Poll: Moet de bemande pomp terug in Nederland?

Auteur: , 106 Reacties

In Engeland begint een grootgrutter van brandstof binnenkort met het het herintroduceren van de bediende bemande pomp. Iemand die je tank vult, wellicht de voorruit nog even schoonmaakt en het oliepeil desgewenst controleert. Eindelijk weer tanken met klasse, verdomme! Wij vroegen ons af: zou dat ook in Nederland kunnen?

Al een paar decennia is het in Nederland geen gewoonte meer dat een vriendelijke tankpistoolzwaaier vraagt hoeveel brandstof je wilt hebben en de tank voor je bijvult. Raar eigenlijk, aangezien veel automobilisten die service best zouden kunnen waarderen. Zeker voor de grijze massa (mensen, niet auto’s) was níét zelf hoeven tanken de gewoonste zaak van de wereld.

In Engeland zet Shell aan het eind van de zomer 300 pompbedienden (m/v) in bij wijze van proef. Als het bevalt, loopt dit op naar 600 man personeel in 2013. Vrouwen, a-technische personen, zij die liever iets anders met hun tijd doen: volgens onderzoek zouden ze een bemand pompstation allemaal kunnen waarderen. Zeker omdat ze de service gratis aanbieden.

Scenario: je komt aanrijden, geeft aan hoeveel peut erbij moet, loopt rustig naar de shop om een iets te duur broodje met bacon alsook Smints te halen en rekent bij de kassa alles bij elkaar af. Of nog beter: je pint vooraf een bedrag bij een tankmeneer, en wat je eventueel teveel hebt betaald krijg je in de shop terug. Hebben we meteen het brandstofjattende tuig in de tang.

Zou jij het zien zitten als iemand anders je tank volgooit, of hou je het liever zelf in de hand? Hieronder de poll. We zijn benieuwd.106 reacties

Nee, dank je. Ik vertrouw enkel mezelf. :P
@Carreza: Haha precies, kan je niet een ander de schuld geven als hij diesel in je benzineauto gooit :P
Nee bedankt… Vind het toch fijner het zelf in de hand te hebben (letterlijk). Daarnaast, zou het betalen van een aantal van die mannetjes niet veel meer kosten dan die paar benzinedieven?
Het probleem is volgens mij het prijsverschil t.o.v. de brandstof van de onbemande pomp, niet dat de service niet gewaardeerd wordt…
gedwongenleaser
@gerard1710: lees nog eens goed hoe de proefopstelling nog eens goed. Daarnaast zal dit waarschijnlijk alleen van toepassing zijn voor de overdrukke tankstations waar het mogelijk zorgdraagt aan een betere doorstroom van auto’s die moeten tanken (en er per saldo dus meer getankt kan worden in de piek uren). Daarmee dek je de loonkosten van de -natuurlijk belachelijk laag betaalde- werknemers al behoorlijk en wellicht houd je zelfs een plusje over.
gedwongenleaser
@gedwongenleaser: eerste zin is niet helemaal lekker, betekenis moge duidelijk zijn.
@gedwongenleaser: jaja leer eerst maar spreken maar eerst
@loloo: Hahahahhahahahahahahahahahahahhahaha ik lig hier strijk gast :p
@gedwongenleaser: Gratis bestaat niet. Dat wordt gewoon in de prijs doorberekend.
@sdk16420: Inderdaad, gratis bestaat niet…
gedwongenleaser
@sdk16420: gratis bestaat inderdaad niet maar er staat ook nergens dat het de benzinestations meer gaat kosten. Je kan een kostenverhoging 1-op-1 doorberekenen aan de consument of je bewerkstelligt zelf ergens een besparing of omzetverhoging waardoor je de prijs richting consument gelijk kan houden en de extra service vanuit het oogpunt van de consument dus wel gratis is.
Maar.. moeten we extra dokken voor die extra ”service”? Nederland kennende..
Dit is toch perfecte service? en al jaren de gang van zaken in Turkije bijv. zo ga je ook het benzine diefstal tegen.. ik snap niet waarom iemand dit niet zou willen
gedwongenleaser
@Adanali: snap ik ook niet, heb het op Aruba altijd als erg net, snel en makkelijk ervaren. De eerste paar reacties laten echter zien dat het vertrouwen in de mens tot een dieptepunt gedaald is. Hoe belachelijk is het dat je iemand al niet vertrouwt bij het voltanken van je auto?
Ligt er aan waar. In Azië hebben ze me wel eens een oor proberen aan te naaien door het vulpistool niet helemaal op de pomp te klikken, waardoor de liters van mijn voorganger er ook bij op gerekend zouden worden. Maar dat zie ik hier niet zo snel gebeuren.
@sir_smokalot: hmm.. in turkije wordt eerst je kenteken, daarna het bedrag ingevoerd, de medewerker stopt het pistooltje alleen in je tank, en de computer tankt hem automatische tot het ingevoerd bedrag..
@Adanali: De perfecte manier om benzinediefstal tegen te gaan is nog altijd een onbemand tankstation, duw je eerst je betaalpas in de gleuf en daarna kun je pas tanken.. is nog goedkoper ook!
@motoragent: alleen wordt er ook nog veel contant betaald..
@Adanali:

Binnenkort zal dat quasi onmogelijk zijn. Ze zijn druk bezig om alle vormen van cash geld illegaal te maken.
Binnenkort mag je alles dat duurder dan een brood of een pint is nietmeer cash betalen.
@Hupke:

Bullshit! alle vormen van cash geld illegaal maken? weet je wel wat je zegt? cash geld blijft altijd z’n waarde houden, of je nou Guldens, Euro’s of Russische Roebels hebt, een euro is een euro, cash of op je bank, het maakt niets uit.
Verder gaan wij het hoogstwaarschijnlijk niet meer meemaken dat je niet meer met cash kan betalen
@motoragent: idd…ik tank nu ook alleen maar bij de onbemande pomp omdat het wat goedkoper is.
In Engeland nog wel? De lonen liggen hier relatief hoog dus ’t verbaasd me.. Het zal niet gauw gebeuren denk ik. En scholiertjes zoals bij de kwikfit heb ik liever niet. Maar van mij mogen ze terug komen, als ’t allemaal maar niet te lang duurt, en als ze maar vooral niet zoals op dat plaatje met hun horloge gaan leunen op m’n auto. Mooie LeMans blauwe E90 trouwens.
Ik meende laatst te zien dat een pomp in Oosterbeek (Gld) hier weer mee wilde beginnen. Wellicht de start van een nieuwe trend in Nederland?
Geen punt. Ik vind het een verschrikking om als een theepot naast mijn auto te moeten staan.

Helaas ben ik ook wel een beetje verwend geraakt met die onbemande pompen. Helemaal geen service maar daar is de prijs ook naar. Bij de bemande pomp sta je altijd in de rij bij de persoon die in de shop rustig zijn boodschappen gaat doen, al dan niet gestimuleerd door het kassameisje dat nog even verplicht op de aanbieding met de Sportlife wijst. Bovendien zijn onbemande pompen ook veel handiger als je op de motor bent: geen viswijf (m/v) dat loeihard “HELM AF!!!” door de intercom buldert.

Op vakantie naar Frankrijk liepen er medewerkers bij de Shell om de voorruiten te zemen terwijl jij aan het tanken was. Win-win want a) jij hoeft dat niet apart te doen en b) daardoor zijn anderen sneller aan de beurt. De ARAL in de Eifel gaf mij bovendien nog een poetsdoekje voor mijn met dode vliegen dichtgekoekte helmvizier cadeau. Dat soort service heb ik in Nederland nog nooit gezien.
Pomphouders hebben het al zwaar genoeg. Die hebben echt geen zin om gasten in dienst te nemen die de tank van klanten bijvullen. Er wordt veel op de kleintjes gelet en ik zie dit dus ook niet zo gauw gebeuren. Toen ik nog een kleine druif was gebeurde het nog wel en kreeg ik nog een snoepje ook. Goede ouwe tijd
the-budel-guy via iPhone app
@rubenpriest: ze hebben het inderdaad zoo zwaar. Wij wonen naast een beheerder van een onbemande pomp en hij vind het ook zo verschrikkelijk dat zijn tank van 6000 liter diesel elke dag weer leeg is. En hij weer jankend in zijn amg moet om te gaan pijlen hoe vol de tank staat.
Heb zelf in mijn middelbare schooltijd in de middagen en op zaterdag als pompbediende gewerkt, dus met fysieke service. Dit heb ik tot 2008 gedaan tot ik ging studeren. Mijn ervaring is dat er geen vraag (meer) naar is, of je zou het op een heel goede manier moeten vermarkten.

Dat bedrijf waar ik werkte was het ontzettend rustig en inmiddels is het voor wat betreft het tankstation dan ook ter ziele gegaan. In de tijd dat ik er werkte klaagden mensen al over hoge prijzen (er werd geen korting gegeven op de literprijzen in ruil voor service) en dit lijkt me vandaag de dag alleen nog maar erger geworden.

Ik tank zelf dan ook altijd bij de goedkoopste onbemande pomp, puur omdat ik die maatschappijen / pomphouders zo min mogelijk winst gun.
Alles leuk en aardig maar oliepeilen bij het tankstation?Daar ben je toch heen gereden,dan kun je niet peilen.Oliepeilen doe je als de auto paar uur stil heeft gestaan(oke,staat 20 minuten voor geloof ik)Gaat het tanken zo lang duren dan?
Ik tank regelmatig op die manier, in Nederland. Of ik niet, de pompbediende doet dat voor me. Duh. Maar ik doe het net zo lief zelf, dat wel.
ik straks verkeerde brandstof in mn tank zeker :S
@Lotus-Omega: Ja cava gast, wtf spreekte gij eigelijk..
Ik heb liever een pompstation dat kan aangeven voor hoeveel je precies wilt tanken ipv een pompbediende.
Soms tank ik voor ongeveer € 90 en dan staat er b.v. € 89,84. In dit geval betaal ik dus wel afgerond naar boven, waardoor ik geld verlies.
@bempi: http://www.hensepens.nl/wp-content/uploads/2011/11/pinpas2.gif
@sdk16420:

Dat lost het probleem niet op wat ik aangeef… 1) Op het moment dat je het gewenste bedrag nadert verspringt de pomp altijd met een paar centen meer.
2) Niet alle dorpen beschikken over een pin- tankstation, of je moet net weten waar die zit als je in een dorp rijdt ( ja een navigatie gebruiken en optie tankstations aanvinken. Nee want die brengen je gewoon naar de dichtsbijzijnde en vaak is dat een bemande tankstation ). 3) Pinnen is niet veilig voor je banksaldo. Computers maken fouten. Laatst had ik een parkeer kaartje gekocht van € 28,50, terwijl ik er maar voor 3 minuten moest zijn ? En ja ik had voor 3 minuten ingetoetst.
@bempi:

Daar zeg je me wat, ik had laatst bij een onbemande pomp hier in de buurt 2x achter elkaar een vage foutmelding(ING pas), weet niet meer precies wat, maar tanken lukte niet in ieder geval..
Daarna andere pas gepakt (ABN Amro) en getankt geen probleem..

Check een paar dagen later m’n saldo met internetbankieren (ING) en ik zie dat er gvd 2x €125,- is afgeschreven! dus ik bellen naar ING en pompverantwoordelijke en ze geven elkaar de schuld, uiteindelijk week moeten wachten voor het er weer op stond.. nou had ik het niet nodig ofso maar stel dat je het gewoon nodig hebt om iets te betalen heb je gewoon echt een probleem :?..
@rijbewijzer:

Inderdaad soms zeer vervelend en net wat je zegt. Om je geld alleen terug te krijgen kan soms nog extra werk opleveren waar niemand op zit te wachten.
-edit: nutteloze bijdrage-
Wij hebben er nog steeds eentje bij ons in het dorp, en hij is niet eens zo heel duur.
@thomaz
Onze manier van accijns heffen de grote boosdoener van de hoge prijzen, hogere olieprijs = hogere accijns. In landen om ons heen is dat een vast bedrag. Wat onbemande pompen betreft, wij hebben er maar eentje in de buurt en die is nauwelijks goedkoper.
Ik vind het wel service. Maar ik pin net zo lief aan de pomp. Dat gaat toch nog sneller. Maar ik vind het bij een lange rit naar het buitenland wel lekker als het gebeurd. Kun je lekker even brak uit je auto kruipen terwijl iemand anders hem vol gooit.
Bij mij in de buurt is nog steeds zo’n pomp, je mag het wel zelf doen maar als je blijft zitten komt de meneer naar buiten.
Vooral voor ouderen of extreme kakwijven natuurlijken ideaal.
Leuk, wordt de benzine nog duurder…
Als het gratis is, graag.
Maar aangezien gratis niet bestaat (die mensen moeten ook een loon krijgen) tank ik liever toch zelf mijn auto :)
Het gebeurt nog steeds hoor. Bij shell is het soms een ‘zaterdag-service’.
Laat alle mensen die in de ww zitten in de tijd dat ze een baan zoeken dit werk verrichten. Teveel mensen liggen maar wat te stinken thuis
Dit gaat niet gebeuren zolang de minimum lonen zo belachelijk hoog liggen en de werknemers zo enorm veel ‘rechten’ hebben.

Zou ook geen gezonde job zijn. Als iedereen 2 a 3 keer per week 5min. aan benzine dampen blootgesteld word boeit dat niet zo. Maar iemand die 40uur per week die dampen moet zitten inademen kan niet zo gezond zijn.

Daarbij is tanken alles behalve moeilijk.


Die schone voorruit kan ik zelf ook wel doen en die beleefdheids babbel moet niet per se. Al zou het de mensen misschien wel terug socialer maken.
@Hupke: Klopt, Nederland zal snel in de grote problemen komen als ze het minimumloon en de rechten van de werknemers niet naar beneden bijstelt, zoals Duitsland in de afgelopen tientallen jaren heeft gedaan.
Geen behoefte aan. Wat ik wel zou kunnen waarderen zijn meer luchttanks die fatsoenlijk gekalibreerd zijn. Veel tankstations hebben die niet meer en ik heb hier niet de mogelijkheid om een eigen compressortje te installeren, dus ik zou het wel fijn vinden. Zou ook beter zijn voor het milieu als het makkelijker wordt gemaakt om je banden op de juiste spanning te hebben staan ;)
@CapsLock:

daar kunnen “nederlanders” niet mee omgaan ..
dat moet in no time kapot of gestolen ..
@lincoln: De plekken waar het nog wel staat werkt het anders prima, en ook de benzinestations zelf worden niet gesloopt.
Het is alleen jammer dat het voor mij doorgaans te ver omrijden is. Warme banden oppompen heb je niks aan namelijk.
Nee doe maar niet. Stel dat je maar 30 euro bij je hebt, en die bediende (zullen in meeste gevallen Polen zijn) verstaan je niet, en tankt hem gewoon vol voor je…
in zo,n tocht-gat staan in de brandstof lucht ??

dan blijven er ineens heeeeeeeel weinig ECHTE petrolheads over ..

dan heb ik het nog niet eens over vakbonden die liever iedereen naar de sociale dienst zien verdwijnen ..
Ik vind het een goed idee. Ik heb in Mexico gewoond waar dit ook normaal is. Daar geef je gewoon aan de pompbediende door hoeveel benzine je wilt en die voert het in de computer van de pomp en die slaat automatisch af als het bedrag of aantal liters is bereikt waarna je de bediende betaalt. En tijdens het tanken kan de bediende kan je ruit schoonmaken of je bandenspanning controleren. Ik vond het een erg gemakkelijk systeem.
@Jazzie: ik vind het een kutsysteem. Je weet toch niet hoeveel er nog bij kan in je tank? Als je teveel betaald krijg je het wel terug, maar dat schiet ook niet op.
@akrapovic:

komt omdat je het niet begrijpt ..
@lincoln: leg het mij dan eens uit..
@akrapovic: In Mexico zei ik ook meestal een bedrag, 400 pesos en dat was dan 45 liter of zo. Alleen daar is de olie industrie genationaliseerd, dus de benzineprijs veranderde maar een aantal keer per jaar en niet iedere dag zoals hier.
En wat verwacht de pomphouder? Dat je in je auto gaat zitten wachten tot de bediende klaar is met tanken? De bedoeling is natuurlijk dat je een kwartier door die shop gaat struinen en daar veel te dure half gebakken broodjes koopt. Tegenwoordig zijn door de hoge belastingen de marges zo laag dat de pomphouder vooral verdient aan de producten in de winkel. Puur marktstrategie als je het mij vraagt want zelf tanken is meestal wel een welkome afleiding als je al een tijd in de auto zit…
@stefstuntpiloot:

good thinking dude ..
@stefstuntpiloot: Ik denk eerlijk gezegd dat bemand of onbemand daar weinig toe doet. Je tankt toch geen kwartier? En als je auto daar moet blijven staan zolang jij niet terug bent, zorgt dat voor flink wat oponthoud. En zoals je leest zijn er wel meerdere mensen die niet willen dat anderen hun auto aanraken om te tanken, laat staan dat ze toestaan dat iemand anders hem parkeert.
Het gaat er dus vooral om dat je naar binnen moet om te gaan betalen. En dat heb je zowel bij bemande als onbemande tankstations (of laat ons zeggen half bemande :P)
M’n ouders hadden een Texaco service station tot 1990, service aan de pomp, nu niet meer gewoon in NL.

Op vakantie in Kroatië de nóg betere variant aangetroffen; niet alleen de tank werd daar volgegooid, ook liep er een (zéér) aantrekkelijke jongedame rond die op ‘interessante’ wijze (lees: geil!) je ramen kwam wassen. Mag wat mij betreft ook in Nederland ingevoerd worden :) !!
@ukbob: Handig als je vriendin er naast zit. Of ze wordt ook geil (kan een triootje opleveren), of ze gaat heel zwart zitten kijken en je kunt de rest van de week aan de handkar.
@midasracer: De handkar hahaha.
Voor de prijs van de benzine van nu mag er inderdaad wel wat service komen
the-budel-guy via iPad app
@bohica: met deze prijzen mogen ze je kassa bonnetje in puur goud uit printen.
“gooi maar vol!”
Ik werk zelf in IJsselstein voor de Shell en op zaterdag hebben wij deze service ook al!
@gerald99: Dat verklaart waardoor die pomp zo ongelofelijk duur is :P Dat daar nog mensen tanken begrijp ik echt niet. De Shell in Culemborg is overigens net zo goedkoop als de Tango dus daar tank ik dus altijd.
Wiel opnieuw uitgevonden! :D

Wel een goeie als je als pomphouder keer op keer van je benzine beroofd wordt. Dus OF volledig self-service OF volledige bediening. Zo sluit je de benzine dieven voor 99% uit.
Wanneer komt toch de brandstofbezorgdienst eens van de grond in dit platte land?? Ik kan (bijna!) alles bestellen om deze vervolgens thuis bezorgd te krijgen….pizza, chinees voedsel, postorder bruidjes, heineken tapdienst, complete keukens, mijn dagelijkse boodschappen via Appie enz enz. Al dat getuf naar een tankstation kost heel veel brandstof en het is niet dat ze je een korting geven omdat jij als klant komt voorrijden! En ik wil ook een landelijk dekkend valet parking dienst hebben want ik word helemaal gek van het rondrijden om een fatsoenlijke en veilige parkeerplaats te vinden in de grote steden. Voor de rest heb ik helemaal niets te klagen want ik heb nog een schoenendoos vol met Griekse Drachmen gevonden voor mijn aanstaande vakantie op Kreta…joehoeeee
Als dit extra banan oplevert ben ik helemaal voor. Als de prijs toch om zou gaan door deze service, then funk you, I’ll do it myself…

Normaal gesproken heb ik wel iets extra’s over voor service en ik tip altijd maar benzine is zo belachelijk duur dat ik daar geen extra overheen wil betalen…
racy via Android app
In duitsland is t al een tijd bij de shell is wel een vrijwillige bijdrage van een euro
Is in Roemenie bij de OMV vrij normaal. Wordt meteen al je ramen gelapt, koplampjes schoon gemaakt en als nodig doen ze ook nog lucht in je banden. Top service! Krijg je ook geen dieselklauwen van! Wel een kleine tip geven, doe ik dan ook graag :)
Voor mij hoeft het niet. Niet dat ik geen vertrouwen heb in zo’n kerel/meid, hoor, maar ik vind het gewoon vervelend om daar niks te staan/zitten doen en kijken hoe die persoon aan het werk is. Dan doe ik het liever zelf, dan heb ik tenminste minder het gevoel dat ik m’n tijd sta te verspelen :P En het wordt al helemaal ambetant als ik er nog. meer zou moeten voor betalen ook..
Voor de hypochonders onder ons zou het een uitkomst zijn. Volgens onderzoek zijn benizneslangen namelijk de meest bacterieel geïnfecteerde dingen die we aanraken:
http://latimesblogs.latimes.com/nationnow/2011/10/germiest-place-in-america-the-gas-pump.html
Als we er inderdaad voor moeten gaan betalen, dan is het minder interessant (wat natuurlijk zo is, want dat is een mooie reden om de prijs wat op te schroeven).
Zelf werk ik bij de Totalpomp in Haarlem, wij tanken voor de klanten. Dit wordt altijd zeer gewaardeerd. En als je de prijs van benzine te duur vind moet je maar elektrisch gaan rijden. Ciao
In Italie en spanje aardig vaak door dit soort mensen opgelicht, nee bedankt.
Ik pomp liever zelf. Dan heb ik het ook zelf in de hand of ik mijn auto wel of niet beschadig en of ik mijn ruit wel of niet schoon maak met goor water. En olie peilen hoeft echt niet tijdens elke tankbeurt hoor. (Buiten dat het echt geen nut heeft om te peilen net na een lange rit.)
vind dat dit bij eedere pomp moet . was laatst in drente en daar dede ze dat nog bij een pomp en het was ook nog eens goed koper dan bij een normale pomp zonder zo iemand . dus doe het wat meer
@moldauferrari: Een beetje kort door de bocht om daar een causaal verband in te zien, niet? ;)
en dan, zoals op de foto, tegen je auto gaan aanleunen met die vuile jas met scherpe drukknopjes…nee nee, dan doe ik het liever zelf, dan is enkel men tankstop aangeraakt!
Als het alleen maar lekkere wijven zijn in pitspoes pakjes!!!
Anders met je kut klauwen van mijn wagen blijven
Ik doe het altijd voor ons mam of pap. Die hebben hun prive pompbediende. :)
Doen ze in Japan nog steeds.

Met het juiste personeel zie ik hier geen probleem in. Lekker relaxt juist.

Of is voor velen hier het volgooien van een auto het hoogtepunt van de dag?


Ik heb er nooit zoveel aan gevonden hoor…je staat daar maar als een theepot naar een metertje te kijken.
Ook nog zoiets trouwens, als het beetje druk is bij de pomp denken ze vaak dat ik een benzinedief ben omdat ik de auto altijd wegzet als ik nog moet betalen maar er staat iemand achter me te wachten.

Zelf zo’n stronthekel eraan als iemand de boel heeft volgegooid en op z’n dooie akkertje gaat betalen en er 5 minuten over doet omdat ie niet kan kiezen of ie nou een Mars of een Snickers wil. Sta je er maar achter met je duim in je reet. Zet dat koekblik ff 7 meter verderop, denk ik dan.
@bozewolf: idd, schijt irritant..

zet hem ook aan de kant als ik zie dat anderen willen tanken..
Poten… Af.
Bemand hoeft van mij niet, ik red me wel..

Echter, vooraf betalen is toch het meest briljante plan tegen dieven ooit? je betaald 50 euro en de pomp draait ook niet verder dan het betaalde bedrag.. zal wel niet kunnen omdat het teveel gaat kosten, maar briljant idee is het wel!
@dennisr:

Heulemaal niet briljant.. als ik m’n tank vol wil gooien moet ik maar gokken hoeveel ik vooraf betaal?
@rijbewijzer: ga je nou werkelijk zeuren over het feit dat er achteraf misschien wel een litertje meer in had gekund? kom op zeg.. als 10 liter jouw 18 euro kost, en je rijd met een tank van 60 liter, ga je toch gewoon (met bijna lege tank) telkens voor 90 euro tanken.. (50 liter)
@dennisr:

Slaat nergens op wat jij nou zegt, als ik een volle tank nodig heb/wil hebben doe ik dat niet voor niks, en jij kijkt alleen maar naar je eigen tankgedrag!
Voor een motor is het al heel anders, tank is veel kleiner en als je dan zomaar 5 liter mist moet je eerder weer tanken dus het is gewoon kut..

Dan heb je nog veel auto’s/motoren waar de teller van je benzinemetertje niet helemaal nauwkeurig (meer) is en dan wordt het helemaal lastig inschatten

Denk is na voor je wat begint te roepen;)
@rijbewijzer: Dan betaal je maar teveel en haal je (net als in het artikel staat) je te veel betaalde geld na de tankbeurt weer op.. ging mij erom dat het 100% werkt tegen benzine dieven en dan je het er zelf ook makkelijker van KAN krijgen.. (als je niet moeilijk doet om een paar liter)
@dennisr:

Dus 2x in de rij staan omdat 0,001% van de bevolking z´n brandstof niet afrekend? dacht ’t niet gozer…

Het is gewoon een slecht idee klaar
@rijbewijzer: ach mis heb je gelijk..

dan maar overal met pasje betalen, gewoon zoals bij onbemande pomp, lijkt me ook wel dief-proof..
@rijbewijzer: Dat hoeft toch niet? Ik woon in België en mijn tankprocedure gaat gewoon zo:
1)k stop m’n bankkaart in de automaat (of ik ‘pin’ zoals jullie zeggen :P), tik m’n pincode in & selecteer aan welke pomp ik ga tanken.
2) Vervolgens tank ik hem vol.
3) Ten slotte hang ik de slang terug aan de pomp en ze stopt met tellen. Zo gaat het juiste bedrag automatisch van m’n rekening en kan degene na mij ook niet verder tanken op mijn rekening. En naar ik weet kan je ook gewoon niet tanken zonder eerst te ‘pinnen’.. Kennen jullie dat systeem dan niet? Of mis ik iets?
@Revvji:

Yep dat systeem bestaat hier ook en ik tank laatste tijd vaak bij een Shell onbemand want dat scheelt nogal op een volle tank. Ik moet trouwens zeggen dat het perfect werkt, snap dus ook niet waarom het niet ingevoerd wordt op alle tankstations.
@zakar36: Oef, ik dacht al: zó dom kunnen die Hollanders toch niet zijn? :P Grapje ;)

Inderdaad, ik geloof dat het wel wat moet schelen. De meeste plaatsen waar ik al getankt heb, hebben zo’n systeem. Ik vind het gewoon ook veel handiger. Enkel als ik in de buurt moet zijn, tank ik eens bij Lukoil omdat ze zo goedkoop zijn. Maar daar moet ik wel naar binnen om te betalen, irritant!
De enige reden die ik zie is impulsaankopen aan de kassa, maar ik heb me er nog niet laten aan vangen :P Dat ze in tankstations langs de autostrade daarvan het verschil merken, geloof ik wel, maar ook bij een kleine zelfstandige/franchise?
@Revvji:

LOL! Ja natuurlijk kennen we dat hier ook :P en pinnen klinkt wel wat lekkerder dan je bankkaart in de automaat stoppen maar goed :D
@rijbewijzer: Wij noemen het dan doorgaans gewoon ‘betalen’, cash of giraal maakt niet uit. Maar ik wou maar ff duidelijk zijn hier ;) Pinnen blijft gewoon raar klinken voor mij, no offence :P
Kost alleen maar geld, en Nederlanders houden van cheap, dus dat word em
Niet hier.
Lekker, die ongeschoolde pubers die dan aan je auto gaan zitten.
Niks mis mee toch
nee ik pas hiervoor.vooral omdat ik er niet in geloof dat het gratis is.dit zal alleen maar de benzine prijs doen stijgen.ik plijt er juist voor om alleen maar onbemande tankstations te hebben zonder winkel.want dat zit ook in de benzine prijs verwerkt
In Crooswijk was er altijd eentje. ging er vaak toen ik geen leaseauto had. Enige nadeel is dat het er wat drukker is en je geen spaar punten kreeg.
tuurlijk kan het als je 2x zo veel voor je benzine wilt betalen :/ ik vind het al duur zat zo, ik doe het wel lekker zelf.
Héle goeie zaak. Eindelijk weer is onder de mensen komen en gewoon genieten van de kleine dingen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).