Politie tip: Strip een auto in minder dan 10 minuten

Auteur: , 38 Reacties

Hoe lang het duurt om een auto volledig te strippen? De politie van het Amerikaanse Houston laat zien dat 3 getrainde monteurs daar slechts iets meer dan 8 minuten voor nodig hebben. Goed opletten dus!

Het idee achter deze video is om te laten zien hoe snel criminelen je auto kunnen strippen om de onderdelen te verkopen, maar het is natuurlijk ook een mooie (onbedoelde) instructievideo voor mensen die een criminele carrière ambiëren.

Ik kan me namelijk zo voorstellen dat sommige mensen na het zien van deze video op ideeën komen of zich zelfs uitgedaagd voelen om dit nog sneller te doen. Let voortaan dus maar extra goed op als je je auto ergens parkeert. (via: carscoop)38 reacties

Wouwzes.. Verdomme zeg! O-m-g =_=”
Hebben ze ook video’s met hoe je een kluis open maakt?
james125 via iPad app
@norge: waarom, ben je de sleutel van je huis-tuin-en-keuken-kluis kwijt?
@james125: Nee ik dacht meer aan een leuke bijverdienste…
james125 via iPad app
Dat is snel, als je weet waar alles zit, dat verschilt per auto.
Zeker een waarschuwing, want dieven kunnen dit ook.
Voor de politie lijkt mij dit niet zo van toepassing.
Das wel heel snel
Maar wat wil de politie er eigenlijk mee bereiken? Het enige is dat ik er juist bezorgder om kan worden dat dit mij overkomt
@bonkers:

En als je bezorgder bent let je 1 beter op en 2 luister je beter naar oom agent wat die laatste natuurlijk heel leuk vind.
Je gaat je afvragen waar dat werkloon op de reparatiebon nou precies in gaat zitten.
@Larick: ze halen hier bv heel de deur eruit. Niet de handgrepen, snorlijsten, stootlijsten, spiegels, deurbekleding, ramen, rubbers en ga zo maar door. Kom eens langs bij mij in de spuiterij om te zien hoe het er aan toegaat voordat je begint te zeiken over prijzen die voor jou misschien niet reeël zijn! En pak dan meteen een schuurblok en verfspuit en probeer het eens voor het geval je denkt dat het allemaal zo makkelijk is als hoe het eruit ziet op tv:)
@dragspert:

thumbs up .. vakman ..
@dragspert: Ik heb eens in een garage gezien hoe een navi uitgebouwd werd, binnen 10 min dashboard er volledig in en uit. En niet op de volkswagen manier van een navi er uit halen. Maar ik wil niet weten hoe deze actie op de bon heeft gestaan.

Volgens mij gaan werkplaatstarieven per 6-10 min. Ook voor simpel onderdelen vervangen. Dat blijft verre van nodig, volgens dit filmpje
@Larick: Dashboard binnen 10 minuten er uit en er weer in? slecht teken, betekend namelijk dat ze het al heek vaak gedaan hebben, wat weer betekend dat er vaak iets stuk gaat.. ik kocht een ander merk als ik jou was :lol:
@dragspert: klein pikkie? String te strak ? Als auto gebruiker is dat toch gewoon een normale vraag man, als jij al zo reageert dan kom ik zeker NIET bij jouw me auto spuiten
@dragspert: Het enige wat ze hier inderdaad doen is het groffe werk. Lekker makkelijk strippen zo.
@Larick: strippen is iets anders dan een storing zoeken..
Beetje een onzin filmpje.
Tuurlijk kun je met 3 of meer ervaren monteurs een auto snel demonteren. En bovendien dit is Amerikaanse shit, dikke kans dat het gescript is en van te voren voorbereid aangezien 99% van de amerikaanse tv programma’s nep is imho.
Maar echt niet elke auto gaat zo snel uit elkaar, zeker een auto van 10 jaar of ouder zal langer duren, al was het alleen maar vanwege “verstopte” of vastgerotte boutjes/moeren/schroeven of inbusbouten die doldraaien etc etc.
Soms moet je die shit als laatste redmiddel uitboren of wegslijpen met een dremel cq haakse slijper, en dat kan best een uitdaging zijn als je er niet fatsoenlijk bij kan…
@Specht:

tis een serieus stukkie echter dan top gear iig ..
@Specht:

Tja maar brengt een 10 jaar oude auto strippen wel iets op?
@Hupke: Ligt eraan wat voor auto natuurlijk. Zijn er genoeg waarvan de onderdelen nog vrij kostbaar zijn, en op tweedehandsmarkt markt kan het ook nog aardig wat opleveren.
het demonteren gaat hier overigens wel om het grote spul. de panelen rondom, bandjes, stoelen etc.

de aandrijflijn zit er nog wel in, dat zal wel iets langer duren om te verwijderen.

Maar het is wel een leuke indicatie van een chopshop. zo is er een gestolen auto, zo zijn er ‘legale’ onderdelen
Joh,

Uit elkaar halen dat kan iedereen. Deed ik al met mijn vader’s radio! In elkaar zetten…Da’s andere koek.

Btw, ik heb nog een 31 jaar oude Gold “ter demontering” staan. Die strippen ze echt niet binnen 15 minuten.

:mrgreen:
@FrankypankyV8:

Gold moet zijn Golf…Na al die jaren nog steeds geen editknop?
@FrankypankyV8: in elkaar zetten kan ik! :mrgreen: goed, misschien niet alles, voordat je me aan het werk zet :lol:

bij de golf zit alles een beetje te vast geroest bedoel je?
gedwongenleaser via iPhone app
@FrankypankyV8: was je pa zeker blij mee, met die radio :)…
Daar kan ik nog wat van leren. Snelheid komt met de tijd ;)
kan je dus helemaal niks mee dat filmpje, ik parkeer mn auto namelijk nooit me de deuren, kofferbak en motorkap open..

heel leuk dat ze dit laten zien, maar je zult als crimineel zijnde toch eerst die deur open moeten breken voordat je de motorkap open kan krijgen.. dat lukt je vaak al niet meer bij moderne wagens..

OF, je haalt de onderplaat er onder weg, kunt met geluk net bij het kabeltje van het motorkap slot, en gaat op die manier te werk, misschien een tip waar je iets aan hebt..

je kan namelijk pas bumpers gaan jatten als de grill er uit is, en die krijg je pas los als je de motorkap open hebt, die je pas los krijgt als je de deur open breekt.. nja goed, de wielen kun je altijd meejatten.. ohnee! slotbout.. beetje jammer agentjes, niks mee bewezen..
bij nader inzien, misschien is het te doen :lol: ik had even niet gedacht aan ”raampje intikken”.. hopen dat alarm niet af gaat dan..
@dennisr: Bij een maatje van mij zijn de koplampen met LED ingebouwd, grill en logo’s allemaal zorgvuldig weggehaald. De ramen waren inderdaad ingetikt, waarna de motorkap is opengemaakt. Zo zijn de rest van zijn auto netjes weggehaald en hangt de frontbumper ook halflos.
WCC kan dit sneller.. en ik ook met me eigen corsa (d) in me eentje :P
@SpeedfreakR: tegen een muur zetten zodat alle onderdelen eraf spatten telt niet ;)
Tijd voor een wedstrijdje tussen deze gasten en die afrikanen uit Lord of War :)
Allemaal heel leuk en aardig maar normaal gesproken staat een auto niet open…?
Knap staaltje reverse engineering!
@dvt093:

Dat heeft daar toch helemaal niets mee te maken. Dit zijn gewoon kerels die een wagen demonteren.
en bij een gemiddelde garage zijn ze half uur bezig om alleen je voorbumper eraf te halen :p denk dat die jongens t wel vaaker hebben gedaan, niet alleen voor de politie
Dit oefenen, en dan bij je vriend die niets vermoedend de winkel in loopt, zijn auto helemaal strippen, en alles laten liggen, en toekijken EN LACHEN!!!
een motorkap zit vast met 4 bouten, deuren, zetels en wielen ook. de voorbumper met een stuk op 6, en een paar klemmetjes.
allemaal onderdelen waar je goed aankan, en die amper vast zitten. laat ze maar eens een stuurstang of een benzinetank verwijderen.
eigenlijk werken ze zelfs traag, ik kan de motorkap van mijn wagen waarschijnlijk sneller verwijderen op mijn eentje.

dat neemt niet weg dat een auto snel kan verdwijnen. 2 of 3 geoefende mannen halen je volledige auto uit elkaar in minder dan een dag, inclusief het verwijderen van chassisnummers en het in stukken zagen van het chassis.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).