijn als zo’n iPhone je auto-accu niet leeg trekt;)
@CBR600rr: Daar heb je inderdaad een punt ;-)
Want to get lost? There’s an app for that!
Zelfs bij lesauto’s zit overal een TomTom tegen de ruit geplakt, het wordt dus schijnbaar al aangeleerd om maar dat kastje te volgen. Vaak zat ook te zien op de weg, mensen die bij god geen idee meer hebben van welke kant ze op moeten. Zoals de disclaimer het ook altijd zeg: navigatie is een hulpmiddel. Volg dat kreng niet als een zombie, maar let ook eens op de situatie buiten de auto.
@RoT___: sterker nog, je moet tegenwoordig voor het praktijkexamen een stuk op de navigatie rijden. Lesauto’s moeten er dus wel één hebben! Nou vind ik dat ook niet helemaal onlogisch, aangezien iedereen zo’n ding toch wel gaat gebruiken kan je het ze maar beter leren (en dus juist ook leren dat ding niet blind te volgen).

Veel erger zijn lesauto’s met een achteruitrijcamera… >.<
@ar156sw: Precies, en na het behalen van hun rijbewijs stappen ze in hun corollaatje van 15 jaar oud en weten ze ineens niet hoe ze achteruit in moeten parkeren zonder dat ene paaltje te raken…
@ar156sw: Klopt, auto’s met parkeersensoren of achteruitrijcamera’s. En het ergste is: ze mogen ze bij het examen nog gebruiken ook… Ik reed af in een Corsa EcoFlex 1.3cdti. En nee, die had als enigste luxe electrische ramen + spiegels. Planken in z’n drie om in te voegen op de snelweg :-P. Was wel een lekker goedkope rijschool.
@RRenault: Ik herinner mij nog een maat toen hij net zijn rijbewijs had gehaald, reed in het donker weg zonder verlichting omdat hij gewend was dat ze in de lesauto automatisch aan gingen. Zelfde verhaal met ruitenwissers en de airco. En zo’n ouderwets contactslot, hoe werkt zoiets?
@RoT___: Dat ook ja… regensensoren, lichtsensoren… zou je op de snelweg tijdens je examen ook adaptive cruisecontrol mogen gebruiken eigenlijk? En zo’n “zelf inparkeren systeem”? (Dat lijkt me wel hilarisch trouwens.. “ok, parkeer hem hier maar even”, “OK!” *stelt parkeermodus in, zit achterover*
De kop hoort te zijn: ‘Australische politie’. Dit is een Nederlandse site.
@dafmaf: gun die mensen ook eens een vakantie.
Koop
Een
Kaart
@PeugeotGTI: Koop, Een, Android telefoon
@RRenault:
Heb ik al, een hele mooie zelfs.
Toch heb ik ook altijd een kaart bij me.
Het zal je verbazen hoe eenvoudig zo’n ding in het gebruik is.
Bijna net zo makkelijk als een spatiebalk.
@RRenault: vertrouwen op techniek is naïef
@RRenault: En installeer Sygic. Heeft geen internet nodig en werkt zeer goed. Desalniettemin ben ik nog te eigenwijs om de aanwijzingen op te volgen…
@RoT___: Ik dacht dat sygic internet nodig had? De mijne werkt in ieder geval niet als het internet niet op staat.
@SimonMc: Sygic heeft eenmalig internet nodig om de kaarten te kunnen downloaden, daarna is hij offline te gebruiken. Ideaal alternatief voor Google Maps navigatie dus, zeker in het buitenland.
@PeugeotGTI: Koop een spatiebalk.
@barchetta:
Ah ik zie dat u ook meedoet aan de trend op AB om kudo’s te scoren door bijdehante opmerkingen over comments ipv het topic te plaatsen?
@PeugeotGTI: Uiteraard. Een beetje marketing kan geen kwaad natuurlijk.
Ik begrijp nog steeds niet dat ik vroegâh overal kwam.
Kopenhagen, Koblenz, Barcelona, noem maar op.
Dwars door Parijs heen, geen enkel probleem.

Tegenwoordig ben ik -helaas- steeds meer en meer lid aan het worden van de grote groep onnozelen die niet meer zonder Navi kan.
Maar kan ik echt niet zonder Navi?
Ik rijd blindelings naar Zeebrugge of naar Marseille toe
en toch, toch moet dat rottige kastje aan.

En eigenlijk zijn het onnozele dingen, bij een wegopbreking of een bewuste omweg blijft het ‘keer om – keer om’ syndroom zich herhalen.

Ik ken wel drie routes om door Lille heen te gaan.
Waarom? ik denk zelf dat we steeds stommer worden.
En de electronica wiegt ons in slaap.
@desjonnies: Toen konden we het omdat het moest. Mijn voorkeur gaat nog altijd uit om eerst op een kaart/google maps de route in grote lijnen uit te zetten en wat wegennummers op te schrijven, maar ik geef toe dat het -inderdaad- toch wel erg makkelijk is om gewoon maar dat kastje tegen de voorruit te plakken.

Niet dat ik me daar teveel van aantrek, ik pak toch vaak genoeg nog even een andere route. Sinds kort heb ik ook een nieuw navigatiesysteem welke gewoon binnen 10 meter zijn route er op aanpast en niet meer gaat zeuren over ‘maak een U-bocht’, prachtig ding is het. Gebruik het voornamelijk als hulpmiddel op het moment dat ik dan toch echt hopenloos de weg kwijt ben…
@motoragent: Het is handig voornamelijk voor woonwijken die je niet kent, of iig binnen de bebouwde kom.
@kaasboerin: Klopt inderdaad, op hoofdwegen staat toch alles goed aangegeven. Beetje op de borden letten en je komt overal waar je zijn moet.
@motoragent: Juist daarom koop ik in het buitenland toch altijd een kaart. Met name in Midden-Europese landen helpt het een boel.

Eerst de grote lijnen uitzetten, en dan evt navi als backup gebruiken.
@kaasboerin:
Mee eens, ik gebruik de tomtom alleen voor het laatste stukje van de reis de stad in.
@motoragent: Kan mij hier compleet in vinden. Plan ook altijd eerst de route met Maps en versleep dan de route naar eigen wens. Vervolgens zet ik in de auto de navi aan terwijl ik weet dat ik op de borden zal gaan rijden. Waarom zet ik dat ding dan aan? Tsja, kan toch eens van pas komen in rare situaties. Pas één keer gehad dat ik het niet meer wist, juist net die keer uiteraard geen navi aan…
@desjonnies: ik heb nog plek in mijn dashboard! 5 euro per uur goed?
@desjonnies: Niet helemaal mee eens. Ik denk dat het sterk afhangt hoe je zo’n ding gebruikt. De techniek en kaartmateriaal vind ik als techneut geweldig. Het geeft zoveel meer informatie. Vooral als je vooraf je route plant/print en upload naar de GPS. Daarbij, wat staat er op het schermpje van de GPS? Gebruik je de vogelvlucht-mode (3D met daarbij de rijrichting=kaartrichting): kom je automatisch uit op het domweg volgen wat dat ding aangeeft. Je weet eigenlijk niet meer waar het noorden is en hoe je rijdt. Afgezien van wat bergwegen (wat voor bochten kan ik verwachten) gebruik ik hoofdzakelijk de 2D mode met kaartrichting naar het noorden. Dat geeft je ook direct de mogelijkheid om met gezond verstand beslissingen te nemen en eventueel borden te volgen.
U maakt kans een verschrikkelijke lijdensweg te lijden en te sterven door het gebruik van Apple Maps, weet u het zeker?
Akkoord/Niet akkoord

Mensen die 100% uitgaan van zo’n digitaal mapje verdienen het ook..
Tomtom komt met de super versie , genaamd Stomtom.
Gebruik je hersens als je rijdt.
@norge: Dat doet slechts een enkeling nog maar, we laten ons met zijn allen te graag ten prooi vallen aan de techniek. Niet alleen het rijden met de navi, maar ook het onthouden van het boodschappenlijstje en een rekensommetje maken. En hoeveel mensen kunnen tegenwoordig nog vijf telefoonnummers opdreunen? Nadenken hoeven we niet meer, de techniek doet het voor ons.
De Australische politie begaat een tragische fout.

Leg een kaarten map in je auto. Kan niemand meer kaart lezen? Stelletje retards!
@pokerface: Tsja, er moet ook overal “let op: lenen kost geld” en “roken is dodelijk” op staan..
Consumentenbescherming noemen ze dat.
Zó achterlijk zijn mensen tegenwoordig…….
Voor 0,89 cent heb je al een goeie map in de appstore.
Vroeger gebruikten mensen verstand, orientatievermogen en kaarten. ’t Is niet omdat die laatste tegenwoordig digitaal zijn, dat de eerste twee niet meer nodig zijn…
Naïef om te vertrouwen op techniek.
Tuurlijk, iedereen weet inmiddels dat Apple Maps ruk is maar om Apple Maps nou de schuld te geven van het verdwalen in een natuurgebied. Dat is gewoon domheid van de mens tegenwoordig.
hadden ze maar een Android toestel moeten kopen…dit is niet alleen accurater MAAR ook nog eens goedkoper!
@Jantje_555: En ingewikkelder. :)
@320ci: dat zeggen alleen Apple schapen die nog nooit met Android gewerkt hebben…
@RRenault: No you!……………
@RRenault:
Yep, en een Eiphone is nu due niet alleen meer dodelijk voor de mensen die ze maken maar ook voor hen die ze gebruiken….
Dat noem ik nogeens gerechtigheid….
@320ci: ik heb een appel en een Android. Die laatste is echt veel handiger, logischer en bied ZELF keuzemogelijkheden! Doordat ze bij appel voor jou denken, kom je daarom niet waar je wel wilt zijn :-D
Powered by google maps would’ve been better perhaps – my prefered information gatherer for iMobility. With a heads up display – with a line-drawing type graphic – as well as arrows and distances (like rally car assistance). With the constant tracking and communication of iMobility this sort of problem should excist.

The projection should be slightly to the drivers side in the middle of the window for the least amount of eye-distance – I think. If you reserve the car by phone and enter a destination then – it should automatically be communicated to the cars’ navigation.

I remember most of what I wrote then – including the “I don’t want your fucking money”. That was more out of “oh shit what the hell is happening” – don’t let the real world into my little game. Now that I’m an established martyr I can call it quits and become a rich asshole – I suppose. Make some room for the next rebel – because clearly my thing has run it’s course. I’m 30 now – I should walk the earth for 3 years and then ascent to heaven. Maybe that the thing. Milk the celebrity thing then disappear from pop culture. I actually forgot all about my Apple connection when I send people off to search for my name on the vwvortex forums. My attack at Jobs was more aimed at the 70% transportation usage of oil energy, and the daily show shows. I think it makes sense that global outsourcing of production will loose its financial benefits (which can and does actually harm our economy) as fossil fuel runs out. While we can produce alternatives – they require more effort to make – and as the population grows – the profitable means of production will be the one that uses the least amount of energy-materials. Being able to recycle your car in the iStream production model is a good example of that.

Is someone making the “iShopping” vans? Did they start applying my ideas at DSV? Did the DSV dude ‘laurent lavaux’ try to take credit at bpost for my wholesale stuff.

Obviously my wholesale doesn’t count as I am declared ‘ontoerekeningsvatbaar’. If everyone gives 15% of their wages then you’ll get the same effect without me having to give all of it. I intend to support three organizations this way.

I would’ve liked to have met Steve Jobs. I’m sorry he’s dead. I can appreciate his situation. It wasn’t personal. I was OCDing my way through my strategy. I often felt great apprehension but I couldn’t not do it. It was like taking a dump. Had to get it out of my system.

I’m willing to forgive and end the cycle of revenge. Now get me out of this fucking loop.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).