Politie: (weer) extra controlegolf op mobiele telefoon

Auteur: , 77 Reacties

Daar gaan we weer...

Eigenlijk is het elk jaar hetzelfde liedje: de politie lanceert met veel bombarie een indrukwekkend najaarsoffensief. Zo heeft justitie de aandacht te pakken, en kunnen de kranten hun voorpagina weer met dikke chocoladeletters vullen. Win-win.

Bij slecht weer gaat het op de snelheid, rond de feestdagen op alcoholische versnaperingen, in het voorjaar pikken we de linksrijders er maar eens uit, en een paar maanden daarna moeten de dames en heren goed op de rode kruisjes letten. Veel geschreeuw en weinig wol als je het mij vraagt.

Het ware stokpaardje van Agent Bromsnor is echter wel het handheld bellen of internetten. Ze hebben hier groot gelijk in, want met name de muppets die tijdens het rijden even hun Facebook checken of een tweetje sturen (YOLO!) mogen wat mij betreft een paar weken met de bus. Inmiddels bedraagt de boete hiervoor 220 euro, en de politie gooit er maar weer een najaarsoffensief in, net zoals dit al eerder gebeurde.

Opgelet dus, want er wordt binnenkort (weer) met extra enthousiasme op het gebruik van de (smart-)phone in de auto gecontroleerd. We zijn benieuwd of we dit ook in de boetestatistieken terug gaan zien.

Foto: autojunk.nl77 reacties

Hoe kunnen ze dit dan meer controleren dan normaal?
@straatpiraat: ze komen naast je rijden en luisteren heel goed of je je telefoon opneemt
@straatpiraat: Overwerken denk ik. Haha
@straatpiraat: Twitter in de gaten houden. “Ik stap nu in de auto“, waarop ze je gaan volgen en spammen.
@kaasboerin: Die cops op de foto zijn Zaandamse Popo toch? Of is dat niet bij het Bastion hotel bij het industrieterrein?
@E34M5Touring: Lol! Krijg nou takken.
Scherp van je. Achter die wagen staat overigens ook een flitsert, dus niet uit laten rollen als je van de brug af rijdt (maar dat wist je al dunkt me).
Bij de tankstation staat er ook vaak een motoragent te laseren.
@kaasboerin: Yup, vlak bij mijn oude kantoor. Vandaar. Zowel stad in als stad uit staan ze er vaak. Ook bij die fietsbrug.
@kaasboerin: “Scherp” is relatief.. die foto is al een half jaar oud en hij twijfeld nog steeds of het die plek is.
@eklasse: Tijd maakt een foto niet eckt duidelijker..
@kaasboerin: kut Instagram
Ik vind het goed dat er op gecontroleerd wordt, maar ik begrijp dus écht nog steeds niet waarom handheld bellen achter het stuur niet mag en een Big Mac menu naar binnen werken wel…
@stanoow:
Eeen bigmac naar binnen werken is gewoon dom werk waarbij je niet hoeft na te denken.
Bij bellen heb je toch iets meer aandacht nodig : Toestel vasthouden, praten, nadenken en luisteren.
En al dit multitasken is nogal moeilijk voor de mannelijke helft van de bevolking.
Ik lees dit nieuws vanuit de auto…
@lemster: that´s the spirit! +1
@lemster: Op een skelter kan dat ook nog wel..
@lemster: Als passagier mag je ook gewoon je telefoon in de hand houden. Zo streng zijn de autoriteiten nou ook weer niet..
@lemster: Stilstaand voor het verkeerslicht mag het.
gewoon een telefoonhoudertje voor je dashboard bestellen. Kun je internetten, twitteren, facebooken zonder dat de popo’s je iets kunnen maken.
Waarom speelt de NS hier niet beter op in? Maak een reclame campagne gericht op jongeren. Facebookend naar je werk? Neem de trein ipv de auto. Gratis WiFi. Zoiets… Hebben de grote mensen weer meer ruimte op de weg! ;)
@Svenska_Aeroplan_AB: Niet alle treinen hebben WiFi, moeten ze dat eerst fixen dus..
@insurgent: … en met dat gratis is het binnenkort waarschijnlijk ook afgelopen…
@Svenska_Aeroplan_AB: Omdat de NS zelf ook wel weet dat de meeste smartphones te weinig accu hebben om een hele treinreis uit te zingen.
@lemster: Ofwel, reden voor NS om eens te zorgen voor stopcontacten in de trein. Maakt het werken op de laptop ook handiger, niet meer onderweg een lege accu. Buitenlandse treinen hebben ze al, werkt perfect.
@RoT___: In de 1e klas van de intercity’s zitten ze wel, haha.
Nederlandse treinen ook, maar dan moet je wel een kaartje 1e klas kopen :)
@sir_smokalot: De treinen zijn in de 2e klas al duur zat, ze kunnen het vergeten dat ik dan nog meer ga betalen.
@RoT___: Yep, en daar komt bij dat ik regelmatig vieze stinkzwervers en/of hangtuig in de 1e klas aantref die 100% zeker geen kaartje hebben betaald.
Maar er wordt misschien 1x per 3 maanden gecontroleerd op dit traject.
@Svenska_Aeroplan_AB: Ze lokken kinderen toch al met het spotje dat Nick en Simon altijd in je trein zitten.
@Svenska_Aeroplan_AB: Doen ze al, alleen werkt dat WiFi NOOIT..
En als het niet zo peperduur zou zijn om je auto te parken in 020 had ik allang al afscheid genomen van die tijfus zug.
@kaasboerin: Ja, maar echt gericht op social media.
@kaasboerin: €34 voor een retourtje 020 met de zug vanuit het oosten. Kan beter de auto ergens in een naastgelegen dorp dumpen en dan de bus pakken.
@RoT___: o ben jij dat ;)
@Svenska_Aeroplan_AB:

Ze hebben wifi in een groot deel van de intercity’s, maar uit ervaring kan ik je zeggen dat het volledig bagger is.

super traag. Mijn telefoon als wifi hotspot (op eigen internetbundel) en het was vele malen sneller.

Het mooie is ook nog dat de ns “het gratis houdt tot eind 2012, daarna kijken ze nog”.
Als het betaald wordt flopt het meteen. Miep die 1 keer in de trein zit en even handig haar mailtje kon lezen gaat er niet voor betalen. mensen die zakelijk op internet zitten in de trein hebben een eigen bundel (zowel voor betrouwbaarheid als voor beveiliging, de beveiliging van het ns netwerk is echt slecht. je kan met een beetje klooien zien wat iedereen doet).
Ben een keer aangehouden terwijl ik via een portofoon aan het “bellen” was. Hier was (gelukkig) dus geen reden om mij te kunnen beboeten. Daarom hebben veel Polen dus ook een bakkie in hun auto. Eigenlijk dezelfde afleiding maar minder kostbaar bij betrapt worden.
@zanveld: en nu verwacht je dat iedereen zijn Samsung of apple inruild voor een bakkie? of wat is het idee van deze info die je met ons wilt delen?
@zanveld: als het echte NSB’ers zijn die je aanhouden, krijg je gewoon een artikel 5.

Ga je hier tegenin? Prima dan krijg je er ook nog een EMG-cursusje bij
@desoper: Dan moeten er wel feiten of omstandigheden zijn waaruit blijkt waarom je gevaar of hinder veroorzaakt.

Alleen een spreeksleutel vast houden is geen probleem want dat doet de politie zelf ook.

Veroorzaak je gevaar dan is de politie vervolgens geen NSB’er maar heb je gewoon recht op dat PV.

(fuck, nu ben ik echt een betweter hè)
Jammer dan, weer wat voorzichtiger zijn met de Flitsmeister pop-upps wegklikken de aankomende tijd.
@varln1991: Telefoon strategisch neerleggen dat je hem zo weg kan drukken, doe ik ook met FlitsNav. Kan zien waar hij voor waarschuwt en het daarna wegdrukken zonder de telefoon op te hoeven pakken.
@RoT___: Heb de telefoon(tijdens werk) altijd in de bekerhouder staan, zo hebben en oom agent en de baas(achterin) er geen last van.
@varln1991: Is dat illegaal dan?
@kaasboerin: Voor zover ik weet wel, wat zou er niet legaal zijn?
@varln1991: Goeie vraag!
Maar flitsers kun je toch ook gewoon bijv. via de radio horen, waarom zou de app dan verboden zijn.
@kaasboerin: Ik ben directiechauffeur, de baas zit achterin te werken en houd er niet van als er dan muziek op staat.
Ik luister wel muziek via een oortje, maar geen radio. Bovendien geeft Flitsmeister 500 meter voordat ik bij een mobiele controle kom een seintje en doet de radio dat niet. ;)
@varln1991: Klopt gebruik het zelf ook, maar volgens mij is de app gewoon legal.
@kaasboerin: Dat mag ik hopen. Al zou het illegaal zijn, het is niet te controleren lijkt me.
@varln1991: Kunnen ze moeilijk controleren, op het moment dat de agent je aan de kant zet druk je de app even weg en zeg je dat je de flitser zag staan. Hij kan geen signaal opvangen van je app, dus geen heterdaadje. Tenzij je natuurlijk met je telefoon in de hand zit, maar dan zal de boete voor de telefoon in de hand zijn.
Prima!!! Aanpakken dat \’bellen in de auto tuig\’… werd van de week nog bijna van m\’n fiets gereden door bellende miep in RangeRover… had flink pijn kunnen doen…
Nu vind ik het aanpakken van niet handsfree bellen een prima zaak hoor, want de meesten kunnen het niet. Maar het is al aangetoond in verschillende onderzoeken dat het verschil met handsfree bellen nihil is en dan vind ik zo’n controle golf een beetje misplaatst met de reguliere controles pakken ze er al genoeg. Dan heb ik liever dat er een actie tegen onnodig linksrijden wordt ingezet. Zo voorkom (let vooral op dat woord voorkomen, want: oorzaak & gevolg) dat de forens zich laat verleiden tot het zeer functionele rechts inhalen. Twee vliegen, één klap!
Wat is er mis met het opnemen en dan de telefoon op handsfree zetten? Die methode gebruik ik altijd, werkt perfect. Even opnemen en daarna de telefoon op het been neerleggen, agent ziet geen telefoon en ik heb mijn beide handen nog tot mijn beschikking. Heb geen carkit in de auto, deze methode bespaart me zo’n duur en lelijk ding.
@RoT___: En toen moest je hard remmen en lag je telefoon onder je rempedaal… Jammer!
@potver7: Idd, en dat er vervolgens een knopje afbreekt en in je keel schiet waardoor je moet hoesten en andere besmet met polio waardoor er een epidemie uitbreekt en half europa binnen 5 jaar aan polio lijdt..
@potver7: In welke auto komt het rempedaal tot op de vloer bij het remmen? Ik denk dat je ook wel voldoende remt als je iPhone van 7,6 mm dik onder je pedaal ligt.
@potver7: Kwestie van de telefoon goed neerleggen, ding ligt bij mij dusdanig dat als hij er vandoor gaat, hij bij de handrem of tussen de benen belandt. Met hard remmen blijft hij liggen (ervaring), bij een snel genomen rotonde wil hij nog wel eens weg glijden.
220 euro das zuur als je gepakt wordt hahaha daar heb je best een sjiek bluetooth headsetje voor (al wordt Fuckboeken best lastig met een headsetje…)
Als ik aan het rijden ben, dan rij ik.
Ben ik niet geinteresseerd in wie er nu wil tegen me wil aanlullen.
Ze spreken maar een boodschap in en ik bel wel terug.

We zijn zolangzamerhand allemaal neurotische communicatie freaks aan het worden.

Kinderen die achterin zitten te gamen omdat hun ouders de moeite niet meer nemen ze cultureel op te voeden, omrijden om een kerk te zien, een (auto)museum of ze van de geschiedenis van een bepaalde streek op de hoogte te brengen waar je doorheen rijdt.
Wij verveelden ons bijna nooit achterin de auto.

Ik weet dat Noord West Frankrijk ooit Nederlands is geweest, simpelweg omdat mijn Vader destijds te tijd en de moeite nam om ons de plaatsjes daar te laten zien, de kerk van Duinkerken waar de kogelgaten van de tweede wereldoorlog nog inzitten, de Vlaamse velden waar de loopgraven uit de eerste wereld oorlog waren rond Ieper.

98% van de mobiele telefoon gesprekken die je voert zijn gewoon nutteloos, tenzij je arts bent.
“Hoe laat ben je thuis”

Wat eten we vanavond?

Ga jij daar en daarnog naartoe

Harrie heeft gebeld of we nog komen.

Zie ik je nog in de kroeg straks

He ik krijg nog geld van je

Weet je nog dat we vanavond naar de bioscoop gaan?

Trek in Pizza?
@desjonnies: Ik neem maar aan dat het allemaal cynisch bedoeld is?
@desjonnies: Inderdaad, de prioriteiten van tegenwoordig.
Kan me ook hevig irriteren aan die gesprekken die ik hoor in de trein.
Rennen naar hun stoel om vervolgens vliegensvlug hun partner te bellen die ze over een halfuur toch wel zien.
En dan uren slap ouwehoeren over de tint van ’t behang.
Geen leven.nl
@kaasboerin:
Mijn vrouw.
Deed het ook altijd.
Tegen me aanlullen als ik onderweg naar huis was.
Kwam ik thuis, zei ze “Wat ben je toch stil”
“Praat is tegen me joh! ”
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
@desjonnies: Herkenbaar..
@desjonnies: Ik weet niet of ik het op dezelfde manier zou verwoorden, maar je hebt wel gelijk. Zeker wat betreft de opvoeding. Vroeger zaten we met ons gezicht tegen de ruit gedrukt om de omgeving op te snuiven. Nu zitten kids met hun gezicht tegen het glas van hun telefoon, Gameboy of Nintendo gedrukt. Staat los van dit onderwerp, maar het is wel iets wat ik als slechte ontwikkeling zie.
@lemster: Zeker een slechte ontwikkeling, maar dat is met wel meer moderne spullen. Ondanks dat mijn vader vroeger de route donders goed wist, liet hij toch altijd mijn broer en mij de route opzoeken op de kaart. Potje ruziën met mijn broer wie de beste route vond. Zodoende een goede topografische kennis van Frankrijk opgebouwd. Als ik tegenwoordig mensen vertel van het rijtje Metz-Nancy-Dijon etc. kijken ze me verbaasd aan dat ik het zo op dreun.
@desjonnies: Dat percentage zal ik toch met een korrel zout nemen. Ken genoeg mensen die flink wat zaken afhandelen via de telefoon, waarbij ook velen dat onderweg doen.
He, in oktober controleren ze toch altijd fietslampjes?
@kaasboerin Stond er net ook een bij BMW in Zaandam, die heb ik vriendelijk verzocht weg te gaan. (eigen terrein, werk bij BMW)
Die staat nu waarschijnlijk een stukje verderop.
@insideman: Jij bent de man met de leipe 335i? :)
@kaasboerin: Bedoel je die witte? Die overal dwars naar toe rijdt?
@insideman….nee die werkt echt niet bij BMW hoor ;)
@insideman: Hoe kan dat dan??
Want die heet ook Niels en die zie ik wel is bij Maaral in monteurkledij.
@E34M5Touring: Exactemundo. :)
@kaasboerin: Hahahaha check je msg
@kaasboerin….dat is ze normale kleding…en hij komt hier wel is…
@insideman: Wat gezellig! :’)
Had laatst ook een vrouw op mijn bumper zitten omdat ze aan het whatsappen was… Als straf heb ik der hele bumper er maar afgetrokken met mijn trekhaak toen ik wegreed…
@PannE: sterk verhaal.
Naar je wegenkaart kijken om de juiste weg te bepalen terwijl je rijd mag,je gsm in de handen houden om een smsje te lezen mag niet..?? Ik ken iemand die terwijl hij aan het rijden was naar z’n mobieltje keek om het uur te weten en daarvoor een boete heeft gekregen! Hij zij nochtans dat hij niet aan het smsen was maar enkel het uur bekeek op z’n gsm. Oom agent zij:”als u dit kan bewijzen heb je kans om dit niet te moeten betalen” Kerel zij:”maar dit kan ik toch niet bewijzen?” Oom agent:”inderdaad.. :)” Kan dit wel?!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).