Politieagent mag mierenneuker genoemd worden

Auteur: , 73 Reacties

En dat is door de Hoge Raad bepaald, dus u komt ermee weg!

Sietze Jan V. werd door een Almelose politierechter en later in hoger beroep veroordeeld zonder straf omdat hij in 2010 een agent mierenneuker had genoemd in Enschede nadat deze hem een blikje bier verplichtte af te staan. Sietze Jan liet het er niet bij zitten, maakte er een principezaak van en stapte naar de Hoge Raad. Resultaat: vrijspraak.

De Hoge Raad bepaalde dat mierenneuker (past niet op een parkeerkaartje) roepen naar een agent niet strafbaar is. Het woord wordt niet per definitie als belediging gezien en is afhankelijk van de context waarin het gebruikt wordt. Sietze Jan gaat dus vrijuit. En terecht, waarom heeft de Almelose politierechter niet gewoon even de historie gecheckt om te kijken of hij toevallig belastingcenten aan het verspillen was? Iedereen weet dat het woord mierenneuker als complimentje bedoeld is namelijk. Wellicht is het handig als meneer de politierechter voortaan even checkt welke bijnamen er wel en niet toegestaan zijn. Sterker nog: kunnen ze geen lijst opstellen met bijnamen die we niet mogen gebruiken? Dan kunnen we die -net als dit vonnis– uit ons hoofd leren en is er nooit meer discussie.

Lezersvraagje: wat is de beste bijnaam voor een agent volgens jou?73 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Maar feit blijft dat die agent die zo genoemd werd een nogal kleine pik heeft en grote tenen.
@rotarypowah: gros van de agenten…
Gewoon altijd ‘ja, meneer agent’ aan elke zin plakken.
@jolig: vinden ze inderdaad erg leuk om te horen hahaha
@jolig: Moet je niet toevallig een ‘vrouwelijke’ agent voor je hebben.
Beste bijnaam? Ambtenaar.. Dat is pas een legaal uitschelden..
Zolang je zegt: “Naar mijn persoonlijke mening ben je …. ” mag je toch alles zeggen?
Persoonlijke meningsuiting is nl. een basisrecht en kan dus niet beboet worden etc
@druon:

Ook aan vrijheid van meningsuiting zitten grenzen..”behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.” Banaal gezegd komt erop neer dat er grenzen kunnen worden gesteld aan de uitingsvrijheid. Je hebt je mening zolang je een ander daarmee niet schaadt. Geen zin heeft het om er bij te zeggen: “ik vind…..etc”. Ben je een ander aan het schaden, dan zijn de grenzen van de vrijheid van meningsuiting overschreden.
Als je gewoon beleefd doet en redelijk bent scheelt het je veel meer geld. Van de 10x dat ik ben staande gehouden ben ik er daardoor 7x goed vanaf gekomen. Zo zie je maar…
@2SLOW4ME: Niet buiten proporties slordig rijden helpt ook.
Zolang je niet met ziektes gaat schelden, vind ik dat je alles mag zeggen tegen een agent. Als iemand mij uitscheldt wordt diegene toch ook niet bekeurd? Een politieagent wordt er nota bene nog voor opgeleid op dat soort dingen te negeren…
Gewoon altijd naar hun legitimatie vragen, zelfs als het er twee zijn. Worden ze mega-pist van maar tis je goed recht!
Ik vind jou een mierenneuker, ik vind…., ik vind….. Nooit strafbaar
@maxx1:

Zelfde als je zegt hé klootzak tegen een agent ( als je zijn richting kijkt ) en vervolgens als hij je daarop aanspreekt het volgende zegt: Waarom voel je je aangesproken ? Het was voor de gast die achter je stond.
@maxx1: Jongen, je leeft in een fantasiewereld als je dat gelooft.
Schelden werkt niet. Bezwaar aantekenen en de man afbranden in de rechtzaal met argumenten. Niets mooiers als de rechter daar in een uitspraak mee instemt. Jammer dat die losers nooit het lef hebben om zelf bij zo’n rechtzaak aanwezig te zijn, maar ik neem aan dat ze wel een afschrift van de uitspraak ontvangen.
@midasracer: Bezwaar aantekenen ook niet want die rechters laten je alle hoeken van de kamer zien voor je wint… Die vent had beter d boete kunnen betalen, dan was hij goedkoper uitgeweest
@maxx1: Als je de zaak wint, worden alle onkosten door de tegenpartij vergoed.
@aallex: tegen de politie.. dan betaald hij het indirect nog steeds zelf.
@aallex: ZEKER niet !!! Je moet alle proceskosten ZELF betalen (in dit kloteland). Je krijgt maximaal een vergoeding van € 500,-, dat gebaseerd is op een uitspraak van 1943 !!!
@Megakix: Het hangt ervan af welke kosten gemoeid zijn met de aard van de rechtszaak. Pas geleden nog een uitspraak gezien waarin iemand veroordeeld is tot het betalen van 2100 euro aan proceskosten aan de wederpartij. En bij het in bezwaar gaan tegen een boete of beschikking hoef je geen advocaat in de hand te nemen, en het proces zelf is gratis.
@Benz65: …beetje eigen rancune tegen het rechtssysteem. Vorige jaar 17.000 aan advocaatkosten kwijt in een rechtzaak. Vandaar. En DUS geen compensatie.
@Megakix: Dat is inderdaad een vies geval wat vaker voorkomt. Rechtsbijstand? Maar dat zijn dan ook prutsers pur sang.
@Benz65: ik móest winnen, dus schakelde een goede advocaat in. Rechtzaak gewonnen. So far so good. Schadeclaim vastgesteld en vergoeding advocaatkosten. Laatste gebeurt dus gewoon niet (gemaximeerd op 500 euri).
@maxx1: Toevallig een zaak tegen een motoragent gewonnen die vond dat ik te hard had gereden. Maar dat was onmogelijk, dus die gast met keiharde wiskunde gevloerd.
@midasracer: Het ergste is misschien nog wel dat deze eikel dat waarschijnlijk al veel vaker geflikt heeft.

Behalve dat jij je boete niet hoeft te betalen vind ik dat dit soort zielige mannetjes meteen gedegradeerd moeten worden naar parkeerwacht
@midasracer: Schrijf je een bezwaarschrift krijg je een uitnodiging om voor te komen in de rechtszaal. Belachelijk
@maxx1: klopt en het ergste is dat als je de boete betaalt je goedkoper uitkomt dan wanneer de rechtzaak wordt gewonnen door jouw! reken maar uit 1dag niet werken rechtzaak betalen en alle steelkosten die daarbij bij komen en daar komt stres nog bij ook!! Zelfs al heb je helemaal gelijk ben je altijd de LUL in dit mierenneukerlandje!!!
@midasracer:

Proficiat, daarvoor moet je dan toch ook wel sterk in je schoenen staan.
@maxx1: Rechters hebben er weinig mee te maken, alleen de OvJ en dan krijg je ook de slechtste tegenover je omdat de goede bezig zijn met zware misdrijven.
Als je ervoor zegt ‘ik vind’ dan kan je haast alles zeggen, want in nederland heb je vrijheid van meningsuiting is mij verteld.
Wat een getreiter allemaal.
Wat is er mis om gewoon met agent aan te spreken.
Al het andere heeft alleen maar tot doel om hem in de zeik te zetten / te beledigen.
En triest dat je met een belediging nog mee weg komt, want dat was wel het doel van het gebruiken van het woord “mierenneuker”.
En ik vind dat het miereneuker moet zijn, want je kunt maar één mier tegelijk neuken!!!
@Hubert: Ik kan er 3 tegelijk doen..
@kaasboerin:
Foto’s !!!
@Hubert: Ik kan niet wachten tot ik een agent miereneuker kan noemen.. tuig van de richel is het! ze zijn het niet waard om met agent aangesproken te worden..

kom nou, wij pesten hun? ze pesten de burgers 24/7 met hun gemiereneuk!
Ja hoor grote jongen, maar ga dan ook niet klagen als oom Agent rustig zijn tijd neemt als er bij jou in huis een inbreker staat…
@sir_smokalot: Dat doen ze toch al.. weet ik ook uit ervaring, heb het geloof ik al eens eerder gezegd, ik hoef de hulp van een agent niet..
@dennisr: Hou wel rekening met het volgende: ‘Het woord wordt niet per definitie als belediging gezien en is afhankelijk van de context waarin het gebruikt wordt.’
@dennisr:
Als ik jouw reactie zo lees vraag ik me af wie er hier nu tuig van de richel is.
En ben ik blij dat er politie is.
Ik heb er nog nooit problemen mee gehad.
En de enige bekeuringen die ik de afgelopen 25jaar heb ontvangen waren flitsboetes of bekeuringen onder mijn ruitenwisser.
Iedere keer bij een staande houding kon ik me er onderuit lullen (tot aan 125 rijden op een 80kmh weg).
Als je maar netjes en respectvol blijft.
En als de agent dit duidelijk niet is, hoef je jezelf nog niet te verlagen tot zijn niveau.
@dennisr:

Ze handhaven de wet en ja soms gebruiken ze hun machtspositie te persoonlijk, omdat ze niet goed genoeg worden getrained om neutraal te blijven als de gemoederen hoog oplopen. In dat geval als een agent daar misbruik van maakt, dan vind ik dat je een agent best op z’n bek mag klappen.
Laatst zag ik ook op tv bij overtreders. Een jongen vroeg wat hij verkeerd had gedaan en waarom hij een boete kreeg. Waarop de agent zei: je hebt fietsen omgeschopt. Vervolgens blijft hij erop hameren dat het niet zo is en de agent zegt: er zijn getuigen. Vervolgens vraagt die jongen waar zijn die getuigen dan en blijft erom vragen, totdat die agent het zo zat is, dat hij hem maar besluit om te arresteren.
In dit geval kan je je afvragen of een agent dan zijn ambts positie misbruikt om zijn eigen gelijk te halen en niet af te gaan voor de lopende camera. Op basis van wellicht een suggestieve observatie. Zo’n agent kan het bewijs niet leveren en schrijft toch een boete uit.
Dat vraagt om doodslag voor die agent.
@bempi: Een flinke lap text voor zoveel bullshit…… Doodslag voor de agent omdat jij het niet eens bent met het feit dat iemand bekeurd wordt voor het slopen van andermans eigendom……. Hele gezonde manier van denken…
@E34M5Touring:

Je moet beter leren lezen of je loi opleiding snel afmaken :lol: ‘Op basis van wellicht een suggestieve observatie. Zo’n agent kan het bewijs niet leveren en schrijft toch een boete uit’.
Het is algemeen bekend dat agenten voor de kleinste zaken die met een goede waarschuwing / sisser kan worden opgelost alsnog een boete uitschrijven.
Uiteraard ben ik fel tegenstander van zinloos geweld, maar soms is dat de enige oplossing tot extra waakzaamheid. We blijven uiteindelijk mensen die zich blijven ontwikkelen tot perfectie.
Beetje omgekeerde wereld als je hierom loopt te piepen, terwijl diezelfde ambtenaren over de grenzen worden vermoord ( irak ).
@bempi: Jaa die Irak vergelijking gaat wel op…. Die worden vermoord door zelfmoordterroristen en niet door mensen die een bekeuring krijgen omdat ze (wel of niet whatever jouw verhaal)iets aan het slopen zijn. Bovendien zeg je tegen zinloos geweld te zijn maar een comment daarvoor heb je het nog over een agent op zijn bek slaan en doodslag. Misschien zou een LOI cursus voor jou ook geen overbodige luxe zijn. Bovendien ga jij er van uit dat de agent geen bewijs kan leveren omdat die getuigen niet direct naar de verdachte wordt gebracht, maar dat zijn ze helemaal niet verplicht. Dat hoeft pas bij eventuele rechtsvervolging.
@E34M5Touring:

Of je in Irak zit of Nederland. Beide ambtenaren voeren handelingen uit die onnodig zijn en aanzet tot zinloos geweld. Alsof je voor een boete van € 38 een procedure gaat starten. Lekker onzinnig….
En ik ‘VIND’ dat als je onterecht een boete krijgt, je daar best voor mag vechten als je in je goedrecht staat. Een agent heeft niet altijd gelijk, maar probeert dat altijd wel uit te oefenen d.m.v zijn ambt.
Want zeg nou zelf. Jij bent ook niet verplicht om een boete aan te nemen die een agent uitschrijft. Ren gewoon weg :)
@bempi: Dus als JIJ VIND dat je een onterechte bekeuring krijgt mag je een agent totall loss slaan. Keep shoveling crap and you’ll end up with a pile of bullshit soon enough…..
Jij wil er gewoon een bananenrepubliek van maken. Good luck with that.
@E34M5Touring: lol dat is het al. maar als jij achter dit beleid staat prima. Ik blijf liever rebels dan slaafs. Zeker met de wetenschap dat dit niet 100% zuivere koffie is als het komt op rechtvaardigheid en eerlijkheid. :)
Ik kan me nog een uitzending voor de geest halen van wegmisbruikers of blik op de weg waarbij er een duitse vrouw werd aangehouden door een “stille” politie auto. Die wou niet meewerken totdat er een “echte” politie auto was bijgekomen. Super mooi, gewoon net doen alsof je het zaakje niet vertrouwt en melden dat je wel mee rijdt naar het politie bureau. Iedereen kan tenslotte een pasje/badge namaken of wat politie stikkers op zijn auto’s plakken (see gumball).
Ik denk dat je ze daar nog het meeste mee in de zeik neemt!
Of gewoon net doen alsof je of doof of geen nederlands spreekt moet je kijken hoe die ambtenaren dan beginnen te zweten!
Hoi = Het Oplage Instituut?
Want ’t is natuurlijk superstoer om agenten te pesten…
@MARS: ach, dat gebeurde toch ook bij hen op de MAVO ? ;-)
@Megakix:

Het is nog altijd het Mavo, immers spreekt men van het onderwijs!
Sorry mensen maar is Nederland nu een democratie met vrijheid van meningsuiting of wordt dat ook al in de kiemsmoor gelegd.
In mijn opinie zijn er agenten, niet alle dus, die ik gewoon boerenlullen of klootzakken noem. Andere agenten zijn nog immer op de hoogte van hun voorbeeld functie en gedragen zich ernaar terwijl meerendeel van het korps zich inmiddels machtig maakt aan hun bevoegdheid en deze bevoegdheid misbruikt! Dus al met al miereneukers, klootzakken, eikels, mafkezen ik vind dat het allemaal moet kunnen immers als zij ons nu eens klootzakken noemen hebben we dan hetzelfde recht om te gaan procederen jegens hun? nee helaas dit is Nederland dus de ambtenaren gaan vrijuit.
@schuifmuis: in de kiem gesmoord…
@schuifmuis: Vrijheid van meiningsuiting is een verworven recht waar je verantwoordelijk mee om dient te gaan. Kansloos agenten afzeiken zou mijns insziens maar een gevolg mogen hebben: hogere boetes! Je dient respect te hebben voor de authoriteiten, en die rechter is mijns insziens dan ook gewoon fout…
@schuifmuis:

De meeste mensen kennen hun rechten niet en poneren vervolgens flauwekul. Een treffend voorbeeld ben jij. Als jij door een ambtenaar wordt beledigd dan kan jij hiertegen wel procederen. Hierbij verwijz ik je naar art. 261 Wetboek Sr (belediging/ smaad). In verband met de onschuldpresumptie moet jij echter kunnen aantonen wat een opsporingsambetnaar heeft gezegd. Slaag jij hierin en is de opmerking inderdaad beledigend van aard, dan staat daar tegenover een sanctie.
Als je écht met een onredelijke ambtenaar te maken hebt zoals ik van de week had in ’t centrum van Rotterdam, ik parkeer m’n auto en loop naar de dichtsbijzijnde kaartjesautomaat om een kaartje te halen (chipknip only), en kom erachter dat m’n chip helemaal leeg is, dus ik loop bij de zaak naar binnen waar ik moest wezen en vraag een chipknip te leen, loop naar buiten en inmiddels staat meneer de stadswacht al bij m’n auto, met de mededeling dat ik toch écht een boete ga krijgen, omdat ik een winkel uit ben komen lopen terwijl het daar een shop ’n stop area o.i.d. is :?

Dus ik pissig en vraag hem rustig of die dit serieus meent? maar meneer was inderdaad bloedserieus en begon al driftig te tikken op z’n apperaatje, toen kwam die winkeleigenaar naar buiten lopen en zegt dat ik nog geen 10 sec binnen was blabla, maar hielp allemaal niks ik kwam een winkel uit dus boete zegt die.. Toen heb ik hem op zn Rotterdams toch wel een paar ziektes toegewenst en snapte ik ook direct waarom die parkeerwachters soms gewoon een paar goeie stompen krijgen

Uiteindelijk toch geluk gehad door naar z’n collega toe te lopen, daar m’n verhaal te doen en hij was wel redelijk (Nederlander) en mocht alsnog een kaartje halen.

Respect voor stadswachten is in ieder geval weer keihard gedaald
@rijbewijzer:

Maar ik bedoel dus te zeggen je kan het beste rustig blijven en goed blijven nadenken, als ik niet naar z’n collega toe was gegaan had ik ‘m sowieso gekregen namelijk
@rijbewijzer: stadswacht is geen politie!
@MARS: Zelfde volk. Stadswachten zijn ambtenaren die nooit politieagent hebben kunnen worden, of die het heel graag willen zijn! Je hebt er ook vrijwel geen opleiding voor nodig
@rijbewijzer: LWOO opleiding… (< Mavo)
Bijnamen: Tokkie met een Stokkie & BDSM freaks.
Maar de vraag is nu: heeft hij z’n blikje bier nog terug gekregen?
Snap hem niet….. Noem vriend Agent al jaren van alles, dus ook mierenneukert…
No problemoooo
Toen ik de titel en het plaatje zag dacht ik dat het over een heel ander artikel was.
Een vriendin van me heeft ooit een agent ‘geholpen’ om haar identiteitskaart te lezen (hij zag er ook echt niet snugger uit) wat ook als een belediging werd aanzien door de agent in kwestie. Toen die even later besefte dat je eigen naam voorlezen en doen alsof de agent niet kan lezen geen belediging is heeft hij haar maar voor iets anders bekeurt. Nooit geweten wat daar nu eigenlijk van geworden is.
“Tollenaar”
“Eenstreper”
“Koos-kloon”
Goh, geen reactie van recherscheur, hoe voorspelbaar..
Een hele tijd geleden was er al eens een uitspraak in het voordeel van iemand die de agent had gevraagd of hij bekeurd zou worden als hij *********** tegen hem zou zeggen. De agent bevestigde en daarna zei de man “hmm dan zal ik dat niet zeggen”.
Vond het wel geestig, al ben ik in principe voor enig respect voor de wetshandhavers (en verwacht ik dat ook van hen voor mij).
wat word het volgende woord zou ik zeggen
Bijnaam: Incompetente dropl*l of Bassie ( afkomstig van bassie de clown ).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).